• Sipal

    Jedem na týden do Velkého Borového (Chočské vrchy, kousek na sever od Liptovského Mikuláše). Měl byste někdo tipy, kam v okolí vyjet, kde je dobrý úsek, dobrá vyhlídka, dobré pivo apod :-)? Spíš na pohodu, nic extrémního a můžeme se kus přiblížit i autem, kdyby bylo potřeba. Mimochodem, jak je to teda aktuálně na SK s ježděním mimo značené trasy? Chápu správně, že mimo chráněné území můžu zatím v podstatě po jakékoliv cestě, v NP, CHKO a podobných pouze po značených cyklostezkách? Dí­ky.

    0 0
    • martt  

      chocske vrchy zatial nie su chranene, mozes jazdit kde chces.

      Nazvy dedin si nepamatam, takze len tak obrazne. Pekne lahke tury su cez doliny na liptov, nemam tu mapu ale okrem prosieckej sa da tromi dolinami (Kvacianska, cez Lucky a okolo Liptovskeho hradu). Potom je to pekne cez malatinu smerom na podzamok dalej sa da lesom az na kubinsku holu odtial dole do kubina a vo vysnom kubine zase dolava na malatinu.

      Mas tam ale aj Rohace, tie su dobre na pesiu turistiku.

      0 0
    • SChiZo  

      byl jsem tam pred 14 dny. jezdili jsme po Fatre a tak. nebylo pocasi, tak jsme jeli do Besenove do koupeli .nakonec se pocasi vyjasnilo a my vyrazili na liptovsky hrad. sli jsem turistiku z visky jmenem Kalameny (5 km od Besenove). Hned za ni je prirodni termalni koupaliste cca 20*20 m. voda tak 40 stupnu a samosebou zadarace. Doporucuji navstivit. u toho kupaliste zacina zluta okruzni trasa na liptovsky hrad. jeden smer vede primo prudce do kopce, druhy jde po asfaltu dal, pak odbocuje doprava. ta prvni je na prudka, ale jetelna na biku. az poslednich 500 m budes muset tlacit. druha je jetelna na zacatku paradne, pak je to horsi a horsi a pak bys musel tlacit tak 1,5 km. kazdopadne videl jsem i tam lesni cesty z druhe strany. jezdit se tam da, vzdy je tam nejake udolicko, krasny vyhled na Nizky Tatry i na Maru.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.