Střešní nosič Thule pro RM Blizzard 2017+?

16 nepřečtených
  • Svonč

    Zdravím pánové,

    Sháním střešní nosič pro Rock Machine Blizzard, modelový rok 2018.

    Vidím to na Thule ProRide 598, ale v místě, kde dle propagačních fotek bude rám uchycen, jsou vyvedeny bowdeny.

    Nemáte někdo s touto kombinací nosič x kolo zkušenost, případně tip na jiný nosič pro toto kolo (tažné nemám, prosím řešit jen střešní nosič)?

    Moc díky, Jiří.

    0 0
    • figur  

      Pokud ta brzdová hadice a bowden hazky jsou volnější, tak by to neměl být problém. Důležitý je, aby se ty hadice dostaly při upnutí k boku ty rámovky. Pak na ně upínací hlava nebude tlačit a bude sedět na trubce, jak má. A třeba přidat slabší mirelon. U 598 je ta hlava už dobře řešená (na rozdíl od 591).

      0 0
    • Smazaný účet  

      A chytnout to výše,to nevychází? /mimo bovdeny sm.k řídítkům na rámu/

      Já mám sice nosič na tažné,ale tam to lze nasměrovat/uchy­tit,kam potřebuji

      0 0
      • Svonč  

        To je právě cíl mého dotazu, zda to někdo nemá vyzkoušené :). Doufám, že to výše chytit půjde.. Dá se přizpůsobit i poloha misek pro úchyt pneu, to by s úhlem uchycení rámu mohlo taky trochu pomoct.

        0 0
        • tomas.nov8  

          Upřímně nevím co za model od Thule mám já. Ale než jsem pořídil větší auto, tak jsem takhle vozil kola pravidelně i Blizzardy 29, 27 a dokonce i 27+. Prostě se to posunulo výš a drželo. Myslím, že to problém nebude.

          0 0
    • Breakpain  

      Neboj, vozím takhle kamarádovi kolo, opatrně přivřeš hlavici a podsuneš pod hadice;-) … Je to trochu oser… takže je můžeš povolit, aby to šlo líp, nebo si s tím vždy pohrát ;)…

      0 0
    • Slavik  

      U ProRide budeš ten bowden vždycky skřípat. Bowdeny na spodní rámové trubce jsou vždycky peklo (zdravím RB).

      Vyber buď UpRide nebo FreeRide…

      0 0
      • Breakpain  

        Přivření bovdenu, pokud to za něj nebude tahat ničemu nevadí – vozím tak kola 2 sezóny a žádný náznak poškození… V průměru to vozím 0,75krát týdně na střeše po celý rok ;) a v sezóně si to při jednom dni posedí 4–6h na střeše ;)… při rychlostech kolem kila.

        UpRide řeší hodně, ale přední kolo v tom lítá trochu víc, než je zdrávo (asi jde jen o pocit), konstrukce je širší (zabere více místa na příčníku) a je to těžší ⇒ hmotnostní limit střech (záleží, kolik a jakých kol vozí).

        0 0
        • Svonč  

          Za bowden to tahat bude, jsou nad úrovní spodní trubky a vůle je na nich minimální. Muselo by se to chytit nad bowdeny, což právě potřebuji vědět, jestli to u toho kola jde. FreeRide by byl ekonomické řešení, ale musím změřit trubku, u Blizzardu je masivní, tak uvidíme, jestli se do čelistí vejde. Poslední možnost bude UpRide, vozit budu max. 2 kola a střecha to unese ;-), mám ještě poctivý železo (auto).

          Diky!

          0 0
          • Breakpain  

            Ty se bojíš, že se to nevejde do čelistí? :-), to snad ne ;) … hele, na ofiko stránkách je napsaný, kolik to pojme … ale dej si jen pozor, aby Ti nesjíždělo rameno dolů ;)…

            Zkus nadhodit bydliště a poprosit domorodce… ozkoušej ProRide, FreeRide a podle mě si vybereš… Pokud to jen jde, chceš ProRide ;) …

            0 0
            • Svonč  

              Co jsem koukal, jaký max. rozměry oválné trubky se tam vejdou, tak to bylo na hraně. ProRide je určitě číslo jedna ;-). Zkusím půjčovnu a jinak objednám jeden kousek přes net, když by to nešlo, pošlu do 14 dní zpátky a jinak doobjednám i druhý kousek.

              0 0
          • Auditor  

            Viz co psal Breakpain.

            Popr, co ti brani si ten nosc na den proste pujcit v pujcovne..? Bude to stat min nez investice do nosice, kterej pak nebudes moct pouzit.

            0 0
    • Dave13  

      Řešil jsem tímhle.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.