Tachometr zhruba po 50 km prestal merit :-((

19 nepřečtených
  • kolda5

    Dobry den

    jelikoz jsem laik (tachometr mi namontovali pri koupi kola v prodejne) tak se vas chci zkusenych zeptat…

    Mam tachac sigma bc906 a zhruba po 50 km mi to prestalo merit rychlost,pocet ujeti km…jedine co mi ukazuje je cas (tim bych vyloucil ze to muze byt baterkou…)

    Na tachometr a jeho upevneni na kolo jsem se dival a opticky jsem nenasel zadnou zavadu, chci se proto zeptat na co se mam podivat ???

    Dekuji

    0 0
    • gouryella  

      Zkus poladit umisteni magnetu…popripade draty. Jinak urcite reklamace.

      0 0
    • gouryella  

      Temi draty jsem myslel kontrolu kabelu :)

      0 0
    • smith22  

      vidíš kdyby sis ho instaloval sám tak bys věděl čím to je.Pokud normálně ukazuje hodiny tak to s velkou pravděpodobností bude tím že ten magnet co máš přichycený na drátu(špici) je daleko od toho snímače který máš přichytlí na vidlici.to je vše.chce to jen seřídit.nic víc.

      0 0
    • Vrci  

      je to třeba vzít vylučovací metodou:

      Chyba tachometru: vezmi drát, otoč tachometr nohama vzhůru a rychle spojuj a odděluj stříbrné kontakty, když tachometr otočíš měla by se změnit ujetá vzdálenost (stejně spojuje kontakty senzor) Čidlo: v tichu pohybuj magnetem kolem senzoru, je slyšet tiché cvakání. Pokud ho neuslyšíš, máš moc daleko magnet máš buď moc daleko magnet nebo se čidlo zaneslo. Dej magnet tak aby byl do 5 mm. U starších čidel bývala dírka, pokud tam je tak ho propláchni.

      0 0
    • kolda5  

      Diky vsem za rady,hned zitra vse vyzkousim a zitra se „pochlubim“ s vysledkem…

      0 0
    • vv  

      Měl jsem podobný problém asi po 2000km, zdá se, že zásadní roli má poloha magnetu od čidla. Při vzdálenosti čidla cca víc jak 5mm mi můj BC906 neměřil(dřív normálně měřil), když zkusil dát do držáku starší BC800 tak fungoval normálně. Vyřešil jsem to tak že jsem posunul čidlo a magnet blíž k sobě(méně než 5mm). Nemůže být problém v tom, že jsou už částečně vybité baterky??????

      0 0
    • kudlanka32  

      magnet vs sensor.....zkus stelovat vzajemnou polohu (nahoru-dolu-bliz-dal) az v cidle zacne cvakat (celkem potichu) a spinat…kdyz ne tak to zahod a jezdi bez nej:)

      0 0
    • miche  

      me delali v servisu repas vidle a ja zapomel sundat tachac … utahli pasky moc a tachac se pomatl a meril vse 2nasobkem :-))) coz vo to, jezdil sem pekny prumery a vzdalenosti, ale radeji sem to predelal a zatim snad dobry :-)

      0 0
    • dancing dog  

      Tak co? Předpokládám, že žádná tragedie a v servisu na to přišli, či jinak se to vyřešilo…

      0 0
      • kolda5  

        No,jsem opravdu asi velmi nemanualni typ :-((… Tachac je v poradku,podle toho co jsem propojoval ty dva stribrne kontakty… Zkousel jsem ten magnet davat ruzne ale furt se nic nepocita…No nic za hvili jdu na garancku tak se zkusimn neco priucit.....

        0 0
    • kolda5  

      Dneska jsem dal kolo na garancku,tak jsem zvedav…Dneska se mi zdali prodavaci v Madeje takovi podrazdeni ??(asi se jim pri pondelku moc nechtelo…)Zitra si jdu pro koilo ,doufam ze nebude tak lit jak ted…

      0 0
    • Omen  

      jaké jsi si nakonec koupil to kolo??

      0 0
      • kolda5  

        Author traction 07.Ve 20 procentni sleve…

        0 0
        • kíto  

          Ahoj, jak seš s uvedeným typem kola spokojen? Dnes si pro něj jedu. Tak jestli si na něco dát bacha a tak. Díky.

          0 0
          • kolda5  

            Jelikoz jsem laik tak ti moc neporadim ale me se na nem zatim jezdi dobre,mel sem problem s padanim sedla ale kdyz jsem utahnul ten imbus nebo co to je tak uz je to v poradku,rychlou­pinak nestacil…

            0 0
    • Omen  

      tak nakonec horáč ale slušně osazený je dobře že jsi přidal na ceně

      0 0
    • kolda5  

      Takze dnes mam po garancce a v tachometru byl uvolneny dratek (oznaceny na obrazku obdélníkem…)Pro­davač mi řekl, že jim nejspíše reklamaci neuznají (naznačil mi, že teď to ještě za mě oni zaplatí ale příště bohužel…)Ptal jsem se ho jak se to mohlo stat…rekl mi ze nejspise nejake zahaceni dratu a nebo nesetrne chovani…nejsem si ale vedom ze bych se ke kolu choval spatne…

      Trochu sem ted zacal mit strach, pamatuju si jak sem mel kdysi kolo tak cca 3–4 roky,ze se mi tachac neposral ani jednou a ted hned ani ne po dvou tydnech…Rikal ze nova kabelaz by me stala 200 Kc…

      Je hezke (prodavaci sem podekoval) ze jsem nemusel platit ale mam dojem ze to opravdu nebyla ma chyba.....

      Mate nekdo s timto zkusenosti ??

      0 0
      • vla  

        Nojo, po pádu urvané drátky. Volil jsem nejlevnější řešení a i při sebevětší opatrnosti sice páječkou zapájel, ale ty dotykové plošky se hnuly a kontakt s paticí nic moc. Z fabriky je to přilepené vodivým lepidlem. Chce to nelitovat kroky a zajít ho do GM Electronic koupit, případně se poptat u kamarádů co dělají s elektrinikou.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.