Testovacka Trek Fuel EX 8 z NMpS za 48 - ano/ne? Alternativy?

14 nepřečtených
  • Smazaný účet

    Zdravim,

    podarilo se mi prodat Mirindu z profilu a po dlouhem vybirani a testovani jsem rozhodnut pro 120 mm fulla na 29 kolech idealne do 44, totalni max 50.

    Docela dost mi sednul Trek Fuel EX 8 2016 (v te cervene) do ruky, jenze je to testovacka s predpokladanou prodejni cenou 48 (40% dolu), sice dvouletou zarukou a dozivotni na ram, ale mam z toho takovy trosku pocit zvlastni, nerad bych se spalil :) Bike byl v pohode, jen odrene kliky od bot, na jednom miste malinky skrabanec na ramu, zadne pazvuky (ani vidle ani tlumak, cepy), nic, jety je to od dubna, XL pry moc nejezdilo + je na nem folie a v NMpS neni pekelny teren, a ja jsem vazne hodne nalomen jej vzit, neb mi sedel a vazne se mi libi. Ale zneklidnuji mne ty ozehlene kliky (viz foto), i kdyz jsem slysel, ze obcas s tim ma Shimano problem + na tlumici zamykani ta packa sla klidne cela dokola, coz kdyz jsem zkousel kdekoliv jinde, tak nedelala, tzn je to potencialni problemek, i kdyz bike ma projit servisem, tak na tohle bych si asi musel posvitit.

    Druhou moznost mam ze servisu, kde jsem kupoval predchozi dve kola. Meridu One-Twenty XT-edition kde jsou mi ochotni slevit na 51. Tu nejlevnejsi na Suntoru totiz nechci (je za 40) a ta druha modra OT 600 uz neni :/

    Napadaji vas nejake dalsi alternativy? Uz v tom jsem pul roky a ze 100 mm jsem se posunul na 120, ale zas tak moc moznosti tam totiz neni. Vzali byste toho Treka, ma s necim takovym nekdo zkusenost? Ja jsem na nej dost nalomen, neb mi prisel v pohode, ale kdovi, jak moc priviram oci, ze mi sedel a libi se mi :D Ta Merida mne tvarove az tak nebere + nema teleskop a SLX mi vcelku staci pohodove :)

    Diky za nazory :)

    Anketa: Vzali byste toho testovaciho Treka?

    Ano
    4x
    80%
    Ne
    1x
    20%
    0x
    0%
    0x
    0%
    0 0
    • Smazaný účet  

      ?

      0 0
    • Breakpain  

      FUEL …

      Hele, když máš 2 roky záruku – tak je to jedno ne ;-) …

      A nehledě nato, že na rám bude doživotní – takže je defakto jedno, kdyby to prdlo, dostaneš nový ;) …

      Takže pokud se ti líbí a sedí Ti, myslím si, že zrovna v tomhle případě jsou to docela dobré podmínky pro koupi.

      Co se páčky na tlumáku týče – mám nové kolo a taky s tím můžu točit jako s ciferníkem – spíš bych to viděl na změnu v „klikání“ ;-).

      0 0
      • Smazaný účet  

        Sedi prave a libi, proto se objim, ze jsem ochoten i nedostatky prehlednout, ale nenasel jsem nic podezreleho :) Navic ty zaruky jsou fakt fajn, byl bych prvni majitel, aktualne jsou totiz furt jakoby Brettonu / dovozce.

        Diky za reakci!

        0 0
    • nitraq  

      Co se týče těch klik, tak bych řekl, že tohle u shimana docela odpovídá, povrchová jde dolů hodně rychle. Ještě se taky můžeš podívat na sjetí pláštů, podle těch asi taky nebude moc najeto. Když na to je záruka a doživotní na rám, tak se asi není tolik čeho bát, jestli na tebe půjčovna a servis působil seriózním dojmem.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Pusobili, velmi, takze asi neni co resit, ten bike byl super a dam si tam jen ESi gripy a jsem spokojen, coz je dalsi vyhoda, ze nemam chut nic menit, jen bude nezvyk jit z X0 gripshift na packy, ale koukal jsem, ze se ted dela GS i na 2×10, tak bych trebas casem vymenil, kdybych si nezvykl :)

        Na tlumak se jeste pred prevzetim zeptam, prej to dostane novy plaste (nejsou sjety, ale na rpodej se pry opotrebeny veci meni), desky i retez, jen vidle s tlumakem nepujdou do servisu, ze pry se dela jednou rocne a takhle je to stare pet mesicu, coz je trochu skoda, ale i tak tech 40% dolu je pro studenta fajnovych no… ;)

        Diky za reakci!

        0 0
        • Lenka.05  

          Taky jsem mela toho fuela pujceneho, jen malou velikost, je to moc prima kolo. Ten kluk v pujcovne vypadal, ze se i o ta kola docela stara… Kdyz jsem byla na singltreku jeste se svym fuelem (doufam, ze si na nem ta svine zlodejska rozbila drzku), tak mi pak z toho pisku pekne skripalo ve stredu, musela jsem udelat rozborku. Tak asi pozor na loziska na biku, na stezkach je hodne blaticka a pisku, to nebude uplne to prave.

          0 0
    • Lilek23  

      Zdravim, prave ponukam toto kolo http://www.mtbiker.sk/…enduro-.html malo by splnat vsetky vase poziadavky a je v lepsiom stave ako ta testovacka, prakticky [vid. Foto] ako nove.

      O kolo bolo dobre starane cena noveho bola 59 990 kč predavam za 33 750 kč takze by vam este kopa penez ostala napr. na nieake to vylepsenie ktore som planoval [napinak a prerobenie na radenie 1×10 namiesto 3×10 ale to byl len priklad co som mal v plane ja zialbohu to uz nestihnem nakolko sa venujem ceste a potrebujem peniaze investovat tam toto endurko bolo len na odreagovanie sa nakolko cesta byva celkom nudna :( ] najvavsia vyhoda by pre vas bola prve vo vidle ktora ma menitelni zdvih podla potreby zo 150mm na 120mm takze viete dost vyslapat a nasledne si uzit zjazd z kopce. Ku kolu mam komplet papiere o kupe." Skladovane " bolo spolu so silnickou v ineriere bytu.

      0 0
      • MlokCZ  

        A k čemu by mu to kolo bylo když nesplňuje ani ty nejzákladnější požadavky? Bude mu malé a navíc má vybranou 29"…

        0 0
    • Lachtis  

      Ta sleva 40% je samozřejmě velmi,velmi, velmi lákavá… Já jsem před dvěma týdny testoval v NMpS Trek fuel EX 9 a kolo jako takové bylo moc fajn, dokázal bych si jej doma představit :-). Nicméně technický stav byl děs, střed byl načatý, brzdy (kotouče a desky) na odpis, teleskopická sedlovka nefungovala, pláště nic moc, rám orajblovaný (dobře to je kosmetika) atd… Jasně vše, co jsem uvedl se dá řekněme s nadsázkou do 5tis. Kč vyřešit výměnou za nové, ale měl bych strach i z jiných součástí. V rámci půjčovného máš pojištění proti opotřebení, poškození atd., takže tomu všichni dávají čouda a dle mého názoru to Ti kluci moc neservisují a jen to umyjou, aby to na oko vypadalo dobře, zaplať 7kil a jezdi…

      Na druhou stranu, pokud v té dvouleté záruce a záruce na rám, nebude nějaké (drobným písmenem) ALE, tak se zase nemáš asi čeho bát, jen počítat s náklady na servis, které bys v případě nového kola hned neměl…

      Vzhledem k mým zkušenostem, aktuálních posezóních slevách (pravda, všechny modely a velikosti už neseženeš, ale třeba budeš mít štěstí), bych do Toho nešel. Jestli se Ti to vyplatí nebo ne, je už na Tobě.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Hele me prave to XL přišlo nepříliš ojete a i oni mi to říkali.

        Ale díky za komentář, potrebuju i něco proti :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          říkali, že desky a řetěz (napada me, že o kazetě se nemluvilo) bude mit bike nový, pripadne dle opotrebeni plaste a gripy (ty byly netknute, ale stejne bych si dal Esi), takze v podstate by mi zbyly jen převodníky jako potencialni problém, ne?

          Ram má záruku, Trek se k tomu dle zdejších diskusi stavu dost vstricne, kola neměla ani skrabanec, kluzaky oba netknute a bez oleje ci zvuku, takže mi z toho tak nejak vychází jako nejlepší koupě s tim, že prvni servis tlumení by byl asi hned v zimě pro jistotu. :)

          Možná si jej pojedu projet ještě jednou před koupi, napsal (i) byste mi na co se extra zaměřit? Jak poznám, že je střed v pici apod, když to nevydává žasne zvuky ani nehazi? Nebo možná byl ten Fuel 9 vazne daleko vic olitan no, byli to XL?

          0 0
    • Smazaný účet  

      I z důvodu posledního komentáře se ptám na alternativy – 120 mm 29 full trailbike pro 190 cm postavu :)

      0 0
    • Smazaný účet  
      • Ghost AMR 2 za 42
      • RM Blizzard za 42 tez pripadne u Nemcika kde by snad treba i sla uekcat sleva?
      • Spesl Camber 2017 a ptaji se mne na mou predstavu o cene, kdyz jsem se pidil po vyprodejovkach, jenze mi to prijde osazeny dost bidne… :D
      • Sup XF na XT coz je ale 100 mm spise XC full

      Nic moc jineho jsem v moji velikosti zbyvajiciho nenasel, nebo mi na dotaz nebylo potvrzeno…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.