• enzzo69

    Zdravím. Mám dotaz ohledně tachometru. Jde mi o to, že přemýšlím o bezdráťáku. Máte problémy s přenosem a jak často měníte baterii. Viděl bych to na nějakou Sigmu, ale zase nechci často měnit baterie nebo řešit problém se signálem.

    Děkuji za odpověď.

    0 0
    • Člověk a jeho svět  

      Sigmu neznám, ale v dnešní době je drát archaismus.

      0 0
      • Jakobo  

        Jo, drat uz vysel z mody bez ohledu problemy s blikackou, najizdeni km ve spanku a nesmysly pod draty vn. Drat je naprosto spolehlivy a pokud jej nenamotas do kola, k tomu musis mit hodne nasrane v rukach, tak je na veky. A jako bonus kupujes jednu baterku, ktera bezne vydrzi 2 roky.

        Pokud neni pozadavek na mereni tepu a kadence, jde o mereni rychlosti, vzdalenosti a casu a pokud je to idealne na kole s pevnou, pak o nicem jinem nez o dratu bych neuvazoval.

        Potesilo me, ze VDO znovu zacal vyrabet dratovy mc 2.0 wr, ma to teda jine oznaceni, ale funkce jako nm, nastoupana vyska, teplota ad. zustaly. Mam ten starsi model a dobra masinka. Pokud chce nekdo jednouchy, spolehlivy merak at si koupi Sigmu Speedmaster 5000, stoji kolem 2 stovek. Pro bezneho smrtelnika vic funkci netreba.

        0 0
        • Paja  

          Ted to ma oznaceni M4.1 WR, jediny minus je ten jejich mechanicky neprilis odolny drzak.

          0 0
          • Jakobo  

            Jojo, to je on, dik. Mne ten drzak pripadne v pohode a zatim OK, stejne mam ale koupeny na bikecomponents.de nahradni. Ani me moc nenapada, co se tam muze podelat. Zasunu a otocim o 90 stupnu. Jen vim o par reklamacich, kdy nebylo spojeni mezi pocitacem a drzakem, ty kontakty byly moc utopene nebo co, stacilo cosi zabrousit nebo vyreklamovat, VDO bez reci dalo novy.

            Mozna ten novy to ma resene jinak.

            0 0
            • Paja  

              O tom drzaku uz jsem to psal tady

              0 0
              • Jakobo  

                No jo, to mas recht, to nevypada uplne nejpevneji. U toho MC 2.0 je to mozna resene lip. Ta kolebka je k objimce prisrubovana, to tady zrejme taky kvuli volbe riditka/predstavec, ale cele je to bytelnejsi.

                Zase tezko soudit, mozna vada z vyroby nebo jsi to nejak omylem zapacil.

                0 0
                • Paja  

                  Jasne, ze to praskne pri padu (mne to treba ulomily deti, kdyz kolo doma shodily:) ale uz na prvni pohled to pusobi dost krehce (a taky ze je).

                  0 0
        • pepek  

          Speedmaster 5000: Chybí tam teplota, to je letos nejdůležitější ú­daj.

          0 0
    • Milan-KV  

      Obyčejný CatEye šlape bez jediného problému. Měl jsme VDO a nebyl tak spolehlivej. Sigmu jsem ještě nejel.

      0 0
    • pablo-cz  

      No záleží na tom, co od toho čekáš. Bezdrát je vzhlednejsi, ale baterie zase tolik nevydrží (u mě vždy něco kolem roku), problémy může dělat i jízda v terénu přes výmoly (může vypadnout signál). Za mě je drát spolehlivější, na druhou stranu na kole vypadá hůř. Pokud bezdrát, lepší brát ověřené značky.

      0 0
      • Milan-KV  

        Cateye jedu přes rok a baterka pořád drží. A i kdyby ne, vyměnit baterku za pár korun během jednoho roku. To mě určitě nezabije.

        0 0
      • novas752  

        Signál vypadávající přes výmoly jsem teda nezaznamenal. :)

        Drát je spolehlivější dokud ho někde neurveš v roští.

        0 0
    • Markony  

      Mam dvě sigmy 16.16 sts nastavuje se přes apku a NFC baterie vydří tak 1± rok ale záleží jakou značku kupuješ značkové vydrží znatelně vice problémy s vypadáváním signálu nemam žádné světlo blikač nic myslím že tenhle problém byl u ATS .

      0 0
    • t29  

      Dokud jsem vozil bezdrátový tachometr (Sigma DTS), tak jsem co dva-tři měsíce měnil nějakou z pěti baterií (tacho, 2 snímače, 2 snímače na druhém kole). U drátového tachometru vyměním baterku v tachometru jednou za dva-tři roky. Sigma už nepoužívá DTS, od té doby má nejmíň druhý jiný systém přenosu, takže je šance že už funguje líp.

      0 0
    • adam1  

      https://www.decathlon.cz/…8541320.html

      Doporučil mi to kolega ?Osobně mám sigmu základní bezdrát km,průmět ,celkové ,čas -stačí mi to/stejně jezdím “na pocit”:)poslední dobou to válím přes stravu (ajfhovn)a taky ok .

      Určitě bezdrát

      0 0
      • Sigina  

        Mám tohohle Bryton 10 a je super. Vydrží mi to docela dlouho nabité. Mají i mobilní apku která mi stačí a exportuje to do stravy nebo trainingpeaks.

        0 0
    • novas752  

      Sigma Rox 6.0, přenos ruší jen silné čínské světlo. V tachometru měnim baterku cca jednou za rok a půl, v senzorech jednou za 2–3 roky.

      0 0
    • d  

      Ber značkový bezdrát, nekupuj žádný Lidl, Force…(po 500 – 1000 km kaput). Na druhou stranu, na nějaké dobré Číně by se dalo ušetřit (osobně neznám).

      Pokud visíš na datech, ber radši drát, jinak je drát na hovno (vzhled, špína na vidlici). I když ti bezdrát vypadne, čas tam bude pořád a to je prakticky jediné, co skutečně potřebuješ.

      0 0
      • Charlie_R  

        Vozím už asi 6 let bezdtrátový noname z Penny. Cena byla asi 130,– Kč. Funguje bez chyb a baterie jsem měnil za tu dobu jednou. Nájezd do 2k ročně.

        0 0
    • enzzo69  

      Díky pánové za příspěvky.

      0 0
      • hatchet  

        Cokoliv, jen ne Sigma. Jezdím ji celej život, ale co teď vyrábí, to je smutný. Cca 2 roky zpátky jsem koupil dražší drátovou, letos na jaře odešel display. Tak jsem pořídil bezdrát 14.16.STS a po úterní vyjížďce za deště je kaput, zkusím reklamovat, tohle není normální…

        0 0
        • hatchet  

          Tak po vložení nové baterie to vypadalo normálně, ovšem jen do druhého dne, kdy bylo zase vybito. Naštěstí mám skvělého prodejce – dal mi jiný kus a ten kaput vyreklamuje.

          0 0
        • 123J  

          Měl jsem 14.16.STS, pořád s tím něco bylo. Nebral signál ode mne ale od kolegů. Po první reklamaci vynechával. Druhá reklamace, během jízdy se počítač vypl a už nešel nahodit. Prodejce mi vždy tvrdil že mi dával jak nový počítač tak i vysílače. Trval jsem na tom aby mi vrátili peníze. Koupil jsem VDO drát a spokojenost. Ty velký vysílače mě stejně dost srali.

          0 0
    • KoudakT  

      Jezdím už víc jak 10 let Cateye MIty 8 (jenom se zesílenou kabeláží, kterou jsem koupil asi za 200) a nějak mi fakt, že mám kablík nevadí. Baterka je tak 3–4 roky, zatím měněná 2×. Funguje bez problémů. Bezdrát mě neláká.

      0 0
    • koldas  

      https://s.click.aliexpress.com/e/1lC9u2y

      2 roky bez problémů na jednu baterii.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Na starém kole mám již deset let drátový tachometr z Lidlu a stále funkční původní článeček. Jak je to možné? Je tam solární lištička, což považuji za geniální. Na fullu mám asi dva roky bezdrát opět z Lidlu a super. Měnil jsem oba články po roce preventivně, tak skutečnou výdrž neznám. Občas to ruší na vesnicích asi nějaké wifi, ale rozdíl oproti stopaři je do pěti procent.

      0 0
    • Alhas  

      Mám na dvou kolech Cat Strada Wireless a na staré 26 Strada drátovou.. Dratovou asi 8 roků poté, co jsem ztratil 2 Sigmy. Obě bezdrátové zatím 7 mý rok. Baterky cca po 2 letech spíš preventivně. Spokojenost.

      0 0
    • Rychlej turista  

      Mi na drátovém vadil jen ten drát a pak to, že přestával fungovat v dešti. Ale je to už hromada let.

      Teď už v dešti nejezdím, takže bych do dráťáku klidně zase šel, kdyby neměl ten drát :-)

      0 0
    • bezdratova.sprcha  

      Sigma = snadno vpadne ze stojánku (já ztratil minimálně tři)

      VDO = hůř fungující kopie Sigmy

      Cateye = bezproblémová funkčnost a solidní design za relativně vysokou cenu

      U bezdrátu počítej s výměnou baterie jednou za rok. Jestli vydrží déle, je to bonus. Signál může být rušen nekvalitními blikačkami a světly. Oproti drátu mají bezdrátové computery nějakou prodlevu. Drát lze ale dost snadno přetrhnout a náhradní stojánek tě vyjde třeba půlku toho co nový computer.

      0 0
      • 123J  

        Drát se dá připájet, ať se utrhne kdekoli.

        0 0
        • bezdratova.sprcha  

          Ano, ale musíš na to mít doma pájku, což vzhledem k minimálnímu využití má doma málokdo. Navíc pak budeš mít na kabelu guču. Ty dráty jsou nesmírně tenké.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Pájka stojí pár korun, stačí přec koupit malý smotek. A když se nakonec opravené místo zataví do smršťovaček, dojem je poloprofesionální.

            0 0
    • Marekstrni  

      Zeptám se zde.

      Chtěl bych nový cyklocomputer na silnicku, jaký byste doporučili že současných modelu?

      Chtěl bych spíše bezdrátový, ale nebráním se ani drátu.

      Jde mi jen o základní funkce a aby mu nevadil déšť.

      Díky za tipy.

      0 0
      • adam1  

        Na silničku bych dal bezdrát bude to šmrncovější:),do sigmy se mi 2× dostala voda a ko ale to bylo na mtb tam to dostává větší čočku ,Sigmu mám i na silnici a tam zatím ok ,se základem si kup co se ti líbí .

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.