• kankrlicek

    Tento víkend chceme jet mimo jiné na Sucháč. Nevím jestli je Suchých vrchů více – mám na mysli ten u Jablonného n. Orlicí. A teď dotaz na místní: Nahoru chci jet po červené a červenou pokračovat dál na Mladkov. Z dávné minulé návštěvy Sucháče si pamatuji někde směrem ze Sucháče skalnatý výchoz, kolem kterého by měla ta červená vést. Dá se to jet? :) Nebo to mám objet vlevo po cestě? Jedná se tam (pokud si pamatuji) o nějakých 20 m skály, ale raději bych věděl, že se to ,,běžně" jezdí. Ta červená z Jablonného – je to optimální výjezd? Budeme mít za sebou tak 80–100 km, nerad bych tam někoho vláčel nějakým brutus výjezdem :), ale naopak bych si rád nechal poradit nejlepší sjezd s nejlepším dojezdem směr Adam :) Díky mk

    0 0
    • Street  

      Cervena pod vrcholem je strkacka. Da se to objet vlevo a vyjedes kousek od rozhledny po bezecke trase. To je pohodovka a navic upravena i pro kola.

      0 0
      • kankrlicek  

        To je směrem z Mladkova nebo z Jablonnýho? Z vršku na Mladkov je ta skála, ne? Hele musíš pomalu :), jinak v tom budu mít pěkný guláš, fakt jsem tam byl jako malý asi 2×.

        0 0
        • Street  

          to je smerem od Mladkova. ono se vlastne das tesne pod vrcholem na zelenou. vrsek je uz totiz vyslapanej skoro jako schody. pamatuju si doby kdy se to dalo jezdit na pevnaku bez vydle ale ted je to uz o kotrmelce

          0 0
          • kankrlicek  

            Díky moc :) vezmem to vlevo, se pamatuju, že se to dalo objet.

            0 0
            • kámen úrazu1  

              Mám si to zapsat nebo si to budeš pamatovat, starče? ;o)

              0 0
            • Street  

              nz. jeste upresneni. pod vrcholem je to vparo. vlevo by te to zavedlo na Lichkov. to je pekny sjezdik ale jinym smerem :)

              0 0
              • kankrlicek  

                Vzhledem k příspěvku nad tebou to necháme na mladé progresívní orientační bikerce :) A jsem zvědav, jestli se do těch Bartošek dostaneme :)

                0 0
                • kámen úrazu1  

                  Kolik mám pokusů? :-)

                  0 0
                • BOBEK  

                  Sjezdík abys možná nechal také na progresivním mládí, nerad bych se zase někde sbíral ;o)

                  0 0
                  • kámen úrazu1  

                    Taky si říkám, že v zájmu ochrany zdraví těch, co mají o pár let víc než my, bychom měli nějaké vypečenější sjezdíky radši sejít pěšky. Abychom je nevyprovokovali k soutěžení a rychlé jízdě, při které by se mohli zranit. O:-))

                    0 0
                    • BOBEK  

                      Jedouc s čerstvě zasychajícími zraněními se nenechám k žádným větším akcím vyprovokovat, eventuelní zúčastnění starci či zástupci omladiny se můžou stavět na hlavu ;o)

                      0 0
                      • kámen úrazu1  

                        Nemám v plánu předvádět před Tebou další, byť velmi efektivní, salta. :-))

                        0 0
                        • BOBEK  

                          …jsem ještě neměl tu čest ;o) Neber to ale výzvu, myslím že si víkend užijeme i bez akrobacie ;o) Míra se taky onehdá zmínil, že ví i o nějaké chalupě v Jizerkách. Nezkusíme ho vyprovokovat k nějaké srpnové akci s podobnou tématikou ? ;o)

                          0 0
                          • kámen úrazu1  

                            Měls. Na 4 palicích nebo kde to bylo. Hned před Tebou. Naštěstí jsem malá, skladná a za letu jsem si našla mezeru mezi kameny. :-) Bude to supr víkend, nemůžu se dočkat. Jizerky by taky mohly být fajn. Podobnou tématikou ale nemyslíš taky dojezd po vlastní ose? :-))

                            0 0
                            • BOBEK  

                              Tak tento prazážitek jsem si tedy už přemazal ;o) Dojezd alternativně, dle sil a chuti. Nebránil bych se ale čisté formě, tedy s vlastním dojezdem. Beru to tak, že v srpnu už budu mít třeba naježděno ;o) Taky se těším ! ;o)

                              0 0
                              • kámen úrazu1  

                                Když už probíráme srpen, překecávám Kankrlíčka na Drtiče. www.cykloart.cz/…/default.htm Prý má tou dobou dovolenou a manželka by ho nepustila. Toť jeho argumentace. Moje je ta, že je přece supr, že má dovču, že tam můžeme pár dnů zůstat. :-) Tak si stránky pelčivě prostuduj, věířm, že Tě zaujmou a výjezd do Beskyd bude hromadný. Beskydy jsou určitě lepší než Jizerky. :-)

                                0 0
                                • BOBEK  

                                  Zatím mi to s ničím nekoliduje, mám v té oblasti možnost nějakého zázemí, takže bych to neviděl až tak nereálně ;o) Ale víš co, já jsem fajnovka, jak to vypadá na malou přeháněčku, dávám zpátečku :( Naposledy bohužel Úpice :( BTW, kdy je Beskyd tour ? Teď ?

                                  0 0
                                  • kámen úrazu1  

                                    www.beskydbike.cz/mtb/index.php Na Manitoua.

                                    Úpice si vzdal zbytečně, v pátek odpoledne tam byla jen jedna krátká přeháňka, v sobotu bylo počasí supr. Si tři mini přeháňky, ani se mně nezamlžily brýle. A jeden deštík, ale to bys už byl v cíli. Na trati sucho, bahno bylo jen na pár krátkých úsecích a ne hluboký, ale v pohodě jetelný. V neděli bylo počasí excelentní. Loni na Drtiči ke konci pršelo, spousta bikerů už asi byla v cíli, ale já promokla pěkně. A ničemu to nevadilo, zima nebyla, bláto taky ne, přes brejle jsem víceméně viděla. A umyla jsem si kolo. :-)

                                    Jizerky jsou určitě taky krásný, o tom nepochybuju. Neznám je, ale krásný místa se najdu na všech kopcích a lesech. Je mně jasný, že Jizerky nejsou jne papapapanelky.

                                    0 0
                                • BOBEK  

                                  A na Jizerky mi nesahej, je to můj druhý domov – takový krve co jsem tam vypotil !!! (ve školní lavici…) …a ještě vypotím :(

                                  0 0
    • Matts.  

      Aj 5 km od B.Bystrice je Suchý vrch, ľudovo nazývaný Sucháč, obľúbené miesto pre masňákov, ktorí sa vyvezú autom po nedeľnom obede.Ale v okolí je ináč fajn bikovačka. www.ponyfarma.sk/

      0 0
      • Jaroslávek  

        Pocházím z Lanškrouna a Suchý vrch býval odjakživa „Suchák“. Ale každopádně z Orliček navrch jsem protáh rodinku, když byli synkové malí a maj z toho celoživotní zážitek, bo byly všechny hospy zavřený, a hovada štípúaly jak vzteklý, no prostě všechno bylo proti mě.-)

        0 0
    • Tomcat_1  

      Tak pozdravuj Tesitelovy Varhany ;-)

      0 0
      • kankrlicek  

        To neznám. éša tam něco lez?

        0 0
        • Tomcat_1  

          :-)) Ne. vyrabel ten mensi vysilac na vrsku, kdyz fouka, tak to piska – najdes to i po hlase. Uvidis :-) Celodenni pobyt v blizkosti uz je celkem znat.

          0 0
          • kankrlicek  

            Kdepak – b-f je studna naprosto úžasných pokladů. Tohle bych se nedozvěděl vůbec nikdy :)

            0 0
            • kámen úrazu1  

              Z tý studny nad Tebou by bylo fajné čerpat i cestou, jenže ona je po použití ATB poněkud vyschlá. :-/

              0 0
              • Tomcat_1  

                Studna je sice v praci, ale je mne zase blbe (ty ATB jsem podle me nemel vyhazovat). Tesim se do postele.

                0 0
                • kámen úrazu1  

                  :-( ATB se dobírají, nevyhazují. A tos chtěl o až se budeš cítit v pořádku a pak ještě dva týdny bez kola. Nic moc, ale lepší, než zabít vracející se nemocí celý léto. Nemluvě o větších rizicích.

                  0 0
                  • kámen úrazu1  

                    ..a tos chtěl o víkendu nahradit si kolopauzu, kdepak, zalíst do postele a vylíst až se budeš cítit v pořádku… Mezitím se budu učit psát a na kolo taky nebduu mít čas.

                    0 0
            • Tomcat_1  

              Chichi :-) Jsem to matlal, neeee?

              0 0
    • Vojtas  

      a kdyz uz tady resite tento kraj, dejte nakej tip na Kralicak ;) prej naky takovy kulaty znacky tam sou, ale nevim. Byl jste tam nekdo ? dikas

      0 0
      • kankrlicek  

        Králičák taky neznám, ale příští rok pojedem tuto akci znova a chci to nějak s tím Králičákem prokombinovat :). To už bude jako Ječňákův Glokner :))))

        0 0
    • kankrlicek  

      Tak se nám to podařilo :) – 264 km, 3955 m nastoupaných, hodin asi 17 :). Počasí bylo objednáno slušné s tendencí se zlepšovat :). Nebýt technických a zdravotních problémů, mohli jsme dojet všech 5, takhle se to podařilo KamenuÚrazu a mě.

      0 0
    • kankrlicek  

      Bylo to úplně supr, splnil jsem si sen, který jsem nosil aspoň 8 let. :) Moc díky všem zúčastněným i ,,obsluze" spacích míst. Jednou nám sprchlo (v Mladkově), ale byl to jen májový deštíček, někteří si ani pláštěnku neoblékali. V pátek byl jeden defekt, ale v sobotu to bylo vážnější, namotaný šaltr, uvolněná patka. Petr to velmi šikovně opravil, ale na další cestu to stejně nebylo – Marika + Petr jeli zpět do Třebové a vlakem domů. Tři jsme pokračovali dál na Jablonné, kde jsme dali oběd. Jídlo přepychové, obsluha výrazně horší. Pavel skoro celý Suchák po červené dal, Káme a já jsme prováděli špičkový tlačing a vychutnávali jsme si mouchy. V Bartošovicích nás čekala perfektní polívka + bublanina, mraky pu-ehru a spát. Předtím studená sprcha :). Ráno Pavel odjel do Žamberka po silnici a vlakem domů – nějaká viróza a necítil se na přesun až do Pardubic kolmo. Poslední chrt odpadl, tak jsme si to s KamenemUrazu užívali, nikam jsme se nehnali. Ale dost mě překvapilo převýšení – očekával jsem spíše pozvolný skopec, ale cestou bylo moc brutálních dokopců :) Před Chocní jsme se zrestaurovali v pěkné hospodě při supr jídle a na pohodu to doklouzali domů. Bolí ma celý človek, ale jsem moc spokojený. Díky.

      0 0
    • kankrlicek  

      Ještě pár fotek.

      1. – pátek

      0 0
    • kankrlicek  

      2. pátek

      0 0
      • Tomcat_1  

        :-) Nebude to olympijska disciplina?

        0 0
      • kankrlicek  

        Pod hrozbou nejstrašnější pomsty prý nemám dávat žádné fotky, kde KámenÚrazu tlačí :). Nojo, ale než vyndám foťák, tak stojí vedle mě a nestíhám.

        0 0
        • Tomcat_1  

          Dyt ji to celkem slusi – zensky sportu nerozumej…;-)

          0 0
          • kankrlicek  

            Vona je to hrozný prestižák :), musí bejt furt akční!

            0 0
            • Tomcat_1  

              Se nediv – stribrna medajle je stribrna medajle. A basta. To uz chce urcitej pristup i k foceni. Videl jsi snad nekde fotku Terezky Hurikovy jak do kopce tlaci?

              0 0
              • kankrlicek  

                To máš pravdu, to mě nedošlo, ale fakt nestíhám. Celej udejchanej, zastavím, tasím foťák a už stojí vedle. To nejde. Jedině, když se tlačí, tak jí to trvá dýl a stačím fotit :) Tyhle rychlý objekty jdou hrozně blbě fotit :)

                0 0
                • Tomcat_1  

                  Je mi to jasny, mam ten samej problem. Bohuzel, i kdyz nefotim – jsem takovej stacionarni objekt s bicyklem, no.

                  0 0
    • kankrlicek  

      3. sobota

      0 0
    • kankrlicek  

      4. sobota

      0 0
    • kankrlicek  

      5. sobota

      0 0
      • kankrlicek  

        Pod Třebovskými stěnami Marika urvala patku, namotala šaltr, ale Petr jí to zprovoznil – jeli na vlak.

        0 0
    • kankrlicek  

      6. sobota

      0 0
    • kankrlicek  

      7. Mariánská Hora před Jablonným

      0 0
    • kankrlicek  

      8. Pod Suchým vrchem – tlačba

      0 0
    • kankrlicek  

      A vůbec – už sem nic nedám, měli jste to jet s náma :)

      0 0
      • Tomcat_1  

        :-)))

        0 0
      • Alty  

        Ještě fotečky. Marika se díky tomu výletu rozhodla že potřebuje nový kolo.

        0 0
        • kankrlicek  

          A bude celopéro? :)) No dobře – něco sem ještě dám, abyste mě nepomluvili. :)

          0 0
        • kámen úrazu1  

          :-) Pro začátek doporučuju zkusit kratší vlajdy nebo rovnou rovný rodla a v obou případech rohy. Vždyť má ruce skoro upažený, já bych tak neujela ani kilometr, natož jejím brutus výjezdním tempem.

          0 0
    • kankrlicek  

      To je nad Třebovskými stěnami, těsně před vytouženým sjezdem :). Ležel jsem neschopen pohybu na asfaltu a prosil okolojedoucí, ať mi nepřejedou ruce :)

      0 0
    • kankrlicek  

      Pavel tahá trávu z bot – za celou dobu pobytu na pěších turistických značených cestách jsme nepotkali jediného pěšáka, tráva byla mnohokrát až do pasu, od maliní máme všichni krvavé šrámy, ale dle KČT hrozí na jejich značkách střet cyklistů s pěšáky :)

      0 0
    • kankrlicek  

      To je jedna z akčních fotek známé chrtky Šutra :) – za jízdy jsem vyndal foťák a poslepu to zmáčknul směrem dozadu.

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Jojo, jak už psal Kankrlíček, bylo to úžasný! Škoda těch pár problémů, příště snad dojedeme všichni. Díky všem zúčastněným a hlavně Kankrlíčkovi jako hlavnímu a jedinému pořadateli. :-)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Ahoj, využiji vlákno – dá se k rozhledně na Sucháči dojet na silničce jinudy, než po silnici od Červenovodského sedla? Ideálně z té strany od Těchonína? Děkuji

      0 0
    • Heinrici  

      Ahoj nedá, leda na cyklokrosce. Od Těchonína i Mladkova by to šlo možná nad Boudu a to samé od Lichkova. Je tam šotolina. Pod Bradlem je ale stoupák, kde je samý kámen.

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.