Cesta napříč slovenskem (Valmez -> Prešov)

27 nepřečtených
  • Ralan

    Zdravím chlapi. V létě plánuju jet na kole do Prešova, tam být pár nocí a zpět buď taky na kole nebo už jinak. Co bych se Vás chtěl zeptat, nemohl by mi někdo doporučit nějakou trasu či kousky? Jak to je vůbec na Slovensku s nějakýma cyklotrasama?

    Trochu jsem se už díval do mapy a než to brát klasicky Žilina → Ružomberok → Poprad, tak bych to vzal radši více spodem abych se vyhnul hlavním tahům, ale nejvíc mě láká cesta vrchem. Takže už v Makově uhnout na Čadcu, kolem VN Orava, kousek přes Polsko a rád bych se podíval do Zakopaného. Dají se někde kolem téhle oblasti přejít Tatry i s kolem na Slovenskou stranu? Když už tam budu chtěl bych se tam i někde podívat, případně Tatry objet a už směr Prešov.

    Celou cestu jsem počítal tak dva dny kdybych fakt jel, tři dny kdybych se chtěl i někde podívat po cestě. Ohledně cesty zpět, to ještě nevím, ale pro jistotu bych klidně něco naplánoval někde spodem. Pokud by vydrželo počasí tak bych jel i nazpět.

    Tak díky za případné tipy.

    0 0
    • Ricci  

      za 2–3 dni do Presova? To povazujem za SCI-FI

      0 0
      • Ralan  

        Jako byl to spíš takový odhad, ale kdybych fakt jel tak za 3 dny si myslím že by se to dalo. Ale zas to nechci brát tak jen abych tam dojel, takže klidně se někam podívat atp…Takže ten čas mě nějak nelimituje. Ještě jsem nezmínil že pojedu na bajku, tak i podle toho třeba jestli v Tatrách se jde někam podívat…

        0 0
    • Ralan  

      Tak nikdo nemá nějaké tipy co by třeba stálo cestou za návštěvu apod.?

      0 0
      • _Verča_1  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
      • _Verča_1  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
      • _Verča_1  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
      • _Verča_1  

        V Bytči je nejlepší zmrzlina široko daleko =)

        0 0
        • Ralan  

          Díky ;) Tama asi s největší pravděpodobností nepojedu, ale pokud by byla cesta zpět tak určitě.

          0 0
        • jIrI___  

          Že bych z ní byl nějak odvařený, to zas ne (víc mi chutná točená v Rožnově u Billa). Ale špatná není, to je pravda :)

          0 0
        • Kosta  

          dám si čtyri ty zmrzliny… :D

          0 0
    • RadoXC  

      Išli sme pred pár rokmi so synom z Valmezu na ťažko domov do Košíc. Trasa: Horní Bečva – Čadca – Oravská priehrada – Suchá hora – Gubalowka(PL) – Niedzica(PL) – Červený Kláštor – Vrbov – Podlesok(Sl.Raj) – Dedinky – Mníšek n/H – Košice. Bolo to však na 6 dní.

      0 0
      • Ralan  

        Jo ten začátek takhle plánuju. Potom za Tatrama už nejkratší cestou směr Prešov. Tam už toho budu mít dost, takže vidina cíle :) Chci jet ale co nejvíce na lehko, takže jen pár věcí. Přespím kde se bude dát. No…a ještě sehnat parťáka :D

        0 0
    • Žíža  

      Kolegové z práce jezdi pravidelně Valmez Tatry, tak se zkusím poptat.

      0 0
    • Žíža  

      Mimochodem, nějaký Milan HAJDA že Zašové se mnou děla – není to náhodou rodina ?

      0 0
    • Žíža  

      Mimochodem, nějaký Milan HAJDA že Zašové se mnou děla – není to náhodou rodina ?

      0 0
      • Ralan  

        Díky…náhodou to rodina je, bratranec mého táty. Že nechávám pozdravovat :)

        0 0
        • Žíža  

          takže kolega, který pravidelně jezdí Valmez Tatry mi doporučil následnou trasu –

          VM – Rožnov- Bílá – směr hr. přechod Klokočov – Čadca – Zborov – Nová Bystrica – (možnost více cest a dobrá zastávka na Kysuckou železnici – muzeum) směr Oravská Lesná – Náměstovo – okolo Oravy, jsou dvě možnosti směr Bobrov do Polska na Jablonku a dále na Zakopané, nebo směr Tvrdošín – Trstená – Lisek – přes přechod Suchá Hora – směr Zakopané (velice pěkné turistické město, určitě zastávka) dále na Bukovina Tatranská – Jurgov – Wyžní Konec, velmi hezké pohledy Polsko Slovenské pomezí, tady je možnost dvou tras, přes Slovensko (nová cykloztezka) směr na Ostruňu, nebo pokračovat přes Polsko na Lapszne Wyžne – Laoszne Nižne – Niedzica – okolo vodní nádrže na hr. přechod Lysá nad Dunajcom – dále směr na Červený Kláštor, možné je po Polském , nebo po Slovenském břehu Dunajce až do Kláštora, dobrá zastávka, mniši, pltě, Tri Koruny (hádal bych tak na dva dny), dále směr na Kamienka – Stará Lubovňa, myslím že je tam hrad – pokračovat na Lubotín – Lipany – Sabinov – Ražňany – Velký Šariš- Prešov

          Tak doufám, že jeho skušenosti ti snad pomůžou.

          0 0
        • Žíža  

          mimochodem, pozdravovat budu až za týden – Milan právě zmizel do Švédska (?) na ryby.

          0 0
          • Ralan  

            Jo, slyšel jsem že jel někam nahoru :)

            Co se týče trasy, díky moc za tipy. S tímhle se dá hned lépe plánovat. Tu první část po Zakopané jsem takhle cca plánoval. To by mohly být tak dva dny. První den někde k / před Oravu, druhý den Zakopané, možná třetí ještě někde okolo Tater se podívat. Ještě projdu jak ten zbytek, jestli jak píšeš horem, nebo dole na Kežmarok, Levoču a Prešov.

            Možná že takhle od stolu jsem ten čas trochu přestřelil, uvidí se co bude cestou :D Ale není problém to natáhnout, takže 4 – 5 dní by se dalo. Čas mě nějak nelimituje, ale zas to nechci nějak extra natáhnout s tím, že denně ujedu pár km, i když moje tempo teda není nic moc. Na druhou stranu sehnat podobného „blázna“ který do toho pude asi taky nebude jednoduché :D

            0 0
    • Smazaný účet  

      mozna bych se pridal…na kdy to planujes? Chces jet 100% po silnici?

      0 0
      • Ralan  

        Plánuju to cca na přelom července / srpna. Prostě někdy o prázdninách. 100% po silnici víceméně jo. Maximálně když bude někde něco zajímavého nebo nějaká zajížďka…V Prešově by byla konečná a i kde přespat :) Mám tam rodinu. Takže tam není problém a dalo by se i tam někde poblíž mrknout.

        0 0
        • pocestny  

          A co chceš cestou vidět? Podívej se na turistického průvodce Slovenskem, a prodluž si cestu tak na 6 dní.

          V kysucké/oravské části navštiv skanzeny a Oravský hrad, mrkni pod Roháče. V Tatrách třeba vyjeď na Štbrské pleso (si nemyslím, že by objížďka přes polsko a Zakopane byla až tak super). V Levoči mrkni na ten dřevěný oltář. A z Prešova si zajeď podívat na Dukelský průsmyk. Ta východní část je nejzajímavější díky hnědoslovákům.

          Cyklotrasy teda nevím, místy se dá jet mimo hlavní cesty, ale jinak – google.

          0 0
          • Ralan  

            Díky, to se ještě rozhodnu kudy tedy. Víc mě to láká ale vrchem, spodem případně cesta zpět. Cyklotrasy že tam moc nechci, právě proto i vrchem že tam je dost cest a vše mimo hlavní tahy, přec spodem toho bude určitě víc.

            0 0
        • Fran-tic  

          dalo by se, chceš to jet čistě na silničce a nebo budeš nějak upravovat mtb a tak?

          0 0
          • Ralan  

            Silničku nemám, takže na bajku a hodím si tam max nějaké lepší pláště na cestu. O to lepší by bylo když se najde nějaká fajn stezka, nebo pokud by se dalo po cestě někde vyjet na kopec.

            0 0
    • Ralan  

      Zdravím, tak zase o měsíc dál a chci se zeptat. Měl by někdo předběžně zájem to se mnou ujet? Chtěl bych už pomalu začít plánovat trasu a termín, tak abych věděl na čem budu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.