Specialized Stumpjumper Comp Carbon 2013

236 nepřečtených
  • P-B2

    Zdravím všechny. Tak jsem se pozvolna začal dívat po kole na výlety s vizí maximální ceny 30tis. Minulý týden jsem ale vlezl do jednoho obchodu a nabídli mi uvedené kolo za cenu 40tis Kč (ceníková 62tis). Sice jsem tolik dát nechtěl, ale zase rozdíl mezi tímhle kolem a jakýmkoliv za oněch 30tis mi přijde celkem velký. Mluvím hlavně o rámu. Čili můj dotaz zní: Dá se za podobný peníz běžně něco takového koupit nebo je to výjimka a neměl bych se moc rozmýšlet? Díky za všechny názory. PS: Link je zde: http://www.bike-net.cz/…bon-29–2013/

    0 0
    • JakeF  

      Hlavně nemaj prodejci moc rádi, když jim zákazníci roztrubujou tyhle nabídky do světa… Takže to utíkej koupit, než si toho tady všimnou a pošlou tě do háje :D.

      0 0
      • Breakpain  

        +1

        0 0
      • Dorsiflex  

        +1

        0 0
        • P-B2  

          Nechapu tyhle plusy k prvni reakci. Samozrejme nabidka neni z obchodu, z ktereho jsem pouzil odkaz. Osobne je mi to uplne u pr@dele, kdo se to dozvi. Je to snad princip poptavky a nabidky ne? Kdyz je po sezone, jde se logicky s cenou dolu. Techhle kol je na netu tuna, takze zakaznik koupi tam, kde to je nejlevnejsi. Pokud s tim ma prodejce problem, ze to tu resim, at si ho necha. Nezabrzdili jste se nekde v komunismu s temahle kecama?

          0 0
          • JakeF  

            S tebou musí bejt radost obchodovat, člověče :). Ono to totiž není jen nabídka/poptávka, prodejci se taky může stát, že mu přestane dovozce dodávat kola kvůli podrejvání cenový politiky a to jim většinou nestojí za to, že si získaj jednoho zákazníka, co je takovej frajer, že mu to je u ****** ;).

            0 0
            • Smazaný účet  

              hele to na jakou cenu je obchod ochotný jít je čistě v režii obchodníka a nese si s tím i riziko. To že to tu někdo rtoztroubí je hold riziko podnikání. Pokud se za tu cenu stydí, nemá jí nabízet.. Reči o podrejvání cenová politiky můžou bejt tazateli šumák, stejně jako tohle poučování a tom co tu může a nemúže říkat..

              0 0
              • JakeF  

                Může to tobě i jemu bejt šumák jak chce, já ho jen varoval, jak to chodí. Jestli ty důvody pochopit nedokážeš, tak to už není můj problém.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  je to tak, že to tu vadí pár zaprděncům.. to abych se za chvíli bál říkat, za kolik kupuju rohlík čéče..

                  0 0
                  • JakeF  

                    Až ho budeš dostávat od kamaráda za VOC, tak taky nebude rád, když to před krámem začneš vykřikovat a on tam bude mít do hodiny frontu důchodců až ven, co se budou dožadovat stejný ceny…

                    Rozčilovat se nad tím je asi tak všechno, co s tím můžeš dělat. Pokud se s tím nesmíříš, tak uškodíš tak akorát sám sobě.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      je rozdíl dostat nečo od kamaráda za VOC a dostat slevu v obchodě kam NORMÁLNĚ přijdu jako zákazník.. A tu teď na podzim dostaneš všude..

                      0 0
                      • JakeF  

                        Jestli myslíš, že dostaneš všude slevu 35%, tak je asi další diskuze zbytečná :).

                        0 0
          • Breakpain  

            To znamenalo ty experte, ať si pro něj skočíš, dokud máš tu nabídku. Geometrie toho kola mi přišla velmi dobrá, když jsem na tom měl tu čest jet.

            0 0
          • Dorsiflex  

            Ok, znamená to, že souhlasím s názorem JakeF. Případně viz Breakpain.

            0 0
      • wilda81  

        Proč? Protože ukazují reálnou cen těch Merid? Ehm Spešlů … :))

        0 0
        • JakeF  

          Reálnou cenu? Spíš nechtěj, aby měli druhej den ráno frontu zákazníků dožadující se ceny, na který maj minimální nebo žádnej zisk… Marži maj všechny značky.

          0 0
    • Dejv94  

      Pokud tě bude stát těch 40 tis, se vším všudy, včetně záruky od prodejce tak bych to bral. Osobně jsem tohle kolo viděl (bohužel jsem na něm nejel ale v ruce jsem ho měl) a líbilo se mi, takovej nenápadnej design. Nový za 40 bych bral.

      0 0
    • Jones  

      Na vylety.. nechces je radsi ukecat na Stumpjumpera FSR za 40?

      0 0
    • Mark-H14  

      Takto se to skutečně neroztrubuje. Dle podmínek Spešlu by měl prodejce držet katalogovou cenu a to, že ti nabídli slevu, tak to bylo z jejich marže. Časem to pochopíš.

      0 0
      • Smazaný účet  

        to voe, to je jak za totáče.. Obchodník mi dal slevu (jestli porušil nebo neporušil smluvní vztah se spešlem je mi uplně jedno) a nic mi nebrání to roztrubovat. Co bych měl jako zákazník pochopit? Slevu dá dneska každej, je rád že modely 2013 půjdou z krámu..

        0 0
        • JakeF  

          Nic ti nebrání, to samozřejmě ne… Stejně tak příště nic nebrání obchodníkovi, aby ti tu slevu nenabídnul. Navíc ono je něco jinýho výprodejová cena na konci sezóny, která se napíše běžně na net a cena, kterou ti nabídnou v obchodu jako jednotlivci.

          0 0
          • Smazaný účet  

            a to jako v čem je rozdíl? podívejte se pane, tohle je podpultová sleva tu dám jenom Vám pro ty vaše krásný oči, nikomu jinýmu ji opravdu nedám..

            0 0
            • JakeF  

              Rozdíl je v tom, že v tom člověku očekáváš, že si získáš budoucího zákazníka, kterej ti bude chodit na servis, nakupovat doplňky, oblečení atd. Když to roztroubíš na netu, tak ti přijedou lidi klidně z druhýho konce republiky, který už ve svým krámu nikdy neuvidíš.

              0 0
              • Smazaný účet  

                tak když si to myslíš, nemá cenu ti tu víc psát

                0 0
                • JakeF  

                  Ty jsi zatím taky ani nic nenapsal. Akorát se vztekáš nad tím, že to tak je.

                  Schválně to zkus, přijít do obchodu a zeptat se jich, jestli tu nabídku můžeš napsat na net, když evidentně chudáci nemaj dost času, aby to napsali na eshop. A nezapomeň vzít kameru, tu reakci prodejce chci vidět :D.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    ty máš dost čéče.. jedinej kdo se tu vzteká seš ty, já se jen pousmál nad pád blbama, co se vytáčej nad tím, že tu někdo napíše cenu, kterou mu prodejce naprosto dobrovolně poskytl..

                    0 0
                    • pedro89  

                      Je to o loajálnosti vůči firmě, která mi tuto nabídku poskytla. Počítá s tím, že získá věrného zákazníka, který se bude vracet pro doplňky, oblečení, na servis. Ty seš klasickej problémovec, tobě bych neprodal ani pumpičku.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        amen :-)

                        0 0
                        • tom0227  

                          Je to možná složité pochopit, ale JakeF má pravdu… Možná to zní blbě, ale prostě to tak je… a samozřejmě se to nevztahuje jen na kola… Jsou prostě určité dodavatelsko-odběratelské vztahy…

                          0 0
                        • Breakpain  

                          Jde spíš o to, že když ty a více lidí to takhle budete troubit – prodejce může mít smluvní tahanice s velkododavatelem. Pohrozí mu a bude sekat dobrotu – tím pádem, nebudou takové slevy. No a takhle si vlastně sám podkopeš možnost dalších slev, protože čím více se to bude troubit, tím více se bude prodejcům šlapat na krk a Ti budou poskytovat méně „podpultových“ slev, protože oficiálně by to dělat neměli.

                          Rozhodně tu slevu nedostane každý – vím, že kolega dostal slušnou slevu, já vysázel peníze na stůl a tu slevu jsem prostě nedostal … co za tím stálo nevím. Ale nemyslím si, že by sleva padala pokaždé stejně, takže nějaké obchodní sympatie bych za tím také hledal.

                          0 0
                          • tom0227  

                            POd tohle se můžu podepsat… Myslím, že jsi to naprosto vystihl!

                            0 0
                          • wilda81  

                            Za všechno si ale může Specialized a prodejci sami. Všichni vědí, že ty kola takovou cenu nemají a pak nákup připomíná handrkování s Vietnamci na tržnici.

                            0 0
                            • JakeF  

                              :D Pán je koukám expert…

                              0 0
                              • wilda81  

                                Ne, jen je mi tenhle obchodní model „slevu ti dáme ale drž hubu“ krajně nesympatický …

                                0 0
                                • JakeF  

                                  Vždyť jí můžeš odmítnout s tím, že radši zaplatíš plnou cenu a pak se na tebe nikdo nebude zlobit, když jí napíšeš na net :D. Jinak mi řekni, kdo tenhle obchodní model nemá, když vynecháme značky s přímou distribucí, kde máš ale zase hromadu jinejch komplikací… Navíc i ty nabízí posezónní slevy a věřím, že kámošům to taky dávaj ještě levnějš…

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    co sem pořád pleteš ty kámoše, tahle sleva byla daná zákazníkovi…

                                    0 0
                                    • JakeF  

                                      A to něco mění? Prostě je takový nepsaný pravidlo, že tyhle speciální nabídky se nikde moc netroubí a proto jsem na to upozornil. Škodí tím člověk nejen sobě, ale i ostatním, komu pak prodejce už radši slevu nenabídne po předchozích zkušenostech… Pokud to ty odmítáš akceptovat, tak to vypovídá především o tobě.

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        ty voe, tvoje názory jsou jak za komunistů.. Šel jsem s tátou pro kolo, bokem potajnu s úplatkem, a nikde jsme nesměli říkat, kde jsme ho koupili, protože nebyly.. Teď jdu uplně svobodně do obchodu, kde mi prodejce „udělá slevu“ nic k tomu neřekne (ještě aby), ale za žádných okolností se s nemůžu nikde svěřovat, protože tu budu za idiota co kurv.. trh. ty máš moc

                                        0 0
                                        • JakeF  

                                          Padlo tu dost argumentů… Jestli pro tebe slušný chování připomíná komunisty, tak máš celkem zvrácený myšlení. Argumentů tu padlo už dost.

                                          Pokud tobě připadá normální dělat prodejci problémy za jeho ochotu dát ti slevu, tak je diskuze zbytečná.

                                          0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            komunismus mi připomíná tvoje uvažování, slevu dostaneš ale drž hubu :DD to je fakt moc..

                                            0 0
                                            • JakeF  

                                              Co je na tom komunistickýho? Oni se chovaj slušně a nabídnou slevu, tak mi přijde naprosto normální chovat se slušně k nim nebo jim minimálně neškodit.

                                              Tobě je teda demokracie dobrá k tomu, aby ses moh chovat jak nevděčnej hajzl? tak to možná začínám pomalu chápat to tvrzení, že za komunistů bylo líp :D.

                                              0 0
                                              • Smazaný účet  

                                                aha, obchodník mi dá slevu (já jako zákazník netuším z čeho, je mi to putna), nic dál k tomu neřekne a tady se sleze kupa chytráků a hned je člověk hajzl… hmm

                                                0 0
                                                • JakeF  

                                                  Ne, ty jsi hajzl a to ještě jen v případě, pokud ti přijde normální obchodníkovi úmyslně škodit…

                                                  Borec to evidentně nevěděl, tak jsem mu to slušně napsal. Nebyl by první, kdo kvůli podobnýmu příspěvku na BF měl po nabídce.

                                                  0 0
                                            • Breakpain  

                                              No ale takhle nějak to vesměs funguje ;) …

                                              0 0
                                          • Kubiczech  

                                            To není ochota, to je kšeft.

                                            0 0
                                            • JakeF  

                                              I kdyby, tak by ti přišlo normální tomu prodejci škodit?

                                              0 0
                                              • kubad  

                                                pokud s tim ma prodejce problem ma zakaznika taktně upozornit že by neměl cenu po slevě nikde zveřejňovat.

                                                0 0
                                                • Smazaný účet  

                                                  :-) ne, podle JakeF jsou všichni hajzlové, cena se nezveřejňuje, na to obchodník nemusí upozornit, to je přece jasný.

                                                  0 0
                                                • JakeF  

                                                  Taky upozorňujou, když na to někde narazí…

                                                  0 0
                                                  • blaf  

                                                    to uz je trochu pozde nemyslis?

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    Proto jsem mu to napsal, ať to rychle běží koupit, než si toho tady všimnou a vykašlou se na něj :). Jinak co znám lidi, tak to je celkem běžná znalost, že se ty ceny netroubí do světa. Vůbec mě nenapadlo, že to tady rozpoutá takovou diskuzi…

                                                    0 0
                                                  • kubad  

                                                    jj souhlas

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    zcela uprimne, reknu ti na to jen jedno, kup si frote rucniky:)

                                                    0 0
                                              • Kubiczech  

                                                Jako kubad. (:

                                                0 0
                                  • wilda81  

                                    Přímá distribuce má svá specifika, ale je mi daleko sympatičtější. Navíc ani kameňák není vždy výhra a záruka. Třeba letos jsem kupoval nové kolo, ve výběru bylo i Enduro od Spešlu, ale vyzkoušet jej bylo stejně nemožné jako kolo z přímé distribuce. Na TestFestu byla registrace plná hned první den co se spustila. V krámech v Olomouci a Ostravě jej neměli ani v jedné velikosti.

                                    Veřejné posezónní slevy a kamarádi ale nejsou témata, která řešíme ;)

                                    0 0
                                    • JakeF  

                                      Jsi měl asi trochu smůlu… Já přišel, hezky pozdravil a už jsem dupal do kopce na karbonovým Enduru :D.

                                      Jinak to je s tebou taky těžký, vyšší marže se ti nelíbí (v kontextu větších výrobců naprosto běžný), ale testovaček bys potřeboval víc…

                                      0 0
                                      • wilda81  

                                        Víš kdo má štěstí :))

                                        Víc? Já chtěl jen využít výhody kameňáku, kterou se tu většina přívrženců prodejen ohání. Měl jsem připravené peníze na plnou cenu, ale tím netvrdím, že kdyby mi někdo řekl, že mi dá X tisíc dolů, tak bych mu řekl: Ne raději plnou cenu

                                        Ad marže) Když jsem dělal rekonstrukci bytu, tak jsem dostal též slevu od koupelnového i kuchyňského studia, včetně nižších cen spotřebičů než jsou stanovené výrobcem, ale nemusel jsem o slevě držet hubu, naopak chtěli ať je ještě doporučíme známým. Za dalšího zákazníka dostaneš bonus (večeře, pobyt …) – trochu rozdíl.

                                        0 0
                                        • wilda81  

                                          Mám odlišný názor, ale beru, že máš na věc jiný pohled. Jdu si raději nachystat věci na zítřejší Rychleby, protože tu se konce nedobereme :)

                                          0 0
                                        • JakeF  

                                          Nebudu tu zacházet do přesnejch čísel, ale asi ti dali slevu takovou, že pořád na tom měli slušnej zisk. To se o týhle situaci říct nedá. Navíc jim nijak nehrozí, že jim vypoví smlouvu dodavatel a maximálně budou mít objednávek tolik, že nebudou stíhat.

                                          0 0
                                        • jeniiiik  

                                          Přesně na tyhle slevy dojel Teamsport v Havířově…od S už ani prd. Maximálně teď doprodávají něco co jim zbylo na krámu.

                                          0 0
                                        • Breakpain  

                                          Nj, ale obávám se, že né v každém odvětví to funguje takhle, jak popisuješ.

                                          Developěři, kuchyňská studia, koupelny atd … mají zcela jiný obrat, zcela jiné podmínky … IMHO ;) …

                                          Než nějaký „čamrda“ s pár kolama, co se snaží „přežít“ ;).

                                          To bude něco jako máš maloobchod a velkoobchod. U velkoobchodu Ti dodavatel přimhouří strašně oči, jako maloobchodník uděláš chybu a jsi potrestán. V praxi z jednoho potravinového řetězce. Odběratelé, co brali na desítky palet mohli mít pozdní platby a dělalo se, že to je ok, v podstatě nakupovali na budoucí dluhy a vědělo se to. Ale protože toho brali hodně – pšššt.

                                          Malinkej obchodník, co si koupil paletku, dvě … jak nebyla včas fakturka zaplacená, hrozilo se a strašilo ;). Na velkoodběratele se naopak ještě potichu čekalo, jestli náhodou další týden nezaplatí, než bychom si ho dovolili urgovat.

                                          Řekl bych, že prodejci kol jsou někde na úrovni maloobchodu – jak něco poserou, dodavatel to moc nenechá bez povšimnutí.

                                          Moje úvaha, zdravý rozum mi hlavně říká, když mi nabídnou slevu, nech si to pro sebe, protože klidně přijde někdo jiný a vyfoukne Ti to ;). Jen prostě zmíním, že tam je fajn přístup atd., protože jsem spokojený s tím, jak se ke mně zachovali ;).

                                          0 0
                                          • pendergast  

                                            To je zbytočných rečí okolo toho. Predajca tu vôbec zmienený nebol, a aj keby, vždy môže uvedenú zľavu vydávať za jednorázovú s výhovorkou na kozmetické poškodenie, bike používaný ako testovačka a podobne.

                                            0 0
                                            • JakeF  

                                              Fascinuje mě, kolik teorií jsou lidi schopný vymyslet, než aby přijali fakt, že je v těchhle situacích zvykem chovat se slušně.

                                              0 0
                                              • Smazaný účet  

                                                ty máš fakt dost…

                                                0 0
                                                • JakeF  

                                                  Tebe jsem nemyslel, ty se očividně cíleně slušně chovat nechceš. Vždyť od toho tu přece máme demokracii, no ne? :)

                                                  0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    tak s tou slušností začni u sebe, kdo ti dovolil mluvit za obchodníka co tu slevu poskytl?? jak víš že se nesmí zveřejnit?? rečí typu jedna paní pavídala si tu předved už dost..

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    Ty jsi komik člověče… Já tu nikde nemluvil za obchodníka, jen jsem ho varoval, jak to tak běžně chodí. A zveřejnit se samozřejmě smí, jen ti pak prodejce taky smí tu nabídku stáhnout, nebyl by to první takovej případ.

                                                    Škoda, že tvoje názory na demokracii nesdílí i obchodníci a jejich slušnost nekončí v okamžiku, kdy zákazník zavře dveře krámu. Ve vlákně „Zábavné historky se zákazníky“ bychom se určitě pobavili :). Počítám story se zákazníkem, co začal řvát o komunistech, když mu prodejce nabídnul slevu, by patřila mezi top příspěvky tam :).

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    ty voe, ty máš fakt dost. Končím s vypatlancem to nemá cenu.. Odborník na všechno…

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    Ještě komunista jsi zapomněl dodat :).

                                                    0 0
                                                  • RUSH  

                                                    Pokud maloobchod prodá (prodává) kola za výrazně nižší cenu, než je cena doporučená velkoobchodem (dovozcem), nebo jinak porušuje smlouvu, kterou spolu tyto dva subjekty podepsaly (u Spešlu to tak ošetřeno jistě bude) a pokud to dělá často (a navíc jaksi věřejně), tak je to jistě důvodem k jednostrannému vypovězení této smlouvy. Žádný komunismus, běžná pravidla trhu. Kol je na trhu spousta, jen prostě ten Spešl už holt prodávat nebude, protože dovozce v tom nechce mít bordel. A výhradní dovozce má od výrobce pověření určovat podmínky maloobchodního prodeje.

                                                    0 0
                                            • Breakpain  

                                              Urco ano, ale znas to – pozar muzes uhasit, anebo se take muze rozrust. At si kazdy jedna jak chce, stejne to neovlivnim ;-).

                                              Jen jsem nemocnej, nejezdim, tak jsem se zapojil ;-)

                                              0 0
                                              • pendergast  

                                                Ja som len chcel upozorniť, že P-B vôbec neuviedol, kde mu zľavu ponúkli a zároveň vyvrátiť argumenty o zástupe zákazníkov pred obchodom, dožadujúcich sa rovnakej zľavy.

                                                Toľko zbytočnej energie spotrebovanej pri tomto hádaní mohlo radšej vyriešiť môj problém s rušením tachometra svetlom :)

                                                Svoj príspevok som sa proste rozhodol zaradiť ako reakciu na niekoho, kto síce v tomto spore zastáva rovnakú stranu ako JakeF, ale nie je to JakeF (očividne zbytočná námaha).

                                                Prajem skoré uzdravenie.

                                                0 0
                                                • JakeF  

                                                  Taky si přečti můj první příspěvek, tam o tom vůbec nebyla řeč… K tomuhle se to dostalo až tím, když se tu rozjela diskuze na téma „Proč bychom neměli mluvit o individuálních slevách, když tu přeci máme demokracii a můžem si dělat co chcem?“.

                                                  0 0
                                                  • pendergast  

                                                    Práve tvoj prvý príspevok mení situáciu z vliezol som do najbližšieho obchodu a dostal som zľavu na viem o podpultovke a potrebujem sa tým pochváliť.

                                                    Faktom je, že keby P-B neuviedol cenu, nemohol by očakávať relevantné vyjadrenia k pomeru cena/výkon a pri nekonkrétnej zmienke o zľave by málokomu z nás pripadalo poburujúce spýtať sa na konkrétnu výšku zľavy.

                                                    remíza?

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    Já ho jen varoval, že prodejci většinou nejsou zrovna nadšený, když se tyhle individuální slevy zveřejňujou. Celá tahle diskuze vznikla jen kvůli tomu, že pár jedinců odmítá tuhle jednoduchou informaci pochopit.

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    Hele, není pravým důvodem tvé filipiky spíš to, že se maník pochlubil větší slevou na spešl než na kterou dosáhneš ty, jako team rider? :-DDD

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    Není, nepochlubil…

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    Tak určitěě..

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    Určitě, teď jsi se fakt netrefil, sorry…

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    .

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    S Blackym se znáš dobře, ne? Já ti k tomu nic víc říkat nebudu a už vůbec to nebudu psát na net… Každopádně se pleteš a na svou oblíbenou remízu to neuhraješ :).

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    Nepochlubit se sám větší slevou jsi ale nevydržel, takže jsme se obloukem dostali na začátek vaší hádky :-)))

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    Já se ničím nepochlubil, jen jsem ti řek, že se pleteš…

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    Jasně :-)))

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    Nechceš navštívit psychologa? Třeba by něco dokázal udělat s tvojí neschopností uznat chybu, aspoň když už je očividná… Ale tak že jsi to ty, dobře, uhrál jsi remízu :).

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    A nechceš se nad tím ještě raději sám trochu zamyslet? :-)

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    to bys po něm chlěl opravu moc..

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    Další expert, co ví za kolik nakupuju kola líp, než já :D. Mi bylo jasný, že když tu spodní reakci nechám bez odezvy, tak se ještě ozveš… Tak tě tentokrát už nezklamu :).

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    Když ti teče do bot, tak tím že kolem sebe budeš kopat, se ještě víc zmáčíš.

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    Jsi v tak výrazným informačním deficitu, že ani nevíš, komu tady teče do bot :).

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    Ty jsi nekorunovaný remízový vicekrál a teď jsi tu dal najevo, že ani nevíš co remíza znamená.

                                                    Chvilku jsem si myslel, že je to legrace, než jsem si uvědomil, že ty takové sebeironie nejsi schopen.

                                                    Víš vůbec co slovní spojení „informační deficit“ znamená nebo jsi to jenom někde slyšela chtěl sis to vyzkoušet?

                                                    Radši ty cizí slova moc nepoužívej.

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    Že tě to baví, dělat ze sebe blbce :). Někdo z nás tu ví, kde je pravda, ty to nejsi určitě, lumyr evidentně taky ne… Ale já jo a možná už i Karliner, asi už se zeptal, když radši mlčí…

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    Já si z tebe dělám prdel úplně kvůli něčemu jinému, ale to jsi ještě po tom Karlinerově headshotu nepobral :-)

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    Pojď ještě :). Karliner to dal fakt headshot, jojo… Jenom byl trochu vedle, narozdíl od tebe si to už stihnul uvědomit.

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    Já teda nevím jestli jste se domluvili mimo BF, ale jak tě znám, tak bych ti tím tak jistý nebyl.

                                                    Třeba je jenom někde na obědě a ještě ti to dá sežrat :-)

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    Doufám, je to nuda, když tu jsi ty jako jedinej klaun… Ale trochu se bojím, že se fakt Blackyho zeptal a už ze sebe dál blbce dělat nebude… Škoda, neměl jsem mu to poradit.

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    Asi jo, sám jsem blackymu už volal, ale nemůžu se mu dovolat. Vypadá to, že mu volá půlka BF, aby se zeptalo :-/

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    On se karliner s Blackym celkem dobře znaj ;). Naštěstí ty ne, takže ze sebe můžeš dělat klauna dál…

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    Já se neznám, ale stejně jako každý úmírám touhou se Blackyho zeptat.

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    On ti to stejně neřekne… Takže můžeš předpokládát, že kecám a karliner měl pravdu ;).

                                                    0 0
                                                  • Ruprt2  

                                                    Chápu, že někdo nepochopí jemný náznak. Dokonce i pochopím, že někomu unikne i docela tvrdý náznak. Ale nikdo není tak blbej, že nepochopí ani kopanec do ******. Nebo jo?

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    To bys měl vědět ty, zatím tu kopeš do ****** akorát sám sebe :).

                                                    Ale uznávám, je to ode mě trochu zlomyslný, dělat si z tebe srandu kvůli něčemu, co nevíš a ani ti to neřeknu…

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    na psychologa seš zralej ty, role samozvanýho ochránce prodejců spešlů ti tu moc nevyšla..

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    Tady vůbec nejde o Spešl, tohle je úplně normální situace všech prodejců.

                                                    A nepsal jsi už dvakrát, že už psát nebudeš? :D

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    psal, ale když ty tak perlíš :DD

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    Fakt mě dostává, že jsi schopnej reagovat i na něco, o čem víš naprosto kulový :D.

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    tohle nevyhrajes, vzdej to:)

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    Já dávno vyhrál. Karliner neměl pravdu a já jsem jedinej, kdo to ví, takže se jim tu v klidu můžu smát, jak se snaží :).

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    stale nechapes…:(

                                                    Nj, to horkokrevne mladi:)

                                                    Bohuzel ze sebe tady delas trotla… jen ti poradim, ber veci vic s nadhledem… Je zbytecny tady vest svatou valku za nejakyho prodejce, ktery tu ani nikde nebyl uvedeny…

                                                    Pokud by ho nekdo zminil, pak ano, pochopil bych tvoje reakce… takhle ale zbytecne hystercis…

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    Promiň, ale jsi úplně mimo… Tady se řeší akorát tohle karlinerovo tvrzení, kterým si myslel, jak to trefil…

                                                    O prodejci tady nikdo nemluví.

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    bohuzel mimo jsi ty, prtze ja nereaguju na poslednich par minut, ale na cely tvuj zdejsi vytvor…

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    Tak to pak nechápu, proč se vyjadřuješ k týhle diskuzi s karlinerem :).

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    precti si moje reakce jeste jednou…

                                                    Mozna proto, ze uz se na to nedalo koukat?

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    Tvoje reakce se týkala „svatý války“ za prodejce… To asi byla ztráta času, kdo to nechtěl pochopit, tak bylo zbytečný to dál vysvětlovat.

                                                    Na druhou stranu tahle diskuze, kterou začal karliner svým tvrzením, je úplně něco jinýho. To za nic nebojuju, nic nikomu nedokazuju, jen je nechávám, ať ze sebe dělaj voly :).

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    kdyz myslis..:)

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    Měl bys to rozsoudit, zatím to vypadá na remízu, zakladatel se pochlubil konkrétní slevou, ale neřekl kde ji má, JakeF kontroval temnými náznaky, že on má lepší podmínky. Sice zatím neprozradil jaké, ale zase každej ví kde :-)

                                                    Já se v tom nevyznám…

                                                    0 0
                                                  • scret  

                                                    svy jsem k tomu napsal…:) zbytecny dal plevelit vlakno…

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    :D tohle mě fakt baví… Já ti tady samozřejmě žádný čísla nenapíšu. A nakonec ani nechci, připravil bych se o tu srandu, když já vím a vy se snažíte :D.

                                                    0 0
                                    • vsn  

                                      Enduro jsi si mohl zamluvit po celej rok v Enduro sérii

                                      Pro zákazníka který si kolo na 99% koupí lze i přes obchod nicméně je to pro obchod dost náročný.

                                      0 0
                                      • jeniiiik  

                                        Pro obchod to moc náročné není, zavolají do spešlu, ten dodá kolo, půjčí se zákazníkovi a hotovo…minimálně v Concept Store to tak funguje…

                                        0 0
                                        • JakeF  

                                          Jak to je se zálohou? Jsem se zapomněl zeptat a napadlo mě půjčit si ještě Enduro 29 na víkend… Prej maj testovačky i Compa.

                                          0 0
                                          • jeniiiik  

                                            Myslím že půlka ceny, ale asi jak kde(já třeba neukazuju ani občanku:-)) Testovačky už by měly být na krámech, za víkend se většinou platí okolo 300,– ať z toho není půjčovna kol na závody. Testovací je Comp i Expert, záleží na prodejně co si pořídí.

                                            0 0
                                            • JakeF  

                                              To jo, když je má prodejna, tak už taky nemám problém… Tady šlo o situaci, co popisoval vsn1, kdy by se to půjčovalo přímo od Spešlu přes prodejnu. Ale tak nic, jsem jen myslel, že bys to moh vědět, když jsi o tom psal. Nakonec já se zítra zeptám v prodejně, takže pohoda :).

                                              0 0
                                              • jeniiiik  

                                                Já jen vím, že nějaké testovačky se už rozesílaly, kdo jakou bude mít na krámě netuším. Já už si svoje budoucí odzkoušel v Koutech, pak ještě znova porovnal na Enduro sérii se Stumpem EVO a teď jen čekám až mi přijdou peníze…

                                                0 0
                                                • JakeF  

                                                  Tak to závidím :). Stumpa EVO jsem jel a to bych nechtěl určitě, v tom mám jasno. Respektive nechtěl na enduro ježdění. Enduro 29 se mi obratností líbilo, ale jak na těch 160mm nejsem zvyklej, tak bych to klidně vyzkoušel i dýl… Ale nejvíc mě dostalo, jak to jede do kopce, to jsem fakt nechápal. A to jsem měl na sebe moc vysoko řidítka a pružení bych si taky asi fouknul víc…

                                                  0 0
                                                  • logoman  

                                                    Proc? Mne prijde, ze na evu jezdi spesl jezdci vic nez na enduru Prokop, Keeny …

                                                    0 0
                                                  • jeniiiik  

                                                    Prokop to střídá ne? Viděl jsem ho na Stumpu i na Enduru…

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    Prokop už má Enduro 29… Ono to je dost tím, že Enduro 29 se objevilo až v průběhu 2013, teď počítám, že přezbrojí většina.

                                                    A ono zase, já to ani nemyslím obecně, bral jsem to podle svýho testování. SJ Evo 29 mi přišel jako jezdivej trail full (což i zaměřením má bejt), ale celkem tank, takže rovný pasáže bordelem jo, utažený vracečky moc ne. Naproti tomu Enduro je obratný parádně a to jsem si na něj za to krátký testování ani neměl šanci zvyknout. Až paradoxně, když jsem si hodil dolů teleskop, tak jsem byl nad zadkem až moc a předek hodně ztrácel trakci. Ale to byl jasně můj nezvyk, vlastnost je to samozřejmě správná.

                                                    Ono už když se člověk podívá na geo, tak délka zadní stavby je 430 vs 455mm a to je obrovskej rozdíl. Pro srovnání můj pevňák má 435mm a to je na poměry hardtailů jedna z nejkratších, běžně jsou kolem 440. Takže je fakt výborný, že to u Spešlu zvládli nacpat na 155mm full… Pro srovnání, co se mi líbí Treky Slash a Remedy, tak ty maj 435mm, ale s 27,5" kolama :D.

                                                    0 0
                                                  • logoman  

                                                    No prave, vsiml jsem si toho na fotkach z enduro most ci jak se to jmenuje, stump musi byt v necem lepsi nez enduro, ze si ho zvolil. Keenyho jsme taky videl na zavodech na stumpu i dlouho po vydani endura. Delka CS neni vselek, verim ze ibis bude zatacet lip i pres vyrazne delsi CS diky kratkemu predku a strmejsimu uhlu vepredu.

                                                    0 0
                                                  • jeniiiik  

                                                    Možná kvůli toho že Most byl hodně šlapavý-nejel jsem ho, jen jsem to pochopil z toho co se kde psalo.

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    On má právě Stump i položenější hlavu proti Enduru :D. Fakt to je jiný zaměření kola…

                                                    U Mostu fakt nevím, co bych si já osobně vybral… Na jednu stranu ten 160mm zdvih tam opravdu potřeba nebyl a do šlapavejch úseků byl nejspíš Stump lepší. Na druhou stranu byla hromada prudkejch vraceček a slalomu mezi stromama a tam by se mi Stump nelíbil, ale zase lepší zrychlení za každou zatáčkou… Takže počítám to zhodnotil na kolo, kde se líp šlape :).

                                                    0 0
                                                  • logoman  

                                                    Enduro 67,5 Stump 68 … nicmene, http://www.mbaction.com/…op-6522.aspx tady uz bylo enduro davno k dispozici, Gwin na nem uz vyhral DH zavod a stejne ma Ropelato Stumpa a nalozi i Gwinovy na DH kole. Nejak si to nedokazu zduvodnit. Jestli neni 29 enduro prilis monster truck a hodi se uz temer na cisty DH sjezd?

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    Aaa, sorry… To jsem koukal nevím na co, máš pravdu.

                                                    Není to ten borec, co zajel druhej nejlepší kvalifikační čas na WC DH na Enduru 29 a pak se v závodě smotal v první zatáčce? :D To by chtělo vědět, jak vypadala ta trať a co k tomu on sám říkal… Navíc tam jsou další věci, že on bude mít daleko lepší techniku, takže pro nás nebudou jeho zkušenosti moc platný :D. A pak taky jakou bude mít to kolo životnost při tomhle použití…

                                                    0 0
                                                  • logoman  

                                                    JJ to je on :-), ja se byl dnes kouknout na comp, rozhodne to nevypada spatne i pres ta velka kola (ram byl pouze M), vaha zadny zazrak nebyla (~ 14kg bez pedalu a teleskopky) No nechal jsem jim tam kontakt, treba bude testovacka :-).

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    Já doufám, že Comp půjde sehnat v tý celočerný :). Váha jsem tipoval podobně… Ono co čekat od hliníkový 160mm 29ky. Pamatuju, když jsem jezdil na tak těžkým 26" hardtailu :D. Myslím, že když by to bylo na ZTR Arch EX s bezdušema, jednoplackou, pedálama a teleskopem na těch 14kg, tak to je paráda…

                                                    0 0
                                                  • jeniiiik  

                                                    Do toho narveš tolik peněz, že už bys za to měl Experta:-))

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    Ani ne… Proti Expertovi to budou navíc kliky a teleskop… A X01 komplet navíc nechci…

                                                    0 0
                                                  • MaroH  

                                                    coze coze on se slash uz dela jenom 27,5??:-O :-(

                                                    edit nvm proc se to zaradilo sem

                                                    0 0
                                                  • jeniiiik  

                                                    Mi se právě líbily obě kola, seděl mi i ten Stump a vzhledem k tomu že to nejspíš zase bude moje jediné kolo, bylo vybírání docela těžké. Třeba kámoš chce na Stumpu Evo Comp 29 s napínákem, Leonardim a 780 rodlama objíždět lehčí sjezdové závody-ví do čeho jde, sjezd jezdil a teď byl třetí v Rychlebkách:-))

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    Tak to s technikou asi nemá zrovna problém :D. Já sjezdovej závod ani naživo neviděl (akorát v Koutech nám sjezdaři lítali nad hlavou, když jsme jeli XC :)), tak to nemůžu moc soudit…

                                                    Osobně mě Stump tolik nebavil a Enduro mi taky přijde, že jede parádně na 160ku 29er. A co teprve dát tam jezdivější gumy a bezduše…

                                                    0 0
                                        • logoman  

                                          Tady za to chteji 500, protoze neco stoji PPL, prace mechanika …

                                          0 0
                                        • vsn  

                                          jo tak to funguje

                                          ale

                                          zavolají do spešlu, vyřeší kolo

                                          spešl pošle

                                          obchod, vybalí, smontuje, zkontroluje, sepíše se zákazníkem zápujční smlouvu a půjčí.

                                          po vrácení zkontroluje, a začne balit … všechno oblepit je tak na půl hoďky… no a pak pošle přes PPL které si za 20 KG balík řekne skoro 300,– takže obchod to vyjde tak na 500 když započítáš čas :)

                                          ale pro vážný zájemce to problém není to jsem psal už v úvodním příspěvku.

                                          0 0
              • vsn  

                to by asi ani nevadilo :) prodat takhle 10× víc kol :) problém je v tom, že bys další rok taky nemusel mít co prodávat a nebo nutnost každý rok měnit značku kol.

                0 0
      • camlost  

        sorry, ale taky nějak nechápu, proč je zakázané se zeptat, zda v dané cenové relaci existuje srovnatelné kolo.

        zda obchodník dodrží své závazky vůči svým dodavatelům, je zcela jeho věc. tazatel mu to právo nijak neupírá, pokud jsem si všiml.

        pokud nabízí slevu, je to opět jeho věc. třeba ji má od dovozce, třeba ne. nevím – ale je to opět svobodné rozhodnutí onoho prodejce.

        jeho jméno zde napadlo, takže to nejhorší, k čemu došlo (nepočítám tedy psychickou újmu hádajících se a možná rozmlácenou klávesnici), je zvýšený nápor na výše odkazované servery.

        čili co je špatně?

        0 0
        • Ruprt2  

          Tak jestli je JakeF online, tak si jdu uvařit kafe :-)

          0 0
        • karliner  

          Zásadní chyba zakladatele byla, že se pochlubil vyšší slevou na spešla než má JakeF a tím se dopustil neetického jednání, které mu nemůže být a nebude prominuto…

          0 0
          • Ruprt2  

            Podstatný aspekt i je, že si JakeF myslel, že sleva je z bike-net.cz. Když se ukázalo, že to tak není, tak samozřejmě chybu neuznal, protože toho není schopen. Zbytek už se nabalilo jako sněhová koule.

            0 0
            • JakeF  

              To jsou ty generálové po bitvě… Když jsem to sem psal, tak se to ještě nevědělo, upřesnil to až potom. Každopádně na situaci to nic nemění. Vím o člověku, co přesně kvůli tomuhle o podobnou nabídku od krámu přišel a taky ho ani nejmenoval…

              0 0
              • Ruprt2  

                Vlastně jsi mu prokázal službu, a pomohl jsi mu se rozhodnout.

                0 0
          • JakeF  

            Můžeš to zopakovat kolikrát chceš, ale pořád nemáš pravdu a akorát ze sebe děláš blbce :).

            0 0
            • karliner  

              Podívej, není všem dnům konec, třeba příští rok konečně něco zajedeš a aspoň se přiblížíš slevám, které mají bývalí členové nebo příznivci klubu. Jak se říká – ani Moskvu nepostavili za den..

              0 0
              • JakeF  

                Hele, občas máš trefný poznámky… Tentokrát ze sebe akorát děláš blbce a plácáš kraviny. Co mě ale fascinuje je to, že to děláš dobrovolně i když víš, že pravdu nemáš :).

                0 0
                • karliner  

                  Hele, ty zkoušíš remízu opakováním tahu a za to by se ti vysmáli i šachisti :-)

                  0 0
                  • JakeF  

                    Já zkouším remízu? :D Tobě už slušně hrabe… Kolik mám teda podle tebe slevy na Spešl? :D

                    0 0
                    • Ruprt2  

                      Nejvýše stejnou, a to tě evidentně sere :-)

                      0 0
                      • JakeF  

                        Pořád ne. A se svýma podmínkama jsem nanejvýš spokojenej.

                        0 0
                    • karliner  

                      Vždyť to tu píšu od začátku :-)

                      0 0
                      • JakeF  

                        V tom případě od začátku nemáš pravdu… Hele, není ostuda napsat blbost, když to ani vědět nemůžeš. Ale opakovat to tu do zblbnutí, jen protože víš, že já sem svoje podmínky napsat nesmím a ani nechci, je dost slabý. A na tebe obzvlášť, protože většinou míváš poznámky celkem trefný.

                        0 0
    • vasek80  

      To by mě zajímala cena tohoto z toho jsem celej vyndanej. Ale jinak proti Canyonu cena totální úlet.

      0 0
    • Ruprt2  

      Udělal jsi naprosto základní chybu. Omlouvá tě, že tu nejsi až tak dlouho.

      Ptát se na Spešla, když víš, že sem JakeF určitě vleze je naprostá pitomost.

      0 0
      • P-B2  

        jj, uz je mi to jasny. Cekal jsem par rozumnych odpovedi, ale bohuzel se zde strhla diskuze uplne mimo dotaz. JakeF nebudu komentovat. Jen si dela srandu a ceka, kdo na nej bude reagovat, protoze neverim, ze by nekdo mohl byt tak hloupej a myslet tohle vazne :-)

        0 0
      • P-B2  

        jj, uz je mi to jasny. Cekal jsem par rozumnych odpovedi, ale bohuzel se zde strhla diskuze uplne mimo dotaz. JakeF nebudu komentovat. Jen si dela srandu a ceka, kdo na nej bude reagovat, protoze neverim, ze by nekdo mohl byt tak hloupej a myslet tohle vazne :-)

        0 0
        • JakeF  

          Zkus se zeptat prodejce, jestli jsou rádi, že jsi to napsal na net a uvidíme :). Z karlinera si srandu dělám, to je pravda :).

          0 0
          • P-B2  
            1. je mi jasny, ze prodejci nejsou radi. Ale ja jsem na druhe strane retezu a

            je minto uprimne jedno. To je jak kdyby ses zeptal, jestli jsoubzakaznici radi, ze maji prodejci na kolech marzi 40% a vic. Myslis ze se najde prodejce kterej rekne zebto neni fer a bude prodavat pod cenou? Plati to obecne ne jen u kol

            1. Zamerne jsem nepsal kdo mi tu cenu dal. Ale i kdyby. Tu cenu mi prodejce

            rekl ne jako tajnou a napsal do katalogu s tim ze jde o posledni kus co ma.

            1. Je snad rozdil v tom, jestli nekdo prodava za tu cenu celou sezonu a jestli

            nekdo tu cenu da, aby se zbavil neceho, co bude za chvili neprodejne i za tech 40

            1. jinak dekuji vsem za plodne odpovedi, az na 1 nebo 2 vyjimky mi nikdo

            neodpovedel na dotaz, ktery jsem napsal na zacatku :-). Ale kolo uz mam, takze mi to je ted uz fuk.

            1. PS: Dneska jsem byl nakupovat v nejmenovanem supermarketu a meli tam

            slevneny mliko. Tak sem se tak nastval! Co maji co davat slevy? Maji pekne drzet plnou cenu! A schvalne sem si ho nekoupil a jel pro drazsi jinam. No preci se to tak radi na B-F a tam nejsou zadny blbci neee? A v druhym obchode povidam: „Dejte mi 10 mlik, ty smejdi o kus dal se mi snazili nutit je levnejc, ale podle me se maji ceny drzet, tak jdu sem“ Myslel sem si ze budou radi, ale cumeli na me nejak divne. Nevite proc? Ze by mliko a kolo byly jiny produkty? Ja myslel, ze vyrobek jako vyrobek :-)))))))

            0 0
            • Tina  

              Len tak pre zaujímavosť. Už si si pýtal v supermarkete u zľavu keď si nakúpil plný košík jedla? Nie? A prečo tú zľavu pýtaš v cyklo kameňaku? Myslíš, že majú menšie náklady ako supermarkety? Myslíš, že tí obchodníci majú na kolách a súčiastkach maržu iba preto aby ťa okrádali? Respektíve, z čoho majú žiť a platiť nájom, zamestnancov, odvody atď keď nemajú predávať z maržou? Aká marža je podľa teba prijateľná?

              0 0
              • P-B2  

                Mile devce, nevim, jakou maji prodejci kol ani supermarkety marzi, nevim, kolik je stoji pronajem, zamestnanci a je mi to uplne u ******, stejne jako jim je u ******, jakej mam plat ja, kolik platim za byt, jestli uzivim rodinu a kdyz prijdu o praci co budu delat. Jedna se pouze o stupidni vztah nabidka x poptavka. Nikoho jsem tady neposkodil a nejmenoval, takze neustale opakovani, ze poskozuju prodejce a kolegy co chteji taky slevu je padly na hlavu :-)

                0 0
                • Tina  

                  12.10.2013 11:38:50 „To je jak kdyby ses zeptal, jestli jsoubzakaznici radi, ze maji prodejci na kolech marzi 40% a vic.“

                  12.10.2013 12:26:13 „nevim, jakou maji prodejci kol ani supermarkety marzi“

                  Neodpovedal si mi na otázku prečo si nepýtaš zľavu pri nákupe rohlíkov a prečo ju očakávaš od predajcov kol?

                  0 0
                  • blaf  

                    jednak mam pocit, ze on si o slevu nerekl, ale byla mu nabidnuta

                    druhak u kol je to zvykem, u rohliku ne a proto si o ni nikdo nerika, staci?

                    0 0
                    • P-B2  

                      Presne tak, o nic sem se neprosil. Ta cena minbyla nabidnuta. Rekl sem jen, ze shanim kolo do 30tis.Prodejce rekl, ze bud za 30 compa nebonza 40 comp carbon, jinak ze v ty cene uz nic nema a je vyprodano. Pak leda modely 2014 , ale na ty uz neni sleva.

                      0 0
                  • logoman  

                    U auta si o slevu taky nereknes?

                    0 0
                    • Tina  

                      Fíha: to máš toľko nickov, alebo toľko hovorcov (mluvčích)? To stále nerieši otázku prečo u kola a auta zľavu áno a u rohlíkov nie? Veď bajk ani auto si nekupuješ tak často ako potraviny. Takže keby si si pýtal rovnakú zľavu ako za kolo v supermarkete tak ušetríš oveľa viac. Je to preto, že supermarkety sú chudobné a ledva prežívajú? Predávajú ti kvalitné a čerstvé potraviny za nízke ceny, personál v supermarketoch je hneď poruke, vždy ochotný a vyškolený hneď pomôcť? Na druhej strane stoja tí nenažraní a bohatí majitelia cyklo obchodov so svojím nevrlým personálom bez znalostí v odbore. Týchto treba čo najviac pritlačiť na cenu pretože oni nás vlastne svojimi maržami zdierajú a okrádajú ;)

                      0 0
                      • logoman  

                        Co to meles za nesmysly? Usporedej kongres prodejcu kol, domluvte se na zakazu slev a pak je nikdo nebude pozadovat, kde neni nabidka neni poptavka.

                        0 0
                        • Tina  

                          Takže opäť bez odpovede :D

                          0 0
                          • logoman  

                            Je to tu nekolikrat napsano, predpokladal bych, ze kdyz navstevujes ceske forum, rozumis cesky. Zkus pouzit pripadne google translator :-)

                            0 0
                            • JakeF  

                              Se mi líbí, jak prodeji kol zásadně zákazníci rozumí líp, než prodejci :D. Konkrétně teda hlavně na BF :).

                              0 0
                              • logoman  

                                A ja myslel, ze je ona prodejce a pise pouze ironicky ;-)

                                0 0
                              • Smazaný účet  

                                prones ten největší prodejce v galaxii…

                                0 0
                                • JakeF  

                                  Ty máš opravdu zajímavej talent. Cokoliv napíšeš, tak buď není k tématu, anebo je podle tebe slušný chování komunismus. Věřím, že v reálu s tebou musí být ohromná legrace :D.

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    nevidím tu od tebe jediný příspěvek k tématu čéče, tak bych se do ostatních raději v tomhle směru nenavážel…

                                    0 0
                              • P-B2  

                                Muzu se zeptat jaky je rozdil v prodeji kol v cenach 8–200tis a jaky je rozdil v prodeji cehokoliv jineho v podobnych cenach? Prodeji kol sice nerozumim ale pusobim v prodeji komponent a systemu pro automatizaci a garantuju vam, ze tohle uplny prd, co tady resite. Zakaznik vas klidne pritlaci az skoro na dno, kdyz chce a vy to stejne vezmete protoze kdyz ne vybtak nekdo jinej a muzembtady brecet jak chceme, ale kdyz se to uz prooste nevyplati, tak jdem od toho. No a v tomhle pripade se proste se asi vyplatilo prodejci prodat a nabidnout kolo s vetsi slevou a zbavit se toho nez aby mu to tam zbylo. Ono kola za tyhle penize se taky neprodavaji denne myslim…

                                0 0
                                • JakeF  

                                  Nikdo se nehádá o tom, jestli se mu to vyplatilo nebo ne. Tady šlo o to, že je prostě zvykem tyhle nabídky netroubit do světa.

                                  Schválně, ty u svých systému říkáš zákazníkovi, že se s domluvenou cenou nemá nikde svěřovat? Jak by ti bylo příjemný, když by on rozeslal hromadnej mail dalším zákazníkům „Hele, u tohodle jsem v pohodě dostal 30% z nabídnutý ceny dolů“ a všichni ostatní pak k tobě šli rovnou s tím, že 30% dolů je jistota a pak se teprve začíná jednat? :)

                                  0 0
                                  • Azmir  

                                    Lepší prodat 10 lidem s cenou o 30% lepší, než 1 za plnou cenu ne?

                                    0 0
                                    • kubad  

                                      Myslím že todle mají soudruzi u S spočítané líp než ty

                                      :)

                                      0 0
                                      • Azmir  

                                        To nepopírám, ovšem obecně to tak celkem platí, lepší prodat více levněji než méně dráž.

                                        0 0
                                        • JakeF  

                                          Prostuduj si, co to je elasticita poptávky ;).

                                          0 0
                                          • Azmir  

                                            Nemám zájem si nic studovat, ani se míchat do vaší dementní hádky, pouze jsem napsal, co si myslím.

                                            0 0
                                            • JakeF  

                                              Tak si to mysli dál a hodně štěstí, až budeš něco prodávat :).

                                              0 0
                                              • Azmir  

                                                Máš pravdu, lepší at to kolo má prodejce na skladě ještě pár let za plnou cenu, než ať ho prodá o pár tisíc levněji.

                                                0 0
                                                • JakeF  

                                                  Nojo, ono totiž mezi plnou cenou a 35% dolů žádná další možnost není :).

                                                  0 0
                                                  • Azmir  

                                                    To si snad rozhodne prodejce, když zakladateli nabídnul určitou slevu tak se mu to asi vyplatí.

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    Prodejce určitě ví, co dělá. Jenže nemusí mu jít o zisk z prodeje, může tím získat stálýho zákazníka, může mu jít o uvolnění skladu pro zimní věci/2014 kolekci, atd.

                                                    Rozhodně to není tak, jak jsi napsal, že by pro ně bylo lepší prodat 10 kol s 30% dolů, než jedno za plnou. Už jen z toho důvodu, že tak odhadem v květnu by už neměli co prodávat.

                                                    0 0
                                            • Ruprt2  

                                              Loni měl JakeF ve škole makroekonomii, to bylo slušné peklo.

                                              Takže koukám, že letos berou mikro. Mno ale pro nás to o moc lepší není :-/

                                              0 0
                                              • JakeF  

                                                Hehe, ty koukám taky nejsi ve formě, jako karliner… Ekonomii jsme měli dva roky zpátky obojí. Můžeš mu to ukázat na lepším případě, jestli tě nějakej napadá…

                                                0 0
                      • reza.traktor  

                        Koukni na babky na malomeste, jak doma zaskrtavaj v letacich jogurty v akci a pak si pro ne cilene jdou nekam jinam, nez bezne chodi pro chleba. To je ten ekvivalent pozadavku na slevu na rohlik.

                        My z BF takhle nakupujem spesly, protoze mame to stesti, ze o rohlikovych polozkach nemusime uvazovat. Jinak to ale opravdu je stejny, jenom si to posunujem vejs.

                        Tlak na cenu je normalni, proboha.

                        0 0
                        • Tina  

                          V letákoch je oficiálna zľavnená cena. O tom sa predsa nebavíme. To nemusíš dohadovať s predavačom, ale dostaneš automaticky. Prečo však nedohaduješ zľavu v supermarkete na každodenný nákup v bežných cenách a nevytváraš tak „tlak na cenu, proboha“? Ešte nikto neodpovedal.

                          Pre menej chápavých, rohlíky sú spomínané iba ako príklad a reprezentujú nákup potravín v supermarkete.

                          Mimochodom koľkokrát za rok si kupuješ Spešla za 50k? Raz za 3 – 5 rokov?

                          0 0
                          • Azmir  

                            Tak skoro obecně na dražší slevy se většinou ujednává sleva(kola,au­ta,byty), rohlíků si koupíš za rok „milion“, kolo jednou za pár let, je na něm určitě větší marže než na tom rohlíku, prodejce chce prodat, protože jich prodá jenom pár, furt se mu vyplatí prodat levněji a nabídnout slevu, protože tu slevu by ten zákazník jinak dostal jinde a přešel ke konkurenci, u potravin to je řešeno akcema, u kol prostě jednorázovou nabídkou slevy, ve své podstatě se jedná o to samé.

                            0 0
                          • reza.traktor  

                            Ja se s prodavacem nehadam ani u nakupu kola. Proste jenom nakupuju tam, kde jsem dostal dobrou nabidku.

                            Neprotrebuji k tomu dokonce ani znat elementarni pravidla slusnosti spesliho jakefomikrosveta – kdyz prodejce rekne, at o nabidce nemluvim, mlcim. Kdyz nic nerika, je mu to asi vurt. Pravdepodobne se chysta zvladnout placeni najmu za prostory i navzdory sleve, kterou mi poskytuje.

                            Nebo diky ni?

                            0 0
                            • Jaakov  

                              Konečně to někdo napsal! Už jsem to chtěl začít datlovat :-)

                              Jako zákazník fakt netuším jaký má vztahy prodejce s dodavatelem, jaká sleva je moc, nebo málo, nebo jestli z toho může nebo nemůže mít problém. Pokud mi nabídl slevu a nic dalšího neřekl, netuším, proč bych o tom nemohl mluvit. Pokud ale myslí, že by z toho mohl mít problém u dodavatele, tak stačí ***** říct:„prosimvás to nikde neřikejte.“

                              A v tu chvíli bude 99% lidí držet hubu.

                              0 0
                              • karliner  

                                Tak ona celá zbytečná hádka eskalovala kvůli tomu, že jsem Jakea úmyslně popíchl se slevou a jeho obří ješitnost ho přemohla a dokonce se rozlézá i do jiných vláken, tomu chlapci stačí málo, startuje na první našlápnutí :-)))

                                0 0
                                • JakeF  

                                  :D milý karlinere, nesnaž si připsat tolik zásluh…

                                  Zaprvý jsi to napsal až dávno v průběhu diskuze.

                                  Zadruhý to byla kravina a docela čumím, že máš ještě odvahu znova to vytáhnout a připomenout, jak si ze sebe udělal vola :D. Holt budeš muset začít pořádně jezdit, ať máš taky nějaký podmínky a nemusíš mi jen závidět…

                                  0 0
                                  • karliner  

                                    Myslel jsem, že ti to dojde i takhle polopaticky napsaný. Ale mýlil jsem se a to mne bude stát pivo a až ho budu objednávat. je mi jasné, že dotyčný si to hooodně vychutná :-)))

                                    0 0
                                    • JakeF  

                                      Ty jsi nejenomže tak hloupej, že plácáš blbosti, o kterejch nic nevíš, ty se dokonce ještě chlubíš tím, že jsi prohrál sázku… Nejsi nějak nemocnej poslední dobou? :)

                                      0 0
                          • P-B2  

                            Mimochodom, ja som sa na zadnu slavu kola nepytal. Bola mi nabidnuta. Stejne tak ako ked prijdem do supermarketa pro praci prasok a predavac mi povje sam od seba, ze mi da slavu 35% , tak to vezmu ne? Co tady furt meles na pytani sa po slave? Na nic som sa nepytal! Uz to chapes ty rohliku?

                            0 0
                          • blaf  

                            pravdepodobne nerozumis moc dobre cesky, on si zadnou slevu nevyjednaval, takze nechapu co tu resis, tecka

                            edit: koukam, ze uz to tam mas napsano i po slovensky tak snad ted :D

                            0 0
                            • P-B2  

                              :-) uz jsem byl bezradnej, tak jsem zkusil slovenstinu. Uvidime, jestli to pomuze. A ja vul si myslel ze jsou oba jazyky podobny ;-)

                              0 0
                      • P-B2  

                        To je sranda jak vsichni breci , jak z toho nic nemaji :-)))). Tak nedavejte slevy nebo to zabalte a bezte do prace, jina cesta neni. Vsak on nekdo mile rad zaplni diru na trhu. Mi to pripomina byvalou sefovou, tantaky porad brecela, jak se nedari a ze uz to neni co byvalo a pak sem se podival na justici na vysledky a marze sla rok co rok prumerne 20% nahoru pri rustu obratio o 30%. Tak jestli tohle je krize tak to bych si nechal taky libit…Kky uz vy ubreceni zastanci prodejcu pochopite, ze nikdo nikoho nenuti za ty ceny prodavat. A V MEM PRIPADE SEM SE SAKRA PO SLEVE ANI NEPTAL!!!

                        0 0
                    • P-B2  

                      U auta prijdu a reknu ze chci nabidku. Ze mam od firmy limit a ze chci za tu cenu co nejlepsi vybavu. Naposledy mi dali 16%, coz je v absolutu 100tis. A zase mi je fuk, kolik prodejci zbylo a jestli porusuje nejaky dohod :-)

                      0 0
                      • mastihuba  

                        U auta nebo u dražších věcí je normal vydusit dva Az tři dealery Az tam kam jsou ochotni zajit. :) je to prakticky v každým oboru.

                        0 0
                        • P-B2  

                          Taky sem si to myslel az do tohoto tydne, kdy se me tu nekteri snazi presvedcit o opaku. Jsem si puvodne rikal, ze uz to komentovat nebudu, ale zacina me to bavit. Tady by se asi psycholog vyradil u nekterych :-)

                          0 0
                          • McBlacky  

                            u tebe by si taky smlsnul neboj :)

                            jinak moc nechápu co teda hned ze začátku řešíš kvůli pár papírům, když dáš za auto přes 600t. V tomhle kontextu mi přijde, že jestli dát za kolo 30 nebo 40 je marginální výdaj.

                            Dražší kolo je prostě od stejné značky vždycky lepší a na lepším kolo se jede líp. To ale věřím, že pro tebe není novinka :) Comp carbon navíc má ale jen dobrý rám, zbytek je o hovnu. Chce to tak 20–30t do toho investovat, aby se dalo mluvit o solidním kolu, které má kvalitní jízdní vlastnosti. V seriovém provedení to je líná a těžká ***** s turistikým posedem a nic moc vidlicí – a to není nic proti spešlu, jejich kola mám rád a jezdí se na nich super.

                            jestli potřebuješ ve své nejistotě volby poradit, tak moje rada zní kup si ho, dá se z toho udělat postupem času dobrý kolo.

                            Jestli jsi se chtěl pochlubit, že můžeš mít spešla -done- a můžeme to tady zavřít :)

                            0 0
                            • P-B2  

                              no hlavni duvod je ten, ze auto platila firma, kolo ja :-). Duvod zalozeni vlakna opravdu proto, abych se pochlubil, ale z casovych duvodu, protoze jsem nebyl schopen porovna vsechny srovnatelne varianty v kratkem case. Presne receno, ocekaval jsem dve varianty: A) nic jinyho za tu cenu nesezenu B) nekdo mohl napsat, ze za stejnou cenu muzu mit to a to a me by to zaujalo vic.

                              Tvoje poznamka ohledne komponentu: naprosto souhlasim, hlavni je, ze budu mit na cem jezdit a ladit muzu postupne a nebo nebude tolik financi a casu a porad budu mit kolo, na kterym se da slusne jezdit a nemusim se za nej stydet.

                              Kazdopadne aspon nejaky komentar k veci. Diky za nej

                              PS: O tom, ze by se na me psycholog taky vyjadril, dost pochybuju, je mi fajn. Pritelkyne ale tvrdi opak :-D

                              0 0
                  • karliner  

                    Protože mícháš jablka s hruškami. Jako obvykle. Myslím, že Slovák by ti poradil abys „netrepala kokotiny…“

                    0 0
              • Ruprt2  

                Tak proč nejdeš prodávat rohlíky?

                0 0
              • scret  

                Tino, respektuju te, ale v tomhle zbytecne hystercis…

                Normalne prisel do kramu a prodejce mu slevu nabidnul sam, pak je tahle cela diskuze bezpredmetna!

                0 0
                • P-B2  

                  Je cela bezpredmetna, protoze dotaz se tykal zcela neceho jineho a ne toho, co si kdo mysli o cene 40k za tohle kolo. Dotaz byl, jestli za podobny penize nekdo vi o necem srovnatelnym, protoze sem nemel tolik casu prolizat celej net a neco hledat. Bylo mi jasny, ze tuhle cenu nabidnou komukoliv, kdo tam vleze, takze kdo driv prijde, bude driv mlet.

                  0 0
                • Tina  

                  Ešte raz a naposledy sa pokúsim vysvetliť o čo mi ide. Ja nemám nič proti tomu, že dostal zľavu. Je pochopiteľné, že sa chytrý obchodník snaží vypredať staré zásoby. Robím to tiež. Zdeněk bude mať lepší bajk a tak možno ho bude baviť aj viac jazdiť. Možno ho uvidíme aj na závodoch. To je predsa skvelé. A myslím to úprimne. Ja som nikde nenapísala, že o tú zľavu nemá žiadať ani som nerozporovala či o ňu žiadal alebo nežiadal. To bola výmena názorov s JakeF. Pokiaľ ho predajca naozaj neupozornil na to, že si má cenu nechať pre seba, tak je to iba na Zdeňkovi či to niekde povie, alebo nie. A to že to sem napísal mi vôbec nevadí.

                  Ja som sa iba pýtala (a nedostala som odpoveď) prečo zákazníci cykloobchodov žiadajú resp. automaticky čakajú zľavu na bajk, ale nežiadajú ju pri nákupe potravín. Bajk si jeden kupuje tak raz za 3 roky. Povedzme že v hodnote 50tis Kč. Za týždenný nákup v supermarkete utratíme cca 2tis Kč (cca 100tis Kč ročne). Keby sme dostali zľavu len polovičnú ako za bajk tak sme za tie 3 roky ušetrili oveľa viac, nie? O nič viac mi v tejto diskusii nejde.

                  Chápem aj to, že zľavy a ponuka nižších cien v bajkšopoch sú už tak zaužívané, že je vlastne takmer nemožné predať bežný cyklo sortiment za doporučené ceny. Takáto situácia síce zdanlivo nahráva konečnému spotrebiteľovi avšak pre obchodníkov nie je neriešiteľná. Je bežné, že firmy ako napr. Mountfield a spol uvádzajú na trh produkty, ktoré sú akože zlacnené „až o 50%“ a pritom sú po zľave niekedy drahšie ako porovnateľné konkurenčné produkty. Osobne sa obávam, aby sa podobné praktiky nestali bežnými aj v cyklopriemysle (napr. KTM v Rakúsku to už tak robí pár rokov). To by bol ešte len chaos ;)

                  0 0
                  • scret  

                    ja vim, o co ti jde, bohuzel reagujes na toho nespravneho…

                    Nikde jsem se nedocetl, ze by zakladatel nekde o nejakou slevu zadal… Prisel do kramu, chtel bike do 30litru a prodejce sam mu nabidl drazsi kolo za podobnej peniz…

                    Takze vlastne reagujes na zakladatele, ale spis si chtela poukazat na dnesni trend nebo nesvar slev…

                    Bohuzel tak to je… Sice ne u beznych spotrebnich veci – zradla, ale u nakupu elektroniky, kol, aut, nemovitosti atd. to tak je…

                    Ty prodavas kola, ja nemovitosti a reknu ti, ze v tvym byznisu je to jeste brnkacka:) U kol se zepta tak 50–60% lidi na slevu, u nemovitosti se se slevou uz automaticky pocita…:)

                    0 0
            • JakeF  

              Na tom posledním příkladě jsi krásně ukázal, že jsi to nepochopil… Tak naposledy a jednoduše.

              Je rozdíl mezi slevou, co se napíše veřejně na stránky a co se řekne mezi čtyřma očima. Ta se tak totiž říká proto, že se nechce, aby na netu veřejně napsaná byla. Proto taky prodejci nejsou moc rádi, když se potom na netu objeví.

              Důvodů, proč to tak je, tu myslím padlo už dost.

              Samozřejmě to není žádnej zákon a nic vynutitelnýho, spíš otázka slušnosti a zachování dobrejch vzájemnejch vztahů s prodejcem. Pokud o to zájem nemáš, pak to samozřejmě řešit nemusíš.

              0 0
              • P-B2  

                Ja myslim, ze jsem to pochopil dobre, ale pord se tu michaji 2 veci dohromady. Specialni tajna sleva, o ktere e nemluvi a sleva, kdy jsem prisel do obchodu, kde jsem nikdy nebyl, ptal se na jiny kolo a prodejce pak rekl, ze ma jeste jedno tohle, kteryho by se rad pred koncem sezony zbavil a cena je takova jako jsem napsal. Nerekl, at o tom nemluvim, cenu mi napsal na katalog, kde je jeho razitko, tak to asi tak tajny nebude. I presto je mi jasny, ze takova sleva neni bezna a proto jsem zamerne neuvedl kdo je ten prodejce. A jeden dotaz na zaver? Myslite si, ze dovozce nema nic jinyho na praci, nez ted litat po CR a zjistovat, kdo prodal posledni kolo ze skladu se slevou? A kdyz uz jste tu mleli o podminkach Specialized, kdy prodejci maji drzet katalogovou cenu, proc jsou teda vsechny kola na netu ted levnejsi? To jako vsichni porusuji smlouvu?

                0 0
                • JakeF  

                  Já tě jen upozornil, že je tak nějak obecně zvykem, že nabídky daný takhle mezi čtyřma očima se neroztrubujou na net. Jak s tím naložíš, to je tvoje věc.

                  0 0
                  • P-B2  

                    Jak uz jsem psal. nikomu jsem timhle neublizil. My tady na B-F jsme vetsinou zakaznici a tudiz nam jde o co nejnizsi cenu. Takze spis nez to, ze se obchodnici stahnou se slevama do pozadi aspon lidi vidi, jaka cena se da dostat a tudiz kde asi lezi VC. Takze pro zakazniky jsem udelal neco uzitecneho, pro prodejce asi ne, ale o to nam tu prece jde. A pokud prodejce nabidku stahne, tak klidne at. Neexistuje jen Specialized a neexistuje jen CR, kde se daji kola kupovat. Tot vse.

                    0 0
                    • JakeF  

                      Aha, takže až prodejci tyhle slevy radši přestanou nabízet, to fakt zákazníkům pomůžeš :). A s těma zákazníkama bych byl opatrnej, napsali ti tu minimálně dva prodejci.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        onemanshow pokračuje, to je pecka…

                        0 0
                        • JakeF  

                          Co takhle napsat jednou něco k tématu? Nebo zas budeš vykřikovat něco o komunistech?

                          0 0
                          • P-B2  

                            Koncim debatu. Stejne to nikam nevede. Kvuli jednomu kolu pod cenou se asi trh v CR nezborti ani neprestanou vsichni poskytovat slevy a kdyby tak co. Jsou jiny znacky, prodejni kanaly atd. Preji vsem hezky vikend bez deste ;-)

                            0 0
                          • Ruprt2  

                            Až ty začneš psát k tématu, tak začnou i ostatní věř tomu :-D

                            0 0
                  • scret  

                    bozemuj, nevedet, kolik ti je, myslel bych si, ze jsi zenska v prechodu… Zacinas pekne karlinerovatet:)

                    Poradne si precti, jak to cele vzniklo!!!!

                    On nikde nepsal, kde tu slevu dostal a hotovo… Tim nikoho neposkodil, maximalne tak spesli imperium, ktery tim dostalo zasah, ze i jejich kola prodavaji na konci sezony za min, nez MOC:)))

                    0 0
                  • Jaakov  

                    WTF. Pokud mají prodejci kol nějaký svoje interní pravidla, tak by bylo záhodno, aby to třeba někomu řekli. Jako zákazník nevidím do toho, jak funguje svět prodejců jízdních kol a nezajímá mě to. Takže pokud prodejce nechce abych o tom mluvil, čekám, že mi to řekne. V opačném případě nevidiím důvod proč se o tom nezmínit na veřejnosti.

                    Jinak, tohle je přesně důvod proč jsem nakonec koupil Canyon. Nesnáším tenhle systém (u prodeje, ojetých aut, nových aut, kol atd…), kdy člověk přijde, zeptá se na slevu a prodejce se skřivenou tváří vysvětluje jak mu teda 10% sleví, ale jen proto že to je on a k tomu nebudou mít jeho děti co žrát. A neustále řešit jestli jsem se zeptal správně, jestli to ještě nějak náhodou nešlo… nesnáším to.

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.