• GordoN

    zdarvim lidicky, potreboval bych se s Vama poradit k par vecem, rozhodl jsem se pro koupi noveho kola, protoze moje 8 let stare Kellys Puma uz prece jen neni to prave orechove a tak jsem se rozhoupal a protoze sem mel neco nasetreno, tak jsem zacal prochazet internet po novych i ojetych kolech a protoze se bazaru rozhodne nebranim, tak jsem si nasel nakonec tento inzerat: http://www.cyklobazar.cz/…expert-2008/ a v podstate by me zajmal vas nazor na vec. S majtelem jsem se uz setkal a kolo mi ukazal, ale jelikoz se tak moc nevyznam tak vlastne vim prd jestli na kole byly ty veci, jako jsou v inzeratu (jako brzdy a razeni umi cist jestli je na tom napsany sram, avid, apod…) ale i tak, a kdyztak este nejake rady jak kolo vylepsit? Uz mam v zamerovaci sedlo Specialized Phenom, jenom nevym ktery typ… Kolo bych pouival do tras max 75km… v lesnatem terenu, koreny obcas mensi divocina, ale nic hroznyho, takze blatniky mam vyhlidli SKS Crushery, to by me zajmalo jestli ten zadni jak je udelanej stylem vic dolu by nemohl kolidovat se zadnim kolem??

    Dal bych se s vama chtel poradit jestli ma cenu zainvestovat proti defektum a nakoupit plaste i gumy Schwalbe?

    kazdopadne muzete i nejake nazory na kolo samotne? budu rad za kazdy postreh. Moc diky

    0 0
    • Prtko.cz  

      Mel jsem to pujčený od Spešlu na Oderskou a nebyl jsem moc nadšenej.Plaště a gumy schwalbe nejsou zárukou proti defektum!!

      0 0
    • PatrikL  

      ja by som zobral http://www.rideko.cz/…-Q-FS-RC.htm , ale pravda, orientujem sa viac na haibike :) :)

      alebo aj tento bike tu bol odporúčaný, http://www.koloshop.cz/…cni-balicek/ , aj keď už má asi príliš vysoký zdvih…

      0 0
    • bluma  

      když už chceš bazar a je škoda že ne zrovna myho Treka, tak ten Spešl je fajn kolo a bral bych ho

      0 0
      • GordoN  

        JJ s tim Trekem jsem se spolu bavili prez mail, jsem taky z Brna, mejl mam hrGordoN :) , jenze pak sem si vsimnul toho Speslu, a jelikoz me bazar prave vubec netrapi, aspon kdyz sou obe strany v ramci Brna, tak mi prijde lepsi jety kolo co stalo driv 80000,– ted za 36000,– nez rovnou funglovku ale za stejne „malou“ cenu, jestli chapete jak to myslim.

        0 0
    • jonti  

      Je to dobre kolo, ta cena neni extremne nizka, ale primerena pokud odpovida popsanemu stavu a nic neni znicene. Navic bych po majiteli chtel at mi zaplati vymenu oleje ve vidlici a zkontrolovani a namazani tlumice v servisu.

      Kolo bych po koupi hned nevylepsoval, je to vice mene zbytecne a moc si nepomuzes, original plaste pokud nejsou moc sjete jsou dobre, sedlo pokud se na nem sedi dobre taky nema cenu menit.

      Blatniky bych vzal ty levnejsi od SKS, Crushery jsou pekne, ale za o hodne vyssi cenu o tolik lepsi nejsou (teda az na design)

      0 0
    • McBlacky  

      ty captain jsou dobrý. mám na nich cca 3000km a defekt jen jeden.

      kolo je taky fajn, na pohodový ježdění ideální. Co se na něm nedá jsou 50km závody kolo pro život s časem okolo 2hodin. na tzo je to pomalý.

      0 0
      • hmm  

        Teda takhle hodnotit pláště je k pousmání :-)

        Já bych to napsal takhle:

        Lehké dobře drží stopu, samočistící schopnost skoro nulová, odolnost proti defektu dobrá během podobných 3000km asi 5 defektů takže můj normál až lepší průměr :-)

        Kolo není žádnej závodní chrt ale hravý kolo na pohodový švihy :-)

        0 0
    • Kohout  

      Pokud bys chtěl nové, tak třeba zde je podobné nové kolo jen o cca 3000 dražší. Třeba by měli i velikost L. Je na to záruka atd. Kupovat bazarové kolo je vždy trochu loterie, poku máš někoho, kdo kolum rozumí, tak do vezmi s sebou.

      Jinak mám pocit, že úplně přesně nevíš, co chceš. Když už kupovat kolo za skoro 40000, tak je podle mého názoru docela zásadní si udělat trochu jasno v tom, co od kola očekávám. Zda očekávám pohodlí nebo spíše hledám kolo, co „pojede“ atd. Rozhodně bych se nezatěžoval věcmi, jako jsou pláště a blatníky… :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.