Javorníky nebo Vsetínské vrchy?

76 nepřečtených
  • rexa

    Ahoj, chystám se v blízké době s kolem na východní Moravu. Rád bych přejel buď hřeben Javorníků nebo Vsetínských vrchů (směrem od slovenské hranice). Ale mám dilema, co si z toho vybrat :/ Nevím kdy se zase do této oblasti dostanu, tak bych rád projel to „lepší“. Co byste z těchto dvou hřebenů spíš doporučili? Preferoval bych technicky náročnější terén . Díky!

    0 0
    • Chiron  

      No hřebenovky tam nijak extra náročné na terén nejsou podle toho co si pamatuju. Každopádně bych řekl, že Javorníky z Makova přes Velký a malý Javorník a dál jsou náročnější. Vsetínské sem ještě od Makova nejel, pokaždé opačně od Vsetína. Jinak Javorníky jsem dojížděl až přes Makytu a Filku, dva kopce kousek od sebe, pěkně hnusné, na oba sem kousek tlačil.

      0 0
    • jIrI___  

      Červená tur. značka kopírující státní hranici je celkem náročná, ale záživná. Hlavně na techniku. V každém případě se připrav na volné kameny, těm se nevyhneš :)

      0 0
      • beeker  

        Na techniku??? Mě to moc technické nepřišlo, jenom jsou tam prudké stojky, které tě dost zpomalí…

        0 0
        • JSt  

          presne tak. jen se hompes nahoru dolu. holky na trekinzich to propluly bez problemu. ale vylet je to peknej ;-).

          0 0
        • jIrI___  

          Tak to jsem jel asi někde jinde než ty, protože tolik balvanů jsem nikde jinde nezažil a měl jsem co dělat, abych nešel přes řidítka :). Pěkné houpání je z Bumbálky na Soláň, ale ta cesta po hranicích mi fakt přišla nejnáročnější tady v okolí.

          0 0
          • pitos  

            Také se mi tento hřeben zrovna náročný nezdá a šutrů tam fakt oproti Beskydům moc není.

            Ale je tam pěkně,to jo.

            0 0
            • jIrI___  

              Teď se dívám do mapy a máš recht. Nejspíš jsem si to spletl s červenou TZ z Bílého kříže na Bumbálku. Jel jsem to jen jednou a asi tak před dvěma lety, takže „drobné“ technické nepřesnosti připouštím :-))

              0 0
              • beeker  

                Jj, to bude ono, Bumbálka-Bílý Kříž jsou samé stojky a celkem dost šutrů(hlavně po Konečnou), ale je to celkem pěkná hřebenovka. Javorníky už se k blíží k Beskydům, co se týče šutrů… ale není to tak hrozné

                0 0
    • Jaromír  

      technicky náročnější jsou určitě javorníky. ale myslím, že ani vsetínskýma vrchama nebudeš zklamaný.

      0 0
    • Corbett  

      Na podívanou, na rozhledy a i na klesající tendenci mám raději hřeben Javorníků. Vždy jednou za rok si udělám výlet. Autem dojedu třeba do obce Hovězí a pak to objíždím celé. Nahoru vždy přes kopec Cáb a Vsetínské vrchy. Je to krásná trasa, ale nahoru to dá docela zabrat. Javorníky si nechávám jako druhou část a to protože se mě tato trasa líbí víc. Je to taková třešínka na dort. Doporučoval bych všední den. O víkendu je to docela magistrála.

      http://www.bike-forum.cz/…l-18430.html

      http://www.bike-forum.cz/…l-18428.html

      0 0
    • Kylian  

      Od slovensé hranice můžu doporučit trasu Třeštík směrem pod Vysokou a potom po červené směr Benešky pod Kotlovou a dojedeš na Solán,Carták.Je to pěkná hřebenovka.Asi před 3 rokami jí opravovali,protože bylá poškozená od traktorů tak se dá jet celkem po slušné cestě.

      0 0
    • beeker  

      Nejlepší to bude asi projet celé: http://www.cykloserver.cz/…lety/detail/?…

      Bude to k 90km, za den to jde. Můžeš si to popř. zkrátit z Papjského sedla dolů po asfaltu, nebo prodloužit až někde ze Vsetína na Dušnou a přes Cáb se napojit na hřeben. Těžko říct, v jakém směru je to lepší – Vset. vrchy mi přijdou lepší z Bumbálky přes Soláň na Cáb(jenom prudký výplaz za Třeštíkem na Vysokou, jde to objet, ale přijdeš o zajímavý výhled). Potom z Tanečnice už jedeš rychle skoro furt mírně z kopce až před Cáb…

      Javorníky jsou zase o něco lepší z Bumbálky přes Kohútku na Papajské sedlo, takže si vyber…:-/

      0 0
      • GaGy  

        Přesně tudle trasu mám taky naplánovanou jen nevím kdy jí pojedu xD

        0 0
        • Chiron  

          Taky tak :D Akorát já mám v plánu vyjet asi ze Vsetína rovnou na Dušnou a sjíždět taky až na Vsetín. Ale tuhle trasu pojedu asi až tak někdy o prázdninách, fakt nevím, taky podle toho jak se s kým domluvím.

          0 0
      • Vhalasta  

        Správně, dokola ať to stojí za to.

        Dá se to i v opačném směru. Záleží jak máš odvoz, pokud jedeš vlakem tak bych doporučil dojet do Horní Lidče, po žluté na Pulčín, pak červená až na Bumbálku (Makyta výživná, Kohůtka, Kasárna – taková cyklistická Havaj) doleva na „partizánskou cestu jano ušiaka“ a z Třeštíku po červené zas na Vs.Tanečenicu a bu¡doleva Cáb a Vsetín nebo doprava Háž. Díly a Rožnov nebo valmez.

        Kdyby to bylo moc (vzhledem k tvému věku) tak přespat na Kasárnách nebo Bumbálce, je tam pár slušných možností.

        0 0
        • GaGy  

          Já sem příjmo z VS ,takže bych to chtěl projet vše za celý den ,ale počkám si až týden v kuse ,nebo raději 14 dní bude svítit protože v těch lesích je šilený bachno … Včera mi stačilo na slušovickém okruhu … Peklo to bylo xD sem si říkal že to moc nezaseru že se pojede převážně po spevněných cestách a prd … špinavější sem snad ještě nebyl xD

          0 0
          • capis  

            14 dní bez deště, to budeš letos asi hodně dlouho čekat.

            0 0
        • Vhalasta  

          Myslel jsem jeho věku, zapomněl jsem na koho reauguji.

          0 0
          • Vhalasta  

            A taky jsem zapomněl říct, že jestli by nešlo oboje, tak Javorníky.

            0 0
            • beeker  

              To je právě těžké rozhodování, já bych byl pro Vsetínské vrchy kvůli té krajině, a za Solání je to takové klidnější… Zase Javorníky jsou vyšší, víc stojek, a ty výhledy přes údolí až na Beskydy nejsou taky špatné…

              0 0
        • beeker  

          Nebo by to mohlo ještě jít prodloužit z Kasáren pod Hričovec, pak přes Čemerku a Gregušovce na Melocik. Z tama dolů do Makova a nahoru na hřeben k chatě Kmínek a už jen kousek dojet na Bumbálku…

          0 0
          • Vhalasta  

            Bacha aby nebyl za chvilku na Bílém Kříži:)

            0 0
            • beeker  

              :-)) Tak Bílý kříž je kousek. Z tama na Bumbálku to má 20km, ale je to nekonečné, zabere to hrozně moc času. Myslím že bych to i rychleji ušel pěšky…:-) Nejlepší je ale úsek z kříže na Konečnou, kdybych to z tama jel znova až dom, tak to asi střihnu dolů na Bílou, a vyjedu zas někde k Bumbálce. Nebo by ještě mohla být možnost dojet až na Bobek, a z tama nad sjezdovku do Bílé. Kdyby se mi nechtělo sjíždět, tak bych se ale určitě vyhl Hluchance(kopec mezi tím sedlem nad Kelčovem a osadou pod Bobkem)-to bylo dost o ničem. Mělo by to jít objet z Bobku dolů na Kavalčanky a pak zas kousek nahoru do Kelčovského sedla a hurá na Bumbálku…:-)

              0 0
              • Smazaný účet  

                Teda ten kousek z Konecne na Bobek je spolu se zacatkem cervene v Jablunkove je asi to nejhnusnejsi, co sem se pokousel vyjet:D

                0 0
                • beeker  

                  Jojo, ten stoupák drsný, nejdřív jsem skončil po 50metrech, tak jsem se vrátil a vyjel jsem to celé až těm chatkám za povzbuzování jakéhosi „ekotábora“ nebo co to bylo :-)))

                  0 0
      • beeker  

        Hmm, to taky může být pěkné to celé spojit. Já to z Jablunkova na B.Kříž neznám. Kdybych tam už v těch místech byl, tak radši jedu od Čadce po červené Kysucké hřebenovce na Melocik a přes Kasárna do Karlovic.

        0 0
    • rexa  

      Chlapi, všem díky! Vypadá to teda, že prioritu budou mít Javorníky. Pokud mi vyjde víc času tak to zkusím spojit s Vset.vrchama. Začít třeba z Hovězího na Cáb, směrem na Bubmbálku a po Javornících zpět do Papajského sedla. Ještě jednou díkec ;)

      0 0
      • compel  

        Je to dobrá trasa,ale ted je tam dost kaluží a blata

        0 0
      • beeker  

        Jestli na to máš celý den, tak to objedeš v pohodě, a s tím spešlem v profilu si ty šutry užiješ víc :-))

        0 0
      • snowfil  

        Ahoj, hřebenovky Vsetínek a Javorníků nejsou technicky moc náročné, až na ty volné šutry, ale není to žádná hrůza. Je tam pár pěkných variant z hřebene do údolí, záživné i po technické stránce. Pokud chceš pár tipů, tak ti je můžu poslat v gpx, většinou jde o neoficiální trasy (neznačené chodníky).

        Pokud bys chtěl a měl čas koncem června a začátkem července, děláme vyjížďky (www.trails.cz). Já tam budu i celý příští týden (29.5.-6.6.) a chtěl bych jezdit, můžeš se přidat, jestli to je správně blízká doba. Chtěl bych zabrousit i na Slovenskou stranu Javorníků.

        0 0
        • rexa  

          Super, díky za pozvání, vypadá to velmi lákavě! Fakt, že nejlepší způsob je to projet s místníma znalcema. Na stránky DHC jsem už předtím narazil, ale jelikož tam ještě nebyla aktualizace a plán na rok 2010 tak jsem na ně zapoměl. Netušil jsem, že DHC budou v roce 2010 pokračovat. Díky za tip, snad mi nějaký volný dny v tom termínu vyjdou. Mohl bys mi prosím poslat nějaké ty tipy v GPXku na mail petr.drexler@post.cz? Díkec!

          0 0
          • snowfil  

            Ahoj,

            pošlu vám gpx, které mám, ty ostatní tady zmiňované zkusím popsat nebo zaznačit v mapě a poslat. Většinou to není těžké najít, pokud se zorientujete v mapě, jen to někdy obnáší trochu navigace v terénu (čumět do mapy a správně se rozhodnout).

            Vyjížďky budeme dělat asi i během léta, takže snad příležitost projet si ty trasy bude i mimo DHC. A pokud budu v Karlovicích, tak není problém se přidat na vyjížďku jen tak. Když mám čas, tak jezdím.

            Web chceme úplně předělat, je fakt, že jsem ho bastlil na koleně vloni na poslední chvíli se záměrem, aby byl jiný, než ostatní podobné weby a letos jen zaktualizoval. Že na něm nemusí být všechno jasné je mi jasné:-) Pokud vše vyjde podle plánu, tak by měl někdy během léta vzniknout nový web a měl by fungovat jako stabilní informační bajový web pro Vsetínky a Javorníky s průběžnýma aktualizacema.

            0 0
        • beeker  

          Mohl bys mi je kdyžtak poslat taky? DHC znám, ale zajímaly by mě ty neznačené cesty – od Bařinky na Podťaté nebo z Javorníčku po hřebeni na Kyčerku(popř. přes Šulák ke sjezdovce v Karolince). Ještě chci někdy zkusit sjet z hřebene přes Osloveček do Karlovic… A měl bych dotaz: Četl sem o nějakých trailech v Karolince na sjezdovce, nevíš o tom něco bližšího??

          A Valašská bike tour, nevíš kdo to organizuje? Bylo by možné se s někým domluvit na poslání těch neznačených tras(Cáb.jezero, už jednou zmiňované cestičky pod Cábem a kolem Zbrojovky…)??? Mě přijde zbytečné, když jsem téměř místní, abych si kupoval nějaký pobyt… Nešlo by se třeba k někomu přidat na jednu vyjížďku třeba???

          0 0
          • snowfil  

            Z Pálenice přes Osloveček není třeba žádná velká navigace. Furt se držíš nahoře a dovede tě to dolů. Takové houpavé XC. Pak je tam možnost sjet do Miloňova, tam je kousek i technického singlu v prudkém svahu, spíš teda trial a pak se ale musí kus po okrajki louky bez cesty, ale na to nemám záznam a naklikat t ov mapě moc nejde. Navíc mám info, že to tam je teď totálně rozbité, prý tam nemá cenu vůbec jezdit. Takže Z Oslovečku teď dává smysl jet po cestách podle mapy.

            V Karolince na sjezdovce jsou nějaké plány, ale uvidíme jak to dopadne. Přece jen to je docela nákladná věc. Záměr je mít tam DH trať a singl, který by se napojil na hřebenovku, nebo ji spíš ukončil – z Javorníčku na Kání po stávajících cestách a z Kání namotaný „XC singl“ do Karolinky, využitelný samozřejmě i samostatně jako „dětské DH“. Ale jak říkám, to zatím dost předbíhám.

            Valašskou bike tour děláme my co pořádáme DHC ve spolupráci s mikroregionem, teda my znamená Valašská rekreologická a Trails.cz, což je teda zatím v podstatě jenom značka, ale chtěli bychom spustit nějaké služby pro bajkery. Pro tebe jako pro místního asi nemá cenu tour absolvovat, stačí se domluvit a projedem se:-)

            Když jsem nakousl ty služby, tak pokud se nám podaří dotáhnout vše včas, tak bysme chtěli na DHC otevřít půjčovnu kol, během prázdnin organizovat vyjížďky a pohnout se značením tras (asi spíš jen v mapě), spustit web… Prostě prdnout Valašsko na bajkovou mapu. Ale detaily bych si nechal až budeme mít sami jasno co kdy je reálné spustit :-)

            0 0
            • beeker  

              OK, díky moc. Dobře že tu je někdo, kdo se snaží pro ježdění něco dělat :-) Jinak, kde se kdyžtak dozvím, jak tady tohle cos popsal, pokračuje? Najdu to kdyžtak na stránkách trails.cz nebo valassko-hornovsacko.cz?? A bude mít Bike tour časem vlastní stránky?

              0 0
              • snowfil  

                Máme v plánu udělat informační web pro bajkery o Javorníkách a Vsetínkách, tam by mělo být „všechno“ co se bude dít. Ale protože to chceme udělat pořádně, tak to bude asi až někdy během léta. Mělo by tam být všechno co člověk potřebuje, když si chce zajezdit, včetně bike tour. Jakmile to bude nebo bude na spadnutí, tak se to budeme snažit dát vědět ze všech sil, takže se to doufám dozvíš :-)

                Zatím to děláme jen pro zábavu, takže je to trochu porod, proto nechci moc říkat že to a to bude tehdy a tehdy, postupně bysme chtěli rozjet nějaké služby, které nás aspoň přes léto a aspoň trochu „uživí“ :-)(zmiňovaná půjčovna a podobně).

                0 0
            • beeker  

              Z toho Oslovečku do Miloňova jsem to zkusil zhruba takhle: http://www.mapy.cz/… Dole je myslím trochu vidět začátek, ten zbytek už sem jenom tak odhadnul.

              Celkem čumím kolik takových cestiček tam je, myslel bych si, že ty všecky historické chodníky(krom okolí Razuly)budou úplně předělané místníma :-) To tam udržují myslivci, nebo i lidi co tam třeba blízko bydlí a používají to??

              0 0
              • snowfil  

                těžko říct, některé jsou myslivecké a ti si je udržují, jiné vedou k chalupám a podobně, dost z nich je ale ne moc použitelných pro kolo (krátké, nikam nevedou…) Většinou j eto tak, že ty, které se dají jezdit jsou používané, nebo spíš naopak, ty, které jsoupoužívané jsou sjízdné nebo zajímavé. Ty nepoužívané jsou zarostené, nikam nevedou…

                0 0
            • Chiron  

              Jen tak mimochodem, fungujete i nějak jinak než prostřednictvím těch stránek? Mám na mysli něco jako „kancelář“ nebo tak něco. Nebo je to čistě pár nadšenců, kteří to dali dokupy s podporou regionu. Půjčovna by byla dobrá věc a určitě bych ji využil, kdyby byly na skladě nějaké fully. Jinak na nějaké ty vyjížďky se letos zajedu podívat. Přece jenom sem sice místní, ale Javorníky a část Vsetínek mám projeté jen tak zhruba po těch profláknutých hlavně značených cestách. Jinak se spíš pohybuju po Hostýnkách. Jo a jaké sou limity na ty vyjížďky, myslím počet lidí do skupiny a bývá to naplněné dlouho dopředu?

              0 0
              • snowfil  

                Zatím fungujeme jen virtuálně a teď právě řešíme zázemí pro půjčovnu. Snad to do DHC bude nějak vyřešené i s tou půjčovnou.

                Kapacita vyjížděk je cca 10 lidí, na některé ale míň, někam bych nechtěl vodit „masy“ :-)

                Teď jsem teprve aktualizoval web, ve Velu vyjde pozvánka, budu rozesílat info na weby asi koncem tohoto týdne, pak doufám se začnou hlásit lidi. Ale co se jak naplní nedokážu odhadnout. Vloni nás „zradilo“ počasí, takže dost lidí nepřijelo, někdy bylo 15 lidí, jindy jen 5, ale to chcalo celou dobu, doufám, že letos to bude lepší:-)

                0 0
        • claid  

          ahoj, taky jsem se docela navnadil :-) bohužel ten termín konec června a začátek července mi nevyhovuje, ale projet bych si to chtěl..mohl bys prosím taky mi poslat nějaké .gpx na adrasu v profilu? díky moc..

          0 0
        • Chiron  

          Už loni sem pokukoval po těch vyjížďkách. A pokud sem to pochopil, tak ta stovka se platí na osobu na jednu vyjížku v jeden den? Případně letos nebude vyšší cena? Ale upřímně, ty stránky mi připadají trošku zmatené. Poprvé mi dalo trochu práci se zorientovat a vůbec se dopátrat co se myslí třeba pojmem wild cat ride a komu je to vlastně určeno. A tak celkově víc věcí mi tam vadilo. Každopádně letos to chci vyzkoušet.

          0 0
        • jIrI___  

          Mohl bys mi taky poslat ty gpx na mail z profilu? Předem díky.

          0 0
          • GaGy  

            No vidím že chceš vyjet 29,5

            To zní lákavě ,možná bych vyjel s tebou .. Napiš kdy a kde a jak zhruba pojedeš …

            0 0
    • m4rkus  

      Jedu tento týden do této oblasti, konkrétně projet cyklostezku Bečvu a vyjet na Radhošť.

      Chci jet až k pramenům Rož. a Vse. Bečvy. Dají se najít v pohodě z cesty? BOD Q a C

      Díky

      0 0
    • Radez  

      Čus, mohli byste mi poradit s touto trasou?

      http://www.cykloserver.cz/…lety/detail/?…

      Konkrétně mě zajímá, jestli to je jetelný bez tlačení ve směru v jakým to má zaznamenaný. Myslím, jestli se tam nevyskytuje nějakej masakr, kterej by nebyl jetelnej a muselo by se nějakej kilák tlačit. Vůbec to tam neznám.

      Jo a asi oficiálně se může po celé trase ne?

      Pokud byste někdo chtěl poradit, jak trasu ještě trochu prodloužit, tak to sem sím hoďte.

      Dík

      0 0
      • bosmilan  

        Tak místy tlačit budeš,ale jsou to krátké úseky…a délka bohatě stačí,ještě budeš rád,že to není delší :-)

        0 0
        • Radez  

          Můžeš říct, sím, který úseky? Tlačení je největší vopruz, tak bych trasu zkusil trochu předělat.

          0 0
          • Jaromír  

            Ze Vsetína na Vysokou je to určitě bez tlačení. Vysoká se vyjet dá, ale je to trochu náročnější, tak snad možná tam. Pak skoro určitě ze sedla pod Lemešnou na Hričovec, to je kopec jak prase. (Dá se objet po asfaltu). Pak ještě z Butorek nad vlek nad Kasárnama je to trochu prudší, ale s dostatkem sil se to vyjet dá. Makytu objížděl, čím sice minul tlačení, ale taky celkem pěkný úsek. No a do Filky je to taky pěkná stojka.

            0 0
            • Radez  

              Tak díky, to vypadá v pohodě. Kdyby tě napadlo, jak to ještě tak o deset kilasů prodloužit, tak sem s tím.

              0 0
              • Singlespeed  

                Prodloužit to lze např takto:

                Když budeš sjíždět z Filky po zelené strmě dolů, budeš křižovat lesní asfaltku. Dáš se po ní vlevo. Dojedeš přes osadu Veřečný do Valašské Polanky. Tady se zase napojíš na zelenou značku a pojedeš na Vartovnu (je tam pěkná rozhledna). Pak můžeš po modré pokračovat hřebenovkou do Vsetína. Pokud toho budeš mít málo i na Vartovně, můžeš si to ještě prodloužit po žluté do sedla Syrákov a po červené přes Chléviska až do Vsetína.

                0 0
                • Radez  

                  Dobrá, díky za rady. Naklikám si to a uvidím, kdy se tam dostanu, doufám, že brzo.

                  0 0
            • Loner  

              prosím vás všechny, co úsek po ČTZ z Cábu směr Ochmelov je sjízdný nebo neřešitelné balvany? – potom chci pokračovat na Vsetín po ŽTZ přes Lysný sedlo nebo je vysloveně lépe spouštět se na Vsetín jinak? Díky

              0 0
              • Chiron  

                Jel jsem to už asi dva roky zpátky. Jediná trochu nepříjemná věc byl sjezd v první části, kdy se to docela zlomilo dolů vymletým korytem od vody a vyhodilo mě to na tu asfaltku (trasa 6117) co to křižuje. Ale kdybych tam na HT nevletěl jak hovado, tak by to bylo docela v pohodě. Dál už je to víceméně docela fajn houpavá hřebenovka s parádními výhledy. Ale nevím, jak je to tam třeba teď, jestli tam někde nebyla nějaká těžba nebo tak. Ale určitě to stojí za to si to projet.

                0 0
      • jIrI___  

        Vsetín – Soláň – Bumbálka je to jetelné bez problémů, zbytek neznám :)

        0 0
      • Singlespeed  

        Zdatný biker nemusí tlačit nikde, jedině pokud bys chtěl jet přes Makytu, tak bys ve dvou místech malý kousek poponesl.

        0 0
        • Radez  

          Tak to jsem docela rád, díky za info.

          0 0
          • creek  

            Před dvěma týdny – z Hrozenkova po tarmacu na Kohútku a pak už luxusní hřebenovka Portáš, Javorníky, Třeštík, Soláň, Tanečnica, Cáb, singl sjezd do Vsetína – vše jetelné bez tlačení.

            0 0
            • Singlespeed  

              Vjet ze sedla pod Lemešnou (Pindula) na Lemešnou je velká machrovina, na Vysokou z Třeštíku taky. Teď už vím, že to jde :-).

              0 0
              • creek  

                Máš pravdu, dva nejnáročnější kousky, ale vyjet se to dá.

                0 0
            • Radez  

              Počkej, ale to píšeš jakoby obrácenej směr, než je v té mapě ne?

              Je to jetelný oběma směrama a kterej je lepší?

              0 0
              • creek  

                Pokud nebudeš počítat singl do Vsetína na závěr, tak je to jedno, a Vysoká se dá případně minout.

                0 0
    • raw 4  

      Ahoj kluci, potřeboval bych poradit nějaký dvě hezky projížďky (nejspíš dvě hřebenovky ) ve Vsetinských vrších a Javorníkách..za­čátek by byl ve Velkých Karlovicích… Trasa 50 – 70 km, převýšení 2 az 2,5 tisic m..Nějaký hezky xc bonbonky. Má cenu jet podél hraničních kamenu? Díky moc všem za tipy, trasy a podněty. .

      0 0
      • bathed  

        Vsetínské vrchy: Nastoupat na hřeben třeba po červené pod Horalem (v zatáčce vlevo), nahoru k partyzánovi, pak na Sůkenicků (rozhledna), dolů na Třeštík. Vysokou podjeď (asfaltka vlevo – na tom kopci není vdět a nic a sjezd mně naposledy dost zklamal). Pak asi na nejkrásnější pasáž – Benešky a dál na Soláň. Ze soláně kus po asfaltu a makadamu, pak uhneš na Tanečnicu, a přes Lušovku a Ptáčnici na Vsacký Cáb. Pak máš víc možností – buď dolů do dinotice, nebo na hřeben přes Ochmelov. Na to se podívej do mapy. Nebo můžeš pokračovat po moc pěkném trailu po žluté – nad Krošenky až na Vsetín. Cílem je sjet dolů na cyklostezku a po ní se v pohodě kolem x hospůdek vytáhnout nahoru do Karlovic.

        Javorníky: Tam je asi základem hřebenovka Kasárna – Kohůtka. Teoreticky bys to mohl otočit, ale já to osobně obráceně jezdím nerad – myslím tím že po cyklostezce dolů na vybrané místo odkud nastoupáš na hřeben a pak skončit v Karlovicích. Pokud pojedeš z Karlovic (po směru toku Bečvy), zkusil bych z křižovatky na Kasárna nastoupit na modrou (kousek pod vlekem Razula) a vyškrábat se na Lemešnou, dolů do sedla a odsud buď po silnici na Kasárna a nebo ten krpál po červené vytlačit a pak přes sedlo pod Hričivcom Butorky, Velký javorník a pak tu borůvkářskou magistrálu až na Kohůtku. Odsud buď jak buď musíš nad Papájské sedlo – Krkostěnu. Buď se vydáš po modré přes Čerňanskou Kyčeru, ale tam pod tím soukromým vlekem u Surovčáků bych uhnul a jel po neznačené (Javorová). Nebo to pošlete dolů Krkostěnou do papájského sedla. To v případě že si nedáte ujít Makytu. Chvilkama po čtyřech a kolo na záda, zvlášť když je mokro. Za makytou fakt HC mezi kořeny a šutry. Ale dál je ten hřeben fakt parádní až po Radošov. Pak po zelené, uhnout můžeš na žlutou na Filce a nebo krásná je modrá (odbočka na Jahodném) a nebo furt po té zelené až do Ústí u vsetína..... Zpátky opět cyklostezka…

        Kombinaci obou hřebenů se říká Valašská podkova a start a cíl je na Vsetíně. Do karlovic přes Cáb až Partyzánovi (Bumbálka) a zpátky javornickým hřebenem.

        0 0
        • raw 4  

          Diky moc

          0 0
        • raw 4  

          Diky a jak poznam tu Javorovou s kde me vyplyne?

          A jel bys to ty Javorníky od Makovskýho prusmyku?

          0 0
          • bathed  

            Javorovou?

            0 0
            • raw 4  

              Asi jsem se blbe vyjádřil napsal jsi (viz. tvůj příspěvek), ze by si to u Surovcaku vzal doleva pod vlekem neznačenou cestou na Javorovou. .ale já nevím kde mě to vyplivne. ..

              0 0
              • bathed  

                Jo takhle… No když se podíváš na mapu, tak na té modré uvidíš takovou šílenou vracečku. Tam se dáš ne po značené, ale rovně. jedeš vlastně po hřebeni mezi údolím Černé a Kýchová. Mineš po pravé straně lyžařský vlek. Vyjedeš u vodojemu nad hlavní cestou Karlovice – vsetín, kosek od hospody pod Černým. Mimochodem – tak dobře a levně jako tam se v celém údolí rozhodně nanajíš :-)

                0 0
      • Jaromír  

        Javorníky podle hraničníků určitě ne. Hranice vede až na Malý javorník mimo hřeben, cestou necestou, kopcem nekopcem. Z mapy je to jasné.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.