• timi

    Mam tuto kolobezku:

    http://kolobezka.com/…alog_k5.html

    Rad bych zakoupil lepsi brzdove spalky. Umite mi nekdo poradit jake si muzu dovolit koupit na 12ti palcova kola?

    Tomas

    0 0
    • juli  

      Krátké kvalitní špalky budeš hledat těžko, nebo alespoň já o žádných nevím. Dalo by se ovšem vyzkoušet nějaké silniční.

      0 0
    • lindas  

      buď v klidu, dáš tam i dlouhý špalky – vyzkoušeno, např. orig. Avidy SD7 brzdí skvěle…

      0 0
      • juli  

        Já teda nevím, jak mají ty Remerxy širokou brzdnou plochu, ale teď tady zkouším na nějakých noname 12" ráfcích umístění dlouhého špalíku a buď zasahuje do pláště, nebo jeho spodní část je mimo plochu.

        0 0
    • kcvalin  

      Dobra koupe – tuhle k5 uz mam asi 3ti nebo 4tou. Podle meho nazoru je to nejlepsi mala kolobezka. Spalky jsem obycejne resil tak, ze jsem koupil obycejny na Vecka a upiloval nepotrebnou delku a vytvaroval, aby to nelezlo do plaste. Nejvetsi boost docilis samozrejme vymenou pak na riditkach. Naby jsou super, ale rafky jsou obycejny – takze doporucuju obcas menit – bych si myslel tak hadam po 8000km, aby se ti nestalo tohle

      Ta kolobezka je stejne tak levna, ze si muzes kupovat co dva roky novou.

      Jinak znam cloveka, co na tom vozi rafkove magury – to by ti mozna pomohlo. Dle meho nazoru jsou ty vecka uplne dostatecne tak jak jsou.

      0 0
      • timi  

        Shanel jsem malou kolobezku a zadna jina me nezaujala tak jako tato. Jezdim na ni kazdy den do prace. Ted resim nahradni gumy. Uz jsem volal do rubeny co nabizeji. Jake pouzivas ty?

        Vymena brzdovych pak pomohla opravdu znatelne. Vecka jsou na ni Tektro a vypadaji robusne a prijde mi, ze chodi lepe nez Avid 3 co mela pritelyne na kole. Jeste jsem si koupil robusnejsi predstavec. Ten originalni mi castym vyndavanim a pritahovanim ve vidlici prasknul.

        Spalky tedy zkusim koupit a opilovat jako ty. Mrknu jake se prodavaji. Nikdy jsem je nekupoval.

        0 0
        • lindas  

          Špalky není třeba pilovat – koukni sem a sem.

          Na Rubeňácký pneu se nemá cenu spoléhat, snad jen na slicky – jinak jsou to pláště na kočárky. Já asi rok jezdím Schwalbe City Jet a nemůžu si je vynachválit.

          0 0
          • kcvalin  

            Moje zkusenost je, ze spalky treba pilovat je – neboli, kdyz jsem upiloval horni rohy (ty co by skrtaly o pneu), tak ten spalek doseda vetsi plochou. V opacnem pripade cast spalku nebrzdi zespoda. Ovsemze kazdemu co jeho jest – dulezite je se vyvarovat skrtani o pneu, jinak je to jedno.

            Ty schwalbe vypadaj dobre. Ja osobne jsem vzdy jezdil plaste, co dodavaj k tem kolobezkam – coz jsou asi slick rubena. Ale uz to neni co to byvalo – asi pred 10ti rokama dodavali plaste, ktere se pouzivaly na nake motokary ci co a ty se daly nafouknout na 10tednevimceho. Ted mi doporucili foukat max tak na 5–6 a stejne se tam obcas udela boule a taky kdyz uz je plast starsi tak je nachylnej k defektum, coz je trochu slozitejsi spravit, nez na normalnim kole.

            0 0
            • timi  

              Na Schwalbe taky mrknu. Vypadaji zajimave. Pouzivam Slick od Rubeny. Vadi jim nejspis male ostre kaminky. Udelala se mi plasti mala trhlina ktera se zatim nezvetsuje. Ale uz koukam po novem. Rubena an svych strankach ma uvedeny jen plaste pro kocarky. Tyto jsou na motokary a daji se foukat na nejakych 460kPa (70Psi) a kdyz se to uvede v objednavce tak je pry dodaji.

              0 0
          • timi  

            Prosimte kde mohu zakoupit Schwalbe City Jet? Nedari se mi najit obchod kde je maji.

            0 0
        • kcvalin  

          Ja jsem vzdycky nekde sehnal predstavec vyssi – ja mam 1.9m a s tim, co tam davaj, bych se musel moc hrbit. Na jednom jsem nasel taky prasklinu – u riditek. Ale nikdy se mi nestalo, ze by neco instantne prasko a ja se kvuli tomu vysekal – Takhle jsem jednou vymenil i ram.

          0 0
          • timi  

            Ahoj,

            prosimte jakou pumpou foukas kola u K5? Planuji si koupit a nejsem si jisty, jestli se mezi draty vejde koncovka na ventilek u tech velkych pump. Ted pouzivam hustilku na vidlice, jenze nafoukat to na 5atm je nadlouho. Zvlaste kdyz ty autoventilky uchazeji.

            Tomas

            0 0
    • timi  

      Jeste bych se rad zepatal jak osetrujete odreniny pod stupatkem? Snazim se nikde moc nedrhnout, ale obcas se to nepodari. Nejvic mi to teda odrela kamaradky mama co se jela projet po betonove cesticce na zahrade u chaty.

      0 0
      • lindas  

        Odřeniny pod – a také ošoupání na – stupátku se neušetřuje. Je to naopak ta správná patina stroje drsného kickbikera;-)

        0 0
    • timi  

      Vymenil jsem puvodni bovdeny za nove a dal i nova lanka. Castecne se odstranil takovy gumovy chod pri zmacknuti paky. K zadni brzde vede bovden delky 180cm a prijde mi, ze to chodi vcelku ztuha.

      Mazete necim lanka v brzdovych bovdenech?

      0 0
      • Vilém  

        Do brzdovych davam hodne ridkou vazelinu.

        0 0
        • timi  

          Takze vytahnout lanko, namazat ridkou vazelinou a nasunout zpet. Diky za tip.

          0 0
          • Vilém  

            Mam tu vazelinu v 20cc strikacce a vzdy kousek do bowdenu natlacim. Abych se s tim moc nemusel mazat:) Muzes vsak klidne maznout to lanko, teda s tim, ze se ti vetsina shrne pri vstupu do bowdenu.

            0 0
    • timi  

      to: kcvalin

      Ahoj,

      prosimte jakou pumpou foukas kola u K5? Planuji si koupit a nejsem si jisty, jestli se mezi draty vejde koncovka na ventilek u tech velkych pump. Ted pouzivam hustilku na vidlice, jenze nafoukat to na 5atm je nadlouho. Zvlaste kdyz ty autoventilky uchazeji.

      Tomas

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.