• petr2222

    Tak včera jsem se po bloudení v Oldřichově chtěl vrátit a zkusit to jinudy. Na křižovatce jsem na hlavní, ale i přesto zpomalí až skoro stojím. Stříbrný Hyundai a v něm postarší paní vypadá, že mi dává přednost. Tak vyjíždím jsem přímo naproti ní a najednou se rozjede. V tu ránu jsem věděl, že to nedopadně dobře. Sebral jsem se ze země oklepal, ani jsem nechtěl volat policii, nic prostě nasednout a jet domů. Srážku ale slyšel chlap (jak jsem se později dozvěděl povoláním hasič, takže zkušeností s podobnými nehodami určitě dost), a ten mě přemluvil ať jedu na kontrolu do špitálu. Tak mě paní vzala do auta a jeli jsme. Pomalu se začali projevovat následky srážky. Rameno, krk, ruce a všechno možné. Rengen naštěstí vyvrátil jakoukoliv zlomeninu. Akorát mám natažený krční sval a hodně sedřené rameno a další části těla. Paní z toho byla celá nešťastná (málem brečela). Telefonicky informovala o události mojí mamku, která si i přes moje námitky pro mě přijela. V autě jsem ale zjistil, že cestu domů by jsem asi nezvládl. Kolo táta ještě včera hodil do opravny a uvidíme na kolik se vyšplhá účet. Co jsem zjistil já, tak mám zlomený držák na flašku, nalomenou šlapku, ulemnou zadní kapse a mírně překroucený řetěz, ale veškerou opravu samozřejmě zaplatí paní. Teď musím být dva dny v klidu doma a potom na jdu na chirurgii.

    http://www.bike-forum.cz/…08121747.jpg

    0 0
    • felix.org  

      Jsem rád, že to vím.

      0 0
    • tux  

      Měl si nafotit to kolo, a hodit sem fotky.

      0 0
    • Fuglsang  

      Hodně štěstí s rekonvalescencí

      0 0
    • kubad  

      pani at to normalne hodi na pojistovnu ze zakoneho, tobe pak pojistovna vsechno proplati, hlavne ze si ok

      0 0
      • felix.org  

        Na to pozor, případnej malus na povinným ručení může vyjít mnohem dráž než zaplacení opravy kola.

        Nevím, co má za kolo, ale podle popisu škod to bude tak litr až dva za opravu.

        Větší průšvih bych viděl v tom, že pokud se nějak zranil, tak by se to mělo hlásit PČR…

        0 0
        • kubad  

          jj to je jasne, ale aspon se ti nemuze ridic cukat ono to per korun nebude, asi to uplne mala rana nebyla jak to ctu

          0 0
        • Meluzina  

          přesně tak, paní přijde o 3 roky na bonusech, to už může být pěkná pálka na zdražení povinného ručení…

          0 0
          • felix.org  

            Přesně tak. Když si ještě člověk uvědomí, že to není jednorázový, ale projeví se to na pojistném i v dalších letech, tak to může být klidně 10 a víc tisíc. To je lepší vytáhnout dvojku z kapsy za opravu kola.

            0 0
            • Meluzina  

              pokud je škoda na kole malá, tak do 10tis., zaplatila bych to raději bez pojišťovny, otázka je, jestli má poškozený úrazovou pojistku, pokud ano, ať mu paní koupí něco pěknýho jako omluvu, pokud ne, je lepší ten jeho úraz plnit z povinného ručení

              0 0
              • Smazaný účet  

                Zase podle toho co píše je odřenej a sem tam něco nataženýho.. Takže podle těch jejich bodů by stejně moc nedostal… Mě by spíš štvalo to lítání po nemocnicích, nervy a tak podobně. A to žádná pojistka nezaplatí.

                0 0
                • Meluzina  

                  kašli na body, proboha, v úrazovém pojištění se sjednává denní odškodné, tzn. že pokud máš např. u nás DO 200 a úraz se léčí 8 dnů a více, tak od prvního dne úrazu máš 200 denně, trvalé následky se hodnotí podle oceňovacích tabulek v % poškození těla…

                  0 0
                  • felix.org  

                    Možná spíš myslí bolestný z toho POV.

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    Ach tak, já se v tomhle nevyznám, moje úrazový jsme zrušili a měsíc na to jsem si zlomil klíční kost :-D Jsem myslel že se dneska všechno jede na ty body…

                    0 0
              • saddik  

                Kdyby měl poškozený úrazovou pojistku, jak by se na to tvářila jeho pojišťovna, když by to ve skutečnosti měla cvakat pojišťovna viníka a přišlo se na to (i kdyby se to mělo týkat třeba jen úrazu)? To bych teda neriskoval.

                0 0
                • felix.org  

                  Úrazové pojištění není pojištění škodové, tudíž nárok z úrazového pojištění může existovat vedle náhrady škody na zdraví z povinného ručení.

                  0 0
                  • saddik  

                    Ok, čili do sebe tyto dva druhy pojištění vůbec nazasahují? Díky za objasnění.

                    0 0
                    • felix.org  

                      Ano, nezasahují.

                      A dál:

                      Když si pojistíš barák za 5 mega dvěma smlouvama u dvou pojišťoven a vezme ti ho voda, tak nemáš nárok na víc než 5 mega (2×5mega nedostaneš).

                      Když si ale uzavřeš dvě úrazový pojištění a něco se ti stane, tak dostaneš plnění z obou.

                      0 0
                      • Meluzina  

                        jo, to už se mi stalo, jednou v životě jsem si zlomila ruku a zrovna jsem přecházela z jedné pojišťovny ke druhé a inteligentně se mi nějakou dobu překrývaly pojistky, docela se to hodilo:-)

                        0 0
                      • Smazaný účet  

                        Ale přeci ta druhá pojišťovna vůbec nemusí vědět, že máš barák pojištěn i jinde :-P

                        0 0
                        • felix.org  

                          Nemusí, ale občas se to dozví. Takový chytráky už jsem taky žaloval ;-)

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Však taky neříkám že bych to udělal že ;0)

                            0 0
                            • felix.org  

                              Však já nemluvím o tobě, že :-)

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                Hele když jsi ten právník – někde na fóru autorevue jsem zahlédl u diskuze nabouraného starého křápu to, že pojišťovny nesmí využívat amortizaci, ale pro neznalost lidí to dělají… je to kec nebo pravda?

                                link – příspěvek Lukyman

                                0 0
                                • felix.org  

                                  Je na to nález Ústavního soudu. Ve zkratce asi takto: Amortizace ano, ale je nutné posuzovat každý případ zvlášť. Plošné uplatňování amortizace správné podle ÚS není.

                                  Nález II.ÚS 2221/07 ze dne 19.03.2008: Je třeba přihlédnout i k tomu, že v případě havarovaného vozidla, byť opraveného novými díly, je jeho skutečná hodnota vždy nižší než původní hodnota použitého vozidla. a dále Pokud obnovení původního majetkového stavu není možné jinak než za použití nových náhradních dílů, oprava byla provedena účelně a směřovala jen k odstranění následků škodné události, nelze přenášet povinnost k úhradě nákladů na uvedení věci do původního stavu na poškozeného a neodůvodněně jej znevýhodňovat oproti škůdci.

                                  0 0
                                  • Meluzina  

                                    naše pojišťovna neuplatňuje amortizaci za menší příplatek /cca 2–3sta ročně/ při cizím zavinění, škodě do 5-ti tis. a nesmí být zranění:-)

                                    0 0
                        • Meluzina  

                          má vyšetřovatele, ti mají práce nad hlavu:-)

                          0 0
          • Smazaný účet  

            Tři roky u nás dělá 575,–Euro (u auta 110 kW) :-D :-D

            0 0
    • WEGO  

      ***** nechce se mi to číst, je to moc dlouhé, ale jak vidím ty veselé komentáře tak to asi prubnu.

      0 0
    • Adar77  

      Proč stavíš na hlavní až do zastavení? Aby jsi zmát řidiče co ti dávají přednost? Když bloudíš a nevíš kam, tak nepřemýšlej v křižovatce, na to je dost času za ní…

      Na chirurgii půjdeš s čím?…se řetězem, mírně překrouceným )))

      0 0
      • Sodík  

        V neděli jsem jel domů po hlavní ulici v Praze Strašnicích, v pruhu pro cyklisty. Kousek před odbočkou vpravo, pár metrů přímo přede mnou, přistálo hejno holubů. Nechtěl jsem je nějak pozabíjet / mrzačit, protože mám zvířata rád, tak jsem začal přiměřeně brzdit. Bohužel řidička za mnou to vyhodnotila tak, že když brzdím, tak se chystám odbočovat, a když byla na mojí úrovni, vzala to i se mnou doprava na vedlejší. Nemám pocit, že bych tu nehodu zavinil tím, že jsem na hlavní snížil rychlost…naštěstí jsem jenom ‚vystoupil‘ a nic se nestalo.

        0 0
        • Marcele  

          tohle se mi u holek libi, bud je echt opatrna a jede za tebou 10 km nez te bezpecne objede o 3 metry, nebo te smete, pac o tobe nevi…

          0 0
      • petr2222  

        Jenže tu paní jsem nemoch zmáct, ona mě vůbec neviděla (a ještě k tomu vedle ní seděla vnučka, která mě prý také neviděla)

        0 0
    • Bretek  

      Ta k se bohužel přidávám do klubu sražených cyklistů. V pondělí mě nedal týpek na křižovatce přednost zprava a smetl mě min. v 50km/h. Viděl jsem ho na poslední chvíli a už jsem to stačil jen trochu strhnout, vzal mě na přímo předkem poválel jsem se po kapotě hlavou jsem mu rozbil přední sklo. A jak dupl na brzdy, tak mě to odhodilo ještě asi 10 metrů od auta. To jsem dělal kotrmelce po asfaltu. Nebýt přilby, už bych tu nebyl. Naštěstí jsem vyvázl jen se zlomeným kotníkem, pochroumaným zápěstím, modřinama a oděrkama. Když mě vyšetřili záchranáři v ZZS tak říkali, že jsem měl obrovské štěstí, že vůbec žiju.

      0 0
      • Bretek  

        Ještě jsem zapomněl dodat, že můj půl roku starý Grand Canyon AL 6.9 je totálně na odpis a 2 měsíce stará helma Specialized Vice, které vděčím za svůj život taky. Jak budu mít fotky kola dodám do galerie. Zatím má kolo i přilbu zajištěné dopravka. Holt bude mě čekat vybírání nového kola, jak dorazí peníze od pojišťovny. Určitě to bude opět Canyon, ale pouvažuju o vyšším modelu.

        0 0
      • Meluzina  

        To jsou volové, přednost zprava ovládá náš osmiletý syn…

        0 0
        • Bretek  

          No právě a to tu přednost z prava proletěl minimálně v 50 kmh možná i víc.

          0 0
        • Kosta  

          Plno lidí si myslí, že ovládá přednost zprava..

          0 0
        • xshreck  

          já jel dva týdny zpět v dodávce po hlavní a zprava mě smetla dodávka dělňasů … na otázku, jestli neviděli tu blbou stopku na mě vybékli, že jeli po objížďce a čuměli po značkách. Asi je nenapadlo zpomalit. Do křižovatky vletěl hooodně rychle, doteď pochybuju že v 50 :))

          0 0
      • Fran-tic  

        tyjo, nechtěl bych sedět v tom autě a vidět, jak jdeš hlavou do předního skla :X k posrání… hlavně ať si brzy ready k jízdě

        0 0
        • Bretek  

          Já sem nechtěl sedět na tom kole :-), myslím, že pro mě to byl horší zážitek.

          0 0
          • Fran-tic  

            jasně o tom žádná, nechtěl bych být ani na jedné straně :)

            0 0
            • HarryTP  

              Co má co jezdit v 1 roce na kole po silnici… Měl to napsat až s odstupem ..:D ted to kolo neprodáš

              0 0
      • ghostik  

        Přeju rychlé uzdravení, pak sem prosím hoď fotku té Vice, mám ji taky.

        0 0
        • Bretek  

          Vice vydržela v celku, praskl akorát systém utahování vzadu, jinak je celá, možná sou tam nějaké praskliny, ale to jsem neměl čas zkoumat při čekání na ZZS. Každopádně ji koupím znovu jak budu mět nové kolo. Díky snad budu brzy ready.

          0 0
          • ghostik  

            Tak to čumím že se nerozletěla :O

            0 0
            • Bretek  

              Taky jsem hleděl. Uvidím příští týden jak ji dostanu zpět. Vydržela náraz do skla a pak si pamatuju, jak jsem dělal kotrmelce, že sem několikrát bouchnul hlavou o asfalt.

              0 0
        • Bretek  

          Tak tady přikládám slíbené fotky Specialized Vice a taky pár fotek jak dopadl můj Canyon.

          0 0
          • jIrI___  

            Přilba vypadá takhle od pohledu takřka netknutě, bajk už o poznání hůř. Bude se to nějak řešit z řidičova pojištění?

            0 0
            • Bretek  

              JJ už to řeším přes jeho pojišťovnu, ale bude to asi na delší dobu. Uvidíme. JJ přilba vypadá jak kdyby se skoro nic nestalo. Ale už ji používat nebudu. Jak koupím nový bike tak si ji pořídím znova.

              0 0
              • alinceb  

                Pokud by šlo sehnat nové zapínání, tak bych jí zkusil rukama roztáhnout, jestli nemá někde prasklinu, a pokud nemá (i při záběru rukama by to bylo vidět), klidně bych ji vozil…

                0 0
                • Bretek  

                  To zapínání jsem na netu viděl, takže asi de koupit. Po tom co jsem viděl fotky auta jak jsem udělal tou přilbou prohlubeň do střechy tak to riskovat nebudu. Za to mě to nestojí, další takový náraz by mohl mít fatální následky.

                  0 0
                  • ghostik  

                    Přesně tak, tady bych to opravdu neriskoval.

                    0 0
                  • Richi  

                    Tak zas můžeš mít radost, že sis vybral tu správnou značku.

                    Fajn, že jsi to přežil relativně bez zranění. :-)

                    0 0
                    • Bretek  

                      Spešla moc nemusím, ale po této zkušenosti si určitě koupím zas Vice. Na vlastní kůži vím, že něco vydrží a sedí mě dobře na hlavě. Teď musím pořešit pojišťovnu a pak začnu vybírat nové kolo. Bude to určitě zase Canyon protože jsem s ním byl maximálně spokojený, ale přemýšlím, že si připlatím a vezmu Nerve AL.

                      0 0
                      • nitraq  

                        Z toho zbořenýho můžeš dost dílů střelit, zadní polovina kola bude v pohodě, ne? A taky bych tuhle helmu už neriskoval, když vidím, jak dopadlo kolo.

                        0 0
                      • joudys  

                        moc by mě zajímalo jak to s tou pojišťovnou dopadne, co všechno uhradí a jak to posoudí? Bude hradit pouze to co bylo zjevně poškozené (např. rám, kolo) a jak? Co ostatní a co když nelze rám dokoupit samostatně? Aby na tom člověk nebyl ještě tratný, že dostane pouze nějaký podíl z nového kola, nemusel si připlatit za nové a doma mu zbydou komponenty. Tak jako tak je dobrý alespoň fakt, že si to kolo člověk otestoval a pokud měl nějaké výhrady tak se při koupi nového lépe zařídí.

                        0 0
                        • Bretek  

                          No uvidím jak se zachová pojišťovna. Jinak teď jsem se díval a je tam poškozená i přední vidlice je nějaká vydutá. Na zadním kole jsou vyrvané nějaké špice tak uvidím co s tím. Pak dám vědět jak to dopadlo s pojišťovnou. S tím kolem jsem byl spokojený, ale řekl jsem si, že si udělám radost a koupím lepší model. Teda, až podle toho co pustí pojišťovna.

                          0 0
                          • Dejv94  

                            No, jelikož ti zrušil vpodstatě celý kolo, tak by ti měla pojišťovna proplatit kolo (stejně jak když se auto napíše na totálku ale zadek má vpoho, ne?). Každopádně jak se to řeší s pojišťovnou s cenou? Ty dokládáš kolik jsi za to dal nebo mají nějáký tabulky, podle internetových cen?

                            0 0
                            • joudys  

                              aby mu právě likvidátor neodečetl hodnotu komponentů, které jsou funční nebo nepoškozené, což může být vše kromě rámu, vidlice, ráfků a výpletů

                              0 0
                              • Bretek  

                                No s tím nestraš. Uvidíme, ale dopravák co to řeší tak tam napsal, že to je totálka.

                                0 0
                              • Bretek  

                                No s tím nestraš. Uvidíme, ale dopravák co to řeší tak tam napsal, že to je totálka.

                                0 0
                              • Spathodus  

                                Jj, před pár lety jsem takhle řešil auto na totálku a odečetli mi věci, které byli použitelné a měl jsem si je prodat. Pojišťovna neřeší, že já jsem nehodu nezpůsobil, bylo to auto, které mi vydělávalo peníze a ještě bych si ho měl rozebrat a prodávat na ND. Velkoryse mi nabídli jejich partnera, který by to ode mě koupíl vcelku jako vrak. Ovšem za směšnou cenu. Snad budeš mít s kolem větší štěstí.

                                0 0
                                • oddie  

                                  Tomu se dá ale bránit, pokud tě pojišťovna vezme na hůl.

                                  0 0
                            • Bretek  

                              Zatím nevím. Dneska jsem to nahlásil na pojišťovnu a uvidíme. Budou mě dál kontaktovat a chtít po mě další věci jako lékařské zprávy, účtenky od poškozených věcí a tak.

                              0 0
                      • Richi  

                        Bell míval nějakou akci, že když helmu rozbiješ do nějaké doby od koupě, na nové sleví.

                        Myslím, že to bylo do roka a sleva 50%, ale už je to doba co jsem helmu kupoval.

                        Jestli máš přilbu nějak novou, zkusil bych Spešlu poslat pár fotek a poděkování, že jsi rád, že sis ji koupil atd.

                        Kdo ví, třeba ti nějak výjdou vstříc.

                        0 0
                        • Bretek  

                          Když jsem ji kupoval, tak jsem se na to ptal a spšl to nemá. Ale zkusit to můžu najdu email na oficiální zastoupení spešlu v ČR a uvidíme. Za pokus člověk nic nedá. Dík za radu.

                          0 0
                        • McBlacky  

                          to bych si ušetřil snahu – se spešlem.

                          jinak tenhle program má pořád Giro

                          0 0
          • Bretek  

            Helma byla jen vzadu poškrábaná a prasklé zapínání. Dlouho mě nevydržela, měl jsem ji měsíc. Ale pomohla. No a kolo mě vydrželo 6 měsíců a je taky na odpis. Chjo :-(

            0 0
          • Bombos3  

            Helmu určitě vyhodit nebo nechat na památku, ale rozhodně nepoužívat. Po takovém nárazu určitě nebude funguovat na 100%.

            Jak se policisté/auto­mobilista a hlavně pojišťovna tvářili na to, že kolu chybí povinná výbava?

            0 0
            • Dejv94  

              „Pane policisto, jak mám umístit blatník do Lefty?“ :-D

              0 0
              • Dejv94  

                uuu, ted na to koukám, povinné jsou pouze odrazky, dvě brzdy a nějáký zaslepení řídítek a zaoblení hran (za snížené viditelnosti světla). Blatníky jsou pouze doporučená výbava.

                0 0
                • Pavel  

                  Ani odrazky nejsou povinné. Mohou být nahrazeny „odrazovými materiály na obuvi a oděvu cyklisty“…

                  0 0
                  • Dejv94  

                    Jasně, ale pořád jsou to odrazové plochy)

                    0 0
                    • Bretek  

                      Pojišťovna nevím, ale měl jsem na kole blikačku a přední světlo i když nebyly zaplé tak se to dá považovat jako odrazky , to je můj názor. Jinak jsem měl reflexní prvky na botách a oděvu.

                      0 0
      • Lenka.05  

        Tyvoe, to zni hruzostrasne. Jeste ze to dopadlo takhle… Brzo se uzdrav.

        0 0
        • Bretek  

          JJ děkuju. Podruhé jsem se narodil. Kámoš co jel se mnou a viděl to live, tak si myslel, že je po mě. Jenže já jak jsem byl v šoku, tak jsem se zvedl z cesty a šel se podívat co je s kolem. Naštěstí sem si to pak uvědomil a hned jsem si lehl a čekal na ZZS.

          0 0
          • Bruca  

            já si taky po bouračce stoupl i přes naléhání kolemstojících. a pak jsem se fofrem opřel o značku a „stál“ v předklonu. no jo, holt zlomený obratel :-)))

            0 0
            • Bretek  

              To je holt adrenalin a šok. Tělo je tak nastavené. Mě ty zranění začaly bolet až tak po 5 minutách jak jsem se vzpamatoval.

              0 0
          • Džey Ár  

            Správná reakce, člověk se přece nějak poléčí, ale co k…a kolo :-)! Lidi jezdí jak hovada, mám na silnici tak neuvěřitelné zážitky, že se divím že se na ni stále vracím. Jinak má „srážka“ s autem dopadla taky šťastně. Jel jsem se spolužákem ráno do školy. Valíme ve ,zdúrazňuji 2,5m širokém odstavném pruhu, vedle sebe. Z prava přichází vedlejší, bohužel jsem zůstal vedle kamaráda a projíždíme připojovací pruh. Naráz do mně najíždí auto zezadu rohem kapoty, dávám myšku do kamaráda ten jde do vozovky, naštěstí to ustál, a já skáču tygra před auto. Týpek to naštěstí ubrzdil pár cm ode mne. Prý si nás nevšimnul, koukal dozadu jak se připojoval. Štěstí jsme s kamarádem měli oba, páč zrovna nás nic namíjelo vlevo, jinak by byl pod autem dřív než já. Výborná byla dohra. Pán z auta že mně hodí do nemocnice. Nebylo mi nic, ale dojeli jsme tam s kamarádem po ose. Pán mi dal opsat občanku a ve škole jsem zjistil že to je tatík jiného spolužáka :-)!

            0 0
            • Bretek  

              Tak hlavně ze jste byli v pořádku.

              0 0
            • Kosta  

              Přesně tak, lidi jezdí jak hovada a je jedno, jestli autem, nebo na silnici. I když pokud jede skupina odresovaných cyklob** cyklistů, tak už to zavání problémem.

              0 0
              • Bretek  

                To je dáno dnešní dobů. Lidi jsou lhostejní k ostatním a hledí jen sami na sebe a z toho pak plynou takovéto věci.

                0 0
              • MichaelSimek  

                co ma dres spolecneho s „zavanem problemu“?

                0 0
                • zichis  

                  na to se ho neptej, to není myšlenka z jeho hlavy, on jen opakuje co ho naučila lůza ve svejch diskuzních kroužcích neurotického pindání.

                  0 0
                  • jkadlubiec  

                    bohužel se taky přidávám ke sraženým, jel sem po hlavní a borec v protijedoucim aute co odbočoval doleva mi nedal přednost, naštěstí to pro mě dopadlo „jen“ tím že sem ho střejchnul z boku a přeletěl přes něj , kolo je ko resp jen rám já mám jen pohmožděný krk a nohy , co se týše jeho pojistky má jen povinné ručení můžu i přesto něco žádat nějaké odškodnění? moc se v tom neorijentuju a nikdy sem to neřešil teď si sice doma nějaký ten čas poležím ale věřím tomu že tak za 2–3 týdny přijde abstak a budu chtít vyjet znova:D

                    0 0
                    • felix.org  

                      Náhradu škody můžeš uplatňovat právě z povinnýho ručení. Škodu na kole, na oblečení, na věcech po kapsách, bolestné, náhradu ztráty na výdělku, poplatky u doktora, doplatky za léky, náklady na cestu k doktorům atd…

                      0 0
                      • Meluzina  

                        D.A.S.?

                        0 0
                      • rasto  

                        jak rika felix.org.

                        skodu radeji trosku prifoukni, abys nebyl moc tratny na amortizaci (kterou pojistovny rady uzivaji).

                        0 0
                        • nitraq  

                          Jak to myslíš, přifouknout škodu?

                          0 0
                          • Kouba_2005  

                            Asi má na mysli třeba posudek od kamaráda z shopu, co všechno je na kole zničené nebo poladit pořizovací ceny komponent.

                            Dneska už si ale pojišťovny dávají hodně dobrej pozor na to, co jim lidi posílají, aby minimalizovali krytí škod. Nejsou třeba ani líní se mrknout do exif dat, jestli fotodokumentace byla pořízena tak jak je dokladováno apod. Já bych se na nějaký očůrávání raději vyprdnul.

                            0 0
                            • nitraq  

                              S tou cenou komponent mě leda napadá brát ofiko MOC ceny dovozce, který jsou často dost jinde, než ceny na eshopech.

                              0 0
                              • Kouba_2005  

                                Když mi maník s bagrem předloni porovnal předek auta, tak přijel likvidátor a měl s sebou ceník jak origo dílů, ale i druhovýroby. U kol ale netuším, jestli je zajímají eshopy.

                                0 0
                                • xshreck  

                                  S amortizací bych je poslal do kakáčku

                                  0 0
                                  • blaf  

                                    oni tebe taky

                                    0 0
                                    • xshreck  

                                      Myslím, že se pleteš. Jak si odůvodní amortizaci? že klesla hodnota? Hodnota mé věci po havárii šla dolů rapidněji – novým komponentem se dostanu na starou hodnotu.

                                      Takže tím pádem budu vozit rok starou rebu, ale protože je amortizace, dají mi recona?

                                      0 0
                                      • blaf  

                                        za rok starou rebu ti daji tolik za kolik bys ji ted prodal, urcite ne za kolik jsi ji tehdy koupil nebo za kolik koupis ted novou

                                        bohuzel proti tomu asi neexistuje efektivni ochrana :(

                                        0 0
                                        • xshreck  

                                          Je tomu jak u auta, nebo ne?!

                                          0 0
                                        • xshreck  

                                          Neb já bych si nic vyplácet nenechal, chtěl bych kolo v servisu uvést do funkčního stavu, v jakém bylo předtím.

                                          Samozřejmě pokud kolo bylo poškozené (dejme tomu vidla vydřená opotřebením), tak s tím by byl problém.

                                          0 0
                                          • blaf  

                                            u auta to je stejny

                                            kdyz chces dat auto do puvodniho stavu tak bud das do servisu kam ti reknou, pak to zaplati komplet nebo to das kam chces, ale pak je velka sance, ze ti to komplet nezaplati

                                            jestli maji nejaky nasmlouvany cykloservisy to netusim, bylo by fajn, kdyby zaplatili puvodni castku kola (a logicky by to tak byt melo), ale oni chteji co nejvetsi zisk a to za kazdou cenu

                                            0 0
                                            • nitraq  

                                              … oni chteji co nejvetsi zisk… – a která firma ne?

                                              0 0
                                              • blaf  

                                                nektere chteji i spokojenost zakaznika, ale souhlas, kazda firma musi produkovat zisk

                                                0 0
                                                • Japhy  

                                                  Spokojenost zákazníka slouží k tomu aby jich měli co největší portfolio a dokázali z nich vygenerovat co největší zisk. To je primární cíl firmy, liší se jen taktika jak ho dosáhnout.

                                                  0 0
                                                • Japhy  

                                                  Spokojenost zákazníka slouží k tomu aby jich měli co největší portfolio a dokázali z nich vygenerovat co největší zisk. To je primární cíl firmy, liší se jen taktika jak ho dosáhnout.

                                                  0 0
                                            • Jimm22  

                                              Mně rovnou likvidátor oznámil, že jestli chci na motorce aby mi v servisu dali originál kotouče Honda, tak mi to nezaplatí celé. Ale když si vezmu neorigo, tak to kešnou komplet. Tož asi tak, nečekej zázraky že dostaneš velkej balík.

                                              Jo jinak si nejsem jistej jestli jde z povinnýho ručení zaplatit jak tu někdo psal cestu k doktorovi, ztrátu výdělku, hadry a pod. Tohle bych řekl že se buď domluvíš s viníkem a on ti to zaplatí a nebo to po něm budeš soudně vymáhat.

                                              0 0
                                            • oddie  

                                              Zkušenost u aut mám několikerou, a to takovou, že pro servis je to super kšeft, dělat na krycí dopis od pojišťovny a ještě případně o něco stáhnout kolouška zákazníka.

                                              První případ – kamarád zastavil před přechodem, druhý za ním ne, nastřelený zadek a levý blatník. Kamarád to chtěl dát servisu, ať si to s pojišťovnou vyřídí, řekl jsem mu, že se zbláznil, ať si to vyřídí s pojišťovnou sám a servisu zadá opravu za své. Výsledek? Pojišťovna plnila 97tis Kč, oprava v servisu 54tis.

                                              Druhý případ – za kolegou někdo nedobrzdil, zadní nárazník s výztuhou a zadní dveře v háji. Chtěl to mermomocí dát servisu, ať si to vyřídí, aby se nemusel o nic starat. Plnění pojišťovny 65tis Kč, stejnou opravu jsem byl schopen zajistit za 25tis Kč…

                                              O případné opravě z dílů z vraku, což zvláště u nárazů zezadu je hodně levné, protože tyhle díly hodně zbývají a jsou levné, ani nemluvě. Prostě – někdo dostane kompenzaci i za ztrátu hodnoty toho opravovaného auta, a někdo ji velkoryse přenechá servisu, aby se ten napakoval :P

                                              0 0
                                              • xshreck  

                                                Tak nějak… Když jsem viděl, co chtěl teď za „malou“ opravu ofiko servis… myslím, že jinde by to udělali za třetinu.

                                                Btw pojišťovna proplácí i zapůjčení auta atd … A ze zákona má zaplatit vše.

                                                Ale zase, pokud mi ohnou sjetý kotouče nebo tak – toš to nevím jak by se řešilo. Ale funkční díly maj prostě spravit.

                                                0 0
                                        • Vrci  

                                          http://www.amortizace.cz/amortizace/

                                          Máš nárok na cenu nových dílů. Pokud jde o servis je jedinou cestou zaplatit rozdíl a po pojišťovně vymáhat amortizaci. Odkazů najdeš na netu víc. zde uvedený odkaz na judikaturu Ústavního soudu by měl stačit. Pojišťovny to samozřejmě zkouší.

                                          0 0
                                  • felix.org  

                                    Napřed by tam ale oni poslali tebe :-)

                                    0 0
                                    • jkadlubiec  

                                      zeptám se možná jako uplny lopaťák:D můžu třeba žádat aspoň prachy na nový rám , sice maxbika mám přes 2 roky ale rám byl ok až na pár oděrek, co sem se díval na netu tak přímo tenhle typ už se neprodává ale podobné parmetry tj velikost a typ al 7005 rámu vyjde okolo 5000,– http://dily.maxbike.cz/…000–460-bily díky kdyžtak za odpověd :)

                                      0 0
                                      • felix.org  

                                        „Škoda se nahrazuje uvedením do předešlého stavu. Není-li to dobře možné, anebo žádá-li to poškozený, hradí se škoda v penězích.“

                                        Asi nebudeš chtít po pojišťovně novej rám, ale budeš chtít mít kolo ve stavu jako před nehodou. Ideálně bych si vyčíslil náklady na opravu (ideálně nějakým servisem s rozpisem potřebných dílů a jejich ceny a určitě i s rozpisem dalších nákladů, zejména práce na přestrojení rámu) a toto uplatňoval jako škodu, která vznikla na kole.

                                        0 0
                                        • Radez  

                                          Ahoj,

                                          mohl bys mi tak sím poradit?

                                          Paní mě sundala autem z kola. Já na hlavní ona z vedlejší, vinu přiznala a bude to řešit její pojišťovna.

                                          Zadní kolo mám dokroucený a špice povohýbaný, tak to je asi jasný, ale asi by se z toho dala vzít kazeta případně kotouč to nevím. Řeší se takovýto rozdíly (myslím celý zadní kolo nový komplet, nebo ještě sundávání všeho, co jde) nebo to už pak případně záleží na servisu?

                                          Jak se dá dokázat, že přehazka nevalí na 100% po rovnání (je vykroucená i s patkou) a před tím valila pěkně. Servis sice může říct, dobře máš to narovnaný, nepotřebuješ novou, ale jestli to bude chodit naprd, tak jaký je pak řešení? Pořád to vracet do servisu? :-)

                                          Jak se dají třeba nárokovat prodřený/roztrhaný rukavice? Účtenkou, když jsem si je loni kupoval a oni si z toho vypočítájí (nějak)„amortizaci“ a pak mi něco dají?

                                          Stejně tak podřený další části kola, který samozřejmě už párkrát spadlo, ale zase ne takhle, jak když jsem spadnul v rychlosti na asfalt.

                                          0 0
                                    • xshreck  

                                      To už by řešili s jinou osobou potom

                                      0 0
                    • Rychlej turista  

                      Vše jde z jeho povinného ručení. Ty potřebuješ jen dva papíry – od četníků a od doktora. Vše ostatní zařídí likvidátor a ty by ses správně o nic neměl starat. Jen počítat prachy :-)

                      0 0
    • BLACK1E  

      Tak už se to stalo i mě. Dneska ráno mě zezadu nabral Tranzit. Prej mě proti slunci vubec neviděl. Každopádně jsem měl štěstí jak prase. Tranzit měl zrcátko na milion kousků a pavouka na okně. Já skončil v poli s bolavou rukou.

      Chvíli jsem nemohl uvěřit, že mám ruku celou, ale nakonec jsme si popřáli hezkej den a jeli dál.

      0 0
      • jIrI___  

        Sejme tě auto a ty ses ani nenechal preventivně odvézt na kontrolu do nemocnice?

        0 0
        • nitraq  

          +1. Navíc když udělal pavouka na skle.

          0 0
        • BLACK1E  

          Napřed jsem chtěl, ale koneckonců jsem jen dostal ránu do ruky a spadl do měkkýho . Když se natáhnu někde v lese, tak to většinou jsou horší kotrmelce. Taky jsem z tý škarpy vylezl nastarotvanej jak prase, ale když jsem viděl jakej vítr měl ten řidič, tak jsem radši nic neříkal.

          Měl jet blbec pomalejc když nevidí kam jede. Nakonec mi dal litr za bundu, která byla už rozdrbaná a sám dá dvacku za auto.

          0 0
          • jIrI___  

            Rukou jsi urazil zrcátko a udělal pavouka na sklu? Zřejmě slušnej oddíl :))

            0 0
      • iron.hide  

        to si zle spravil, mal si volat fizlov. Hlavne kvoli tomu, ze mozno o par dni zistis ze mas nieco zlomene alebo natrhnutu slezinu.

        0 0
      • skvedo  

        Měl sis od něho minimálně nechat podepsat ten standardní formulář pojišťovny.

        Táta si jednou zapíchl řídítka do stehna. Domů se v klidu došoural, to bude jenom velká modřina. Na druhý den odpoledne nemohl pořádně chodit, půl nohy modré. Jel na pohotovost, myslím týden s tím nakonec marodil. Nebylo tam sice cizí zavinění, ale je to příklad jak se nevinné bebí může zvrtnout.

        0 0
    • Doomek  

      Minulý rok jsem si koupil jen na dojíždění xc meridu stařičkou po pár měsících jsem uprostřed centra innsbrucku rubal na blikající křižovatce v půli přeskočil řetěz na kazetě a napálilo to do mě subaru hezky do zadní stavby celej zadek se podemnou prohnul tak si říkám sakra kolo v hajzlu šlapal jsem dál subaristovi jsem zamával že jsem cajk po příjezdu do práce jsem se nestačil divit zadní stavba rovně kolo bez osmi stařičký hliník se jen prohnul a vrátil kde byl :-D

      0 0
      • Kouba_2005  

        Slyšel jsi někdy o interpunkci? To nejsou ty dráty do nosu ani umělé přerušení těhotenství …

        0 0
        • Doomek  

          Není čas ztrácet čas ale dobrá, budu se snažit,…stačí?

          0 0
          • Smazaný účet  

            Není čas ztrácet čas luštěním takových příspěvků :(

            0 0
            • Doomek  

              Dobrá tedy omlouvám se, budete mi to dávat sežrat ještě dlouho? :-D

              0 0
              • -b-n-x-  

                V pohode. Na cizince z Rakouska dobre :-)

                Nekteri mistni psali hure.

                0 0
                • tromboonen  

                  Taky myslim, tohle nema carky a tecky, ale furt je to gramaticky spravne.. trochu dyl trva to precist a oci se nemaj ceho chytit, ale jinak cajk, kor na nekoho kdo zije mimo..

                  Znam debily (a hlavne debilky), co pul roku nekde myli nadobi nebo utirali fakanum zadky a uz „zapomeli“ cesky… akorat ten druhej jazyk se vubec nestihli naucit a jen kecaj, jedne takove krave jsme rikali „forgotka“, protoze furt prerusovala sve ceske vety v radoby emerickym prizvuku slovy „Oh, I forgot..“ jako ze si nedovede vzpomenout… neumela ani cesky ani anglicky.. (a sorry že seru na čárky a háčky, moje prsty to tak radši).

                  0 0
                  • Doomek  

                    Moje slova, i když už jsem dlouho pryč,na svůj mateřský jazyk nedám dopustit idioti co říkají že zapomněli svůj jazyk,? to je absolutní kravina v dnešní době internetu… Fakt k smíchu:-D hlavně domů to mám 650km takže jsem doma často:-D

                    0 0
                  • -b-n-x-  

                    Jaj! Jak ja bych chtel na chvili zapomenout cestinu pro zlepseni anglictiny :-). Akorat tusim, ze kdyby se to stalo, tak se ta anglictina nijak nezlepsi.

                    0 0
                    • Doomek  

                      Jo jo většina lidí co se vrátí ze zahraničí ,si uvědomí že se naučily leda tak polsky, hlavně z UK, NL a USA :-D

                      0 0
              • Smazaný účet  

                Jako popravdě se nic moc nestalo, jsou horší věci… ale ta hláška o tom času si prostě řekla o rýpnutí :)))

                0 0
                • Doomek  

                  Já sem taky v pohodě, čech jsem stejnej jak vy ale jak říkal Deph, všude dobře doma ne! :-D

                  0 0
    • Smazaný účet  

      Využiji vlákna pro dotaz. Dneska mě při tréninku srazilo auto, na hlavní komunikaci mi nedal přednost pán, který pak nadýchal 1,3 promile. Výsledek je takový, že auto má na kapotě dvě šmouhy od mojí omotávky a já mám vakl a osmu v obou kolech, roztrhané sedlo a otřískané dualy, rám+vidle vypadají, že budou ok.

      Co mě zajímá, je následné jednání s pojišťovnou. Na co si mám dát pozor a jak s likvidátorem komunikovat ? …Protože si nedělám iluze, že mě pojišťovna nebude chtít odrbat a likvidátor bude vymýšlet vše možné i nemožné. :)

      0 0
      • rkawa  

        právníka a soudniho znalce.. kór když byl pán ožralej, tak z toho vyjdeš dobře..

        0 0
      • zderes  

        Kolo dej do servisu, domluv se s něma, že přijde likvidátor a trošku si kolo sprav, určitě na tom vyděláš. Navíc si nech zaplatit přilbu, oblečení, rukavice a tak. Tohle všechno Ti proplatí pojišťovna. To, že má on něco na autě neřeš, je to jeho věc. K tomu byl pod vlivem, tak bych ho moc nešetřil.

        0 0
        • rkawa  

          taky lze takto, nevidim duvod proc by se likvidator snazil kratit plneni, kdyz to stejne pojistovna bude vymahat po ozralem panovi.. leda ze by likvidator byl kamarad ozraleho pana, v tom pripade je lepsi ten pravnik a soudni znalec..

          0 0
      • Smazaný účet  

        Oblečení je krom trochu odrané bundy v pořádku, včetně helmy. Na silnici jsem si „lehl“ na pravý bok, hlava se naštěstí asfaltu vůbec nedotkla. Zase nechci být hajzl a vydělávat na situaci. Ale byl bych rád, kdyby kolo bylo uvedené do původního stavu bez keců typu: „to je jen poškrábané“, „amortizace“, „to jste si mohl udělat sám“. Navíc bych si rád nechal v servise prohlédnout komplet celé kolo, jestli není někde něco prasklé. Nerad bych, aby se to kolo pode mnou rozletělo někde na závodě ve sjezdu :(

        0 0
        • rkawa  

          to je prave to, co ti rekne ten pravni zastupce, jestli se uplatnuje amortizace nebo ne, atd.. ale nejlepsi asi fakt to odnest do autorizovaneho servisu a at to cely vyresej za tebe, by ti vlastne meli i pujcit nahradni kolo po dobu servisu :-)

          0 0
          • Smazaný účet  

            ideálně bych to viděl tak, že bych to odnesl do pořádného servisu, kde bych si potřebné nechal vyměnit a kolo prohlédnout a pak by to pojišťovně vše zdůvodnil mechanik – odborník. S ním bych se samozřejmě dopředu domluvil. Snad to tak půjde.

            0 0
            • rkawa  

              hele, to urcite funguje stejne, jako by te srazil a tys byl v aute.. takze jsou dve moznosti: bud to das do servisu a o nic se nestaras nebo to chces vyplatit rozpoctem a pak to resis s likvidatorem.. to je treba si v prni rade vybrat jakou cestu chces zvolit.. pro tebe asi nejlepsi varianta prvni..

              0 0
            • tromboonen  

              Jestli to byla jeho vina a navic nafoukal, moc bych se s tim nemazal, ne jen opravit, ale treba chtit nove paky, pokud jsou podrene, nebo alespon rozpocet na vsechno poskozene a pak s tim udelat neco rozumneho.. jde to z jeho pojistky, pokud by se likvidator cukal, napred jej trochu zmacknout a pokud neustoupi, poslat na to pravnika.. v tehle situaci muzes klidne vybehat neco za nemoznost kolo pouzivat/ujmu atd..

              0 0
        • Pavel  

          Rozhodně vyměnit přilbu a vidlici. I kdyby naprvní pohled vypadalo vše OK.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Mimochodem bylo to v Břeclavi na té šílené křižovatce před Dyjí u Racia. Kolo půjde asi k P. B. :)

            0 0
            • Jezevec70  

              V servise ti poradí. Už má s tímhle zkušenosti.

              A bacha na rám. Máš karbon, tam nikdo neví, co ta rána mohla způsobit.

              0 0
            • Smazaný účet  

              Tak to je fajn. Jinak rámu snad nic není, při kolizi to koupilo přední kolo, berany s pákami a sedlo. No a pedály samozřejmě hoblovaly asfalt :)

              0 0
              • Jezevec70  

                Právě že přední kolo.

                Kdysi jsem boural podobně. Trefil jsem přední kolo auta, které mi nedalo přednost. Přední kolo dobré, ale vidlice ohlá a rám taky hnutý. Ale to byl ještě starý ocelák.

                Rána se mohla přes krk vidlice přenést do hlavovky rámu. Ale nechci tě strašit.

                0 0
          • karliner  

            Proč zrovna přilbu a vidlici?

            0 0
            • zderes  

              Přilba se má po každém pádu když se bouchneš do hlavy vyměnit.

              0 0
              • ELx  

                Tvl, čteš vůbec, co píše?

                „Oblečení je krom trochu odrané bundy v pořádku, včetně helmy. Na silnici jsem si „lehl“ na pravý bok, hlava se naštěstí asfaltu vůbec nedotkla.“

                0 0
                • zderes  

                  Jasný, jsi neskutečnej borec, bohužel asi Ty nečteš co jsem psal výše. Od pojišťovny může chtít zaplatit tyto všechny věci. Takže nečteš, nevíš a děláš závěry. Asi jsi to několikrát řešil.

                  0 0
                  • ELx  

                    Už vidím, jak mu likvidátor proplácí nepodřenou, nepoškozenou helmu :-)

                    0 0
                    • mandak  

                      Na kterou vůbec nespadl :-D

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      Ta helma má jednu prasklinu ( prasklinu jsem „nakrmil“ sekundovým lepidlem, není vidět ). Ta má ale původ z jiného „leteckého dne“ z loňské sezony. Takže prasklina by byla, ale řidič této nehody za ni nemůže ;-)

                      0 0
                      • mandak  

                        Mám z toho takový ambivalentní pocity, na jednu stranu se mi líbí, že ho nechceš sedřít z kůže, za všechno co neprovedl… Na druhou stranu mě hrozně sere, že někdo takhle takhle „vožralej“ sedne za volant…No hlavně že jsi celej a nic vážného se nestalo… Btw: jakou jsi jel rychlostí cca?

                        0 0
                      • Smazaný účet  

                        Jako mohl bych si dopřát novou helmu, hadry, boty. ale myslím, že chlapík už tak bude lapat po dechu… za ten alkohol nafasuje 15–20K pokutu ( jeden známý takovou odměnu za promile dostal už několikrát, a to nikoho nesundal ) a dalších 6–15 spolkne moje kolo, podle toho, co vyvodí mechanik. Takže už tak má několik důchodů mimo v háji.

                        Nabízel mi vyrovnání mimo PČR, ale na to jsem nepřistoupil. Pak by se k tomu už nemusel hlásit…

                        Jinak jsem jel asi 36 km/h.

                        0 0
                        • tromboonen  

                          Hele, jedna vec je chapat staryho pana, ale 1.3 promile nenasbiral jen tak omylem a asi takhle jezdi pravidelne, moh si bejt penke rozlamanej, nebo to moh napalit do malyho decka..

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            No podle mne už noty na auto asi neuvidí a s tím souhlasím. Noha se sice začíná ozývat, ale jsem OK. Kdybych se netrefil dopředu nad motor, ale hlavou bych vysklil okno, nebo trefil sloupek… tak teď asi ležím někde ve špitále.

                            0 0
              • zdenal8  

                Tak to bych kupoval helmu tak 2× do roka.

                0 0
                • zderes  

                  To i já :-D , proto když jsem měl možnost ať už na motorce nebo kole ji takto vyměnit, tak jsem nebyl hloupej a udělal to.

                  0 0
                  • karliner  

                    Čili v překladu – když jsi měl možnost ojebat pojišťovnu, tak jsi to udělal. Rozumím tomu správně?

                    0 0
                    • zderes  

                      Bez jakýchkoliv výčitek. Platím pojišťovnám hodně. A většinou ojebávají pojišťovny nás.

                      0 0
                    • Pavel  

                      Vyměnit po takové nehodě (náraz kola do auta) přilbu, vidlici a rám není ojebávka pojišťovny, ale nutnost. Takové přilbě, vidlici či rámu po takové „prdě“ již nelze moc věřit. Fakt bych nerad, aby to pode mnou později ruplo. „Jezevec70“ by o tom mohl vyprávět…

                      0 0
                      • karliner  

                        Zakladatel sám píše, že do hlavy se nepraštil, zajímalo by mne tedy, proč si myslíš, že je naprostá nutnost vyměnit přilbu. Ke srážce došlo podle popisu v takřka nulové rychlosti, zajímalo by mne tedy i proč si myslíš, že by se po takové lapálii měla měnit vidlice (teď dokonce už i rám…). Když blbě opřeš kolo o zábradlí a spadne ti na zem, tak také zahodíš rám i vidlici a kupuješ nové?

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Nevím jaké máš osobní kritéria pro posuzování rychlosti, ale mě 35–37 km/h jako nulová rychlost nepřijde. Na újmu na zdraví/vozidlech bohatě stačí 15…

                          0 0
                          • mandak  

                            Nj 36 km/h se tu jezdí na biku v terénu do kopce. Na silnici je minimum 50km/h v protivetru :D kdo jezdí pomaleji má kolo jen na dojíždění do hospody :D

                            0 0
                          • karliner  

                            Moje chyba, pomotal jsem to s causou zakladatele…

                            0 0
                        • zderes  

                          Že ty budeš ten likvidátor?

                          0 0
        • ELx  

          Jestli byl pod vlivem, tak bych klidně byl za hajzla

          0 0
          • rkawa  

            Přesně, hrát si na to, že nechci zneužívat situace a být hajzl je úplně mimo. Ten ožrala je hajzl a málem tě zabil! Dej to do toho servisu a ať to za tebe všechno vyřídí. Ty jen požaduješ vše uvést do původního stavu.

            0 0
          • tromboonen  

            Tak tak, 1.3 neni nejake pivko po obede..

            0 0
            • rkawa  

              1.3 promile je hlavně trestný čin.. Frajer bude pikat strašně!

              0 0
              • Smazaný účet  

                Frajer je děda cca 73 roků, nijak se nevykrucoval, pocítil lítost, ale právě kvůli tomu alkoholu si nebudu hrát na matku Terezu.

                0 0
                • rkawa  

                  On nemá co lézt v 73 letech vožralej za volant! A to, že mu je 73 je ještě horší než kdyby to byl nějakej mladej jedinec.. Se raduj, že tě nezmrzačil..

                  0 0
                • gerrard  

                  73 let 1,3 promile asi dobry oddil, ten uz by si zaridit nemel

                  0 0
          • jIrI___  

            Pán si dal jen pár pivek po obědě, které na něho zcela jistě nemohly mít vliv, a ty hned takhle?

            (Než dojde k hromadnému urážení, tak je to jen analogie k pivnímu vláknu alkocyklistů)

            0 0
            • nitraq  

              Kinetická energie auta a nebezpečnost takovýho chování versus kinetická energie kola a nebezpečnost cyklisty… nic?

              0 0
              • jIrI___  

                Ne, jde o princip.

                0 0
              • tromboonen  

                No hlavne cyklista by 1.3 promile nasbiral tezko a kdyz, tak by se na tom kole neudrzel a schoulil se do prikopy.. dedek v aute moh nadelat mnohem vetsi paseku nez nadelal..

                0 0
                • Pavel  

                  Víš o tom, že píšeš nesmysly? ;-)

                  Člověk s 1,3 v krvi není v bezvědomí. Teda většina lidí.

                  1,3 jsou cca čtyři dvanáctky.

                  0 0
                  • tromboonen  

                    Ok, ne v bezvedomi, ale ty 4 kousky by musely but hodne rychle a nalacno? Je to indivindi, ja to psal ve vyznamu ze nejde o jedno nebo dve pivka k obedu..

                    0 0
                    • Pavel  

                      Normálně čtyři kousky na pohodu, řekněme co půlhodina jedno.

                      Sereš mne, dostal jsem chuť na pivo! :-))

                      0 0
                  • Smazaný účet  

                    Pro mě sou smrtelná dávka 4 desítky.

                    0 0
        • Kosta  

          Nechceš být hajzl? No pokud by mě srazil někdo, kdo nadýchal 1,3, pak bych ten hajzl klidně byl.

          0 0
    • zderes  

      I pokud by opilý nebyl, jednou to pojišťovna proplácí, tak si vždy nech zaplatit. Neplatí to viník (pokud by Ti ho bylo líto) ale pojišťovna. pojišťovně každý z nás cpeme horem spodem. Tak nevidím důvod je trošku nepodojit. Přilbu určitě, oblečení jistě také nemáš jak z výlohy, boty, rukavice a kolo, na více věcí jsi přišel v servise.

      0 0
      • rkawa  

        V tomto případě to bude pojišťovna vymáhat po viníkovi, právě kvůli tomu že byl ožralej. Ale platit to bude nejdříve pojišťovna poškozenému..

        0 0
    • Smazaný účet  

      S tou vidlicí to je logické. Sice si moc detaily nepamatuju, jen jsem po dobu 5 sekund měl před očima hořčici ( ten favorit měl takovou barvu ) a cítil, že někam letím… ale v podstatě jsem do něj narazil kolmo vůči jeho boku, takže tu vidli určitě zvážím.

      0 0
      • rkawa  

        at ti to poradne prohlidnou v tom servisu, rozeberou to a zkontrolujou ti to pod lupou, malinka prasklina na laku a muze byt pozdeji zadelano na osklivej pad..

        0 0
    • saintjv  

      Hele kamo asi takhle. Tady absolutne neresit jestli ses svine nebo ne. Ted vse vypada ze je v poradku. Za pul roku ti prdne ram a budes brecet, ze to je nasledkem toho ale uz se nikde nedovolas. Evidentne jsi slusny clovek z toho co jsi psal, ale jak uz nekdo zminil clovek co jede vozralej, nezlob se na me zadny slitovani nezaslouzi. Hlavne to nebude platit on ale pojistovna. At si to pak on doresi s ni… Uvedomujes si vubec ze te mohl zabit????? Asi ani ja kdyz to pisu si uvedomuju,, ze nejsem cistej, ale proste tohle je risk, ktery ten clovek na sebe vzal a ted jsou bohuzel dusledky. A tady proste neznam bratra. Chci vse do puvodniho stavu bez ohledu na to kdo nebo co to zpusobilo. Kurna stat nas dre kde muze na danich, pojistovny na pojistkach, tel.oprator na telefonech… Nikdo se te nepta kolik vydelavas…

      Proste tady bud sobec, diky nemu mas posranou vyjizdku, kolo, psychiku atd… byl vozralej tak at nese dusledky… ***** pri pomysleni ze by mi trefil syna, tak ho jeste zlyncuju… Uplne jsi me vytocil, kdyz to ctu…

      0 0
      • zderes  

        Má pravdu ten chlapec! :-)

        0 0
      • Stingray  

        Napsal jsi to pěkně, s jednou chybkou. Když byl alkohol, škody sice platí pojišťovna, ale ta si to bude potom nárokovat po tom ožralým lojzovi a dobře mu tak…

        0 0
    • Smazaný účet  

      Dnes jsem měl kolečko mechanik-policie-pojišťovna. Řidičovi jsem tipoval lehce přes 70, ale podle lejstra z nehody mu je 81…to jen pro zajímavost, na věci nic nemění :-) V pojišťovně se mnou udělali záznam o pojistné události, kde je přímo zanesen kontakt na můj servis.

      Z rozhovoru vyplynulo, že by měl následovat přesun kola do servisu a posléze proplacení faktury, ale čeká mě domluva přímo s likvidátorem.

      0 0
      • Pavel  

        No tak jesti mu bylo 81, tak to promile plus už skoro na nic vliv nemělo… :)

        0 0
      • -b-n-x-  

        Sakra, do 81 jezdi autem do hospody, a ted aby se naucil na kole :-)

        0 0
      • rkawa  

        Dědkovi je evidentně úplně jedno co sním bude v tomto věku. Mu seberou papíry a stejně bude jezdit dál, protože druhej den zapomene, že mu ty papíry sebrali.. Pokud do jedna-osmdesáti nepochopil, že vožralej za volant nelezu, tak teď, už starého psa novým kouskům nenaučíš.

        Mimochodem, dělali mu testy na amfetamin? Dneska je možný úplně všechno :-)

        0 0
      • kubad  

        likvidátora osobně pokud nemusíš neřeš, nech to všechno na servisákovy, má s tím zkušenosti,

        dnes jsme o tom shodou náhod mluvili :D

        0 0
        • Smazaný účet  

          Aha… :o) to jsem nečekal… No snad to dobře dopadne, pojišťovna jak má cvakat, tak je to fujky, fujky. A pohnout by si taky mohli, ať se svezu aspoň v Dukovanech, když už ne Paríž.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.