superior rx650 nebo scott sportster p2

5 nepřečtených
  • wtf

    Ahoj,

    pořizuju si nový krosový kolo. Chystám se na tom v létě do Skandinávie, obecně jezdim spíš po silnicích, zpevněnejch cestách, tu a tam po polňačce. Jezdim poměrně dost silově a rychle.

    zatim mi do oka padl letošní superior rx650 a scott sportster p2. mám na to tak do 20 tisíc. spíš míň :)

    http://www.superior.cz/…ss/bike.html?…

    http://scottusa.com/…sportster_p2

    Co byste mi poradili? Ten superior mi přijde sportovnější, ale mám trochu strach, že ty silniční kola maj nedostatečnej výplet, aby se na to dalo spolehnout za polárnim kruhem. Ten scott mi zas připadá málo sportovní, tak nevim. kotoučový brzdy asi nijak zvlášť neocenim.

    Děkuji za rady a porady

      

    Anketa: Co myslíte

    0 0
    • t29  

      Toho Scotta bych nebral, přijde mi kvůli kotoučovkám očesaný a ještě stojí takové peníze.

      Ze Superiorů bych řešil, jestli RX650, RX640 nebo RX630:

      • RX650 má kliky pro MegaExo středovou osu, RX640 a RX630 se drží klasického čtyřhranu. Z těch dvou možností bych radši vzal čtyřhran, možná bude mít někdo opačný názor.
      • RX650 a RX 640 mají přehazku a smyk XT, RX630 má LX/Deore. Mně Deore na kole funguje, nemám důvod pošilhávat výš.
      • RX650 má silniční zapletená kola, RX640 a RX630 staví z Remerxů, zadní Acery a noname předního náboje. Tady je výběr fakt těžký. Asi bych na expedice nechal vyplést kombinaci např. Remerx Panther ráfky + LX náby + DT dráty a niple.
      • RX 650 má jiné sedlo. Záměrně neříkám lepší – každému zadku vyhovuje něco jiného.
      0 0
      • wtf  

        Děkuju za odpověď.

        Právě těch silničních zapletenejch kol se nejvíc bojim – jinak mi to přijde výtečný. Navrch jsem z diskuzí zjistil, že lidi co jezděj na silničkách s těmadle Shimano WH-R500 nemaj moc dobrý zkušenosti. A zas u těch nižších modelů jsou dost slabý ty náboje, řekl bych.

        Nemáte někdo tip na jiná sportovní krosová kola v týdle cenový relaci.

        Jinak todle kolo musí pro mě bejt definitivní investice – žádný dodatečný kola si pořizovat už nemůžu, aby mi vubec zbylo na tu expedici.

        Děkuju

          
        0 0
        • t29  

          Brácha má stejné zapletené kola (na tomhle) a je spokojený, nepamatuju se, že by je potřeboval centrovat, ovšem kolo kupoval loni, najel zatím něco kolem 1000km a do terénu nejezdí.

          Pro tipy na další podobné kola bych tě měl odkázat na stránky výrobců nebo do historie, jak je zdejším zvykem ;)

          Když projdu nabídky, tak například 4Ever Compact, tady pozor, letošní model má stejné náby RM-60 (Acera), co jsou na těch levnějších Superiorech – u loňského modelu píšou Deore, ale neudávají tam označení, to bych si před nákupem prověřil.

          Další možnost je Ghost 5100, který nabízí dvě vidlice, tam je nutné se přeptat, co vlastně dostaneš. Nebo Giant X-Sport2, jeho vidlici neznám..

          Marin Sausalito – stavitelným představcům nikdo moc nevěří (resp. nevěří tomu, že vydrží bez vaklu) – pevný představec se dá pořídit za čtyři stovky, jinak jsem na tom kole nenašel žádnou „vadu“.

          Kellys Exquisite – od dražšího Phanaticu mě odrazuje stavitelný představec a nevím, jak vzduchová vidlice – osobně vzduchovým vidlicím dávám přednost kvůli možnosti nastavení tlaku podle váhy jezdce, ale na expedice bych volil radši pružinu jako spolehlivější řešení.

          Loňské "GT Transeo 1.0 ":http://www.bikecentrum.cz/gt_detail.php?…-  neznám brzdy, u V-ček stejně rozhodují použité špalky. V letošní nabídce je pouze s kotoučovkama a očesali ho na kvalitě kol.

          Ať počítám jak počítám, vždycky je tam nějaké „ale“.

          Jinak ty dodatečné kola se materiálově vlezou do tří tisíc (ráfky, náby, dráty, niple), což je míň než rozdíl RX630/RX650. Cenu za vypletení bys musel zjistit, je otázka, kolik bude kdo chtít za montáž z přinesených komponent.

          0 0
          • wtf  

            Díky za vyčerpávající odpověď.

            Nakonec jsem se rozhodnul pro ten superior rx650, protože jsem ho sehnal trochu levněji. Na trhu prostě není uplnej ideál, aspoň za tydle peňauze. A v létě si holt asi koupim nový kolo, minimálně zadní. Snad z toho pujde přendat ta kazeta…

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.