Specialized Stumpjumper Comp FSR 2009

31 nepřečtených
  • kopečák1

    Ahoj, můžu poprosit lidi s tímhle kolem o nějaké shrnutí vlastností?

    Do kšeftů přicházejí slevy a tenhle bike mi nebezpečně padl do oka.

    Když pustím IH, docela bych do něj šel. nějaké recenze sem si přečetl, ale

    většinou se jen chválí. Díky za každou reakci.

    0 0
    • McBlacky  

      mám ho v Lku – najeto tak 3000km. Je to velmi obratný kolo a super žehlička. výborný je, že systém pod brzdou netuhne, takže ve sjezdu v zatáčkách máš pořád optimální chod zadní stavby.

      připrav se na to, že do výjezdů a na hladkým povrchu budeš přepínat na propedal. Pokud si nastavíš tlumič tak, aby na open využíval max zdvih a byl co nejvíce aktivní tak houpe.

      v serii je to docela líný, hlavně díky těžkým kolům – který ale vydrží neskutečný věci – pokud z toho chceš udělat svižnější stroj, vyměn kola za něco lehčího.

      celkově to doporučuju pro pohodový ježdění v terénu. Na závody nebo polňačky a silnice to není.

      0 0
      • kopečák1  

        Díky za info! Chrtir už nikdy nebudu, to mě přešlo před dvaceti kilama…

        Měřím 188cm a svý IH mám taky v Lku, tak bych to asi viděl stejně.

        Nevíš orientačně váhu prosím? díky

        0 0
      • Scully  

        No mě se zdá že ta zadní stavba pod brzdou docela tuhne, ale asi to jsou situace kde by tuhlo všechno :-).  Ale jiank souhlas.

        0 0
        • McBlacky  

          netvrdím, že to je nejlepší systém úplně, ale proti kolům co jsem zkoušel nebo jezdil tak tohle je zdaleka pod brzdou nejlepší. Bylo jich docela dost.

          0 0
          • tassajara  

            Napriklad?

            0 0
            • McBlacky  

              Sugar, Trance, Anthem, Reign, ML7, Transmission, AM3000, ESTX, FourstrokeFS01, ERA, Nerve, Kikapu, NRS, Speedster, Fuel, 96

              a hromada dalších

               
              0 0
              • Zerocool  

                myslím si, že pro kolegu je to pořád málo:)

                0 0
              • tassajara  

                Nie nie, je to viac ako dost, len ak by si mohol aspon strucne nacrtnut ake v tychto ohladoch boli tie Anthem a Trance? Ale pokial by ta to nejak malo obtazovat, tak som nic nepovedal :o) Vopred dik.

                0 0
                • McBlacky  

                  to jsou úplně jiný kola než SJ. Díky systému při záběru mnohem lépe akcelerují /Anthem verze se 100 zdvihu/. SJ při prudkém silovém záběru má tendenci hodně propružit v režimu open až extrémně. Lepší je točit frekvenci a navyšovat výkon plynule, než do toho „skočit“ jako na HT. Při sjezdu je SJ klidnější, tolik se nenechá rozhodit a průjezdy zatáčkou jsou jistější a dost možná rychlejší. Je to taky daný tím, že Trance jsem jel taky jen 100/105mm, ale ne až tak moc.

                  0 0
                  • tassajara  

                    dik – mam totiz taky platonicky zaujem o niektoreho z tych giantov, a ja som orientovany skor na tie vyjazdy nez zjazdy. Vdaka :o)

                    0 0
                    • McBlacky  

                      s tím neuděláš chybu. jsou ted dost levný. Starý modely trance 07 s rebou okolo 31tkč

                      0 0
                    • ememem  

                      mimochodom aby si nemusel byt platonicky a teoreticky a nahodou sa niekedy unuval do blavy tak vsetky tri sa v blave daju bez problemov pozicat na vikend, sj v kaktuse a gianty v sportservise ale to vsetko zaiste vies.

                      0 0
                      • tassajara  

                        ok, dik za tip, ocenujem :o) To pripadne bude dalsi krok ked zistim ze sa musim vzdat mojej lasky HT a potrebujem full.

                        0 0
                        • ememem  

                          pocuj medviedok, nebudz taky tajomny a priznaj farbu, ze ty mas ht nie len pod zadkom ale aj vpredu :-) lebo inac si moc neviem vysvetlit tie tvoje povacsine uplne kydy ked je rec o vidlach.

                          0 0
                          • tassajara  

                            no mas pravdu, hard tail niekedy vpredu mavam, ale co by to malo mat spolocne s vidlicami, o tom netusim nic :DD

                            0 0
      • roza  

        To Blacky: zdar, mohl bych se zeptat, jak jsi to poladil, nebo abys dal i SJ do „našich biků“, mám také Comp09 a po pár měsících už člověk přemýšlí (jinak řečeno blbne) co by vylepšil, i když je to i v té sériovce báječný – no první full.....

        0 0
        • StrejdaS  

          No me Blacky (a vzapeti Pendolino) zdrbnul kola, takze bych tipoval zacit s nima (pokud teda nevis co s penezma :)). Jinak mam dotaz, nedari se mi nastavit smyk, bud mi na velky placce drhne pri dvou nejtezsich prevodech nebo na prostredni placce a trech prostrednich pastorkach (to voditko tam ma takovou hranku o kterou to drhne – retez by mel byt nad ni). Uz jsem zkousel laborovat s dorazama, snazil se narvat smyk co nejniz… Mam za to, ze na vine je vakl v SLX smyku, ale mozna se mylim a jsem drevo. :-)

          0 0
    • kopečák1  

      Nemá ještě někdo něco ke spešlům pls?

      0 0
      • tassajara  

        ak chces spolahlive info, najlepsie asi ked si ho niekde pozicias (maju testcentra pokial viem), neninad to zviezt sa sam.

        0 0
        • kopečák1  

          Díky. Na kolo k půjčení jsem se ptal, v podstatě už i zajistil. Šlo mi spíš o dlouhodobější zkušenosti nekoho z majitelů.

          0 0
          • tassajara  

            Tak nejak matne sa mi zda, ze tu nejaky specializovany stastlivec riesil problemy s capmi alebo tak cosi… ak sa neprihlasi sam budes musiet prehladat diskusiu, netusim kde to bolo.

            0 0
    • Stendy  

      Mám model 2007 a myslím, že McBlacky to docela dobře shrnul. Já osobně jsem z něj stále nadšený. Je pravda, že závodní raketa to není, ale na vyjížďce v partě HT-éček se rozhodně neztratí. Ale to je stejně vždy o nohách. Obratné, pohodlné kolo, které je již v základu (Elite) skvěle osazené. Bez změny zdvihu (Talas 100/120/140 a Propedálu) bych si to už ani nedokázal představit. Stále je využívám. Kola jsem zatím centroval jen jednou. Měřím 193cm, vážím 88kg. Prostě super, ale nemám zkušenost s mnoha typy jako někteří. Jinak zatím naprostá spokojenost.

      0 0
      • kopečák1  

        Díky za info. Včera sem na něm dal první švih a sem nadšenej. Oproti IH co sem měl je to nebe a dudy. Ne že by bylo IH špatný, ale je jiný. Připadá mi, že na spešlu je níž střed, což je ve sjezdech docela plus. V zatáčkách sem si dovolil víc než na IH, stačilo zatlačit na pedály a kolo se vyveze v klopence parádně. Pláště kupodivu držely na mokrých šutrech i listí dobře.A ta tuhost foxky, maskar proti Revelationu, co sem měl. nehledě na parádní chod vidlice i tlumiče…

        no prostě sem z kola vedle a sem rád že sem ho koupil…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.