• Pietro

    Ahoj vsem, diky tomu ze se tady nedavno objevily krasne {a cerstve} obrazky z Bilych Karpat tak jsem se donutil podelit se s vami o nas prejezd teto nadherne oblasti.

    Puvodni plan byl prejet za tri dny od Hodonina {presneji Rohatec zastavka} po hranici s SK pres Bile Karpaty a Javorniky az na Bily Kriz – Beskydy, jelikoz jsme ale opravdu neznali teren a celkove vzdalenosti byly podle mapy spise orientacni nakonec to dopadlo trochu jinak a trasa vypadala takto:

    Den prvni brzy rano vlakem Ostrav-Rohatec{dale uz na kole}-Sudomerice-Mlynky {spatne jsme odbocili a jeli po hranici, na fotkach usek prenaseni kol pres plot a tlaceni po kanci stezce, spousta sil a casu v prdeli}-Tlsta hora-Bukovina-Kobyla-U tri kamenu-Vetrny mlyn-Hruba Vrbka-Velka n. Velickou-Javornik-Suchovske mlyny-Nova Lhota-Sibenicky vrch-Velka javorina-Mlynky {supr sjezd}-Strani-Studeny vrch-Obecni haj-Vysoky vrch-Mikulcin vrch-penzion Valmont nocleh. Celkem cca 80km

    Den druhy Valmont-Rovne-Zitkova-Ochoz-Javornik-Svaty Stepan-Vlara-Sidonie-Rozcesti pred Vrsatcem-Kosak-Nedasova Lhota-Lazy-Studlov-Strelna-Francova Lhota-Makyta-Papajske sedlo {protoze se zacalo stmivat tak jsme pokracovali radeji po ceste}-Konarik-Kohutka-Hotel Portas nocleh. Celkem cca 96km dojezd za tmy.

    Den treti Portas-Maly Javornik-Barinka-Leskove-Pod Vysokou-Trestik-Bila Tam jsem koncil.

    Kdyz to zhrnu tak to bylo maso, jet po hranici cele, jak jsme meli v umyslu a drzet se hlavne TZ, tak je to alespon pro mne urcite na ctyri dny. Ale jinak to byl paradni bikovy vylet.

    Prikladam i mapy, neni tam Beskydska cast tu dodam. Doufam ze to alespon nekoho inspiruje, a pokud ne tak nenadavejte, kdysi kdyz jsem tu trasu proveroval tak jsem tady slibil ze to zverejnim. Je tam opravdu moc krasne hlavne v Bilych Karpatech ty jsou fakt liduprazdne.

    Letos to asi pojedeme znovu ale tentokrat az na ten Bily kriz.

    Ahoj Petr

    fotky: www.studio-upgrade.cz/bilekarpaty/

    mapy: www.studio-upgrade.cz/karpaty/

    0 0
    • sun7dots  

      Super inspirace na leto. Diky.

      0 0
    • marapara  

      Tak to je super. Docela dost částí z vaší cesty mám projeto a znám. Jakožto „domorodec“ bych některé části, které jsou celkem nezajímavé vypustil a některé, které stojí za to naopak přidal.

      0 0
    • marapara  

      Můžu se ještě zeptat na termín, kdy jste to jeli?

      0 0
      • maxtor  

        Mají v tom odkaze datum 22.8.2005.

        0 0
        • marapara  

          Už jsem to taky zjistil u map.

          0 0
          • maxtor  

            No každopádně podle toho, co Pietro napsal – BOMBA!! To by stálo za projetí, no ne?? Já většinu míst znám jen pod sněhem, tak by mě ty trasy moc zajímaly.

            0 0
            • marapara  

              Já znám téměř celou část co jeli, až po Rozcestí nad Nedošovou Lhotou (Vršatce). Pak ještě část Javorníků od Papajského sedla po Bílý Kříž. Nejel jsem to na jeden zátah, ale tak jak to dělám v neděli, popojedu vlakem a vracím se nebo obráceně. Pamatuju si, jak sem kdysi dávali link, že to plánují projet, ale bylo to tuším minulý rok, ne 2005. Jsem jim nedoporučil část trati od Vrbovců po modré po hřebenu na Javořinu. Jsem to jel kdysi obráceně a bylo to fakt maso. Samý kopřivy, křoví, cesta téměř neprůjezdná. Ale jinak to muselo být super, to věřím. Bílé Karpaty jsou krásná oblast, kde se pohybuje málo lidí,jsou tam náročné sjezdy i výjezdy a místy je kraj bohem zapomenutý … jako z jiného století.

              0 0
              • pop  

                Já znám jen Javorníky, ty Bílý Karpaty mě odrazují těma kopřivama :(. Ono když to člověk nezná,tak něco vybere zrovna zarostlýho :(. Někdy se domluvíme třeba a provedeš mě. Máme v Luhačovicích cha­tu.

                0 0
                • maxtor  

                  Nechci se vnucovat, ale rád bych se k této expedici přidal. Marapara Bílé Karpary zná jak svoje boty. Ten tě protáhne místy, kde lidská noha nebyla tak 100 let:-))

                  0 0
                • marapara  

                  Těch kopřiv tam zase moc není, jen prá úseků po hřebenu z Javořiny na Vrbovce. Tam opravdu už moc lidí nechodí, tak to podle toho vypadá. Jinak krásné lesy, horské louky, panormata … :)

                  0 0
              • Pietro  

                Mozna si vzpomenes ze jsi mi tekrat neco radil ohleden trasy, myslim ze to bylo ohledne Velkeho lopeniku ze se to neda vyjet atd.. Jestli mi poradis co vypustit a co dodat budu vlemi rad a urcite ne sam.

                Diky vsem za pozitivni reakce. Je tam opravdu krasne a doporucuji vsem. Zrovna dnes jsem si vzpomel ze takovy poci samoty jsem jinde nezazil. Myslim tim ze z tech lesu je tam fakt citit takovy klid a cistota. (sakra nevim jak to popsat ale tehdy me az zamralilo)

                0 0
                • patapuf  

                  příště bych se taky přidal potkal sem vás nad Žitkovu na skaličí

                  0 0
                  • Pietro  

                    A neprobirali jsme s tebou trasu? S nekym jsem tam kecali a vyznal se.

                    0 0
                    • patapuf  

                      jo,su zdejší kopaničář

                      0 0
                      • maxtor  

                        Možná se pletu, ale mám pocit, že jsem tě už někdy potkal. To RB mi něco říká.

                        0 0
                      • Pietro  

                        Tak to bys mohl dat typ na lepsi ubytovani nez je VALMONT, tepla voda stacila pro dva a k snidani parkova klobasa, to nemusim. Je uz hotovy penzion Mikulcin vrch?

                        0 0
                        • patapuf  

                          doporučit možu chatu Janu je to opravená dřevěnica nad lopenickym sedlem a mikulčák je taky hotový ubytování o něco dražší ale přes léto venkovní bazén

                          0 0
                  • Pietro  

                    Musis to byt ty ted jsem se dival na tvoje kolo a vzpomel jsem si ze se potkaly dve RB. Tak AHOJ svet je maly

                    0 0
                • marapara  

                  No nejet to ze strany od Březové. Jinak by tě čekalo asi 3 km tlačení biku do kopce a docela prudkého. Já to jezdím z druhé strany. Vlakem do Bojkovic, pak přes Komňu, Rasovou na Mikulčák (cca 15 km stoupání se skoro 600 m převýšením) a pak už po zelené do Lopenického sedla a prudkým výjezdem na Velký Lopeník stále po zelené. Pak je nejkrásnější část, 3,5 km sjezd se snížením o výškových 500 m. Maxtor může potvrdit, že je obzvláště vypečený ;). Fakt krásný sjezdík, rychlejší i technické úseky, na konci brod. Dál najedu na silnici a nejedu po zelené do Strání, ale většinou do Březové na občerstvení a pokračuju nahoru po silnici po serpentýnách až na červenou a pak po ní až k rozcestí pod Javořinou. Po šotolině až na vrchol a pak po červené, zelené dolů do Filipova údolí. Opět krásné sjezdy, rychlé i technické, louky, výhledy. I když tomu sjezdu z Lopeníku se to nevyrovná. Filipovským údolím do Velké. Tahle trasa má cca 70 km a je na ní přes 1700 m převýšení. Když se mi chce, tak to natáhnu ještě přes Lučinu, Strážnici a Doubravou až do Kyjova, najedu 125 km a cca 2200 m převýšení. To je docela hodně výživné

                  0 0
                  • maxtor  

                    Maxtor potvrzuje všechno, co Marapara napsal:-) Ten sjezdík z Velkého Lopeníku k Březové je velmi příjemná změna potom, co člověk dupe 15 km do kopce jak prase. Nevím, co víc bych k tomu dodal. Stačí mrknout do mapy na vrstevnice v tomto místě a možná získáš představu, že je to padák jak prase:-)

                    To Marapara: Jo mimochodem, jak dopadla ta fotka, jak jsem se tam snažil tě vyfotit při přejezdu toho brodíku. Neříkej, že se mi nepovedla! Dal jsem do ní všechno!!

                    0 0
    • GrandeBelde  

      díky za dred, takovej odkazů by tu mělo být víc a ne podobný bláboly jako „co vám zrovna hraje v přehrávači“…)

      0 0
      • stan.zak  

        Taky by tu mohlo být víc nicků s „normálníma“ fotkama.

        0 0
      • marapara  

        jj, to je fakt. Co bych navíc k téhle cestě doporučil, tak určitě rozhlednu na Velkém Lopeníku za hezkého počasí a pak sjezd po zelené směrem k Březové. To je opravdu technická lahůdka (ještě lepší jak sjezd po zelené z Javořiny do Strání) .. dále jste měli zajet na Vršatské Bradla. Je to zajížďka asi 3 km tam a zpět a mrkni na fotky v sekci ostatní co jsem tam přidal. Ty panoramata prostě za to stojí :). Je teda fakt, že raději tohle jezdím obráceně, než jste přejezd absolvovali vy. Většina těch sjězdů se mi zdá vypečenější z druhé strany, naopak nahoru si raději v pohodě a klidu vyjedu po šotolině nebo lesní asfaltce :)

        0 0
        • Pietro  

          Je celkem mozne ze to letos pojedeme obracene, to by jsme Velky lopenik jiste zaradili. Ten sjezd z Javoriny do Strani ja skvely, tak rychle jsme klesli ze mi zalehlo v usich.

          Prave ty tvoje fotky me donutily to zverejnit. Na ty Vrsatska bradla nam tehdy chybela moralka, leto to bude povinost.

          0 0
          • maxtor  

            Tak ten sjezd do Strání (tuším po zelené) jsem jel loni z jara hned potom, co rostál shih. Hodil jsem tam 2 tlamy:-)) Prostě jsem měl špatně obuté. Jinak bych si to asi vychutnal víc.

            0 0
            • Pietro  

              Jo i za such tam nekdo z nas spadl, a taky jsem mel prakrat na male.

              0 0
              • maxtor  

                Ještě si vzpomínám, že tam byly padlé 2 stromy. Jeden jsem nějak zasklil a zabrzdil pár cm před ním. Soudě podle brzdných drah, které jsem pod sebou viděl, jsem nebyl jediný.

                0 0
    • Pietro  

      Nasel jsem v historii www.bike-forum.cz/…4/forum.html#…

      0 0
      • marapara  

        Se teďkom dívám na to jak jsem to trefil celkem přesně vzdálenost Rohatec – Mikulčák 70–80 km a ty jsi napsal 80 km :) Holt mám to tam projezděný :)

        0 0
    • zum  

      Letos by jste už tudy neprojeli.Ti zm*i co mají pronajatou oboru u Radějova,což je Hamé,zakázali vjezd kol a odstranili ty přelézačky.Omezili vstup s české strany na jedno místo a po žluté tur.značce ji můžeš opustit jen na jednom místě na Slovensku.Tím v podstatě znemožnili návštěvu krásné části přírody a omezili tím směrem vyjíýďky(obora je dost velká). Tož tak.

      0 0
      • Pietro  

        Jenze my tehdy pres tu oboru jeli omylem.

        Na rozcesti v Mlynkach (fotka 00055) musi vest nejaka pesinka uplne do prava mezi barakama, nenasli jsme znacku tak jsme jeli po te ceste co jde videt. Nejdrive to bylo super ale pak hruza, nakonec jsme se na cervenou TZ dostali az na Tlste hore a to prelezenim plotu, nic prijemneho. Fotky jak tlacime (0014, 0015) jsou z te obory a je to spise pohodovy zacatek tlaceni, pak se prelezaly padle stromy atd.

        Nejhorsi na tom tlaceni bylo ze 100metru za plotem na SK strane byla cesta po ktere jsme meli jet!

        0 0
        • zum  

          Tak to jo.Já myslel,že jste přes oboru jeli naschvál.Je tam totiž hezky a dalo se z ní vyjet na mnoha místech.Pokud jste chtěli jet na Slovensko po modrozelené tak ta začíná za rohem toho baráku co je u ní ta mapa.Na té šesté fotce ji máte za zády.Je to tak dva metry:-)))))))

          0 0
          • Pietro  

            Ted je mi taky jasne ze to musi byt za temi baraky, toz sem chytrejsi

            0 0
    • kajulka2  

      Dík za tohle vlákno, letos v červenci se do Bílých Karpat chystáme na týden na kola, a když to tady čtu a prohlížím fotky už se nemůžu dočkat. Neporadili by místní nějaký ubytování pro zhruba 6 lidí? Jako základna, odkud by sme chtěli vyrážet na výlety.

      0 0
      • marapara  

        A o jakou oblast by se mělo jednat? Pokud bys chtěl jezdit v okolí Velké nad Veličkou, Myjava, Lučina … je ideální okolí Velké nad Veličkou nebo rekr. středisko ve Vápenkách. Můžu poradit ubytování na Filipově – Filipovské údolí, cca 2 km od Velké nad Veličkou : www.hotel-filipov.com/ nebo Vápenky, přímo pod Velkou Javořinou : www.vapenky.webz.cz/uvod.html

        Pokud bys chtěl jezdit v okolí Lopeníků, tak na Mikulčáku nebo kousek od něj je chata Valmont, Jana nebo Arnika: www.horskachata-arnika.cz/ www.sweb.cz/horska.chata/

        nebo okolí Bylnice.

        Abych pravdu řekl, asi nejlepší je Mikulčák. Můžet jet všemi směry a potom přijet vlakem do Bojkovic a odtud ale musíš do kopce těch 15 km, takže počítat s tím. Ale jinak je to asi nejlepší místo na hvězdicové výpravy do okolí. Jak na stranu Vršatských Bradel, tak Velká Javořina a okolí Myjavy, čachtický hrad. Takže já bych šel někde okolí Mikulčáku. Teda pokud ti nevadí, že se budeš plahočit nakonec domů do kopce do výšky 800 m. Ještě přihodím do ostatních pár fotek v Bílých Karpat, ať mají i ostatní představu, jak to tam vypadá. Jinak jsou poměrně málo navštěvované, jak zde zaznělo, poměrně velké kopce, dlouhá a náročná stoupání, ale taky dlouhé a náročné sjezdy, dle chuti. Horské louky, výhledy, bukové lesy, chaloupky (Kopanice) rozeseté po hřebenu ve výšce okolo 700–800 metrů, kde živí původní obyvatelé. Je to celkem divočina, málo civilizovaný kout země.

        0 0
    • Pietro  

      Dodelal jsem chybejici mapy a dal to cele do kupy na: www.studio-upgrade.cz/…05/index.htm

      Jinak Marapara dela fakt skvele fotky a samozrejme reklamu Bilym Karpatum, jen tak dal.

      Peta

      0 0
    • Krutohlav  

      Biela Karpaty mám za domom takže môžem potvrdiť všetko čo tu bolo napísané. Rozhľadnu na Lopeníku som bohužial zažil iba raz a to zrovna keď bola najväčšia hmla :-) Tá jazda bola jedna z mojich najzaujímavejších. Odviezol som sa vlakom ďaleko od domu a potom v hmle kde nebolo vidieť ani na 3 metre blúdil sám v temných lesoch kde som nikdy nebol (skoro mi tam zamrzli ruky): www.mtb-bike.sk/…-lopenik.php Prejdený mám aj úsek Svatý Štěpán (Bylnice) – Javorník a dolu po hranicy na Vlčí Vrch: www.mtb-bike.sk/…javornik.php A len nedávno som si dal výletík Vršatec – Holý vrch – Bylnice: www.mtb-bike.sk/…h-brumov.php

      Na obrázku je pohľad na Mikulčin vrch od Kykule (ČR – SR hranica)

      0 0
    •  

      Zdravíme Ječňáka!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.