Superior 929 na výšku 183-4 cm

26 nepřečtených
  • RomanS

    Chtěl bych vás, uživatele kola Superior 929, poprosit o zkušenost s velikostmi rámu 19" nebo 21,5". Dostal jsem slušnou nabídku na toto kolo, ale skladem jsou už pouze 21,5" a vyšší rámy. V obchodě mi tvrdili, že by mi kolo velikostně mohlo vyhovovat, že jsem tzv. na hraně. Zkoušel jsem se (zatím) posadit na 19" nižší řady, ale určitě ho budu chtít projet. Přesto mi vaše zkušenosti a rady pomůžou v rozhodování. Díky za odpovědi.

    0 0
    • 9700  

      929–194cm-21,5"

      tobě tedy bude zcela jistě stačit 19" rám.

      0 0
      • RomanS  

        Díky za odpovědi. Přes víkend jsem byl pryč, tak diskuze byla bez mých reakcí. Cestou jsem ale náhodně narazil na Superior v 19 (normálně už k nesehnání), vyzkoušel ho a porovnal s 21,5 rámem nižší řady. Trefili jste to přesně. 19 je výhra. Jinak, jak to tady čtu, asi mám krátké nohy – 86 při 183 cm.

        Teď spíše řeším Sup 929 nebo Ghost HTX 29 7000. U Ghosta sice horší osazení, ale zase „možná“ lepší rám a cena je mnohem níže.

        0 0
        • Matyno  

          Ahoj, Prosimtě zajímá mne jak si nakonec vybral a proč… Ghost nebo SUP? Mám stejné rozhodování tak abych to měl případně lehčí. Předem moc dík

          0 0
          • RomanS  

            Sice asi pozdě, ale přesto zareaguji. Nakonec jsem šel do Supa v 19 palcích. Fakt náhoda, že ještě někde byla, obvolal jsem celou Severní Moravu. Rozhodování mě stálo 5 dní života. Rozhodl jsem se ale pro něj, protože mě zaujalo dříve, má vyšší výbavu a lepší vidlici, váhově jsou si stejné nebo podobné (každopádně lehčí než moje silnička:-). Další plus pro Supa byly návrty pro přidělání nosiče, protože jezdíme s klukama na cyklotúry. Objímkami jsem to řešit nechtěl a ani mi to nebylo doporučeno.

            Zkušenost je velmi pozitivní. Nemám sice s čím porovnat, protože jsem neměl MTB, ale předělanou silničku na treka, ale nelituji, jede jako tank a ani na silnici neztrácí.

            0 0
    • kam  

      21.5 neber, je to nad 190 a ještě dlouhé nohy.

      0 0
    • kubad  

      mám 183cm a bral bych 19"

      0 0
    • oddie  

      Záleží na tom, jak máš dlouhé nohy. Já mám třeba 185 cm, ale 19" je mi malá.

      0 0
      • kubad  

        to bys musel mít nohy do nebe aby ti 19" od Supu s 400mm sedlovkou nestačila, a 630mm delka rámu už je celkem dost na krátký trup

        0 0
        • MlokCZ  

          Přesně, zhruba mi to vychází na 90–92cm nohy, kde to ještě vystačí na 19" rámu se 400mm dostatečně zasunutou sedlovkou.

          0 0
        • oddie  

          Už to tu bylo několikrát, fakt to mám furt opakovat? Nohy 92 cm, na rámu 21,5" sedlovka 350mm vysunutá na značku. 400mm sedlovka má minimální vysunutí hlubší, takže mezní rám pro sedlovku 400 mm na značku je pro mě 20". Chceš mi přivézt testovací kolo a ověřit si to?

          0 0
          • kubad  

            stačí mít kolo v profilu, a nemusíš to opakovat.

            0 0
            • oddie  

              Vzhledem k tomu, že do včerejška to kolo v profilu bylo, ale stejně mě tu někteří přesvědčovali, jak to „nemůže“ být pravda, nevidím v tom kole v profilu pražádný přínos…

              0 0
          • MlokCZ  

            Nebo stačí vždy uvádět i to, že máš extrémně dlouhé nohy při té výžce…

            0 0
            • oddie  

              Proto také v prvním příspěvku píšu, že je třeba znát délku nohou, než někdo začne vykřikovat jen podle výšky postavy, že mu něco bude malé či velké.

              0 0
              • kubad  

                ani 92cm neznamená že na 19" nevlezeš, ale je to dost hraniční, na druhou stranu delka rámu 63cm musí být pro krátké tělo fakt super

                0 0
                • oddie  

                  Na testovacím kole 19" nakonec skončila sedlovka kousek nad ryskou, i když se to nemá… Co do délky, mám ještě hodně dlouhé ruce, takže 630 délka by mi nevadila, aktuálně Wakan, než postavím nové kolo, má délku 612 a mám na něm 110 představec.

                  0 0
        • metelesku  

          jeste taky nenapsal ktery rocnik. mozna to bude mit vliv, protoze podle archivu 2009 je viz obrazek merena horizontalni delka jinak nez 2010+ pri stejnych palcich tam maji ale stejny delky, tak mi prijde jako blbost, ze by se od 2010+ smrskly v katalogu. asi to vypada na krpu v tom obrazku z 2009, ze? a nebo byvali na zacatku delsi?

          0 0
    • Bafoon  

      Takhle vypadá posed pro poměrně proporčně normálního 184cm na 21,5" rámu. Ustojí to, o tom žádná, ale nabije si… :-)

      0 0
      • oddie  

        Moc nechápu ten počet podložek pod představcem. To je kvůli pozdějšímu prodeji či přendání vidlice, aby byla rezerva v délce krku?

        0 0
        • MlokCZ  

          Já si třeba taky nechávám vždy nějakou rezervu délky krku, nikdy nevíš kdy se bude hodit (a tím nemyslím jen prodej vidlice, ale třeba i po čase změna posedu). Většinou o něco menší, takže třeba teď budu vozit 1cm podložku na představcem (při negativním otočení představce bych potřeboval kolem 2cm rezervy na délce krku).

          0 0
        • Bafoon  

          jak píše mlok + mi to tak prostě vyhovuje

          0 0
    • MlokCZ  

      Dle ostatních nemůžeš posuzovat.

      Mám 182–3cm a 19" bych mít už moc nemohl, protože by mi byla moc dlouhá (na výšku bych ji ještě zkousnul, ale raději mám nižší rámy).

      Vozím Scale 29 v 17,5" velikosti a ten má 600mm délku, tedy o 12mm kratší než ten Sup a už tak to vozím jen se 75mm představcem.

      To ovšem neznamená, že to tak budeš mít taky, každý má jak jiné proporce při stejné výšce, tak jiné preference ohldně posedu a také je i jinak ohebný (třeba jak moc se hrbí záda za jízdy udělá na posedu také dost).

      19" ti bude s poměrně velkou pravděpodobností ok a 21,5" nejspíš velká (na délku nutně být nemusí, na výšku téměř jistě zbytečně vysoká).

      0 0
    • Růža17  

      Pokud nejsi nijak abnormální tak 19. Mám 19 SUPa xp930 a měřím 175 cm s tím, že to je asi minimální výška s kterou se na tom dá jezdit. Brácha má 180 a rozhodně mu kolo nepříjde malý. Takže u SUPa 19.

      0 0
    • metelesku  

      196cm, zkouseny 21,5"

      za sedlo ok, zpatky do sedla ve volnym, uz docela problem pri optimalnim vysce sedla. na ovladani zadna divocina. osmadvacitka v 19" ramu je citelne zabavnejsi pojezdeni. ten velkej ram s velkyma to uplne zabije. na dalkovy streky do idealni polohy tomu taky nejakych pet az deset cisel na dylku chybelo, takze ani ryba ani rak.

      0 0
    • KarY.1  

      Ja mam 21,5, a merim 188 cm.. ale kola se asi budu zbavovat a pujdu do 29 fullu. Skoda ze Supik 29 fully nedelaji, myslim ze pro rok 2013 ano,ale kdo chce cekat.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.