Sony Xperia 5 (ta první) - foťák? (Stejný jako Xperia 1)

4 nepřečtené
  • doubeq

    Ahoj, tak jsem oživil číňana jinou paměťovkou a mám prostor se brodit recenzema a po Pixelu 4a mám dalšího exota :-D .

    Co se týká hardwaru a formátu displeje tak bych do toho šel, ALE, recenze ohledně fotografií jsou poměrně rozporuplné. V aplikaci na focení má Sony poměrně divně pojaté funkce a třeba HDR se zapne natvrdo v manuálu. I to bych přežil, jelikož to mám teď taky na vyžádání. Vypadá to, že Sony má filozofii, že kdo chce hezký obrázek, tak se musí věnovat nastavení a ne jen cvakat. Osobně se mi fotky celkem líbily, když si s nimi dal recenzent trochu práce.

    Zajímá mě, jestli ti z vás, kdo ji má, jesli ji někdo má, jste spokojeni s focením?

    0 0
    • nitraq  

      Přímo s touhle Xperií zkušenost nemám, ale polovička má XZ2 a nemůžu na ten foťák říct půl křivýho slova. Často fotí malou dceru a málokdy z toho vyleze mazaná šmouha, ač děti jak víme neposedí.

      0 0
      • doubeq  

        I o to mi jde, náš malej taky neposedí a než mi naskočí foťák, tak je po „kompozici“ :-)

        0 0
    • doubeq  

      Nakonec to vyhrála. Po shlédnutí většiny pádel na vlastní oči a to i v levné kategorii bylo jasno. I za vyšší cenu, ale vzhledem k výbavě bylo necelých 14k adekvátní, za plnou byla předražená. A zatím spokojenost, displej perfektní, fotí hezky, jen je třeba vědět, že HDR se zapíná ručně v manuálním režimu. Ten ovšem aplikace umí „vypíchnout“ a nastavení si pamatuje. Takže otázka jednoho cvaku. A fotky v recenzích jsou právě často bez něj a hodně testerů to rádo nezmiňuje. Aplikace dává i tipy nebo varování ohledně scény, což je fajn, jelikož pak není nepříjemné překvapení z rozmazané fotky nebo přepálené scény.

      Do větší ruky padne skvěle, dlouhý displej je na prohlížení obsahu skvělý.

      Někde zmiňovali i ne vždycky 100pro funkci čtečky otisků. Mě funguje dobře, jen jak se mi mění suchost rukou a prstů, tak musím mít nějaké v záloze ;-)

      A tlačítková spoušť fotoaparátu je výborná věc!

      Dostanete redukci USB-C na 3,5 jack i sluchátka v balení, ale s mizerným kabelem, který nedrží tvar, respektive drží jaký sám chce. Zvuk ujde.

      Po zapnutí mě zaplavily aktualizace, samozřejmě Android 10 byl mezi nimi a dokonce i prosincové záplaty, takže i tady spokojenost. Změna od čínského prostředí k téměř čistému systému je pozitivní, téměř žádný balast.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.