• straky

    Jedete někdo letos?

    Co byste si rádi vyzkoušeli?

    Co si vzít s sebou krom vypsaných věcí:

    • Vlastní cyklonářadí pro úpravu výšky sedla v terénu
    • Věci do deště, sněhu i slunného počasí…apřílové počasí
    • Zjistit si, zda jsem pojištěný – odpovědnost za škodu.
    • Pití s sebou. Malinovka dobrá, ale že bych ji musel pít celý den.

    Ranní nával opadne a odpoledne se dostane na všechny. Teda pokud to zrovna RB stánek nezabalí mnohem dříve, jako se to stalo minulý rok ve Slaným.

    Specialized vyžaduje registraci předem.

    0 0
    • Tina  

      Hlavne sa oplatí ísť do Jedovnice testovať na traily. V Slaném sú testovacie traily o ničom. V jedovnicích sa dá aj slušne občerstviť a najesť. Bufet v Slaném je IMHO trochu pod úroveň.

      0 0
      • straky  

        Pro mě je Jedovnice daleko a nezáleží mi úplně na kvalitě trailů, kterých projedu během roku minimum v poměru najetých km a jsou pro specifická kola. Naopak tam ocením dobrý výjezd na silnici a možnost zajed do lesů a polí s hardtailem.

        Co mi říkali kluci z redakce, tak si uvědomují kvalitu Jedovnice a snaží se najít lepší místo pro čechy.

        0 0
    • Lachtis  

      Čus jedu do Slaného, ráno bude nápor, odpoledne by to mělo být již cajk. Trasa se mi loni líbila, jezdím XC a ta trať ok, jsou tam sjezdy, výjezdy, asfalt, úzké lesní cestičky za mne OK.

      S Sebou jídlo, pití, helmu, imbus, pedály a vybavení na kolo.

      Ještě seznam vystavovatelů nikde není, nebo jsem jej neviděl (vím jen, že Canyon nebude :-( ), ale rád bych testnul:

      BMC Teamelite 02 a 01 ⇒ loni to bylo nejlepší HT jaké jsem jezdil

      BMC Fourstroke

      Trek Procaliber

      Trek TopFuel

      Cannondale Scalpel

      Superior – to jejich nové celopéro a i to nové HT

      Giant – nové XTC, možná i Anthema

      Scott – rád bych Sparka i Scale

      Kdyby se mi to povedlo byl bych rád, ještě chci projet Exceeda, snad se mi to povede v rámci SP v NMnM…

      0 0
      • straky  

        Na BMC Teamelite jsem taky moc zvědavý. Už už jsem si ho málem vyzkoušel na NMNM2016, ale byl na ně takový nával, že jsem to nakonec nestihl, ale zase jsem měl možnost vyzkoušet Konu Hei Hei, která mě mile překvapila.

        Taky se těším na SUPíky co vylepšili a samozřejmě musím vyzkoušet to jejich nové karbocelopéro.

        Snad se letos dostanu na nějaké to elektrokolo a fatbika, ale ty jsou vždy na konci pořadníku a nikdy na ně nezbyl čas.

        0 0
        • Lachtis  

          Jo na ty supíky, jak HT, tak celopéro jsem taky velmi zvědavý… Ještě jsem zapomněl napsat, že pokud bude Ghost, tak Lectora bych rovněž rád projel :-)

          BMC TE na mně loni zapůsobilo jako jedno z nejlepších ba možná nejlepší HT, jaké jsem jezdil. Byl to sice základní karbon v obyč osazení, ale ta geometrie byla prostě úžasná a je velmi pravděpodobné, že letos BMC TE koupím :-)

          0 0
    • scota  

      Co třeba pedály a tretry a pumpu na vidlice?

      0 0
      • Krutor  

        Nepřehánějte to chlapi :-).

        Proč pumpu na vidli ? Kolo vám nastaví, jak potřebujete, vč. tlaků.

        Potřebujete pedály a standartní nářadí na cestu, které vozíte. Toť vše. Dokonce i ty pedály (staré) některé značky mají k dispozici

        0 0
      • straky  

        Pumpa na vidlu mě nenapadla, ale připadá mi zbytečná, viz reakce pod.

        Ostatní je vypsáno na webu Test Festu.

        0 0
        • Marskatin  

          mi ani ne, co když si budeš chtít hrát někde na trailu s tlakem?

          0 0
        • MlokCZ  

          Blbě nafoukáno – test kola v podstatě k ničemu. Na první nafoukání se to nemůže podařit v podstatě téměř nikdy (ani dva stejně těžcí jezdci nebudou foukat stejně jak kvůli jinému stylu jízdy, tak kvůli jiným proporcím a jinému rozložení hmotnosti na přední a zandí kolo). Bez pumpy bych o testování vůbec ani neuvažoval. Tedy pokud je cílem zjistit jak opravdu dané kolo chodí a ne získat zcela zcestné postřehy.

          Ono i tak je to problematické, když kolo není upraveno pro daného jezdce (tzn. poladěný posez pouze výškou sedla je zcela nedostatečné).

          Pak je to hezky vidět i tady na fóru, kdy tu na zakládě test festů někteří píšou zcela zcestné postřehy ohledně některých kol.

          0 0
          • Krutor  

            Jako chápu, že je spousta bikerů, kteří poznají rozdíl 5 PSíků. Ale většina určitě ne a přesto si můžou obrázek docela dobře udělat. Takže jen zcestné postřehy určitě při absenci 100% seřízení vidle (a tlumiče) nezískáš, to určitě ne.

            0 0
            • nomecz  

              z vlastní zkušenosti z loňska můžu říct, že na některých stáncích se s nějakým seřizováním čehokoliv jiného než posedu nijak nes**li. Takže jak nářadí tak pumpa přišli vhod protože skákat v jedovnicích na přefoukaném fullu bylo docela peklo.

              0 0
            • MlokCZ  

              Tady vůbec nejde o doladění zcela do detailu typu 5psi. Ale když si myslíš, že ti předají na test festu kolo s chybou nastavení do 5psi…

              0 0
              • Krutor  

                PSI byla samozřejmě nadsázka :-). A chápu, že skákači si ladí pružení detailněji než obyčejní bikeři jako já.

                Ale můžu říct, že na testování v Jedovnicích jsem si solidní obrázek udělal i bez detailního ladění vidle. A projel jsem 6 značek. Prostě jsem si řekl o dofouknutí, jak jsem zvyklý…

                0 0
                • Marskatin  

                  Kromě vidlí, je na celopéru k foukání ještě i tlumič a odhadnout jeho nastavení mi připadá težší než u vidlice …

                  0 0
                • MlokCZ  

                  To mi není jasné, jak si řekneš o doufouknutí jak jsi zvyklý? Na jedno nafoukání to udělat ani nejde, takže bys tam musel jezdit pořád zpátky na přenastavení.

                  Jednoduchý příklad. Dejme tomu, že to foukneš na dvou různých kolech tlumič dle sagu 25% (už tady sice začíná problém, že pro různé tlumiče, rámy a styl jízdy je vhodný trochu jiný sag a také záleží jestli se měří v sedle nebo v attack pozici a na první fouknutí se ani do toho sagu netrefíš, ale ten zatím ani nebudu řešit a budu předpokládat, že aspoň tohle se podaří).

                  Pak je půjdeš projet, jedno pošleš při prvním opravdu malém skoku na tvrdý doraz a na druhém při stejné situaci nevyužiješ ani celé 2/3 zdvihu. V obou případech nic rozumného neotestuješ a v tom jednom ještě chudák kolo, když na tom budeš dále testovat bez dofouknutí.

                  Špatný tlak má i další důsledky, nepřímo to ovlivní i chování tlumící části, která se pro jiný (než pro tebe vhodný tlak) bude chovat jinak než by se chovala na správném tlaku.

                  A to nemluvím o tom, že je potřeba skoro vždy poladit více než jen tlak, abys zjistil opravdový potenciál daného kola.

                  Třeba na fullu co jezdím jsem vystřídal CTD Foxe (a na něm různé vložky komory), DPS Foxe se standardní komorou (a zase různé vložky komory), DPS Foxe s EVOL komorou (a zase různé vložky komory). Ve všech třech variantách tlumičů se rám různé roky prodával.

                  A rozdíly v chování celku byly obrovské, v některých případech mnohem větší než rozdíly chování různých rámů.

                  Tím chci jen ukázat jak snadno takové testování může být zavádějící i když samotný tlak nastavený správně bude.

                  0 0
      • Mysee  

        Mně se hodila, když jsem to řešil a sháněl fakt kolo. Oni to někde kluci moc nechtěj foukat sem a tam a natlučou to na 90 kg pro jistotku a pak řeknou, že to je ok. :)

        0 0
    • kali222  

      Silně o tom uvažuji, ale stále jsem nenašel seznam modelů, jenž budou k dispozici. Rád bych vyzkoušel konu process 153 a nový spec enduro. Pokud by byl přítomen canyon, pak strive. Zmíněné biky jsou ovšem dosti exponované, čili nevím, zda se na mě případně dostane. :)

      0 0
      • straky  

        Ve Slaným nebyl nidky přetlak lidí. Musím říct, že je to velmi poklidná akce. A když je horší předpověď, tak po 12. hod se to hodně vylidní.

        0 0
        • TeryPV  

          Ve Slaným možná ne, ale úplně letos vidím Jedovnici, tam bude lidí jako sraček … začínám trochu litovat toho, že jedu, ale tak nebudu trhat partu že. Doufám, e jsou organizátoři rozumní, i když občas o tom pochybuju, a nebude tam zase jednou tolik lidí co kol.

          0 0
          • vpa007  

            mno, asi to bude maso.. koukal jsem, že na webu už nejde do Jedovnic zaregistrovat (já naštěstí udělal v době kdy to šlo)… lidí tam bude mraky, ale snad to nebude úplně blbý nebude.. chce to vydržet, po obědě většina už moc nemůže a část davu i odjíždí ;-)

            0 0
          • Maran1  

            Škoda, že se neví, kolik je kapacita. Minulý rok to bylo v pohodě. Nevím tedy, jestli byla naplněna kapacita. Snad dají na web seznam kol co nejdřív.

            0 0
    • Bobin2  

      Nevíte, jestli je ve Slaným nějaký solidní sjezdík v terénu, kde by se dalo pořádně testnout odpružení? Díky

      0 0
      • Lachtis  

        Na té připravené trati, která měla něco kolem cca 4 – 5 km žádné prasárny nebyly… vše se dalo sjet a vyjet na HT, takže v tomhle budeš asi zklamaný, nicméně mně se ta trať líbila, protože tam bylo defaco všechno, jako asfalt, polňačka, „prudší“ výjezd a sjezd a i „techničtější“ pasáž v lese.

        Nicméně každý máme jiný pohled a třeba jeden ze dvou „větších“ techničtějších sjezdů, dost lidí chodilo po svých a tam se to taky pořád špuntovalo. Takže třeba Ti to bude vyhovovat…

        0 0
        • LRRTM1  

          Jo, přesně tenhle dojem jsem měl i já. Ty sjezdy jsou fakt snadný a dají se sjet na čemkoliv. Přesto tam spousta lidí vedla i fulla. Ale bylo vidět, že se spíš nechali hecnout od nějakýho kámoše a s kolama moc společnýho nemaj. Pro tuhle situaci by bylo super mít souběžně něco trochu rozbitýho (kameny, kořeny…) kde by člověk trochu líp zkusil pružení. To mi tam malinko chybělo. Jinak je to pěkná trať.

          0 0
      • straky  

        Někdo zkoušel sjíždět schody v areálu ploché dráhy, ale to je k ničemu. Blízko je ještě motokrosová dráha, tak možná tam bude něco, ale když bylo mokro, tak místní bláto pěkně lepilo na pláště.

        …zkusím ještě zjistit od místňáků, ale moc to nevidím.

        0 0
    • sugg  

      Jedovnice jsou již naplněny a nelze se registrovat :(

      0 0
    • madik  

      Je někde seznam vystavovatelů? Na webu testfestu nic nevidím.

      0 0
      • straky  

        Není :-(, ale dnes vyšla událost na FB pro TestFest SlanýJedovnici

        Nejspíš tam uvidíme v příštích dnech seznam vystavovatelů.

        0 0
    • hubert.d  

      Seznam vystavovatelu a jednotlivych kol porad nic..........­..... :o(

      0 0
    • TeryPV  

      Letos na to velo pěkně kašle. Doufám, že to v Jedovnici(cích) nebude jako loni, kdy tuším Merida a Spešl nepřijeli a bylo lidí více jak kol a všechno vybráno. Nechápu, jak si to nemůžou ohlídat. Ale tak je to byznys jde jen o prachy no :(

      0 0
    • obda  

      To se fakt nedá číst, a koťátka umírají jedno po druhém. TY Jedovnice, v Jedovnicích ;)

      0 0
      • Macik  

        Jo, to máš pravdu, ale to ví jistě jen místní. Vem si, že sousední obec je TA Rudice a kdo se v tom má pak vyznat ;-)

        0 0
        • TeryPV  

          A nemáš to jedno. Já jsem nikdy snad neřekl ta Olomouc, pro mě je to prostě ten Olomouc stejně tak ta Jedovnice a ty Rudice, tečka :D samozřejmě vím, jak je to správně :)

          0 0
        • obda  

          Právě proto použiju Google pokaždé, když chci skloňovat obec končící -ice kterou neznám. Ale asi jsem výjimka :-/

          0 0
    • straky  

      Seznam vystavovatelů:

      Progress Cycle (Giant)

      Haibike Winora

      Belve (CTM )

      Kellys

      Rock Machine

      Superior (pouze Jedovnice)

      JMC Trading (Felt)

      Schindler (Ghost, Lapierre)

      Snow-how (BMC)

      T.S. Bohemia (Kross)

      Cyklošvec (Stevens)

      Whyte

      Specialized (pouze Jedovnice)

      0 0
      • vpa007  

        RB nic? Tak to čumím… ten seznam je nějakej krátkej :-/

        0 0
        • TeryPV  

          to píšu níže… nechápu, taková super akce to byla. Peníze to stojí furt stejné, ale jde to celé do kopru…

          0 0
      • TeryPV  

        to je opravdu hodně teda :/ To zase bude lidí víc jak kol. Když jezdila aspoň ta Merida navíc, která dovezla mrtě kol tak se to dalo, ale takhle je to na nic. Stejně tak chybí pells, který měl hodně kol, RB atd. Doufám, že to pořadatelé aspoň domysleli a omezili lístky dle kol. Protože už loni to vypadalo, že jde o to vybrat co nejvíce peněz.

        0 0
        • khonza  

          jo pořadatelé asi „mysleli“

          tohle mi přišlo po 14 dnech od přihlášení:

          "Vzhledem k omezenému počtu kol, která mohou zastoupené firmy na akci přivézt, Vám bohužel – ač neradi – nemůžeme potvrdit Vaši objednávku.

          Smyslem akce je vyzkoušet co nejvíce kol, o která máte zájem, pokud by však počet účastníků převyšoval výrazně počet kol k zapůjčení, akce by z tohoto pohledu ztratila smysl.

          Děkujeme za pochopení."

          hlásil jsem se do Jedovnice

          0 0
          • nomecz  

            no zásadní asi bude jak rychle po přihlášení jsi zaplatil, měli prej docela hodně „mrtvejch“ přihlášek kdy se lidi nahlásili ale peníze ani po měsíci neposlali

            na druhou stranu považuji za dobré, že chtějí udržet rozumný poměr mezi lidma a kolama

            0 0
      • chemik_mara  

        Z fb:

        A vyvezete kola i na Velo testfesty?

        RB – Dobrý den, samozřejmě. K dispozici by měly být Bandit 675 – M, L,XL, Bandit 475 – M, L, XL, Bandit 290 – M, L, XL a CRR 290 ve všech velikostech.

        Tak snad RB bude. Dle emailu od organizátorů Testfestu ještě někteří nedodali seznam kol.

        0 0
        • Petr Heinik  

          Dobrý den,

          Velmi neradi, ovšem po důkladném zhodnocení Vás musíme informovat, že letošního ročníku VELO Test Fest se účastnit bohužel nebudeme.

          S ohledem na výrazné zpoždění dodávky komponentů stran jejich dodavatelů, nejsme reálně schopni postavit a připravit odpovídající testovací flotilu kol RB.

          Mrzí nás to, ale přes maximální snahu není možné zvládnout.

          0 0
          • TeryPV  

            Tak to je nemilé. To to bude letos opravdu stát za to…

            0 0
      • Maran1  

        Snad těch značek bude víc…Cannondale, Dema, Scott atd.

        0 0
        • TeryPV  

          Myslím, že nebude. Je to za 14 dní a to už b bylo hodně na rychlo. Navíc před chvíli přišel mail, který mě znepokojuje ještě více:

          "Dobrý den, vážení přátelé časopise Velo,

          postupně se budeme snažit vyplňovat informační vakuum spojené s letošními Test festy. Z technických a organizačních důvodů se nepovedlo zajistit dětskou dráhu, stejně jako u firem dostatečnou nabídku dětských kol ke zkoušení.

          Děkujeme za pochopení.

          redakce časopisu Velo"

          takže letošní organizace asi hodně vázne. Mám pocit, jako by se na to vykašlali. To možná ať to radši pořádají borci ze základny v Jedovnicích :)

          0 0
          • Maran1  

            Yes, taky jsem ho dostal.

            0 0
            • TeryPV  

              Myslím, že letos bude hodně lidí nasr*ných :) Ale tak ještě, že jsou v Jedovnici(cích:) traily a dá se zablbnout, jinak bych se jim na to vykašlal. Jsem zvědavý, kolik lidí si nechá vrátit peníze :D

              0 0
          • straky  

            Už minulý rok byla ve vzduchu cítit jakási nechuť vystavovatelů. Dle mého názoru nevidí přínos takových akcí. Přímá konfrontace s ostatníma značkama může zhatit investice do marketingu.

            Jinak řečeno, zjištění, že kolo za 30 000 Kč jede stejně jako kolo za 60 000 Kč může lehce splasknout auru vyjímečnosti některé ze značek kol.

            Spousta návštěvníků jsou nadšenci do kol a ne přímí zájemci. Tady bych viděl problém v distribuci informací o festivalu. Když se bavím s potenciálními kupci nového kola, tak o Testfestu neví a ti co už nakoupili mi říkají, že je škoda, že o tom nevěděl dříve.

            Můžeme být rádi, že výrobci společně s VELO něco takového organizují, ale je cítit lehký úpadek, tak snad realita bude jiná a v dalších ročnících uvidíme progres.

            0 0
            • TeryPV  

              částečně s Tebou souhlasím. Je vidět, že poslední dobou se na takové akce hrnou hlavně Ti „méně kvalitní“ výrobci jako CTM, Kellys, SUP, Felt. Opačně větší hráči na to kašlou. Loni Spešl, což mi teda nevadilo, letos RB, Merida, Scott atd. Nicméně si nemyslím, že by to nemělo přínos. Přece jen pro značku jako takovou je důležité se prezentovat. Navíc i ti nadšenci otestují kol a pak můžou těm, co si k nim přijdou pro radu, na základě testu na festu, doporučit něco z vlastní zkušenosti. A řekl bych, že když si kolo můžeš vyzkoušet a projet, je to lepší reklama než když na Tebe bliká kolo na každé stránce, to Ti řekne prd. Ale chápu, že trh ČR je asi malý na to, aby to někomu trhalo žíly.

              Když si vzpomenu na test-fest ještě u Bolka, to bylo z čeho vybírat, kol mrtě, drtivá většina vystavovatelů příjemní, vstřícní. Dnes jako by tam museli být za trest. No uvidíme, třeba mě to letos mile překvapí :)

              0 0
        • Tina  

          Dema nebude, Kross nakoniec tiež nebude …

          0 0
          • Maran1  

            Opravdu? Potvrdili to v e-mailu. To je divný :/ Myslím ten Kross

            0 0
          • TeryPV  

            To jako vážně ? Tak kdo tam jako teda bude ? To je prostě úlet tohle…

            0 0
      • hubert.d  

        :o(((

        0 0
      • Maran1  

        Kdyby někdo chtěl vědět, tak tady je seznam kol co poslali.

        Rock machine – Slaný, Jedovnice

        RM 17 27,5" Blizzard 50, 19"

        RM 17 27,5" Blizzard 90, 17"

        RM 17 27,5" Blizzard 90, 17"

        RM 17 27,5" Blizzard 90, 19"

        RM 17 27,5" Blizzard 90, 19"

        RM 17 27,5" Blizzard 90, 21"

        RM 17 27+ Blizz 70, 16"

        RM 17 27+ Blizz 70, 18"

        RM 17 27+ Blizz 70, 18"

        RM 17 27+ Blizzard 90, 17"

        RM 17 27+ Blizzard 90, 19"

        RM 17 27+ Blizzard 90, 21"

        RM 17 29er Explosion 70, 19"

        RM Ebike 27+ Blizz e70, 16,5"

        RM Ebike 27+ Blizz e70, 16,5"

        RM Ebike 27+ Blizz e70, 19"

        RM Ebike 27+ Blizz e70, 19"

        RM Ebike 27+ Blizz e50, 19"

        RM Ebike 29er Torrent e50, 16,5"

        RM Ebike 29er Torrent e50, 19"

        RM Ebike 29er Torrent e50, 21,5"

        RM Ebike Cross e500 lady, 17"

        RM Ebike Cross e500, 18"

        RM Ebike Cross e500, 20"

        Superior – Jedovnice

        Team XF 29 ISSUE, 15,5"

        Team XF 29 ISSUE, 17,5"

        Team XF 29 ISSUE, 19"

        Team XF 29 ISSUE, 21"

        Team 29 ISSUE, 15,5"

        Team 29 ISSUE, 17,5"

        Team 29 ISSUE, 19"

        Team 29 ISSUE, 21“

        XP 979, 15,5"

        XP 979, 17,5"

        XP 979, 19"

        XP 979, 21"

        XF 979, 15,5"

        XF 979, 17,5"

        XF 979, 19"

        XF 979, 21"

        Modo XP 969, 15.5"(S)

        Modo XP 969, 17.5"(M)

        Modo XF 969, 15.5"(S)

        Modo XF 969, 17.5"(M)

        eXP motor 8000 BFI, 29"

        eXP 919, 29×17.0"(M)

        eXP 919, 29×19.0"(L)

        eRX 590 lady, 28×16,5"

        eRX 590 lady, 28×18,0"

        F.L.Y. 24, 24×11.0"

        F.L.Y. 24, 24×11.0"

        F.L.Y. 20, 20×9.0"

        F.L.Y. 20, 20×9.0"

        Giant – Slaný, Jedovnice

        Anthem 2 GE – M

        Anthem 2 GE – L

        XTC Advanced 29er 1.5 LTD – M

        XTC Advanced 29er 2 LTD – L

        Trance 2 LTD – M

        Trance 2 LTD – L

        Reign 2 LTD – M

        Reign 2 LTD – L

        TCR Advanced 1 Disc – M

        Defy Advanced 2 HRD – L

        Pique 3 – S

        Embolden 1 LTD – M

        Avail Advanced 3 CDB – S

        elektrokola:

        Full-E+ 2 – M

        Dirt-E+ 0 – M

        Dirt-E+ 2 – M

        Felt – Slaný, Jedovnice

        silniční

        AR 5, 56 cm

        AR 5, 61 cm

        AR 3, 54 cm

        F 5, 51 cm

        VR 30, 58cm

        FR 3, 54cm

        FR 3, 58cm

        VR 5, 56cm

        VR 6 W dámské, 47cm

        MTB – hardtail

        Nine 3 29", XL

        Nine 2 29", L

        Nine 2 29", S

        Nine 2 29", M

        Nine 2 29", L

        Surplus 10 27,5", L

        Fatbike

        DoubleDee 10, 18,5"

        DoubleDee 70 , 16 "

        MTB – full

        Decree 4 27,5", L

        Decree 4 27,5", XL

        Decree 3 27,5", M

        Decree 30 27,5", L

        Edict 3 29", S

        Edict 3 29", M

        Edict 3 29", L

        elektrokola

        Nine e30 – MTB 29“ hardtail, M

        Redemption – E 50, L

        Redemption – E 50, M

        BMC

        TE 01 XT S, M, L

        TE 02 Deore/SLX S, M, L

        FS 02 Deore/SLX S, M, L

        SF 02 SLX/XT S, M, L

        RM 01 Ultegra 51, 54, 56

        • výprodej modely 2016 s možností odkoupení za MC – 45 %, velikosti dle

        aktuální dispozice:

        TE 01 XT

        FS 02 SLX/XT

        SF 02 SLX/XT

        GF 02 105

        SLR 03 105

        STEVENS

        Jura Carbon ES Di25 29/18“

        Whaka Carbon ES 27/18“

        Sonora ES Di2 27/16“

        Sledge Max 27/16“

        E-Agnello+ 27/16

        Jura 29/20“

        Namur 56

        Namur 47

        Galaxy Perseus 29/17"

        Izoard Pro 54

        0 0
        • Maran1  

          Další seznam kol + ještě doplní seznam Kross a Haibike.

          CTM – Slaný, Jedovnice

          SCROLL PRO, M

          SCROLL XPERT, M

          SCROLL XPERT, L

          SCROLL, L

          RAWER PRO, M

          RAWER PRO, L

          RAWER XPERT, M

          RAWER XPERT, L

          RAWER, L

          RIDGE PRO, M

          RIDGE PRO, L

          RIDGE XPERT, M

          RIDGE XPERT, L

          RIDGE XPERT, XL

          RIDGE, L

          REEVA, 16,5" (M)

          REEVA, 18,5" (L)

          RASCAL 3.0, 20" (L)

          ZEPHYR PRO, 16" (S)

          ZEPHYR PRO, 18" (M)

          ZEPHYR PRO, 20" (L)

          Lapierre 2017 – Slaný, Jedovnice

          (model, velikost, zdvih)

          Edge 327+, M, 120

          Edge 327+, L, 120

          Edge 527 woman, M, 100

          Edge SL 627 woman, L, 100

          Pro Race 529, M, 100

          Pro Race 529, L, 100

          XR 529, M, 100/100

          XR 529, L, 100/100

          Edge XM 327, L, 120/120

          Zesty AM 327 , M, 150/150

          Zesty AM 327 , L, 150/150

          Zesty AM 327 , XL, 150/150

          Crosshill 300, M, 0

          Crosshill 300, L, 0

          Sensium 500, L, 0

          Xelius SL 600, M, 0

          Overvolt AM 500+, L, 150/140

          Overvolt XC 300, M, 120/120

          Ghost – Slaný, Jedovnice

          (model, velikost, zdvih)

          Nivolet 3 LC, L, 0

          Lector 3 LC 29“, M, 100

          Lector 3 LC 29“, L, 100

          Lector 3 LC 29“, XL, 100

          Lector 3 LC 27,5“, M, 100

          Asket 3 27,5“, L, 130

          Asket 3 27,5“, M, 130

          Lanao FS 5, L, 130/130

          Slamr 4 27,5“, M, 130/130

          Slamr 4 LC 27,5“, L, 130/130

          Framr 6, M, 170/160

          Kellys – Slaný, Jedovnice

          NOID 90 M

          NOID 70 L

          ERASER 90 M

          ERASER 70 L

          ERASER 70 S

          SWAG 50 L

          SWAG 50 M

          SWAG 50 M

          SWAG 50 S

          REYON 50 L

          REYON 50 M

          REYON 50 S

          TYKE 50 L

          TYKE 50 M

          TYKE 50 S

          EBASE dark 450

          EBASE white 480

          GIBON 70 21"

          GIBON 70 19"

          GIBON 30 17"

          STAGE 90 M

          STAGE 70 L

          STAGE 70 M

          STAGE 70 S

          GATE 90 L

          GATE 90 M

          GATE 90 S

          HACKER 70 M

          DESIRE 70 L

          DESIRE 70 M

          DESIRE 70 S

          URC 90 L

          URC 90 M

          URC 70 L

          URC 70 M

          URC 70 S

          0 0
          • straky  

            Na Lapierre se těším, halvně na XC modely. Připadá mi, že jdou svou cestou.

            Kellys byl minulý rok nejlepší co se týče přístupu a stánku. Kola má taky velmi dobrá.

            Díky za aktualizaci!

            0 0
    • Bobin2  

      Tak ten seznam kol je o hodně slabší než minulý rok. Takže najednou z kol co jsem chtěl vyzkoušet, tam je jedno. Ten Whyte to mě překvapilo. Vůbec jsem netušil, že mají české zastoupení.

      0 0
    • milan.v  

      Toto nechápu, jedinečná šance domácích značek odprezentovat svá kola, oslovit a oni s tím takto…

      0 0
    • rotker  

      Když vidím tu bídu, jak ve množství značek tak i kol…téměř žádné XLka, tak se na to asi vykašlu…

      Oželím 3 kila a ušetřím čas :-/

      0 0
      • TeryPV  

        taky budu mít problém při 190cm něco vybrat, ale zase vím, že se poskládám i na L 29er. Ted jak které, ale některé jo. No dám jim letos ještě šanci, pokud to bude stát za houno, tak jim to přímo tam řeknu a příště na ně sejřím :/

        0 0
        • vpa007  

          Mno… vidím to stejně… už na to mám doma sjednanou propustku, tak jedu tak jak tak… třeba díky mizernýmu výběru konečně skusím i nějakej fetbajk, čemuž jsem se dlouho vyhýbal :-D

          0 0
    • Lachtis  

      Tyjo, to je fakt slabota no… Sice tam něco mám, ale čekal jsem opravdu trochu více.

      Aspoň teď o víkendu otestuji díky Ski bike centru Radotín, to bude pomalu lepší akce, než Velo a i levnější…

      0 0
      • milan.v  

        +1, právě zvažuji, že bych tam zajel…

        0 0
        • Lachtis  

          Do Radotína určitě zavítej. Já už mám zamluvený Scalpel Si 3, Trek Topfuel a Procaliber a už se mooooc těším. Tyhle kola mám i ve výběru, takže to pro mne bude mít i velký význam. A krom Treku a cannondalu, tam je veliký výběr Spešlů, pokud Tě zajímají…

          0 0
    • goofy  

      RB – VELO Test Fest

      Velmi neradi, ovšem po důkladném zhodnocení Vás musíme informovat, že letošního ročníku VELO Test Fest se účastnit bohužel nebudeme.

      S ohledem na výrazné zpoždění dodávky komponentů stran jejich dodavatelů, nejsme reálně schopni postavit a připravit odpovídající testovací flotilu kol RB.

      Mrzí nás to, ale přes maximální možnou snahu není reálné zvládnout.

      0 0
      • TeryPV  

        Blesku :D Hejník to dával výše v tomto vlákně :)

        edit: Letos to vidím na pořádný proser.

        0 0
        • goofy  

          Já to tu nečtu a nezajímá mě to. Jenom jsem na tuhle informaci narazil čerstvě na fb RB, tak jsem to tu hodil.

          0 0
      • wilda81  

        Kdy vůbec byli naposledy? To už je tak 3–4 ročníky zpět, ne?

        0 0
        • Petr Heinik  

          Dobrý den,

          Naposledy v loňském roce.

          0 0
          • wilda81  

            Díky. Jsem právě lovil ve svém archivu a poslední testované RB co jsem vyhrabal bylo IQ6 z roku 2013…

            0 0
            • vpa007  

              Byli loni, otestoval jsem všechny IQčka i Bandita a i díky tomu testu a především díky super komunikaci s P. Heiníkem jsem kolo objednal… proto mě docela mrzí, že letos nedojedou…

              0 0
              • wilda81  

                buď rád, ušetříš… ;-)

                0 0
                • vpa007  

                  Nic neušetřím bo nehodlám nic kupovat, chtěl jsem si jen skusit jiný stroje, abych se přešvedčil, že mám doma stejně to nejlepší v dané cenové hladině ;-)

                  A taky sem chtěl prubnout Bandita 475, jak moc je to jiný versus moje IQ 275…

                  0 0
                  • Lister  

                    Abys nezjistil, že nemáš. To riziko je vysoké.

                    0 0
                    • vpa007  

                      Vzhledem k tomu, že sem cenovou hladinu loni vyčerpal na dno, tak se nebojím… navíc ta nabídka vystavovatelů, kucí nezlobte se, ale není tam nic, z čehož bych si sedl na prdel ;-)

                      0 0
                    • wilda81  

                      +1

                      0 0
    • straky  

      Berete nekdo deti?

      0 0
      • vpa007  

        Rozhodně ne… mladýho na traily vemu jindy, kdy tam nebude texaský masakr motorovou pilou… navíc moc děckokol tam nebude, takže o starost míň ;-)

        0 0
    • enjoy79  

      Scott, Cannondale, Trek, Canyon, Kona, Rocky Mountain, Focus, Cube ????

      To jako fakt nic nebude????

      0 0
      • Maran1  

        Nejspíš ne..

        0 0
      • vpa007  

        Mno když jsem dneska viděl na FB aktualitu z Jedovnickýho trailcentra, že maj na sezónu jistý Giant, Canyon, Scott a s dalšíma jednaj, tak asi by se skoro dalo říct, hodit bobek na celej TestFest a zajet si do Jedovnic jindy a půjčit si nějaký normálně dobrý kolo :-D

        0 0
    • Maran1  

      Tady ještě seznam kol Whyte:

      Whyte T-130 C RS M

      Whyte T-130RS S

      Whyte T-130S L

      Whyte T-130SX  M

      Whyte T-160 RS M

      Whyte T-129 S L

      Whyte 901 M

      Whyte 802 Compact S

      Whyte 529 L

      Whyte Gisburn 54

      Whyte Coniston M

      0 0
    • Lachtis  

      Sice to není k Velu, ale už to tady zaznělo. Kdo by chtěl tento víkend otestovat kola značek Trek, Cannondale a Specialized má možnost ve Ski bike centru v pražském Radotíně. Já byl letos poprvé a nelituji! Perfektně zorganizované, slušný výběr kol a velikostí, příjemná „obsluha“ a za směšných 190,– Kč, ve kterých máte započítáno občerstvení… pomalu si myslím, že tato akce je/bude lepší než velo, na které taky pojedu.

      Já konkrétně testoval od 14:00 do cca 19:00 a projel (i různé velikosti) Scalpela Si 3, Trek Top fuel 9.8 sl a Procaliber 9.7. Hodně mě vzal Topfuel, parádní mašina a zatím je mým favoritem na budoucí koupi.

      Kdo tedy ještě váhá či o této akci ani neví, tak vřele doporučuji!!!!

      0 0
      • TeryPV  

        Otázkou je, jaké jsou tratě. V Jedovnicích je obrovská výhoda, že se ty kola dají opravdu otestovat. Tím nechci říct, že test-fest je bůhví jaká akce, ale přece jen je důležitý i faktor trati.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Ahoj, premyslel jsem ze bych sebzajel podivat do jedovnic. Registraci jsem nestihl. Jaka je sance ze si tam budu moc projet scalpela nebo cambera ve vyssi vybave? Nikdy jsem na podobne akci nebyl

      0 0
      • Kamilac  

        řekl bych, že nulová

        0 0
        • vpa007  

          Souhlas, bez registrace se vystavovatelé budou tvářit divně… navíc… mám takovej intenzivní pocit, že kanón není mezi vystavovateli ;-)

          0 0
          • wilda81  

            Si nepamatuji, že by někdo z vystavovatelů chtěl vidět registraci. Většinou si půjčili/zapsali nějaký doklad a hotovo. Registraci předem měl snad jen Spešl. Jestli je tam Cannon nevím…

            0 0
            • Tina  

              Doklad môže byť aj kradnutý. Musíš mať kontrolný náramok. Inak je to na triko vystavovateľa ak požičia bajk neregistrovanému a ten mu s ním ujde.

              0 0
              • wilda81  

                Tak jsem asi jezdil na jiné TestFesty nebo co. Náramek jsem viditelně nenosil a nikdo ho po mě ani nikdy nechtěl…

                0 0
                • Tina  

                  To je ale problém vystavovateľov, že ho po tebe nežiadali. Od usporiadateľov majú výslovne odporučené požičiavať iba registrovaným, ktorí sa preukážu náramkom.

                  0 0
                  • wilda81  

                    Teorie je jedna věc, praxe druhá.

                    0 0
                  • kali222  

                    výslovne odporučené :D to je podobné jako „ostrá žádost“

                    0 0
                    • Tina  

                      Prikázať ti to nemôžu. Ale dôrazne odporučiť áno. Rozumný človek to pochopí asi tak, že „je to na vás, ale keď prídete o kolo tak za nami nechoďte, lebo my sme váš upozorňovali“.

                      0 0
                      • vpa007  

                        +1

                        0 0
                      • wilda81  

                        A když ho půjčí registrovanému, ten jim na tom odjede, tak mu řeknou to samé. :-)

                        0 0
                        • Tina  

                          Od registrovaného majú všetky údaje. Myslím, že poplatok za registraci platíš z účtu takže si ľahko dohledateľný. Náramok je neprenosný.

                          0 0
                          • wilda81  

                            Jestli si dobře vzpomínám, tak ten náramek byl klasický papírový bez nějaké identifikace, ne?

                            0 0
                            • Tina  

                              a?

                              0 0
                              • wilda81  

                                Co to potom řeší když nemáš spárovaný náramek s osobou?

                                0 0
                                • vpa007  

                                  Hele, můžu se zeptat, co tady vlastně řešíš?? Prostě na testfestu je registrace a pokud to někdo nevyžaduje, tak je to na riziko prodejce/půčo­vatele.. tečka… 10 příspěvků o ničem #sorry_jako

                                  0 0
                                  • wilda81  

                                    Já jenom odpověděl iDee07 na to jaká je šance na půjčení kola bez registrace. Tina a ty tu tvrdíte, že mu nikdo nic nepůjčí a že je to ochrana vystavovatelů. Moje zkušenosti jsou z minulosti prostě jiné a registrace neřeší z hlediska bezpečnosti vůbec nic (pokud nemáš spárovaný náramek s osobou). Já tohle počínání nijak neschvaluji ze strany vystavovatelů ani návštěvníků, jen ho sděluji jako fakt. Půjčování bez registrací je jeden z důvodů proč jsem nejel už ani loni.

                                    0 0
                                    • vpa007  

                                      Šance asi je, ale nedá se na ni vsadit. Se zbytkem tvého příspěvku souhlasím, ale stačilo to rovnou napsat, ta diskuze s Tinou byla naprosto zbytečná ;-)… ale lze parafrázovat heslo „i cesta je cíl“, i diskuze sama o sobě může být zábava, byť přínos její prchá někde v dáli… každopádně TestFest jde do kopru, vidím to letos na poslední účast :-/

                                      0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      Jinymi slovy – mozna mi neco pujci bez registrace ale jistotu nemam. Takze srat na to. Tegistrace na miste nelze?

                                      0 0
                                      • vpa007  

                                        Hele… spíš bych využil aktuální „blbé nálady“ (počasí, málo zajímavých vystavovatelů) a skusil napsat do Vela, jestli se neuvolnil flek…

                                        0 0
                                • Tina  

                                  A ako sa dostaneš k náramku bez registrácie?

                                  Kde som písala, že ti kolo bez náramku nepožičajú?

                                  0 0
    • Maran1  

      Vyjádření na fb:

      První Velo Test Fest již tuto sobotu ve Slaném. Počasí na Severu Moravy se podepíše i na účasti ve Středních Čechách.

      Zástupci společnosti Schindler dnes oznámili, že z důvodu sněhové kalamity na Severní Moravě nebudou moci dorazit do Slaného s koly značek Lapiere a Ghost. Naopak následující víkend v Jedovnicích posílí, oproti předpokladu, společnost N-Distribution s dvacitkou testovacích kol Kona. Premiérově nabídnou k testování kola Stevens a Whyte.

      Značky letošních Velo Test Festů:

      Giant

      Haibike

      CTM

      Kellys

      Rock Machine

      Superior (pouze Jedovnice)

      Specialized (pouze Jedovnice)

      Trek (pouze Slaný)

      Felt

      BMC

      Stevens

      Whyte

      Ghost a Laipere (pouze Jedovnice)

      Kona (pouze Jedovnice)

      Z technických důvodů odřekla značka Kross

      0 0
      • TeryPV  

        Tak to je dobrý mazec, to vypadá, že ve slaném nic nebude :o Jako á jedu do Jedovnic, ale i tak je mi účastníku líto :( Navíc když odřekl zrovna Ghost Lapier, kteří mají dost kol, i když je fakt, že ve zuboženém stavu, ale i tak. No fakt jde tahle akce totálně do kopru… Ani Scott, cannon, RB… bych to viděl tak na poslední ročník, doufám, že kluci z Jedovnice vymyslí vlastní akci, protože tohle je tragédie.

        0 0
      • straky  

        Sněhové kalamity? Proč se vykrucují? To z Moravy do Čech vede jen jedna cesta?

        To mě štve!

        0 0
        • TeryPV  

          Shindler/moje kolo jsou šmejdi a vždy byli. A stav kol na loňském testfestu byla ta poslední kapka…

          0 0
      • hubert.d  

        Me teda pekne se.ou, chtel jsem testnout Slamra a Crosshilla. Vazne uvazuju, ze se na to vybodnu!

        A at se tema trema kilama udavej.......­..........

        0 0
      • khonza  

        z facebooku:

        KonaCZ

        25 duben v 10:48 ·

        V rámci testovací akce Velo Test Fest Jedovnice na Vás bude čekat flotila testovacích modelů KONA. Bude se jednat o tyto modely:

        HEI HEI TRAIL

        HEI HEI

        HEI HEI RACE DL

        HEI HEI RACE SUPREME

        a dále rodinka modelů

        PROCESS 134, 134DL a PRECEPT 120 a 130.

        tudíž neváhejte a doražte v sobotu 29/4/2017.

        0 0
      • straky  

        Tak na Jesenicku je zase kalamita, že by Schindler nedorazil i do Jedovnice?

        0 0
    • antt  

      užili jste si to? Počasí super . . . :D

      0 0
    • Lachtis  

      Když jsem tam přišel, tak jsem myslel, že mám nějaké halucinance. Oporti loňsku tam bylo poloprázdno, pár stánků a díky absenci pro mne hlavního kandidáta BMC, jsem nasraně chtěl pomalu odejít. Naštěstí tam BMC dorazilo asi kolem 12:00h, čímž mi alespoň trochu zvedlo náladu a zůstal jsem tam do cca 16:30…

      Jinak díky počasí a chabému počtu vystavovatelů bylo oprvadu mnohem míň lidí, než loni. Nicméně i přesto byl o kola celkem nedostatek. Já testoval u Rock Machine, Treku, Giantu, BMC, Felt, CTM. Ještě tam byl Kellys, Whyte (vždy jsem nenarazil na velikost), Stevens (vždy jsem nenarazil na velikost) a elektrokola od Haibike.

      Příští rok mi může VELO… Mnohem lepší akce byla třeba ve Ski bike centru Radotín!!!

      0 0
      • Maran1  

        Tak uvidíme jaký to bude v Jedovnicích. Snad počasí bude přát. Jinak o ty akci ve Ski bike centru Radotín bude hóódně přemýšlet!!

        0 0
      • straky  

        Taky jsem byl v šoku, když jsem viděl těch pár stánků. V minulých ročnících byl plný celý střed dráhy a teď se vešly do 1/4 a to, že tam nebylo BMC mě také hodně zklamalo, ale naštěstí přijeli!

        Nakonec jsem měl z testování dobrý pocit. Vyzkoušel jsem si, co jsem chtěl a komorní atmosféra mi nevadila.

        Postřehy:

        • Zkusil jsem si E-bike (Hiabike Xduro)! Přes vnitřní odpor k těmto kolům jsem byl naprosto nadšený, musím všem doporučit vyzkoušení.
        • Lidé z Kellysu byli opět velmi přátelští a vstřícní!
        • Chlapům v Giantu chyběla ženská, která by jim zařídila efektivní administrativu. Chlap prostě neumí vyplňovat registrace a u toho odpovídat na otázky :-) Dlouho se tam čekalo.
        • Hardtail BMC TEAMELITE 01 pro mne nejlepší kolo. Opravdu pohodlné a přitom rychlé a lehké. Až na tu cenu je to parádní kolo.
        • Všichni vystavovatelé byli špatně oblečení a mrzli. Nechápu proč se pořádně neoblékli, přece musí mít z takových akcí zkušenosti. Naštěstí byli všichni vstřícní.
        • Akce nekončí v 18.00 dle stránek, ale v 16.00 a to již druhým rokem.
        • Příště zimní tretry s sebou.
        0 0
        • vpa007  

          Dík za postřehy, uvidíme příští vikend, jak dopadne TestFest v Jedovnicích… velký očekávání nemám, tak snad zklamání nebude tak velký a člověk třeba vyzkouší to, co by obyčejně ani nebral :D

          0 0
        • Lachtis  

          JJ, oproti loňsku to byla mizérie, ale v Jedovnicích to bude asi lepší, minimálně ta účast „vystavovatelů“ by měla být větší než ve Slaném. S BMC souhlas, za mne BMC a Trek ⇒ nejlepší biky, respektive jejich geometrie.

          TE01 jsem taky testoval, poprvé, a je to fakt pecka, ale je to takový kočkopes, není to klasické HT a fulla to nenahradí a za tu cenu bych do něj asi nešel. Přitom TE 02 je taky velmi pohodlné (na HT).

          Já se teď rozhoduji, zda půjdu do BMC TE 02 anebo půjdu do prvního fullu v podobě Fourstroka – příjemné to rozhodování :-)

          0 0
          • straky  

            Záleží co jezdíš a jaký jsi požitkář. Celoodpružené XC mě ze začatku nadchlo, ale jen do prvního kopce. Tam jsem zjistil, že Váha kolem 12 Kg už jde znát, tedy v poměru mých proporcí :-). S HT jsem vše v pohodě vyšlapal a mohl jsem se přetahovat s E-biky :-)

            0 0
            • Lachtis  

              Ono mi hodně napoví příští středa, neboť jsem si domluvil s BMC půjčení Fourstroke a projedu ho po mých oblíbených tratích, které mám najeté se svým HT 26 a pak se definitivně rozhodnu.

              Jsem spíše HTčkář, ale začínám o fullu dost přemýšlet, třeba TOP FUEL 9.8 SL od Treku je parádní chrtí full a nějaký špatný pocit jsem z něj neměl. Totéž očekávám od Fourstroka od BMC.

              Váha je samozřejmě otázka konkrétní specifikace a pokud půjdu do FS 02, tak předem počítám s odlehčením v podobě nových zapletených kol… BMC mi dalo 25% slevu MOC na letošní modely, takže fin. rezerva tam díky této slevě bude :-)

              0 0
    • Bobin2  

      Nakonec to bylo v pohode. Pocasi pred zacatkem vypadalo hrozne, ale nakonec se to uklidnilo. Vyzkousel jsem, co jsem chtel. Tedy 1× Trance, 2× Whyte T130 a jednou Whyte 901. Vsechno naprosto skvele kola, specialne T130 a 901. 901 jde na zadni uplne samo, urcite to kolo stoji za svezeni i pro zaprisahle odpurce HTcek. Lidi u Whytu byli super vstricni a komunikativni, kola nastavili presne podle predstav vcetne tlaku na bezdusich. Kola byly uplne nove.

      Jinak me celkem zklamal ten okruh, byl jsem poprve a cekal jsem delsi a rozbitejsi sjezdy na provereni. Ale jinak v pohode. Uz se tesim do Jedovnice.

      0 0
      • enjoy79  

        Když vidím to počasí co tady panuje, tak mám obavy, aby nás na ty rozmáčený traily vůbec pustili. Ani jsem nevěděl, že na základně je možnost vypůjčit Canyon, Scott – samo za poplatek

        0 0
        • TeryPV  

          Vzhledem k tomu suchu co panovalo několik měsícu si nemyslím, že by měly být traily v nějakém špatném stavu. Snad se nemýlím :)

          0 0
    • enjoy79  

      Poberou toho hodně ale některý úseky v takovým počasí dostanou pekne pokouřit. Snad se taky mýlím

      0 0
      • TeryPV  

        uvidíme no. dnes už by se déšť měl uklidnit, tak to snad trochu proschne. Jen už ráno vidím tu mlhu a zimu :D

        0 0
        • vpa007  

          Jo, snad to bude s počasím Ok, hypnotizuju nory (yr.no) už půl týdne, zatim to výpadá optimisticky, každopádně minimálně zimní tretry si asi vemu ;-)

          0 0
          • TeryPV  

            Zatím i české modely vykazují optimistickou předpověď. Tak snad :) kde tam dáme BF sraz ? :D

            0 0
            • vpa007  

              Čéče nevím… u oběda? Ale chce to nějaký znamení, abysme se poznali… třeba bochník chleba pod paží, co? ;-)

              0 0
              • TeryPV  

                nějakou nálepku na čelo :D přemýšlím nad poznávacím znamením, ale nějak mě nic nenapadá :)

                0 0
                • nomecz  

                  Tak pozname se bez problemu, budeme mit top hadry/helmy a v pulce prvniho kopce budem funet jak po 120 km v horach :) proste zavodnik z BF

                  0 0
                  • vpa007  

                    Foe… žádný top hadry nemám… dokonce jeden z mejch dresů pamatuje ještě rok 1998 ;-)

                    Jediný mě napadla nějaká nálepka na helmu, jako že vzít malířskou lepicí pásku a napsat na ni něco jako poznávací značku BF / nick :-D… a pak to nechat náhodě, kdo koho zastaví, nebo předjede v kopcu ;-)

                    0 0
    • Machinefeera  

      Jak je to s lístky, dá se od někoho kdo nakonec nechce jet lístek odkoupit? Já svůj lístek mám ale jeden kolega by se celkem rád přidal a nemá lístek.

      Pokud to takhle půjde nemá někdo lístek navíc ?

      0 0
      • vpa007  

        Vem ho sebou, si myslím, že se půjde domluvit na místě, ještě teď někde na FB psali, že jsou volný místa… v nejhorším si na základně půjčí na celej den Gianta nebo Canyona a budete se střídat ;-)

        0 0
    • Asook  

      Ahoj

      Jak to vypadalo dneska na trajlech v Jedovnici?

      Chceme jet v ponděli tak at vime jestli to po vas zustalo sjizdne nebo to nema cenu a je to moc rozježděne.

      Kde najit aktualni info o stavu?

      Diky

      0 0
      • nomecz  

        Je to v cajku nejvic rozmrdany sou lesni cesty mimo traily tam je hodne blata ale traily jsou celkem v pohode

        0 0
    • enjoy79  

      Řekl bych, že se to dalo, myslel jsem že se to víc rozjezdí, ale stejně jsem si to neužil tak jako za sucha.

      Test fest jsem si i přes neúčast některých značek užil. Stihl jsem si půjčit tři kola, který jsem poctivě projel. V kurzu byli dost elektrokola, ale to je pro mě tabu.

      Co vy, jak to hodnotíte ?

      0 0
      • vpa007  

        Za mě nakonec povedená akce, počasí vyšlo (týden jsem to na yr.no hypnotizoval). Díky menšímu počtu vystavovatelů i míň lidí, v poho se dalo vybrat i tak hromada pěknejch kol. Takže žádná panika a přetlak na trailech. Mimochodem od loňska přibyly 2 moc povedený úseky na trailu č.2, kterej jsme si parádně užili.

        Nějaký foto tu: http://www.bike-forum.cz/…dovnice-2017

        0 0
        • TeryPV  

          Tak ono záleží jaké velikosti kol jsi bral. Žena a kamarád mají velikost S, takže no problém něco sehnat, půjčit projet se, ale já, který jsme někde mezi L a XL (jak které kolo) a kamarád co je minimálně XL tak bez nároku, věčně vše vybrané. Až kolem 16h se dalo něco sehnat, ale to už všichni zase balili. Ale jo, jinak tím, že bylo méně kol a méně lidí, tak mi přišlo, že jsme byli na trailech sami. Jinak letos i jídlo bylo k jídlu :D Celkově aji spokojenost. Jen Schindler se na to zase vysral, to možná udělalo dost, protože by dovezl dost kol, i když je mívá v hrozném stavu a jsou to šmejdi.

          No a pak samozřejmě lidí jsou ko*oti. Půjčí si kolo a jdou na oběd, na pivo atd. Já vždy poctivě půjčit, otestovat, vrátit a pak na pivo. Ale tak prostě lidi jsou různí no :-/

          Ale jak říkám, čekal jsem to horší a byl jsem příjemně překvapen.

          Co se kol týče, tak super byl tak byl super Kellys Gybon 27,5 + a pak jsem si teda užil nového stumpa. Jako na traily fakt super kolo. Ale na nějaké techničtější točky bych jej nechtěl. Ale jinak moc super kolo. No a pak jsem zjistil něco co jsme zjistit neměl :D Že mi stačí HT úplně v pohodě. Chudák full tak leží doma :(

          0 0
          • vpa007  

            Mno já taky lovil XLka… takže jsem spíš chodil kde nějaký bylo volný… eLka jsou mi, díky krátkejm představcům a rovnejm sedlovkám malý (a to měřil 187)… ale dycky sem něco ulovil ;-)

            0 0
            • TeryPV  

              tak to jsi měl štěstí, v jednu chvíli před obědem nebylo vůbec co k půjčení. Ale tak to bude i tím, že na trailech se vesele fotilo, svačilo, pohodička a kola rozpůjčovaná hodinu a půl+ /osoba no…

              0 0
              • vpa007  

                No my sme teda udělali na kopcu fotku kola a jeli dál… pravda je, že jsem měl políčeno na toho Whytea a nedostal jsem se k němu i přes registraci.. tak snad příště ;-)

                0 0
    • milan.v  

      Tak a teď, kdo si tam co vyzkoušel a vybral, nebo si potvrdil výběr… ;o)

      0 0
      • Bobin2  

        Čím víc toho zkouším, tím jsem nerozhodnější. Celou dobu hledám ideální AM/Trail kolo na 27,5, pak sednu na Konu Process 111 a byl jsem úplně unešený z toho kola :) …Vyzkoušeno tedy Kona, Giant Trance, Rock Machine Blizzard 90 27+ čiště ze zvědavosti, Whyte T130S a T130 CRS. Vybráno Whyte T130S. Změnit to může už jen testovačka RB Bandit 475 :) Co vy?

        0 0
        • gallardo  

          me se taky zalibil whyte t130, jsem hodne hodne nalomenej. Geometrie super, hravy kolo, klopenky to dava neskutecne, tuhej zadek a normalne manual neumim, ale na tomhle kole se mi parkrat na par metrech podaril. Premyslim o te t130CRS kvuli lepsimu tlumici a eaglu, proc ty bys sel do levnejsi verze. Setris nebo proste ti to za ten priplatek nestoji?

          Jinak dost me prekvapil i trance, cekal jsem, ze to nebude hravy, ale docela je (min nez whyte, ale zas stabilnejsi), hezky to skace a navic super lehky (oproti whytu o cca kilo). Vlastne ani moc nechapu jakto, ze je ten trance tak lehkej, kamos ma advanced 1 a vcetne padalu na bezdusich NN – 12,4kg, whyte je bohuzel pres 13.

          jinak akce super az na par chybejicich znacek (ale jsem jasne Lkovej, takze na nedostatek kol si stezovat nemuzu)

          0 0
          • Bobin2  

            Já jsem už téměř rozhodnutý. Chtěl jsem nějakou AM pohodlnou „žehličku“, ale to jsem nevěděl, že se dováží ten Whyte. Je to tvrdší, ale tohle přijmu, protože to jede do kopce jako XC HT a ve sjezdu – no na skocích v Jednovnici to fungovalo parádně. Vedl jsem dlouhý rozhovor na stánku a zvládne to údajně hodně, klidně i závod v Enduru.

            Ten T130CRS (karbon) jel určitě lépe, ale já jsem student ještě a 130000 je pro mě nereálné, navíc kazeta na eagle 10000Kč, řetěz 1900Kč. Díky, nechci i kdybych na to měl. Takže čistě rozhodnutí kvůli financím. Ještě tedy nevím, jestli model T130S na sramu a rockshox nebo T130RS na foxu a shimanu, ten váží 13,7 a to už jde.

            Trance je super kolo to bez debat, až na ten řachtající napínák a dlouhý představec. Hele nevím na kterém Tranci jsi jel, ale byly tam dva Trance 2 LTD (černý a žlutý) a ve Slaném ho vážil (2×) předemnou v Mku bez pedálů a rovných 14.0kg. Whyte T 130S váží v Lku 14.2kg (dle katalogu), takže žádný rozdíl. Na festu měli všechny Whyty na bezduších, tak to možná bude malinko méně. Je to dost, ale je to daň za pořádné kolo bez kompromisů.

            0 0
            • gallardo  

              Chapu. Trance jsem jel toho 2 LTD, jasne, tam bych rekl, ze je to cca 14kg, ale karbonovej trance advanced 1 ma fakt cca 12,5kg (kamos ma M). Jsem prosel detailneji specifikaci a dost je na kolech, karbonovy kola 1700g oproti Al na whytu, ktery dle webu budou mit lehce pres 2kg a plaste taky lehci (plaste uz nejsou problem zmenit…). Cena kazety i retezu mazec, mno mam o cem premyslet. Posledni dobou uz vetsinu casu travim na technictejsich trailech ala Rychleby, Trutnov, ale obcas jeste vyjedu s chrtama na XC kolech a druhy kolo moc nechci…

              0 0
              • Bobin2  

                Jojo v pohodě. Já nevěděl, že mluvíš o karbonovém Trancu :) No řekl bych, že na to, co píšeš bude T130 ideál asi, i když je těžší no.

                0 0
                •  

                  Přidám ještě malé vysvětlení k váze kol, a pevnosti rámů, co se týče vhodnosti našich kol pro Enduro použití … .-)

                  0 0
            •  

              Kluci, předesílám, že nemám nezaujatý pohled, protože zastupuji Whyte, ale budu se snažit popisovat věci tak jak jsou, spíš obecné nebo naše trendy. K vahám kol … trendem poslední doby je zlepšovat jízdní vlasnosti, tuhost, vlastnosti odpružení = faktor zábavnosti kol a ne se za každou cenu zaměřovat na statickou váhu. Opravdu moderní trailová kola tak mají boost osy, boost náboje, boost odpružené vidlice, boost kliky a stř. osu, potom i širší zadní stavbu, široká řidítka, delší rám, a hlavně co se kol týče opravdu široké ráfky, u nás s plným počtem drátů kvůli pevnosti, a pláště se posunují směrem k 2,4" a v můžu prozradit v dalších letech to vypadá spíš až někde k 2,6",tzn. moderní trailová kola už nebudou nikdy tak lehká jako dřív, nelze porovnávat dva roky starý trailbike (já tomu říkám je to v podstatě old school bike :-)) s novým kolem moderní geo a konstrukce z hlediska váhy. Takový bike potom vypadá tabulkově „těžší“, ale jakmile se na něm svezete řeknete sakra tady něco nesedí, to kolo je skvělé, zábavné, pevné = rychlé a nemělo by být! (protože na potěžkání v ruce je těžší). Mrkněte vždy na specifikace jednotlivých kol a porovnejte jestli je to ta moderní nebo old school koncepce.

              0 0
              • madcat  

                Dva roky starýmu kolu říkat „old school“, no já nevím… :-)

                0 0
                •  

                  jj, ber to samozřejmě s rezervou :-) … ale určitě když porovnáváš dva biky se zaměř na použité technologie a standardy na kolech, rámu atd. je to vždy něco za něco …

                  0 0
                  • kali222  

                    technologie a standardy?

                    0 0
                    •  

                      myšleno …standardy např. Boost a celá koncepce kolem, technologie – šířka a výplety ráfků a kol, teleskop. sedlovka (dnes téměř samozřejmost), koncepce řazení 1 x XX atd.

                      0 0
                      • wilda81  

                        V dnešní době se na standardy moc nehraje. Stačí se podívat třeba na zmiňované náboje. Kolik nových rozměrů se objevilo v poslední době…

                        0 0
              •  

                Zapomněl jsem dodat, a bez návaznosti na předchozí vysvětlení by to byla spíše anti-reklama :-), že třeba u nás vzrostla váha u T-130 za poslední dva roky (2015 – 2017) díky jmenovaným technologiím a zaměření kola o 1kg. Přesto se nejedná o žádné „loudaly“ .

                0 0
              • scoty  

                To chceš jako tvrdit, že kolo, které váží bez pedálů 14,2kg a vzadu má 2,4" gumu lítá bezbolestně po trailu nahoru a dolů?

                0 0
                • nomecz  

                  No hele mel sem ho pucenyho a lita to dolu docela slusne ale nahoru spis na odpalech :) treba spectral mi prijde ze stoupa lepe

                  0 0
                  • scoty  

                    Takže takový tuhý, nízkozdvihový, odlehčený:) sjezďák…offroudem nahoru do hor a po ose zpátky…

                    0 0
            •  

              Díky za příjemnou zpětnou vazbu, ať je jakákoliv je vždy pro nás cenná .-)

              0 0
      • khonza  

        projel jsem se velmi dobře – ne úplně na všem co jsem chtěl, ale celkový dojem velmi dobrý

        Fatbiky jsem si zkusil od Feltu s RS Bluto (úplná zbytečnost) a S-Works – nechápal jsem z váhy toho tlusťocha – ale už jsem vyléčen – ani ten Spešl mě nepřesvědčil – to už radši plus (viz třeba Gybon).

        Kellys Gybon 27,5+ překvapil náramě – perfektní svezení na HT a tlusté kola proti fatbikum to drží moc dobře a jede to skvěle.

        Kona HeiHei Trail 27,5 – parádní hračka přesně střižená na Jedovnické stezky

        Kona HeiHei DL 29 mi neskutečně sedla (super kolo) – XC podle mých představ

        CTM Ridge Expert 29 – jede jak tank – nebylo to špatné (až na vidlici Manitou)

        Rock Machine Blizzard 27,5 – byl moc fajn – na mě malé kola (29 byly pořád vybrané)

        Specialized Camber 29 carbon – lehoučký kolo ale neoslovilo mě tak jako HEIHEI

        CTM Scroll PRO 27,5 – největší překvapení – nečekal jsem že CTM bude takhle dobré kolo

        Whyte T-130 C – mazec – lehký parádně hravý bike – silně návykový, čekal jsem že bude moc dobrý – tak nepřekvapil jako CTM.

        nevybral jsem si – taky jsem neotestoval vše co bych rád – tak budu hledat dál

        0 0
        • madcat  

          Co bylo prosímtě špatný na té vidlici Manitou na CTM Ridge?

          0 0
        • TeryPV  

          Já osobně bych si jako třetí kolo pořídil Gybon. Upřímně možná bych i prodal fulla a nechal si jen celopevňáka a k tomu gybon. Je to opravdu dost dobré kolo, překvapení test-fest :)

          Jo a co se mi líbilo, tak byl Eagle. Ale… Na traily, do kopce atd. OK, ale nedokážu si to představit jako univerzal. Ale to možná proto, že na všech kolech byla kombinace s 30z pastorkem. 34Z by bylo asi jiné, ale to jsme neměl možnost vyzkoušet. Každopádně na Eagle a 27,5+ něco je :)

          0 0
    • Tehu  

      Takova mozna blba otazecka :-) Byva na podobnych akcich Santa nebo Ibis, nebo jak si myslim takove premiove znacky to proste nemaji zapotrebi ? Dik za info

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.