Stumpjumper FSR Comp Carbon 29 vs. Camber Expert 29

25 nepřečtených
  • pepa_z_depa1

    Prosím o názory co je lepší volba při výběru 29kového fulla. V úvahu přišel Stumpjumper FSR Comp Carbon 29 (rám karbonový FSR, vidlice Fox F130 RL Evolution, tlumič Fox Triad II AUTOSAG, brzdy Custom Avid Elixir 7 SL, kola náb. Specialized Hi Lo, ráf. Roval 29, SRAM X7-X9, 130 mm zdvih), nebo Camber Expert 29 (rám M5, vidlice Fox RL 29 Performance, tlumič Fox Triad II, brzdy Formula The One R, kola Roval Control Trail 29, SRAM X0-X9, sedlovka Command Post BlackLite, 110 mm zdvih) je to otázka zda karbon u SJ, nebo lepší výbava Cambera?!

    Děkuji za názory ;)

    http://www.specialized.com/…CProduct.jsp?…

    http://www.specialized.com/…CProduct.jsp?…

    Anketa: Co by jste vybrali?

    0 0
    • MlokCZ  

      To ale přeci vůbec není jen o karbon x osazení.

      Ta kola mají jiný zdvih a jinou geometrii. Tohle bych viděl jako základ toho dle čeho se výbírá.

      0 0
    • Kubiczech  

      Těžko radit objektivně, neboť mně hliníkový Camber v 26" naprosto nesedl a proto bych nešel ani do klonu s většími koly. Stručně – líné, těžké a nepříliš tuhé, což bude ve větším rozměru ještě umocněno. Na druhou stranu otázka nakolik to vylepší vyšší komponenty. Cambera bych přirovnal spíše k těm novějším FSR XC.

      Ze Stumpjumpera nijak odvařený taky nejsem, zkoušel jsem jak 26ky tak 29". Ale v nejvyšších výbavách na karbonových rámech to bylo kolo, které bych si klidně koupil. Rozhodně je ve všech směrem schopnější než Camber. Proto bych šel cestou karbonového rámu, protože chtě nechtě ostatní komponenty budeš měnit a ve výsledku z toho může být vážně parádní kolo.

      Vyskakují otázky, jestli chceš kolo a v budoucnu jen jezdit nebo máš ambice ho vylepšovat. Podstatný je styl jízdy, protože na nějaké to líné toulání přírodou ti vlastně ani ten Camber nebude na obtíž. A tak dál…

      0 0
      • pepa_z_depa1  

        líné toulání přírodou ;) to zní dobře a skoro to vystihuje na co to kolo asi hledám… odpolední vyjíždky po práci (25 km) a víkend nějáký výlet (75 km) ale jspu tu docela prudký kopce, tak mě to zase táhne víc na těch 130 = SJ

        0 0
    • petrun  

      Proč jen spešl? V modelovém roce 2012 mají i ostatní výrobci v nabídce zajímavé 29er fully.

      0 0
    • crom  

      podle me to jsou dost rozdilny kola,takze zalezi co budes jezdit:)

      0 0
    • gallardo  

      jeste predevcirem si hledal 26" kolo, coze najednou takova zmena a hledas 29"?

      0 0
      • pepa_z_depa1  

        návštěva obchodu… a rozhovor s prodejcem ;) jsou to zatím pouze teorie ;) fakt je že hledám nové kolo a ať koupím cokoliv budu na tom vždy líp než teď na HT

        0 0
        • Luma  

          jak už jsem psal ve vlakně 120–140full,já bych bral SJ v carbonu.

          0 0
        • gallardo  

          jen podle toho co nakeca prodejce(aneb ceho na nejvic na sklade) bych se moc nerozhodoval, rozhodne bych si nekoupil 29" kdyz si na tom nikdy nejel – jsou lidi, kterym 29 proste nesedne.

          0 0
          • pepa_z_depa1  

            než koupím, tak se projedu ;) to se neboj, neosedlám kolo z papírových katalogů… no při mojich 184 cm se mi jeví 29ka jako dobrá volba, žádné skoky, rychlé klopenky atd. jezdit nebudu ;)

            0 0
    • king-bike  

      Specialized No.1

      0 0
    • JudyN15  

      Abych nezakládal nové téma :

      Rád bych vyzkoušel a pak i pořídil Specialized Stumpjumper FSR 27,5", nebo 29" ale nevím, zda-li s mími 181cm bude příznivější velikost rámu „M“, či „L“.

      Jaké máte velikosti rámů Stampů při vaší výšce?

      Děkuji, Judy

      0 0
    • JudyN15  

      Abych nezakládal nové téma :

      Rád bych vyzkoušel a pak i pořídil Specialized Stumpjumper FSR 27,5", nebo 29" ale nevím, zda-li s mími 181cm bude příznivější velikost rámu „M“, či „L“.

      Jaké máte velikosti rámů Stampů při vaší výšce?

      Děkuji, Judy

      0 0
      • pedro89  

        Pro tebe určitě L.

        0 0
      • Mr.Dan  

        Pro tebe skoro určitě L. Já mám Stumpa HT v L a 176cm, ale zvládnul bych i Mko, tohle je mi malinko větší. Jinak 27,5 model snad Spešl zatím ještě nevyrábí, ne? Nebo mi něco uniklo? :)

        0 0
      • MlokCZ  

        Jen dle výšky rozhodně nelze určit. Pokud ti tu někdo doporučuje s jistotou velikost jen dle udané výšky, tak věští z křišťálové koule a může poradit úplně blbě.

        Mám 182cm a Lko bych nebral pro sebe ani omylem. Mko + 75mm představec by mi bylo přesně akorát (konkrétně Stumpjumper FSR 29", tedy nesrovnávám s jiným modelem).

        Narozdíl od ostatních z toho ovšem nedělám závěr, že pro tebe bude lepší Mko.

        Bude to záležet na konkrétních proporcích (délkou rukou, nohou, délce stehenních kostí, délce trupu, ale i třeba ohebnosti). A také na preferencích posedu.

        Může vyjít lépe jak Mko, tak Lko.

        Lko ve 29" už má rozvor opravdu extra velký, takže bych si dobře rozmyslel, jestli Lko potřebuješ. Samozřejmě pokud na to máš proporce (dlouhé ruce, delší trup) a Mko by bylo moc krátké, tak se nedá nic dělat.

        Srovnej se stávajícím kolem.

        A co se týká výšky rámu, tak tam to můžeš srovnáním s kolem co jsi jezdil zjistit přesně jestli to vyjde s rozumnou sedlovkou.

        Mě by to při délce nohou 84,5cm ještě vyšlo v pohodě i když už bych asi musel vzít 400mm sedlovku (ale vyšla by zasunutá s velkou rezervou, na o 1cm vyšším rámu mi to vychází ještě s 367mm sedlovkou s malou rezervou).

        0 0
      • tomfree  

        Mám 183 cm a 29er v L a určitě bych si to nejdříve zkusil půjčit v nějakém conceptstoru,když už spešl tu možnost nabízí,za mne to L nemusí být až tak jednoznačné,zvlášť u 29ky.

        0 0
        • JudyN15  

          Nejste někdo se Stumpem FSR 29" okolo Krkonoš, nebo HK ? Že bych za studentskou pěčet zkusil velikost rámu..? :)

          0 0
    • Breakpain  

      .

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.