Specialized Epic comp 2010, nebo Stumpjumper 29" 2012 ?

4 nepřečtené
  • burakk

    Ahoj, uvažuji o koupi jednoho z těchto modelů. Oba dva jsou okolo 40 tisíc, takže cenové dilema není. Spíš dilema ohledně full vs. 29 pevná. Je to mé první kolo a jsem víceméně začátečník, co by jste mi doporučili? Využití bude na jízdu v terénu na horách, zároveň pro rekreační jízdu. Díky

    0 0
    • jan.vitek  

      Já jdu do SJ 29er 2012, pro tvoje užití by mohl stačit, ale je to věc vkusu. Hlavně neposlouchej místní fanatiky, kteří ti budou valit do hlavy, že 29 je blbost. Doporučuju nejdřív to zkusit. Nedávná zkušenost – měl jsem na závodech testovacího SJ 29er a každý, kdo si na to na chvíli vlezl konstatoval, že to má něco do sebe a že je to příjemně překvapilo.

      0 0
    • Jarman  

      Možná taky trochu záleží na výšce postavy. 29er zřejmě není pro každého úplně vhodné, neboli smysluplné.

      Osobně mám zkušenost s Epicem 2011. Super kolo na závody i vyjíždky.

      29er jsem jezdil jednou, takže krátká zkušenost. Zatím spíše rozpaky. Pozitivní vlastnosti vnímám – lepší prostupnost terénem, lepší stabilita. Negativní – horší ovladatelnost.

      Ale tyto kola nejsou úplně srovnatelná, takže budeš muset po vyzkoušení volit, co ti lépe sedí..

      0 0
    • Mr.Data  

      Jezdim na Epicu a 29" HT by me na jezdeni vubec nenapadla, jsou uplne jinde. Jezdim vsechno, spis delsi vylety a mam rad kdyz to odsypa. Na to je Epic ideal, zajezdis si v Rychlebkach a na silnici se da udrzet za silnicarem, ze jsou z toho nekdy prekvapeny. Je pomerne lehky, obratny a brain mi docela sedi. Jde do zdvihu az kdyz je to nutne, jinak prinasi oporu ke slapani, ale neni to zadna zehlicka, to se od nej cekat neda. Posed je spis delsi a natazeny, to take kazdemu nesedi, ale dostane z cloveka posledni kapky sil. O 29" asi myslis spis HT nez celopevnak, bych uvazoval pokud bych jezdil cyklostezky, polnacky, lesni cesty a pokud na ni budes mit dobry posed, super to pojede. Ale jak pises o jizde v terenu na horach, tak jednoznacne full, bude rychlejsi a pohodlnejsi.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.