• m-k-1

    Nedá mi to, abych se nevyjádřil. Už mě docela s..e, jak tady určitý lidi pomlouvaji kola např. Superior, ale nejen ty. Prej ojebávaji na výbavě, náboje, střed, brzdy, kazetu, řetěz......Koupil jsem model XC 870 a nemám pocit, že by tam bylo něco ojebaný. Kdo pomlouvá, a? se koukne na specifikaci a pak můžeme diskutovat o tom, jestli náboje Alivio, kazeta Sram 7, řetěz KMC Z900, brzdy Tektro jsou ojebávka. A vlastně jsem zapomněl na rohy, řidítka, představec a sedlovku, kde je nápis Superior a ne Ritchey apod.

    0 0
    • Lada1  

      No nevim jestli je to ojebane, nicmene je to dost velka slatanina – od tam toho to, od nekoho neco jineho … Velci vyrobci TREK , GaryFisher … maji treba kombinace Shimana (maximalne tam daji treba brzdy Avidy), ale rozhodne to neni – Kazda ves jiny pes resp. co dil to vyrobce.

      0 0
    • ravo  

      Kdo tě tak vytočil, povídej:-))) Koupil sis kolo podle svých představ, tak můžeš být spokojenej a na názory některých šampionů se prostě vykašli. A že je to mix komponentů – co na tom, pokud je to 100% funkční. Ovšem srovnávat není co, pokud neuvedeš jiný protipol a taky cenu…

      0 0
      • Air  

        a nehraju si na sampiona, fakt jsem jen chtel v diskusi o Superioru POUZE upozornit na jista FAKTA. Priste to ale snad radsi nedelat…

        0 0
        • ravo  

          Já jsem to nečetl, ten původní příspěvek, jinak bych se neptal, kdo byl zdrojem vytočení:-))) Šampioni jsou ti, kteří odsuzují značku kvuli nazvu, designu a podobne…

          0 0
    • m-k-1  

      Na jakým kole jsou ráfky Bontrager? Jasně, koupil jsem kole podle svých představ, spíš podle finančních možností. Stálo na krámě 20k, já za něj dal 16 přes známýho. Nestudoval jsem jiný výrobce, on mohl sehnat jen Superiora. Že je to všehochu? mi neva, nevím, v čem je lepší kazeta Deore než Sram 7. Když jsem se svezl na kámošovým kole, brzdil jeho Deoréčkama, tak jsem vůbec nepoznal rozdíl, ani za sucha, ani za mokra. Řetěz bych vůbec neřešil, stejně pude za chvilku do kytek.

      0 0
      • Pavlos  

        TREK:)

        0 0
      • Air  

        ja tema horsima brzdama nemyslel Tektro, ale ty 430ky (Alivio?) na kole za 30 klacku. Tektra vubec nejsou spatne! Kazeta Sram 7 bude asi dokonce lepsi nez Deore. Ja nemam nic proti mixu komponentu, pokud jsou kvalitativne srovnatelne, ale tam to leckde neni. Nemyslel jsem to tak, ze Superior je tim padem smejd, ale ze to proste v nekterych dilech nedomyslel, resp. zbytecne zprznil… Retez je spotrebni material, to urcite neni vec, podle ktere budu vybirat kolo :) Ale… viz vyse, nechci se porad opakovat, kvalita ma byt srovnatelna. A HG53 u kola s XT za 43 000 mi proste zavani neferovosti vuci zakaznikovi!

        Pokud chces pochvalit tve kolo, tak si UPRIMNE myslim, ze za 16000 je konkretne to tvoje velmi dobry kup a za ty penize bych do nej sel asi taky.

        0 0
    • Air  

      jo, psal jsem to ja… svuj nazor, svuj momentalni pocit… napr. prave model 870d ma za 25 000 naby M475, vidlici XCP 75 LO, coz je taky pekny shit (ta vidle, ty naby nevim, ale patrej tam rozhodne spis 525ky) – 910ka za 30000,– ma brzd. celisti M430 (asi Alivio nebo je to mimo radu…), pedaly nejlevnejsi 505ky – na kolo kategorie professional mohli pridat cca 300 Kc a dat tam 520ky, tema 505kama to ZBYTECNE kazi dojem z celeho kola… dale za tu cenu uz mohly byt kvalitnejsi naboje LX (kategorie kola je professional!)

      -- 930ka za 43000,– ma retez HG53, naboje DEORE a pedaly 505ky – to uz je pri te cene docela kvalitativni ulet

      -- a pozor u nejlepsiho kola za 73000 uz si zaslouzite 520ky… jinak je to profi bez vytek, ale prislo mi ze pouze proto, ze to je stajovy model a tak je to komplet XTR a Ritchey, at to vypada…

      Dalsi jsou, jak jsi zminil komponenty Superior, coz je v podstate asi nejaka no-name Asie… i kdyz my asi nemuzeme 100 % vedet, co neni no-name Asie s tou spravnou nalepkou ze :)

      Za ostatni veci se omlouvam, ja jsem se jen dival, proc lidi tak prahnou po tech Superiorech a tohle upoutalo mou pozornost, tak jsem na to potencialni kupce upozornil. Podrobneji jsem ani nemel cas to zkoumat. Tohle u me proste neco o vyrobci svedci, ze se snazi leckdy zbytecne setrit na dulezitych komponentech. Ale chvalim, ze dava DT Swiss vyplet, na nekterych kolech Mavicy toho jsem si nevsimnul… jak jsem rekl – par veci zaujalo mou pozornost, dal uz jsem se nemusel divat… A taky me docela zaujaly ceny kol s 29 palci. Oproti Garymu je to v podstate stejna cenova uroven jako u 26tek! Takze tak, za necim si stojim, nekde jsi mel pravdu ty. Asi se ti zdalo ze ti plivu na znacku, kterou sis prave koupil, coz urcite neni prijemne… ale ja jen upozornoval na nektere komponenty, ktere by si zaslouzily vetsi pozornost. Protoze videl jsem nektere kola, u kterych to vyrobci delaji skutecne svinsky-obchodnicky = prodat, prodat, prodat. Zbytek je nezajima. Tedy filosofie hypermarketovych kol, ale ve vyssich cenovych skupinach. Je sice pravda, ze i Klein da treba na kolo za 50 000,– nejakou nizsi komponentovou radu, ale tam se preci jen plati za znacku, exkluzivitu s tim spojenou, atp.

      0 0
    • m-k-1  

      Nemyslel jsem jenom tebe, ale díky, že ses ozval a vyjádřil…tohle beru :))Zrovna u modelu 870 mě nejenom tvoje názory na Superior všeobecně naštvaly. Každej si nemůže koupit kolo za 50k a okolo 20k si myslím, že český kola maji lepší poměr cena/výkon než ty, co maji na rámě „světovou“ značku. A dost pravděpodobně ty rámy dělá stejná továrna, ze stejnýho matroše, stejnou technikou. Jen ta výsledná nálepka je jiná.

      0 0
      • Air  

        jestli te to uklidni, tak ja mam taky cesky kolo, Maxbike, taky za 17 klacku (na vic jsem nemel) se slevou po znamosti (ale jen o 1500:), je tam XCP75 a komplet Deore… Takze proti ceskym kolum vubec nic nemam, u zahr. prestiznich znacek platis krome provedeni ramu pouze za nalepku a za kult… Proc jsem tak reagoval bylo taky to, ze kdyz jsem si vybiral bajk, tak mi ten znamy (servisak) rikal, at si dam bacha na kvalitativne stejnou uroven komponentu, ze nekteri to suli… A protoze Maxbike ma filosofii naprosto kompletnich rad Shimano, tak jsem sel do nej. Dnes vim, ze by se vyplatilo mit XT prehazku a kotouce,popr. lepsi vecka a hlavne lepsi vidli, kazetu a retez dela pry lip Sram, ostatni staci v pohode… takze kdyz vis na co sahnout, sahnes. Kdyz zacinas, kupujes prvni kolo, je dobry koupit kvalitativne stejnou radu. Nemusi to byt nutne od jednoho vyrobce, ale lip se to identifikuje, nez jedna vec od Shimana, druha od Sramu, treti Truvativ, ctvrta Tektro… a pritom jsou vsechny tyhle firmy dobre, ale maloktery bajker-zacatecnik to vse zna pri koupi kola.

        0 0
    • m-k-1  

      Jo jo, kompletní sada je hezká věc, ale jak říkáš, pokud jsou komponenty kvalitativně stejný, není mix problém. Superior taky dřív dával kompletní sady, já měl před tímhle kolo na komplet Alivku, tuším model 1995. Za ty roky jsem měnil jen řetěz, brzdový špalky, hlavový složení a pláště. A dcera na něm taky ještě hezkejch pár kiláků natočí. Já si před koupí xc 870 prošel specifikaci, konzultoval to se známým mechanikem a ten mi řekl, že ten mix je v pohodě. Ohledně vidle SR tady taky proběhlo dost diskuzí, ale je to moje první odpružená a můj pocit oproti pevné je skvělěj. Nemůžu ovšem dlouhodoběji porovnávat s jinejma. Měl jsem možnost vyměnit jí za Axela, ale mám 80kg a to je prý na Axela moc. Tak tam zatím zůstane SR a až jí odrovnám, budu to řešit.

      0 0
      • ravo  

        Při tvé váze by snad mohla být i funkční:-) Asi by nebylo na škodu nasadit ji ochranné manžety a přidělat je „natvrdo“ elektrikářskou páskou, aby to slavné těsnění netahalo bordel dovnitř. Předpokládám, žes ty diskuze četl, takže nic nového jsem nenapsal…

        0 0
        • Air  

          ja mam 100 kg a nepripada mi, ze by XCP 75 (2003) nejak zvlast dobre chodila. Mam to uplne na mekko a ani se svou vahou to nedostanu na doraz – ani nahodou. Drobne nerovnosti nebere temer vubec, mozna jako titanova (nevim, nezkousel jsem) a rozhybe se az kdyz je vetsi dira, ale kanalky na cestach v lese musim preskakovat – to bych si namlatil… A pekne rychle odskakuje, proste to neni nic moc. Mel jsem tam mit XCPro SL, pak ze XCP-D (s tlumenim olejem), ale ta nebyla, tak mi tam dali XCP75… Zpocatku mi pripadalo, ze tam mam pevnou 2,1 kg vidlici :(… proto to zklamani – ty elastomery proste nejsou dobre. Ale ted po zime se mi zda se mozna nejak probrala… ale mozna se mi to jen zda. Ta XCpro SL taky neni nic extra, ale da se z ni aspon udelat slusna vidlice (za slusne penize). S tou XCP75 me zas ceka dalsi investice 7 litru za novou vidlici – asi klasicky M Comp 105, bude to na kotouce… A protoze jsem svou vahou donucen dokoupit taky kotouce, tak me to jezdeni dostava do slusny financni krize :( Holt biking je drahy sport,no… A to muzu byt rad, ze nejezdim DH apod., tam to menis jak na bezicim pasu :)

          Jinak u toho kola S. 870 akorat nevim co jsou zac ty naboje, jinak je to docela dobry kolo… a za ty prachy (16kkc) je to velice dobry kolo.

          0 0
          • m-k-1  

            Jak říkám, je to moje první odpružená, tak jsem spokojenej. Taky jí mám nastavenou na měkko. Když mi po 500km přestal fungovat LO, tak jí mechanik rozebral a bylo to jen vypadlý na inbusu. Tak to dal dohromady, chodí o poznání měkčeji a LO nejde natvrdo uzavřít, což mi zase tolik nevadí :)) Náboje u 870 jsou Alivio (dočetl jsem se na webu Shimana).

            0 0
            • Air  

              takze v klidku…

              0 0
              • m-k-1  

                Mrknul jsem na tvý kolo. Pokud je to 33MB Deore Eco za 16,9k, pak jsou brzdové páky Alivio a zadní náboj Acera. Pokud teda na of. stránkách maji dobře specifikaci. To ale jen tak na okraj, nechci se hádat :)))

                0 0
                • Air  

                  jo, ja ale mam model 2003 – tehda delali ultra komplet sady :) To Deore eco je, jak uz nazev napovida, ekonomicky model pro deore-chtive zakazniky… Coz absolutne nechapu. Nevim proc vyrobci delaji kolem Deore takovy rozruch – jde pouze o 9ti kolo a dute kliky!!! Nic moc navic oproti Aliviu nedostanes. Jeste vlastne muzes chtit i Octalink. Ted bych sel uz asi do kola LX + prehazka XT. To je takova jistota a myslim si taky proverenejsi sada. Ale tehda jsem jeste nevedel co chci a uz tak mi to prislo hodne penez :) Kazdopadne musim rict, ze tedka Maxbike trosku zmenili filosofii – mozna je k tomu pritlacili zakaznici, konkurence. Uz nedelaji 100% ciste sady. Davat ale napr. o tridu az dve vyssi prehazku je IMHO velmi rozumne.

                  0 0
    • Karaya  

      Kazeta Sram 7.0 je o dost lepsi nez Deore…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.