Nosič na kola na zadní dveře Thule ClipON

14 nepřečtených
  • Pierre 13

    Našel by se zde majitel auto nosiče na kola na zadní dvěře Thule ClipOn 9105 www.thule.com/…__32787.aspx, který by mi byl schopen poradit, zda na držák umístím kolo Giant Reign, viz. www.progresscycle.cz/giant/firma.asp?…

    Za jakoukoli radu předem díky.

    0 0
    • gumid  

      Nejsem zatím majitelem. Nicméně existuje v nabídce Thule „adaptér rámu, kat č. 982 nebo 981“ za cca 620,– Kč. použití: dámská kola nebo kola s atypickým rámem = upnutí mezi sedlovou trubkou krkem vidle, asi.

      0 0
      • Pierre 13  

        Ano, máš pravdu, taky jsem ho objevil. Nerad bych ho ale kupoval zcela zbytečně.

        0 0
        • gumid  

          Tak vydrž do pátku. Kupuji jej ve čtvrtek – chtěl jsem tu „rozpěrku“ v teleskopickém provedení, teď jsem zjistil a prodejcě mě to i potvrdil, že je možno uchytit bike i za sedlovou trubku. Každopádně ji koupím ( pro jistotu )a po vyzkoušení ( mám sice postarší stroj GT I-drive ) dám vědět.

          0 0
          • Pierre 13  

            Tak jsem byl pevně rozhodnutej, že do něj jdu a počkám jen na info od Tebe, zda koupit tu rozpěru. Jenže – na webu Thule je u mýho auta poznámka: kryje zadní světla:-( Jak moc? Lze to tedy použít? Pasuje to na dveře, ale je mi to k ničemu? Vůbec neví co s tím…

            0 0
            • gumid  

              Tak už je na autě. Jediný problémek nastal se zadním stěračem – jezdím Š.Octa II combi – a tam je automaticky zapnutý zadní stěrač při zařazení zpátečky při chodu předních stšračů = vyřešil jsem vytažením pojistky z. stěrače. Jeho chodu „vadí“ pryžové opěry nosiče na zadním skle. Kolo jsem na něj už dal – mám to GT ve vel XL – můžu jej přichytit buď za sedlovou trubku ( jde to )i když jsem musel lehce celý bike „vyosit ze středu nosiče“ – to je asi daň za tu jeho velikost a pak i tou „rozpěrou“(č.zboží 982). Tak teď sám nevím, co je lepší. Každopádně ta rozpěra se dá použít i na dámská klasická kola – podložil jsem její hákovité konce zbytkem staré duše a hned to drželo líp – nulový vakl. Zkusil jsem obě varianty a nemám jasného vítěze.Na Octávce je spodní okraj nosiče na horní hraně koncových světel . trochu se překrývají, ale vzhledem k jejich velikosti to nebudu nějak řešit. Sám jsem už tenhleten nosič viděl už několikrát ( 2× Š. Octavia kombi,VW Passat, Volvo )- tak jsem došel i kté rozpěře – takhle přepravovali dětské kolo a nepozoroval jsem nějaké větší zakrytí konc. svítilen.

              0 0
              • mosquito  

                A jake jsou pls dlouhodobe zkusenosti? sel by jsi do stejneho systemu znovu? co spotreba jestli muzes srovnat s koly na strese, a jak se na to tvarily pate dvere .. neposkodily se treba casem (nejake vychyleni apod) ? a jak se to resi s takovym nosicem treba na celodennim vylete – po sundani kol ho nechas na aute nebo ho sundas do kufru? dik za info

                0 0
    • Lenka.05  

      Využiju tohoto tématu a zeptám se – budu kupovat thule clipon 9106 a ráda bych se zeptala na praktické věci jako snadnost manipulace, jestli jsou nějaká úskalí v přichycení na auto, v přichycení kol, jak dlouho cca trvá nasazení držáku a kola atp. Bude to náš první nosič na kola, nemáme s tím pražádnou zkušenost. Nehrozí nějaké podrápání auta a kol? Při poslední přepravě kol mi ho kamarád odřel nevhodným upevněním a to už mi došla trpělivost, kupujem vlastní držák. Díky za jakékoliv info.

      Jo a foto vítáno.

      0 0
      • mars  

        Ahoj,

        nahodenie nosiča trvá u mňa do 5 minút, najlepšie sa však robí vo dvojici – samotný nosič má cez 10 kg a zle sa s ním manipuluje, keď máš mať otvorené piate dvere na aute, máš ho zaháknuť na ne a potom ich zatvoriť.

        Poskladanie nosiča z krabice je však iná kapitola – zabralo mi hádam 2 hodiny, druhýkrát by to bolo podstatne rýchlejšie.

        0 0
        • Peka  

          Jen taková malá otázečka. Jak otvíráš ty páté dveře když máš naložený kola? Dejme tomu všechny tři?

          0 0
          • mars  

            Jednoduchá odpoveď: Neotváram.

            Zložitejšia odpoveď: Kým na nosiči nie sú bicykle, dajú sa dvere pridvihnúť, keď tam však naložím 2 bicykle, konštrukcia má > 30 kg, tak kto by to otváral? :)

            Inak, mám ten nosič na Suzuki Swift a ten má možnosť uchytenia len 2 bicyklov.

            0 0
    • Mastr  

      Když už jsme u těch nosičů, nemá někdo zkušenosti s nosičem montovaným na tažné zařízení např.: http://autodoplnky.sport-zabava.cz/…0-p-334.html , rád bych věděl jestli tam drží opravdu pevně

      0 0
    • Lenka.05  

      No já jsem našla nějaký videa na youtubu… na pátý dveře i na tažný zařízení

      http://www.youtube.com/watch…

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0
      • Mastr  

        Asi půjdu do toho na tažné zařízení, při potřebě se to dá sklopit a jak je vidět tak to docela drží.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.