• dipous

    Zdravím, máte někdo Xperii Go? Přemýšlím, že po pěti letech vyměním mojí starou Nokii N79 za smártfoun a tahle se mi docela zalíbila. Pokud máte zkušenosti, sem s nimi. A ještě malý dotaz, i když asi přiblblý. Jdou v android smartfounu měnit wordové dokumenty ( myslím jako něco dopsat, změnit etc.?) Díky moc :-)

    0 0
    • MirosPikos  

      Recenze:„http://m­obilizujeme.cz/clan­ky/jsem-rychlej-jsem-odolnej-jsem-sony-xperia-go-recenze/“

      Dokumenty upravovat jdou, existuje několik kancelářských balíků. Třeba Office Suite Pro, který se nedávno dal koupit za 5,–

      0 0
    • micu  

      Hezka nahoda, premyslim o tom samem a take mam cosi spolecneho s Litomericemi. Ja mam ovsem dilema, protoze mne zaujal i starsi model Xperia Active. Active na rozdil od Go podporuje ANT+, ma na krytu ocko pro poutko a prodava se i s kompletni vybavou a je levnejsi. Go ma zase o asi 1/3 lepsi baterii, je mensi a ma lepsi parametry procesoru, pameti, displeje a muze mit Android 4.0 oproti Androidu 2.3 u Go(i kdyz nevim jestli to je tak velka vyhoda). Ma nekdo zkusenosti s temito mobily anebo ho napada dalsi argument ?

      0 0
      • dipous  

        :-) no Xperia active se mi také líbí. Teď jsem skočil mrknout do krámu jak vypadá ve skutečnosti a ta Go je moc hezká, ale o to ani tak moc nejde. Go se dá sehnat za nějakým 5,5K což už docela jde. Moc hezky si shrnul argumenty pro a proti a budu rád když se ještě někdo přidá :-)

        0 0
      • MaNs  

        Jsem majitelem Xperie Active a na rovinu muzu rict, ze jsem si lepe vybrat nemohl. Android 4.0.4 funguje bezchybne, je rychly a pro tenhle telefon idealni. Pamet je sice slabsi, ale pokud si nutne nepotrebuji stahnout hromadu her, tak bohate staci.

        Navic se na nej da sehnat drzak na riditka a podporuje ANT+. Nad Go jsem uvazoval tez, ale prave chybejici podpora ANT+ a nedostupnost drzaku rozhodla ve prospech Active. A baterie s vetsi kapacitou nebo nehradni( pripadne dobijecka) se da koupit vzdy.

        0 0
        • dipous  

          Jak Ti dlouho vydrží Active? Jak jsem již psal, plánuju v běžným dnu tak 3–4 hoďky wifi,trochu volání, trochu SMS…

          0 0
          • MaNs  

            V normalnim pracovnim procesu( prijem firemnich mailu, vyrizovani hovoru, sem tam sms- to vse na 3G, doma pak to same na wi-fi) bez problemu cely den( vetsinou mi zbyva pres 60%, ale na nabijecku davam pres noc). Se zapnutym GPS a displejem je to tak kolem 5-ti hodin max.

            0 0
          • MaNs  

            A jinak,pokud chces vedet neco vice o Active, doporucuji tenhle blog:

            http://www.xperia-active.com/

            Najdes tam i spoustu odkazu a testu, ja jsem z nich vychazel.

            0 0
      • Chiron  

        Je to už tak 14 dní co Sony uvolnilo Android 4.0.4 pro Go. Takže tady bych problém nehledal. Jinak Active má vnitřní paměť pouhých 320MB (možná 380, moje Neo má taky papírových 320, ale v reálu mám dostupných 380), což je žalostně málo. Co se týká baterky, tak ten nárůst je tak malý, že to bude stačit tak sotva na vykompenzování většího displeje a výkonu. Displej má dost bídné rozlišení. Na jednu stranu na Go to bude už docela hrubé, na druhou já bych s 3" displejem už moc dobře fungovat nemohl.

        0 0
      • MJ.Bauch  

        Rok jsem využíval Xperia Active a pak jsem přesedlal na Xperia GO u kterého jsem zůstal do teď…změna byla jasná…čtyřjádrový procesor, paměť a hlavně větší displej což je lepší pro využití GPS na bajku…jediný mínus je rozlišení na 480×320…ale to si myslím že Bravia Engine celkem slušně doladí :)… pokud přemýšlíte nad telefonem který je vodě a prachu odolný tak je to jasná volba…pokud chcete odolný telefon který vydrží nárazy tak investujte do telefonu značky CAT :)…ale jak říkám " všechno se dá zničit" :)

        0 0
    • dua  

      Taky po něm koukám, myslím, že pro sportovně založeného člověka jediný možný chytrý telefon. Ještě tu je Motorola Defy+, ale není v české lokalizaci. Potom starší Active, má menší rozměry, to by mohlo někomu třeba vyhovovat, ale jenom jednojádrový CPU a ICS už na tom jedete tak svižně.

      0 0
      • dipous  

        Jj, těch odolných moc není, ještě bych přidal Smasung Xcover, ale ten vypadá hrozně, taková veliká plastová cihla :-)

        0 0
        • Docent  

          Samsung Galaxy XCover je z výše uvedených odolných smartfounů co se vybavení a rychlosti týká,asi nejhůř.Xperia active se mě celkem zamlouvá,ale baterie vydrží 1 den.Takže na delší výlet mimo civilizaci jedině s se zásobníky energie.Motorola DEFY+ by mohla být super,až na výrobcovu mizernou podporu zákazníkům.Takže ať ten či onen,je to o kompromisech.Ale Xperia activ se dá koupit pod 4t a za ušetřený peníze nakoupit další aku:-)

          0 0
      • boris85  

        Jen maly dodatek k Defy.

        On ten jejich MotoBlur je hrozne zverstvo, nevkusne, pomale a ani moc stabilni neni, takze flashnout nejaky fungujici system, podle vkusu, treba Cyanogen mod (2.3, 4.0.4, 4.1) funguje krasne a razem je i ceska lokalizace (osobne mam teda radsi anglictinu, protoze ty cesky prelozene vyrazy jsou dovne – myslim android obecne).

        Pokud vylozene neni potreba 720p videa, neni duvod kupovat Defy+ (ikdyz i normalni Defy s cervenou cockou – jiny foto modul, umi 720p videa), protoze krom foto modulu a baterky jsou oba telefony stejne.

        Defy vlastnim pres rok a pul a pritelkyne ma Active a kdyz srovnam oba dva, jsem rad za to, co mam.

        0 0
    • Josef Šimon  

      Tento telefon mám skoro dva měsíce a fakt velká pohoda, navíc distal na nedávném vandru pár zátěžových zkoušek, no vlsatně 2 GO, jelikož kamarád ho má také, ale ve žluté barvě, já mám barvu bílou. Telefon fakt funguje super svižně, je odolný, jediné mínus je zadní kryt, mohl by fakt držet opravdu lépe, on teda drží dobře, ale někde sem tam nelícuje, to je ale chyba konstrukce. Jinak rychlost, displej, dokonce i baterka naprosto v pohodě. Jen abych vydžel, tak vyplá data a síť pro jistotu na GSM.

      0 0
      • dipous  

        Mám v plánu používat na internet pouze wifi, tedy asi tak 3–4 hodiny denně. Nějaké to volání plus sms. Mohl bych se dostat s výdrží na 2dny? Jakej je display, resp. jak se na něm píše? Děkuji :-)

        0 0
        • Josef Šimon  

          Já se dostanu tak na ty 3 dny a to fakt hodně píšu sms a i poměrně dost volám, ale 3 dny je strop. Dva si myslím úplně v klidu. Já jsem oproti Active moc spokojen se vzhledem, prostě ten telefon vypadá úplně normálně a ta odolnost je jen pěkný bonus, kdežto Active už jako odolňák vypadá. Navíc ta tloušťka je nic moc. Displej je fakt super, píše se na tom úplně skvěle a reaguje okamžitě.

          0 0
          • dipous  

            Display mě zajímal hlavně z toho důvodu, že bych rád měl v mobilu nahrány wordovské soubory a sem tam si do nich psal poznámky, měnil je etc. Prostě abych s nimi mohl pracovat při poradách…Máš s tím nějaké zkušenosti? Sorry já se ptám asi blbě, ale do teďka mám symbianovou Nokii :-)

            0 0
            • Josef Šimon  

              Displej je fakt v klidu, měl jsem z něj taky strach, ale nevidím v tom zásadní problém, jasný, už jsem měl taky telefony s lepším displejem, například má bejvalá N700 měl špičkovej displej oproti GO, ale když už teď nemám srovnání, tak fakt v klidu. Mám tam taky spoustu souborů a v tomhle omezen jistě nebudeš. Ale určitě nejlépe předem někde osahat.

              Jinak ještě k barvě, černá je hrozná, to je jak nevím z jakého plastu, fakt jsem se úplně lekl, ale bílá a žlutá pecka.

              0 0
              • dipous  

                Já bych vzal asi žlutou kvůli tomu futrálu co je v balení, ale jinak bílá je moje favoritka :-) Díky moc za odpovědi, dost mi to pomohlo v rozhodování se :-D Teď to ještě prosadit doma :-DDD

                0 0
                • Josef Šimon  

                  Jako když jsem viděl kamarádovu žlutou, tak jsem si řekl, sakra, proč jsem ji nevzal…on řekl pak to samé o bílé, ale shodli jsme se v tom, že černou fakt ne-e. U žluté je fakt super ten futrál, to ano.

                  0 0
    • jIrI___  

      Určitě si ho před koupí zajdi prohlédnout na živo především kvůli displeji, ten nemusí vyhovovat každému…

      0 0
      • dipous  

        Jj, stopro ho ještě omrknu naživo:-) I když vzhledem k mému nynějšímu founu, mně bude asi display připadat super :-D

        0 0
        • blisterexist  

          no já nevím, display není nikterak velký:-/

          0 0
          • jIrI___  

            Nejde o velikost, jde o rozlišení…

            0 0
            • blisterexist  

              ale mít piďi displej a vysoké rozlišení taky není výhra:-)

              0 0
            • Josef Šimon  

              Je to v klidu, třeba velikost oproti N700 je úplně super a osobně bych skoro do většího už nešel, hlavně vzhledem k tomu, na jaký účel je telefon založen. Už takhle to stačí a vozit ještě něco většího, no nevím no. Jinak displej určitě bude vyhovovat, tomu skoro věřím.

              0 0
    • dipous  

      Jinak kdyby někdo měl další dobrý tip na slušnýho founa za rozumnej peníz, sem s nim ;-)

      0 0
      • blisterexist  

        Huawei ascent G300, mám asi měsíc a zatím spokojenost

        android 4.0.3, má to gorillaglass…

        0 0
    • TomT  

      Jinak já bych se trošku bál ty zabudovaný baterky která nejde vyndat. Mě se teda Galaxy S2 párkrát seknul tak, že nešlo jinak a musel sem baterku vyndat…

      0 0
      • dipous  

        No jo, co by se vlastně muselo udělat aby to člověk mohl natvrdo restartnout? Přes kabel jako Jabko?

        0 0
        • TomT  

          Jako myslíš přes PC? Tak to nevím…ale zas PC nemáš vždy u sebe, takže bych tu baterku viděl jako problém :)

          0 0
          • dipous  

            Jj, myslím přes datový kabel zapojený do počítače, Jabka se takto restartují :-D Jinak zamrznutí tel. venku asi opravdu problém může být :-/ Tak že bych přeci jen vzal active…

            0 0
              • dipous  

                U té defy+ mě odrazuje nulová podpora :-/ Ale zase ta baterka je lákavá…

                0 0
                • TomT  

                  Jakou podporu myslis? Bracha ji mel a chvalil si ji teda…

                  0 0
                  • dipous  

                    neexistuje česká verze ani česká podpora SW a ROM, takže problém rozumně aktualizovat…

                    0 0
                    • jachymk  

                      Ty jsi další. Na co v tom telefonu potřebuješ češtinu?

                      Nulovou podporou se dá konkrétně u tohohle telefonu označit nemožnost aktualizace na ICS nebo rovnou Jelly Bean. To se dá obejít přes CM9/10 a pak máš i češtinu. Sám to tak mám jelikož stále aktuální 2.3.6 je rychlostí a vším 100 let za opicema.

                      Navíc ten Motorola laucher akorát mrví baterku a sráží výkon.

                      0 0
                      • dipous  

                        Nevidím důvod proč si kupovat telefon, který si doma musím dodělat sám:-)Mám zařízení, které po koupi funguje tak jak má a fungujou normální oficiální aktualizace. Doba věcí DD (dodělej doma) snad již před nějakým časem skončila…;-)

                        0 0
                        • roman 3D  

                          ta doba funguje doteďka příklad – kup si Epicona TT a máš doma furt co dělat:-))

                          0 0
                        • logoman  

                          to je spis uprav si sam nez dodelej. Clovek takhle muze dostat ruzny vychytavky do telefonu.

                          0 0
                        • jachymk  

                          Zcela jsi nepochopil o to co se ti tu snažím sdělit.

                          Aktualizace telefonu nemá s jakousi českou podporou a ČJ co dělat. Když si ho koupíš je plně funkční se starým Androidem. Když si ho koupíš v Anglii máš to samý. Na nový android aktualizace nebude pro Defy+. Je jen na tobě, zda-li jsi počítačově gramotný nebo ne. Pokud ne kup si iPhone nebo telefon s velkýma čudlama!

                          0 0
                          • Frostty  

                            A nebo android, který má kompletní podporu i v české distribuci, viď?

                            0 0
                            • jimac  

                              tím pádem, ale něco drahého, protože většina výrobců levné Androidy nechce moc podporovat :)

                              0 0
                          • dipous  

                            Já Tvůj přípsěvek naprosto chápu. Jen Ti vysvětlujo, že Defy+ můžu aktualizovat, ale ne z oficiální české podpory jako tomu je v jiných případech, co je na tom nepochopitelného. Kdysi jsem se takovým způsobem co popisuješ babral s Nokií zakoupenou z francouzského trhu, takže změna firmware etc. težké to nebylo, ale zabralo to dost času. Takže ještě jednou a jednodušeji. Chci mobil, kde pro aktualizaci stačí odkliknout právě nabídnutou novou aktualizaci android plně přizpůsobenou přesně mému typu a lokalizaci mobilu. Byť bych zvládnul např. přehrát ROM, upravit neoficiální aktualizaci etc. Jen na to prostě nemám u mobilu čas ani chuť, taková léta mě opustila.

                            0 0
        • Macik  

          Pokud je telefon zaseknutý tak,stiskněte tlačítko zvýšení hlasitosti společně s tlačítkem na zapnutí po dobu 5ti sekund. Měl by se restartovat.

          0 0
      • MaPa  

        existuje nějakej hmat, u X10mini to bylo tlačítko home+zapínání

        0 0
    • Martin  

      jak je to s výdrží smártfounu typu experia active/go, když bych ji používal jako hloupý telefon+přehrávač hudby? tzn. žádný internet, žádné wifi, žádné pičoviny… jenom občasná SMS, občas zavolat, pár hodin poslechu MP3 na kole?

      0 0
      • slavekRM  

        24 hod. max. Při standartním volání cca 30 min. + nějaké sms a přehrávání hudby 2 hod. Byl jsem tím hodně zklamán.

        0 0
        • Martin  

          kura… to se dneska nedělá kloudný telefon, co vydrží 3–4 dny? já nechcu furt nabíjet jak osas :(

          0 0
          • slavekRM  

            Já ho zkouším reklamovat. Uvádí totiž v pohotovostním režimu až 520 hodin, což ten můj nedá ani náhodou ani polovinu.

            0 0
            • Martin  

              tak držím pěsti. předpokládám, že aspon dva dny rozumného provozu by taková hračka měla vydržet.

              0 0
              • bosmilan  

                Já ho nabíjím co cca 3 dny ..nějaké to volání,sms,hudba

                Letos na Sudetech mi vydržel celý víkend…cca 8 hodin Mp3,1.5hod. internet,nějaký hovor a sms.

                Jak je to ale z výdrží baterky při použití všech dalších blbostí jako GPS,atd netuším,protože je nepoužívám.

                0 0
      • StuntJ  

        Pokud nebudeš využívat největší žrouty, jako je Wifi, datové přenosy apod. Tak u dobrého SF nejsou problém 3 dny, alespoň tak u mé SE Xperia Ray, takže tak. Jek se zapnou datové přenosy tak +/-2dny a Wifi 1den …

        0 0
        • Martin  

          na datové přenosy nemám peníze – nechci si platit datový paušál, je to pro mě zbytečné :) a wifi tak leda doma v posteli, tam počítám s vyšším žraním

          každopádně, pokud bych měl jít do smártfounu, budu ho používat stejně jako stávající hloupý telefon. počítačů a internetu mám dost v práci :)

          ty 3 dny by byly celkem v pohodě, toho bych se nebál. pouhý den by mi fakt vadil

          díky za informaci.

          0 0
          • StuntJ  

            Ono u Smartphone je to strašně individuální, protože záleží na spoustě okolností, co má člověk nakopané v mobilu za aplikace, co má na ploše apod. Samotný MP3 přehrávač moc nežere,pokud používáš origo, používáš origo aplikace …apod.

            0 0
          • MaNs  

            V tom pripade si nekupuj smartphone. Bez datovych prenosu je to jen cihla v kapse, ktera se diky vetsimu displeji rychleji vybiji a nevydrzi tim padem ani to, co obycejny telefon za par kacek.

            0 0
            • jIrI___  

              To jsi ale napsal nesmysl, viď? ;)

              Pokud mi najdeš obyčejný telefon, který poslouží jako vědecká kalkulačka, připojí se na wifi a rozjedu na něm GPS software, pak by ta tvoje úvaha možná měla smysl.

              0 0
              • Martin  

                taky by mě zajímalo, kde se dá v dnešní době splašit rozumný hloupý telefon s MP3 přehrávačem. nerad bych vozil dva krámy, foun zvlášť a MP3 zvlášť.

                pokud by byla možnost pořídit telefon s přehrávačem typu blbeček, tak bych o smrtfounu neuvažoval. jenže hloupé telefony jsou už za zenitem.

                0 0
                • honhav  

                  tusim ze muj hloupy odolny cihlovity skaredy samsung 2710 to da… Vydrz cca 5–7 dni prvni rok (ted se mi nejak snizila vydrz, ale porad se bavime o 4 dnech v pohode), , telefonuju realne tak 2 hod. denne, sem tam sms… Hudebni prehlavac to ma ale ja ho nepouzivam, tak se zkus podivat na netu…

                  0 0
                • Pebe  

                  Nokia E52, zvládne Wifi, GPS i přehrávač má, naviguje.

                  S novou baterií vydrží těch 5 dnů, po dvou letech dá tak 2–3, ale baterie stojí kolem 500,–

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Teď jsem nedávno přešel z E52 (a měl jsem tam nedávno danou novou originál baterii, stará už byla hodně v háji po cca 3 letech) na Galaxy S2. A kdybych používal S2 stejným stylem jako E52 dříve, tak výdrž baterie se moc lišit nebude.

                    A to je E52 na tom s výdrží velmi slušně.

                    S2 používám v reálu o něco více díky možnostem Androidu a hlavně díky displeji, takže výdrž šla o něco dolu, ale ani tak to není tak hrozné.

                    Ač celkově E52 je celkem slušná, tak jsem rád, že jsem konečně opustil Symbian.

                    A wifi sice zvládne, jenže je tu problém prohlížeč, který je jen takový skoroprohlížeč (z důvodu jak SW, tak i pomalosti HW). A to jak interní, tak ani Opera mini to nezachrání.

                    Spousta věcí mi nefungovala vůbec. A některé sice ano, ale načtení složitější stránky 50s, která se mi v S2 načte za 2–3s a v PC okamžitě, to je už pak téměř nepoužitelné…

                    0 0
                    • Pebe  

                      že je to s prohlížečem naprd to vím, Opera mini je k uzoufání pomalá a Opera mobile zase špatně zvládá zobrazovat hodně stránek. Navíc je ten displej malý.

                      Ale Doom prohlížeč nepotřebuje, tak tak proč ne ;-)

                      0 0
                      • Martin  

                        E52 nee, měl jsem to v ruce a nelíbilo se mi to :) – ty symbianové nokie mi neučarovaly.

                        0 0
                      • MlokCZ  

                        Samozřejmě na určitě použití to bude rozumná varianta. I když mi překvapilo jak je pořád E52 i teď drahá…

                        Jestli vůbec půjde sehnat pod 6tis. Kč. Tam kde ji mají levněji není dostupná (i jsem se namátkou díval na několik eshopů, kde v přehledech typu zbozi.cz ji mají skladem, na tom konkrétním eshpu už pak nikoliv) a otázka jestli ji dokáží sehnat.

                        0 0
                        • Peslezedirou  

                          Teď taky řeším nový mobil. Byl jsem rozhodnutý, pro nějaký levný android, ale zase jsem si říka, že některé funkce nevyužiji, chci od toho hlavně volání, sms, občas mejlík, hry, nouzově se podívat na net, mapy a hlavně mp3 do uší, z toho jsem usodil, že by mi stačila hloupá nokia, líbila se mi nokia asha 311, ale koukal jsem, že má nějký vestavěný prohlížeč, který funguje jako opera mini, je to opravdu taková tragédie, při načítání stránek?

                          0 0
                          • Pebe  

                            Opera mini je v E52 je docela dost tragédie, pomalu to nabíhá, nechce se to kolikrát ani vypnout, nakonec jsem dal zpátky Operu mobile. Je menší, rychlejší a na těch pár stránek co potřebuju bohatě stačí.

                            0 0
                            • Peslezedirou  

                              Teď je v Nokiích nějaký prohlížeč OSS, ta co se mi líbí, nemá oprační systém, což se mi na jednu stranu líbí, nevím proč, ale nějak mi vadí na androidu, že nefunguje budík když je telefon vypnutý, vím, že je to kktina, ale mám rád buzení telefonem a u postele nechi mít mob. zapnutý.

                              0 0
                          • logoman  

                            http://www.alza.cz/…-d305248.htm co toto? Velka skoda jen 4GB pameti.

                            0 0
                            • Peslezedirou  

                              Tak ten je slušně nadupaný za tu cenu. Otázka je ta značka, jak ji člověk nezná, tak k tomu nemá moc důvěru. I když jedna kolegyně z práce, pořídila od této firmy tablet asi za 3,5tis a zatím prý spokojenost.

                              0 0
                              • logoman  

                                Ja od nich mel zte blade a nerekl bych, ze bylo vyrazne horsi nez nynejsi samsung a dokonce bych rekl, ze bylo kvalitnejsi nez htc evo 3d, kteremu nechutne vrzal kryt.

                                0 0
                          • MlokCZ  

                            Na web je nic moc i E52 s jakýmkoliv prohlížečem (ať už interní nebo Opery).

                            Model Asha jsem měl v ruce jen 302 a zkoušel pár věcí z webu a to je ještě o třídu horší než E52.

                            Tedy to co jsem ještě korektně otevřel na E52 (např. radar webovou verzi na ČHMÚ), tak ani to už na Asha 302 nefungovalo (např. u toho radaru to načte jen poslední snímek a animace a předchozí snímky nejdou vůbec).

                            Z hlavy netuším jak moc se liší Asha 302 a 311 (teď nemyslím v HW jako displej a klávesnice, tam je to jasné). Oboje je uzavřené prostředí Series 40, takže nepředpokládám, že to bude na 311 lepší.

                            0 0
                            • Peslezedirou  

                              Díky za info, asha 311 se akorát liší lepším displejem a procesorem který je 1ghz, tak nevím jestli ten nějak prohlížení webu pomůže.

                              0 0
                • LUDVICEK  

                  splašíš be problémů – namátkou http://www.alza.cz/…-d254794.htm

                  0 0
                • StuntJ  

                  Myslím, že je to trošku zpátečnické … Já jsem řešil podobné dilema, když mi začala odcházet k750i. Smartphone jsem odmítal z podobných důvodů, ale pak jsem dospěl k názoru, že se pokrok nedá zastavit. Nyní mám Xperia Ray a jsem se SF spokojen, malý lehký kompaktní a vydrží…

                  0 0
                  • Martin  

                    nj, mě děsí primárně ta výdrž. ale pokud to není tak děsné, tak asi nemá cenu bránit se vývoji…

                    zatím to stejně jenom koumu, stávající telefon drží, ale víc jak do jara to asi nedá…

                    0 0
            • MlokCZ  

              Taky rozhodně nesouhlasím. S daty (a zvlášť neomezenými) je to jistě daleko lepší (a tak to používám), ale dokážu si představit více využití i zcela bez dat.

              I jen pro časté psané a čtení SMS je smartphone super. Navigace je také s pořádným dipslejem smartphonu taky někde jinde i než třeba na zmiňované E52 (měl jsem ji několik let). A navigace lze použít komplet offline.

              0 0
        • jIrI___  

          Potvrzuju, bez wifi u Raye 3 dny nejsou problém. Wifi ale žere baterku neskutečně.

          0 0
          • tomixx  

            Mám Motorolu Defy, rom Miui 2.4.13(obdoba Cyanogenmodu)v češ­tině a dostal jsem se s výdrží až na 7 dní. Přiznávám jen asi 15 min. hovoru, pár SMS a asi hodinu wi-fi. :) Při normálním provozu je to 4–5 dní. Gsm síť, žádný data, 10 min. hovoru, pár sms, skoro denně ±hodina wi-fi, hry prakticky nehraju. Když koukám na YouTube na filmy přes wi-fi tak vydrží zhruba 4 hodiny, stejně při navigaci v autě.

            Displej je super ostrý, pixely nevidíš a je 16:9, takže film je přes celý displej. Mám ji s folií a s gumovým pouzdrem, zrovna včera jsem ji zapomněl v kapse dresu a když jsem ho svlékal, proletěla se pár metrů po dlaždičkách. V tom pouzdře jen skáče jak hopík :) Ještě jsem nemusel restartovat, jednou na asi 15 sekund zamrzla. S rychlostí a plynulostí systému jsem neměl problém, jen musím brát v úvahu, že na dnešní poměry má slabší výkon 1 Ghz, přetaktovat jde sice na 1,2 Ghz, ale to je potom přenosné topení :) Mám ji asi půl roku.

            0 0
      • MlokCZ  

        Ono to bude hodně individuální dle nastavení systému, aplikacích, zapnutých nastaveních a pak samozřejmě hlavně jaké aktivní využití…

        Už můžu říct, že na Galaxy S2 dám s 2000mAh baterkou (originál baterka s mírně větší kapacitou než originál) téměř pokaždé 3 dny s přepínáním na mód letadlo na noc.

        Na dva dny (s rezervou, ale třetí bych už nedal) mi to zatím kleslo jen jednou, když jsem měl během těch dvou dnů přes 2 hodiny hovorů + jsem si s tím neustále hrál (takže hodně zapnutý displej, který je velký žrout) + používám data a synchronizace mám trvale zapnuté (ale s omezeným nastavením, žádné synchronizování mailu každých 10 minut nebo push metodou při velkém množství mailů).

        A vše co nepotřebuju mám trvale vypnuté, tedy Wi-Fi, bluetooth, GPS. A zapínám jen ve chvíli kdy to potřebuju (přeci jen to je pouze jedno kliknutí, tak je to hned).

        Hodně je to o tom, jak si to kdo dokáže vyladit, aby neměl zbytečnou spotřebu baterky pro věci které nepotřebuje (ať už vůbec nebo je potřebuje jen sem tam).

        A moc si nedokážu běžně představit vybití za jeden den. Samozřejmě pro případy typu připojím to k notebooku a použiju nonstop celý den pro připojení (3G + bluetooth) nebo celý den zapnutá gps s koukáním na displej (tedy aktivním displejem) nebo cokoliv jiného dělat nonstop celý den. To ale není už běžné použití (minimálně ne moje).

        Třeba teď mám baterku na 70% a dobíjel jsem z neděle na pondělí.

        0 0
        • logoman  

          Kolik mas dobu zapnuti displaye? U me to zere dost, nekdy mam 60–70%, ja dobijim kazdy den …

          0 0
          • MlokCZ  

            V tuhle chvíli mám dobu zapnutí displeje 1 hodinu 48 minutu (od pondělí od rána).

            Je to 53% v tuhle chvíli, ale to asi není moc srovnatelné, procenta záleží na poměru s ostatním zatížením, lepší srovnání bude v absolutním čase zapnutí displeje.

            Automatické vypnutí displeje mám po minutě, aby mi to samovolně moc brzo nevypínalo. Ale šetřím ho ručně tím, že téměř vždy zmáčknu boční tlačítko a zamknu telefon ručně ihned co nepotřebuju a tedy nenechávám většinou tu minutu na automatické zhasnutí a zamčení.

            0 0
            • MlokCZ  

              A třeba během hovoru když je telefon u ucha, tak displej sám ihned v tu chvíli zhasne (to by ale snad mělo být standardní chování Androidu, tedy pokud telefonu nechybí HW čidlo).

              0 0
            • MlokCZ  

              A z těch údajů co jsem uvedl (absolutní čas a využití baterie v %) vyplývá, že čistě jen na displej by u mě baterka dala něco přes 11 hodin.

              Reálná výdrž při takhle souvislém použití bude samozřejmě o něco méně, protože při zapnutém displeji bude spotřeba i na další věci (třeba data nebo GPS). Ale nebude to zase o tolik, displej bude žrout největší (tak třeba reálně pak 8–9 hodin souvislého využití se zapnutým displejem).

              0 0
              • logoman  

                No realne to bude o hodne mene ja jsem nekde kolem 3h zapnuti displaye a pak vetsinou je potreba nabijet. Pres noc je spotreba minimalni (nepouzivam letadlo) tak 3%. za 10h. Ale jakmile clovek zapne wifi a internetuje, leti to strme dolu …

                0 0
                • MlokCZ  

                  Tak záleží na jakém smartphonu, s jakou baterií, jak nastavený systém, atd.

                  U mě to reálně o hodně méně nebude určitě, protože při zapnutém displeji vždy něco takového (jako prohlížení stránek, apod.) dělám. Třeba v tomhle konkrétním případě v tom je 3×15 minut v tramvaji čistě prohlížení internetu, pak jsem instaloval nějaké aplikace (stahování z internetu + inastalace) a další činnosti…

                  A u té poslední situace k těm 53% displeje mám 30% dohromady pohotovostní režim + nečinný telefon (tedy tohle je mimo tu aktivní činnost celé a na aktivní činnost při zapnutém displeji zbývá už jen část ze zbylých 17% spotřeby baterie).

                  Internet z toho jen 2%, ale i když přičtu další věci systém android a OS android (dohromady 9% – které ale budou mít dost i z části kdy neběžel displej a já aktivně nic nedělal), tak pořád displej je majoritní spotřeba minimálně kolem 80 (při té aktivní činnosti).

                  Akorát nevím jaký bude rozdíl data na wifi x HSDPA, protože jsem zatím wifi ve větším nepoužil a jedu pořád přes operátora.

                  0 0
                • MlokCZ  

                  A co máš vlastně pro srovnání za Smartphone. Taky S2 (reakce začala na můj příspěvek o S2) nebo některou Xperii, které se tu hlavně řeší?

                  0 0
                  • logoman  

                    nn, mam S2 prekvapily me ty 3 dny, tam jsem se jeste nedostal jedine kdyz jsem telefon pouzival velice sporadicky. Ale taky mas o ctvrtinu vetsi baterii …

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Možná se reálně ty baterky liší ještě o trošku více.

                      Aktuálně mám změřenou kapacitu baterie 2144mAh, uvidím ještě po více cyklech na jaké hodnotě se to ustálí.

                      A není vyloučeno, že bych někdy nemohl dát i 4 dny :-)

                      Tam to je spíš o tom, že se mi moc nechce riskovat, že 4. den mi to chcípne během dne, jinak by to někdy vyšlo určitě.

                      0 0
                      • blisterexist  

                        a nevím proč to řešit,každnou noc mobil hodím do nabíječky, ráno vyndám, a vyřešené, prej je lepší jí uplně nevybáje a rači nabíjet při 50% než při 0%

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          to je prave ten zbytecny opruz..davat mobila nabijet kazdy den…

                          0 0
                          • blisterexist  

                            tak to nevím, mě je to uplně jedno jestli když budu spát vedle mě bude ležet napojený nebo ne

                            0 0
                            • MlokCZ  

                              Jenže kdybys to chtěl tímhle optimalizovat použití 50% cyklů, tak bys musel nabíjet přes den a po nabití odpojovat nabíječku nebo si dávat budík na noc :-)

                              0 0
                              • blisterexist  

                                no, tak ochranu proti přebití by to mít mělo ne? nebo to moc vadí, snažím se odpojovat co nejdřív ale prostě to někdy nejde:-)

                                0 0
                                • MlokCZ  

                                  Ona se nepřebíjí, to vůbec. Jak píšu níže, tak vždy končí do 4,2V (tedy nepřebitá ukoční nabíjení, jenže za půl hodiny začne nabíjet zase znovu už při miniálním poklesu napětí). Tedy nejde o přebití (to by bylo daleko horší), ale prostě jen o několik minicyklů vybití a zase zpět nabití.

                                  Ono by bylo lepší (v hlediska vlivu počtu cyklů) kdyby to bylo řešené jako u některých notebooků. Tedy po plném nabití, aby to znovu začalo nabíjet až po větším poklesu kapacity, třeba kolem na 90% (pokles o 10%). Ale zase bys pak ráno mohl odpojovat už s trochu vybitou a to by se dost lidem taky nelíbilo…

                                  Osobně tedy preferuji ráno odpojení nabíječky při 100% nabití baterie i za cenu vlivu na zkrácení životnosti (stejně odejde za určitou dobu tak jako tak).

                                  Když vezmu dle těch měření z batteryuniver­sity.com, tak z toho bych odhadoval, že při tom mikrocyklu bude sice další ještě významný nárůst oproti cyklu 10% vybití (který tam je ještě změřen), ale bude to třeba už jen na dvojnásobek počtu cyklů.

                                  Takže to dá třeba 10.000 cyklů (přesně by se muselo změřit).

                                  A to máš při 13 cyklech za noc už za dva roky…

                                  Oproti tomu za ty dva roky dáš jen 730 cyklů, takže to noční zůstávání na nabíječce bude horší na vliv ztráty kapacity baterie.

                                  A nabíjení obden (pokud to tedy baterie vydrží) bude vycházet celkově lépe.

                                  0 0
                                  • blisterexist  

                                    no zas je tam riziko, že druhý den se tí v půlce dne vybije, což by byl problém, nebo navečer nechat nabít, před spaním vypnout až se nabije a tak to dělat pořád, to by bylo možná nejlepší

                                    0 0
                                  • blisterexist  

                                    ale to zase omezuje použitelnost telefonu(musí být na káblu:-()

                                    btw vadí baterce, když jí odpojím ještě před dosáhnutí 100%?, budu to takhle dělat častějc?

                                    0 0
                                    • MlokCZ  

                                      Prostuduj si ty stránky, tohle je konkrétně tabulka č. 4. Nejen, že neúplné dobití nevadí, ale naopak ještě zvýší počet cyklů, které baterie vydrží.

                                      Ale zase stávat se otrokem baterie jen pro zvýšení počtu cyklů, když pak stejně odejde třeba už jen kvůli stáří nezávisle na typu pužívaných nabíjecích/vy­bíjecích cyklů…

                                      0 0
                                  • blisterexist  

                                    tak jsem to vychytal, vyhrabal jsem časovač na zásuvku!!!!

                                    takže to nastavím aby se to nabíjelo třeba od půlnoci do 3 hodin ráno a mám to vyřešené:-)

                                    0 0
                        • MlokCZ  

                          Ne každého baví nabíjet každý den. Hlavní je ale mít dlouhodobě otestované, co si můžu dovolit a díky tomu pak na spoustu akcí (delších než jeden den, nejčastější jsou víkendové) nemusím tahat nabíječku a shánět se po zásuvce.

                          50% vybití je blízko optimální hodnoty pro životnost baterie, oproti 75% a 25% vybití je to ale minimální rozdíl.

                          Hezké hodnoty dostupné třeba zde, vše je dle měření více baterií, takže žádné dojmy.

                          http://batteryuniversity.com/…ed_batteries

                          Ani to plné vybití (a kritickou hodnotu vybití si všechny slušné baterie hlídají) není o tolik horší.

                          Plné vybití dá dle toho odkazu 500× kapacita baterie. Oproti tomu při 50% je to 1500× polovina kapacity, takže 750× kapacita baterie.

                          Hodnota pro 75% vybití tam není uvedená, ta je ale už opravdu hodně blízká té pro 50% (zase při přepočtu na celé cykly).

                          Daleko důležitější bude např. to, co konkrétní telefon s baterií provede po plném nabití po zbytek noci.

                          Dalším hodně důležitým faktrem je na kolik daný telefon nabíjí (větší napětí zvýší mírně aktuální kapacitu po nabití, ale výrazně redukuje počet cyklů).

                          Co teď koukám, tak mi to většinu noci udržuje stále baterii dobitou a napětí kolísá mezi 4,145–4,196V.

                          Tohle baterii zrovna ideálně prospívat nebude a tedy tohle bude zase negativum častějšího dobíjení přes noc.

                          A tenhle vliv bude znatelně větší než jeslti budeš dobíjet při 50% nebo až při 20% (80% vybití).

                          Během noci mi dle battery monitoru provede těch cyklů kolem 13 (každou noc se to může mírně lišit, tohle je konkrétní údaj z jedné noci).

                          Jak je vidět dle těch měření, tak se zkracujícím se cyklem vybití jen o 10% už počet cyklů tak rychle neroste a pro ještě kratší cykly nebude už až tak moc narůstat. Takže tohle bude nezanedbatelný vliv.

                          Tedy klidně při nabíjení přes noc a odpojení nabíječky až ráno může vycházet o něco lépe plné vybíjení baterie.

                          Ve výsledku je to stejně úplně jedno, protože batereka půjde rychleji do háje z jiných důvodů než kvůli počtu cyklů.

                          0 0
    • StuntJ  

      a propo energie, máte někdo zkušenosti s tímhle? :

      http://tip.seznam.cz/…oravsky-kraj?…

      Za tu cenu to vypadá zajímavě …

      0 0
      • Martin  

        5700 mAh za tu cenu? papírově to vypadá luxusně. jenom aby to nebylo z nějakého křehkého plastu s tenoučkým drátkem.

        nicméně takovou kapacitu za ty peníze neseženeš ani u číňana.

        0 0
        • StuntJ  

          Právě ta nkapacita je luxus, to by řešilo řadu problémů s výdrží mimo civilizaci ..

          0 0
        • PatrikL  

          Ak to je nejakých 26 dolárov, tak za tú cenu je

          http://www.ebay.com/…271009908566?…

          • 3× sanyo 2600mAh. Samozrejme je to škaredšie a prišlo by to ažo nejaké 2–3 týždne, ale zase 18650 články majú široké využitie acelkovo by sa to mohlo o dosť viac oplatiť :) V tom „PowerBank5700 mAh“ budú možno tiež 18650 články, tých 5700mAh nie je problémdosiahnuť s kvalitnými, ale zase aj elektronika v tej krabičke musíbyť dobrá.
          0 0
    • sezam  

      forum k telefonu xperia go

      http://xperia.cz/…iewforum.php?f=56

      a s tou odolnostou opatrne..

      http://xperia.cz/…iewtopic.php?…

      0 0
      • tomixx  

        Právě pro případ pádu na roh jsem pořídil ten futrál. Je to nějaky Jekod a je z TPU pryže nebo co to tam psaly. Silikon ti za měsíc na hranách u displeje popraská,tenhle drží. A pádů už foun zažil dost včetně pádu na roh a nic. A líp se drží, není tak tenký a neklouže.

        0 0
    • dipous  

      Tak ještě dotaz k majitelům active. Jak se na tom píše, není to už moc malý display?Jak reaguje?

      0 0
      • Frostty  

        Reaguje pěkně, píše se na ní docela v pohodě. Nicméně mně na datlíkování sms/mailů více vyhovuje xperia P. Osobně být tebou jdu Xperie Go, rozumná velikost, 2 dny na baterce nebudou problém (za předpokladu že nebudeš mít zapla data) a displej odpovídá kategorii, do které telefon patří ;). Kdyžtak se ptej, testoval jsem ji 3 týdny :D.

        0 0
        • dipous  

          Tak to shrnu co chci. Odolný telefon s co největší výdrží ( to chápu, že je problém), android, chodím tak na 3 hoďky denně na wifi, nechci nic moc velkého aby mi to trhalo kapsu, občas potřebuji upravit v telefonu wordovský dokument, nebo si přečíst .pdf, čas od času gps ( hlavně kvůli geocachingu), potřebuji slušný foťák pro případy kdy se mi nechce tahat zrcadlovka, videa nenatáčím, chci aby telefon byl svižný, rád bych si do telefonu nahrál taky nějaké ty ebooks. Trochu mě u go odrazuje,že nemá tlačítko na foťák a nejsem si jistý, zda-li je navýšení ceny oproti active adekvátní, zkrátka dostanu-li za nějaké 2tisíce navrh opravdu více muziky. V tom by si mi tedy mohl poradit:-)

          0 0
          • jIrI___  

            Pokud chceš, aby telefon všechno tohle splňoval, tak budeš muset přitlačit na cenu. Hlavně ty foťáky bývají v téhle cenové relaci nic moc.

            0 0
          • Frostty  

            No v rámci kategorie telefonů je foťák na goučku uspokojující. Dva dny s ní dáš, to bych se nebál, nicméně pokud máš strach z nějakého chybějícícho tlačítka – tak pro android existují foťákové apky, kde si můžeš na příslušnou klávesu přiřadit určitou funkci. Je pravda že Gočko, co kus to originál – čas od času se ukáže kousek, kterému úplně ne dokonale lícují „záda“. Sice nemám velký ruky, ale na activu (nebo na SE mini), se mi psalo fakt hodně blbě. Gočko je už rozměr, který osobně považuji za rozumný kompromis.

            0 0
          • MaPa  

            ověřil bych ještě schopnost gps čipu chytnout se v rozumném čase bez a-dat.

            0 0
    • blisterexist  

      Btw, na starém mobilu jsem měl graf vybití baterky pěkně plynulý, ale ted to třeba za20 min klesne o 1%a pak za minutu třeba o 5% nebo třeba při napojení na nabíječku to klesne o 30% jde to nějak eliminovat?

      0 0
    • dipous  

      Tak jsem ještě narazil na Huawei Ascend G300. Má Gorila Glass, větší výdrž, lepší display a je za 4K :-) Myslím, že není moc o čem přemýšlet.Jako bonus je prý téměř neporuchový :-)

      0 0
    • dipous  

      Tak jsem předevčírem koupil Huwei G300 a musím říct, že opravdu za málo peněz hodně muziky. Mluvil jsem s několika prodejci a ty mi řekli, že Huawei se téměř neraklamujou oproti Samsungu nebo Xperii. Zatím velká spokojenost, včera večer jsem tam hodil android 4.0.3 a ten vypadá moc hezky. I baterka asi bude celkem slušná. Včera jsem odpojil z nabíječky v 6 ráno, celej den telefon běžel, asi 8 minut telefonování, asi 15 SMS, Ÿhruba 4,5 hodiny na wifi plus večer stažení 385mb androidu a jeho následná instalace. Celej den jsem si tak nějak hrál a v půl dvanáctý večer psal 41% baterie :-) Kdybyste se chtěli na něco zeptat, tak klidně :-D

      0 0
    • Martin  

      trochu offtopic. vypadá to, že mi starý telefon zdechne dřív než jsem myslel. tak se začínám intenzivně rozhlížet…

      do hledáčku se mi dostala xperia ray. prosím o případné zkušenosti a názory.

      xperia go je momentálně asi mimo můj finanční dosah :)

      nebo má cenu připlatit si?

      případně, vzít xperii active?

      nebo něco úplně jiného, třebas nějaký ten chujvej?

      0 0
      • dipous  

        Já chtěl původně tu Xperii Go, ale něco jsem si pročet, něco prodiskutoval ( i tady) a zjistil jsem, že je fakt celkem předražená. Mrkni se někde na ten Chujwei co jsem si teď koupil, možná se Ti bude líbit :-) Jinak dal jsem za něj 3997,– u Vodafonu bez smlouvy, mám normálně O2 ( nechápu, ale vodafone má nejmenší cenu na trhu, tím líp:-)) Kdybys měl nějakej dotaz k Chujwei, ptej se ;-)

        0 0
        • Martin  

          tak se ptám…

          jak se do telefonu láduje hudba? uvidím paměťovou kartu jako disk po připojení k počítači?

          jak vypadá přehrávač hudby a kvalita reprodukce? (samozřejmě beru v úvahu, že každý máme jiná sluchátka)

          jak se tam vůbec strká paměťová karta? je někde schovaná pod baterkou nebo je snadno dostupná?

          co výdrž? jak jsem psal dřív, nepočítám s nějakým aktivním používáním datových přenosů a wifiny, takže to budu používat jako normální telefon a přehrávač hudby. o hudbu mi jde asi nejvíc.

          co se koukám na specifikace, nevím jak se mi bude líbit 4" displej – už to vypadá jako dost velká věc. telefon plánuju vozit i na silničce, v zadní kapse v nějakém pouzdře, takže 4" přístroj už by mi tam mohl celkem zavazet.

          0 0
          • dipous  

            Tak to vezmu popořadě. Nejdřív musím upozornit, že telefon jsem koupil ve středu odpoledne, takže tak. Do počítače jsem to ještě nestrkal, všechno jsem dělal po síti ( zálohy, kontakty etc.) Přehrávěč hudby jsem jen tak postul na pozadí a sluchátka ještě nepřipúojil, není to zrovna mnou často používaná funkce, každopádně se dají na android marketu stáhnout případně jiné přehrávače ( třeba Winamp), paměťovka je vedle (resp. nad) baterkou, není třeba ji vyjmout, ale myslím, že jí tlf načte po restartu. Já si tam rovnou dal mojí kartu ze starý nokie i s hudbou, fotkama etc.

            Výdrž byla věc na kterou jsem koukal, všude inzerovali, že tuten foun má výdrž slušnou, o dosavadních zkušenostech jsem psal v příspěvku výše, takže zatím to vypadá slušně. Dnes navíc poprvé jedu na novém androidu, který by měl snad i výdrž prodloužit, když tak napíšu více info tak za týden, až budu mít pořádně odzkoušeno.

            Co se týče velikosti. Nejlepší bude, když si někam půjdeš vyzkoušet, mně to přišlo akorát do ruky. Došáhnu na celý display palcem ( ale mám celkem velký ruce, dlouhý prsty) Do dresu se v poho vejde, to problém určitě nebude ;-) Na pouzdra se zajdu mrknout dneska :-)

            0 0
            • Frostty  

              Nevím no, mně třeba 4.0.4 co se životnosti moc nepřidal, každopádně stabilita je mnohem lepší.

              0 0
              • dipous  

                No jsem zvědavej, každopádně se mi 4.0.3 moc líbí, daleko lepší než GB;-)

                0 0
          • blisterexist  

            ano ukazuje se to jako disk po připojení na počítač

            není ani moc velký, na kole ho vozím v zadní kapse vpohodě

            0 0
      • Frostty  

        Umím sehnat oficiální české distribuce za „nákupní“ nebo velice příjemné ceny, dělám to jen pro rodinu, takže Hanáci nechť se mi ozvou ;o).

        0 0
        • Martin  

          tož sa ně prosím ozvi na teho mojeho mejla stréco a já to tvojo nabidko rád veožejo :)

          0 0
        • LaFu  

          joooooo? a copak je velice příjemná cena? Klidně na email prosím :-)

          Sice nejsem od Vás, ale líná huba …

          0 0
        • raceman  

          patril bych jeste do rodiny, kdyz su z Ostravy? :) muj Wildfire uz taky dosluhuje… napis mi kdyztak tez prosim :)

          0 0
      • jIrI___  

        Ray mám, tak se ptej na všecko, co tě napadne :)

        0 0
        • Martin  

          stejně jako dotaz na Dipouse – jak se to krmí hudbou, jak funguje přehrávač, kvalita reprodukce… jde aktualizovat OS přes kabel nebo musím přes datové přenosy? a výdrž baterky…

          ta xperia ray se mi líbí parametry displeje, velikostí, recenze jsou na ni taky pochvalné.

          0 0
          • dipous  

            Já tam všechno láduju přes wifi, i při aktualizaci OS dal bylo doporučení přes wifi, ale přes kabel to storpo půjde také ;-)

            Při výběru founa si ho každopádně osahej :-)

            0 0
            • Martin  

              kurec, to abych si doma zas rozjel wifinu :D

              0 0
              • dipous  

                Wifina je základ, jak jinak surfuješ v posteli? :-D Navíc free wifi jsou v čechách všude, díky tomu vůbec nemám a nepotřebuji nějaký předražený datový tarify :-D

                0 0
                • Martin  

                  v posteli si čtu kindla :)

                  0 0
                  • dipous  

                    Jo tak to je dobrá volba :-) Já jsem pořád u papíru, ale kindle se mi moc líbí :-)

                    0 0
              • dipous  

                Ještě jsem si vzpomněl, že na Xperii mě tvarově vadilo, jak je dlouhá a úzká, protože chci founa používat jako kancelářskej nástroj a tak mi nějak nesedla z tohodle pohledu do ruky. Ale je to fakt individuální;-)

                0 0
          • Frostty  
            1. nahraješ na paměťovku soubory s mp3
            2. integrovaný přehravač je přehledný, snadno pochopitelný
            3. kvalita reprodukce záleží na sluchátkách, sony jsou na tom

            velice dobře

            1. OS přes SE suite
            0 0
          • jIrI___  

            Hudba se tam dá ládovat klasicky – přes kabel (počítač paměťovku zobrazí jako klasický disk) nebo bluetooth. Přehrávač tam je základní, není ale problém stáhnout z Google Play nějaký alternativní (já používám Meridian). Kvalitu reprodukce neposoudím, nejsem žádný audiofil a mám obyčejné špunty za pětikilčo :). Paměťovka je lehce přístupná po oddělání zadního krytu a baterky

            Android aktualizuješ přes kabel, je k tomu přímo program do PC (po zapojení kabelu ti automaticky kontrolují dostupné aktualizace).

            Výdrž baterky se zakázanými datovými přenosy, vypnutým wifi a jasem displeje staženým na 3/4 maxima se mi pohybuje kolem 3 dnů (telefon na noc nevypínám). Když pustím wifi, tak baterka mizí před očima a není problém ji během půl dne vybít. GPS trackování (telefon v batohu/kapse) s občasným mrknutím do mapy mi během 4 hodin jízdy ubere 20% baterky.

            Já Ray kupoval především kvůli rozměrům (nechápu dnešní módu velkých pádel, které se nevejdou do kapsy) a kovovému rámu, který je příslibem jakéž takéž odolnosti při pádu. Rozlišení displeje je perfektní, to mě nadchlo hned při prohlížení v obchodě.

            btw. doporučuju nechat na displeji origo ochrannou fólii. Nejde vůbec vidět, že tam nějaká je, a je odolná jako prase (po 3/4 roce nosení telefonu v kapse s klíčema na ní není ani jeden hlubší škrábanec :D)

            0 0
            • Martin  

              joj, s výdrží jsi mě teda potěšil. to se mi líbí…

              o fólii jsem četl.

              takže díky za informace. když mě něco napadne, zeptám se.

              0 0
              • Martin  

                ještě otázka… zminují tu budíka, ten je u ray bez problémů?

                a co aktualizace na ICS? zpozorovals nějaký problém po aktualizaci?

                0 0
                • jIrI___  

                  Jak jsem psal, telefon přes noc nevypínám, tak bez problémů. Při vypnutém telefonu stejně jako u 99% telefonů s Androidem budík nefunguje (řeší to režim „Letadlo“). Při přechodu na ICS nejdřív lehce klesla výdrž baterky, pak se to asi nějak naformátovalo a výdrž se zvýšila. Problémy jsem nezpozoroval žádné.

                  0 0
      • Martin  

        no nic, okolnosti rozhodly za mě, dneska mi definitivně uletěl konektor u W910i. takže příští týden jdu koumat, co vlastně pořídím, ale jsem skoro naplno rozhodnutý pro xperii ray.

        0 0
        • jIrI___  

          A ber černou verzi, ta má tuším jako jediná pogumovaný zadní kryt a neklouže z ruky :)

          0 0
        • StuntJ  

          Xperiu Ray bych z důvodu stáří modelu vyřadil z výběru. Není to špatný telefon, ale na dnešní dobu má zoufale malou vlastní paměť RAM a celkový výpočetní výkon + 384MB vnitřího úložiště je dne už výsměch . Na ICS je to hodně vidět a telefon hodně laguje. Spíše bych volil jeho nástupce, kterým je tuším Sony Xperia U, ale jaký ten je, nevím ..

          0 0
          • StuntJ  

            Xperiu U nebrat, nemá slot na SD … tuhle demenci nějak nechápu …

            0 0
            • jIrI___  

              Jo, tuhle módu taky nechápu.

              0 0
              • StuntJ  

                Buť to nemá SD slot, nebo se tomu nedá měnit baterka, co je tohle za módu …

                Jak tak koukám u Sony bych si asi teď nevybral …

                0 0
                • Martin  

                  ťakra :( že bych byl zas na začátku?

                  je to lagování s ICS tak moc viditelné? pro uživatele, co předtím smártfoun neměl?

                  0 0
                  • StuntJ  

                    Jo je, hlavně u aplikací co nejsou v RAMce. Dá se s tím žít, ale je to otravné a pokud měl člověk před tím hloupý telefon, tak to akorát vytáčí. Proč když spouštím budík, který jsem naposledy použil, ani nevím kdy, tak mi vytuhne telefon na 5 vteřin. A já čekám až se to milostivě natáhne zpět do RAM a bude to použitelné. Či u foťáku, něco vyfotím a mobil tak 10 vteřin chroustá a vytvoří miniaturu a odkaz na galerii (tohle mimochodem na 2-kovém androidu nedělalo …)

                    No není to Apple, aby měl aplikace vyladěné na 100%no … S ICS je RAY na svém výkonovém stropu… Chce to prostě novější telefon, větším výpočetním výkonem, aby zamaskoval nedostatky v odladění Androidu …

                    0 0
                    • jIrI___  

                      To máš nějaké rozbité :). Co teď pátrám v paměti, tak mi to vytuhne jen když zapínám foťák přímo z odemykací obrazovky, trvá to zhruba 2–3 s.

                      0 0
                      • Martin  

                        takže tobě to nedělá?

                        co jsem se díval na specifikace G300 a Ray, tak takt procesoru mají stejný a RAM pro uživatelské úlohy taky. výsledky benchmarků vypadají podobně. takže nevím, jestli bych si pořízením H. G300 nějak pomohl, co se týká výkonu

                        0 0
                        • jIrI___  

                          Jak jsem psal, lehká prodleva je při spouštění foťáku a teď jsem schválně zkusil i udělat fotku (mobilem moc často nefotím :) ) a ta prodleva při ukládání fotky tam taky je, ale rozhodně to není 10 s, ale spíš taky ty 2–3 s. Ale všiml jsem si až toho, teď StuntJ napsal, protože během toho ukládání můžeš normálně fotit dál.

                          0 0
                      • StuntJ  

                        Nevím no, prostě to dělá, ale dá se s tím žít. Když restartuji mobil cca tak 1 týdně, tak se udrží vcelku svižné stavu. Přítelkyně má Xperia ARC S, což je v podstatě to stejné, jen s větším výkonem a systém je o poznání rychlejší, svižnější.

                        Ono to může být ještě údajně způsobenou SD kartou, bohužel tam mám CLASS10 (Verbatim) a takhle rychlou kartu údajně mají tyhle telefony problém obsluhovat … :o/

                        0 0
                        • jIrI___  

                          Tou kartou by to teoreticky mohlo být, já tam mám Kingston Class 4 :)

                          0 0
                          • StuntJ  

                            No já tam mám tuhle kartu, protože v té době jiná nebyla, asi pro srandu tam zkusím nějakou Class6 či Class4, páč originál byla snad Class2, takže pohoda … Ale než se k tomu dostanu a budu to řešit … :o)

                            0 0
    • dipous  

      Nebudu zakládat nové vlákno a zeptám se tady. Máte nějkaký tip na dobrou turistickou navigaci na android. Mapy nejlépe takové jako jsou na cykloserveru? Samozřejmě za rozumnej peníz ( však víte jak to myslím ;-))

      0 0
      • Martin  

        trekbuddy? netuším, jestli jsou i navigace, které umí použít rastrové podklady z cykloserveru pro routování, na to je asi potřeba mít vektorovou mapu. ale na prohlížení map a ukazování polohy je trekbuddy ideální

        a mapy z cykloserveru jdou stahovat přes MOBAC – někde na fóru je link na verzi, která je pro cykloserver upravená. zkus pohledat, mi se to ted nedaří najít. kdyžtak bych ti ten program poslal.

        trekbuddyho mám na W910 a jsem s ním spokojený. umí i logovat do GPX.

        0 0
      • jIrI___  

        Klasická rada – Locus :)

        0 0
        • MlokCZ  

          To mi připomíná, že když už jsem si i dokonce koupil Locus Pro, že by se taky hodilo si do telefonu nahrát nějaké offline mapy.

          Jen překonat lenost…

          Kvalita signálu v lese hlavně pro HSDPA (to znamená častý edge a občas vůbec nic) mi ale snad brzo přinutí :-)

          0 0
      • Frostty  

        locus

        0 0
    • Martin  

      xperia je doma…

      takže blbá otázka. jaké aplikace určitě musím mít? zatím mám operu mini, trekbuddyho, locus free a to je všechno.

      určitě bych uvítal něco na zálohování, až budu upgradovat na vyšší verzi androida, tak prý přijdu o všechna data.

      0 0
      • StuntJ  

        Při upgradu Androidu o data nepřijdeš, origo soft se o zálohu postará. Jinak soft ten který potřebuješ :o)

        0 0
      • blisterexist  

        určitě free sms sender:-)

        0 0
      • prvniodkonce  

        CHMI, compass, documents to go, total commander, mapy.cz, tiny flashlight

        0 0
      • Martin  

        W910 měl aplikaci, kde se daly ukládat hesla, PIN kódy a podobné – bylo to chráněno heslem. poradíte nějaký password keeper pro android?

        0 0
        • blisterexist  

          si dej všude stejné heslo a nemusíš řešit takové chujoviny:-D

          0 0
          • MlokCZ  

            Bezpečnost nade vše…

            0 0
            • blisterexist  

              jen jako příklad

              dle mě bezpečnejší než si hesla dávat někam do mobilu

              jinak důležité hesla si pamatuju, a zbytek si píšu na papírek dobře schovaný doma

              0 0
              • MlokCZ  

                Při vhodně zvolené aplikaci (prověření, že je aplikace bezpečná + aby používal vhodný algoritmus šifrování) a dostatečně složitém masterheslu je riziko uložení hesel v mobilu naprosto minimální (rozhodně menší než u papírku doma).

                0 0
          • Martin  

            jasně, kvůli tomu nechám změnit PIN ke služebním CCS kartám a budu si měnit PIN na kartě :D

            0 0
            • StuntJ  

              Takové věci by si měl člověk pamatovat … Na Androidu se moc nedoporučuje jakákoliv hesla ukládat, protože si se systémem může kdokoliv, dělat cokoliv, prostě je to otevřen systém …

              0 0
              • MlokCZ  

                Pokud někdo má těch hesel/pinů opravdu hodně, tak pokud není nemá superpaměť, tak bez šance.

                A to, že to je otevřený systém není žádný problém. Naopak si lze lépe prověřit danou aplikaci, jak je řešená a zda je pod masterheslem vše dostatečně bezpečné.

                0 0
            • MlokCZ  

              I kdyby někoho taková blbost napadla, tak to stejně nejde u všeho.

              Jednak někde to změnit vůbec nejde.

              A pak mi hned rychle napadá 5 různých konkrétních délek hesel (a to určitě nebude všechno), které je nutné mít pro různá použití, takže nikdy nemohou být stejná.

              K tomu navíc některá musí být jen číselná, některá jen písemná, některá musí být zase komplexní, atd.

              0 0
          • jIrI___  

            A to se vyplatí!

            0 0
        • Martin  

          tohle vypadá dobře… https://play.google.com/…apps/details?…

          nemá přístup na internet.

          0 0
          • MlokCZ  

            To vypadá dobře.

            0 0
            • Martin  

              je tam taková pěkná blbůstka, že třebas pole označené jako PIN ukáže jako tečky a je potřeba ještě kliknout, aby se zobrazilo – je to na příznak…

              aplikace se mi líbí :)

              0 0
      • dipous  

        samozřejmě si stáhni co potřebuješ a co se Ti líbí :-) Já na google play trávím hodiny :-DDD Ale včera jsem si stáhnul hru Polda 2, no hustá nostalgie :-) Jinak mám nějaké ty kancelářské appky co potřebuji, ale je jich hodně a musí se zkoušet co Ti vyhovuje, např. kalendář mě nakonce přjde nejlepší od Googlu, úkolníček používám Tasks a kdyby ste někde věděli o dobré appce na focení, budu rád :-)

        0 0
        • Flegmatik  

          Camera Zoom FX není špatná.

          0 0
          • dipous  

            O tomto vím, ale nechce se mi za něj platit, když nevím jak bude fachat :-/ Až ho uvidím naživo, tak se rozhodnu.

            0 0
        • Martin  

          na kalendář by se mi hodila aplikace, co umí synchronizovat s hotmail kalendářem, který si synchronizuju s outlookem… google mail ani googlí kalendář nepoužívám.

          0 0
          • dipous  

            No zkus si stáhnout nějakou appku na hotmail, a ta by pak měla jít provázat i s google kalendářem ( popř. jiným), v nastaveních většinou mají možnosti synchronizace.

            0 0
            • Martin  

              aplikaci na hotmail jsem našel. ale musím s ní opatrně, nerad bych, aby mi stáhla i poštu, tu v telefonu nechci; jenom kalendář.

              0 0
      • Flegmatik  

        Opera Mini snad už není u Androidu třeba :) Defaultní prohlížeč v 4.0.4 se ovládá trochu komplikovaně, takže zůstávám u Dolphin Browser, který všechno umí a není tak rozežraný na RAMku jako všechny mobilní Opery, Firefoxy a Chromy.

        0 0
        • Martin  

          já jsem na operu zvyklý z desktopu :) ale dolphin jsem kdysi viděl u kamaráda, tak ho taky prubnu

          0 0
          • Flegmatik  

            No Opery jsou dvě: Mini a Mobile. Mini je skutečně mini :-) Ale Mobile má koukám asi 9 MB, což je ještě v pohodě, tu jsem ale nezkoušel.

            0 0
            • dipous  

              Já jsem zkoušel skoro všechny a zůstávám u Opery Mobile, ostatní jsou k ničemu, ale je pravda, že Dolphina jsem zatím nezkoušel a četl jsem jen samá pozitiva, tak až bude trochu času, otestuji.

              0 0
            • Martin  

              mám tu mini :)

              0 0
        • MlokCZ  

          Mně kupodivu nejvíce vyhovuje interní prohlížeč (taky mám 4.0.4).

          Naistalován mám na zkoušení i FF, Chrome a Operu mobile.

          FF tedy nejen na zkoušení, ten i běžně používám, protože u něj synchronizuju vše ze stolního počítače. Tažke jakmile potřebuju něco z té synchronizace, tak pouštím FF místo interního prohlížeče.

          A na BF ještě uvidím, tam je asi nejlepší Opera mobile. Každý z prohlížečů řeší jinak šířku zobrazení x zvětšení na dvojklik. Tohle mi nejvíce vyhovuje právě v Opeře (se čtením na šířku displeje).

          S RAMkou problém nemám (té mám volné dost), takže je mi fuk, že některé prohlížeče ji potřebují více.

          0 0
          • nobody  

            ten interní prohlížeč se umí synchronizovat s G Chrome

            0 0
            • MlokCZ  

              To se někomu hodit může, mně to ale nijak nepomůže. Na stolních počítačích (větší množství) všude používám FF a vše mezi sebou synchronizuji. A na stolním počítači určitě měnit nechci.

              0 0
          • Flegmatik  

            Tak on ten interní není vyloženě špatný, je třeba velmi rychlý. Jen to ovládání je takové složitější i když člověk použije ty půlkruhy pro menu. Chybí gesta. Takže když máš dlouhou stránku (třeba tady na BF 300 a víc příspěvků) tak snad ve všech to musíš palcem rozrolovat, abys si sjel dolů. U Dolphinu nakreslíš prstem „V“ a jsi dole atd. Záložky na jeden šoup doprava a klik. Jde hodně o zvyk, takže kdo si na co zvykne, tak s tím pak pracuje dobře a rychle. Ale mě ten defaultní právě k srdci moc nepřirostl.

            0 0
            • MlokCZ  

              Tak já na gesta moc zvyklý nejsem (třeba časem), takže mi tohle zatím nechybí.

              Na konce stránky ale běžně jít nepotřebuješ, tedy já určitě ne. Buď už jsem vlákno četl a jen klikám na nové příspěvky nebo pokud jsem ho nečetl, tak zase jdu postupně od začátku.

              0 0
    • Martin  

      povýšil jsem androida v xperii ray na ICS a zatím to fachá pěkně, nemám pocit nějaké zpomalenosti

      paměťová karta je class 4

      0 0
    • Martin  

      ještě jeden dotaz – v Perníčku jsem měl na jedné ploše widget s rychlými volbami telefonních čísel. po aktualizaci na Zmrzku mi tenhle widget zmizel a nemůžu ho najít. poradíte mi, kde je nebo so si nainstalovat, abych ty rychlé volby dostal zpět?

      0 0
      • StuntJ  

        Nerozumím, jestli ti rozumím :o)))

        Ale zkratku na kontakt vytvoříš podržením prstu na ploše > Zkratky> Kontakt > a tam si vybereš kontakt který chceš …

        0 0
        • Martin  

          v GB jsem měl na pohotovostní obrazovce widget, kam jsem si mohl nacpat oblíbená telefonní čísla. bohužel nemám screenshot. ale zkusím si na jednu volnou obrazovku hodit odkazy, jak jsi psal

          0 0
    • Martin  

      ještě jedna věc. zdá se mi to a nebo ray po upgradu na 4.0 fotí hůř než s 2.x?

      0 0
      • jIrI___  

        Imho nefotí hůř. Při 2.x tam byla neskutečně velká komprese. Při prohlížení na počítači mi ty fotky z 4.0 připadají podstatně lepší, ale i tak pořád podprůměrné.

        0 0
        • Martin  

          já si ted nemůžu uvědomit, jestli jsem první testovací snímky dělal s perníkem nebo se zmrzkou, ale co jsem fotil naposled, fotky se mi zdají bez detailů, rozmatlané… a předtím byly lepší.

          můžeš prosím zkusit hodit oko na ty moje fotky a říct, jestli ti z toho lezou podobně kvalitní?

          zkusím ten telefon opravit přes companiona a uvidím.

          0 0
          • jIrI___  

            Moje hodnocení je takové, že mi z toho lezou asi 16× horší fotky. Ale předpokládám, že to bude spíš rukama :D. Líp to bohužel nedokážu posoudit, snad někdo jiný.

            0 0
            • Martin  

              tož zkusím pohledat, díky.

              0 0
    • Martin  

      teda já budu otravovat :D

      ještě potřebuju poradit něco na kompletní zálohu. chystám se aktivovat recovery menu a rootnout telefon kvůli jinému a prý lepšímu ovladači kamery – menší komprese, ale po aktivaci recovery mi prý zmizí kompletní uživatelská data, což nechci.

      0 0
      • StuntJ  

        Tak otázka, co chceš zálohovat, kontakty nejsou potřeba, určitě jsi si je uložil na Gmail. Aplikace nevím, aspoň si uklidíš paměť a snad jednině SMS … Takže pohledat na Play SMS BackUp a je to :o)

        0 0
      • jIrI___  

        Až to otestuješ, dej vědět, jestli se to vyplatí. Podle popisu to vypadá pěkně, ale na tyhle věci jsem jelito a nerad bych přišel o funkční telefon jen kvůli snaze mít o něco funkčnější foťák :)

        0 0
        • Martin  

          jo, dám vědět.

          kvalita snímků po přechodu na ICS mi dost vadí a pokud bude možnost ji zlepšit, budu rád.

          0 0
          • Martin  

            tak jo, myslím, že ta nová aplikace dělá lepší fotky – méně je komprimuje, takže to nejsou takové mazanice jako po aktualizaci na ICS. ale ****** je s tím hromada :(

            0 0
            • Martin  

              zkusil jsem udělat pár fotek a kvalita se mi zdá být lepší (snímky už jsou upravované v počítači, ale i originály byly použitelné, do mazanic z originálního ICS to mělo daleko) – jenže je s tím jeden problém – telefon se po vyfocení občas restartuje, ještě to musím vychytat.

              0 0
    • micu  

      Nakonec jsem poridil Xperia Active. Upgradnul jsem na Androida 4.0.4. Prekvapuje mne, ze tam nejsou nektere veci na ktere jsem zvykly ze sveho „hloupeho“ Samsungu. Napr. Call log – vyhovovalo mi moznost mit seznamy kde byly pouze Imcoming, Outgoing, Lost. Tady mam pouze jeden dlouhy seznam. Podobne SMSky. Navic SMSkova aplikace ma skutecne protivnou ikonu ala smailik. Take jsem vyuzival moznost jednotlive si zaheslovat pristup prave ke Call logu, SMSkam nebo k seznamu. Zatim jsme nenasel jak si blokovat nektere volajici(ale to tam snad proboha bude…). Muj dotaz – to jsem pouze neco nenasel nebo to tam skutecne neni a pokud neni je mozne jmenovane mne nevyhovujici aplikace necim nahradit (popripade i dik za tipy) ?

      0 0
      • MaPa  

        Většinu toho co píšeš umí Dialer One.

        Těch dialerů a sms aplikací je strašně moc, sice to chvilku trvá si najít ten svůj, ale rozhodně lepší než když ti to nevyhovuje u hloupýho telefonu.

        0 0
      • Coffin Corner  

        Ten upgrade jde oficiálně, nebo musíš použít jailbreak? Mám možnost koupit levně tenhle mobil a zajímaly by mě zkušenosti s jeho používáním.

        0 0
    • Martin  

      prosím o radu – nějaký dobrý přehrávač hudby, který má svou vlastní regulaci hlasitosti…

      když mám zaráz puštěnou navigaci sygic a výchozí přehrávač, tak blbě slyším hlasové pokyny navigace – mluví dost potichu, tak bych užil přehrávač, který si můžu trochu ztlumit aniž bych ztlumil celkovou hlasitost.

      0 0
    • Fuglsang  

      Mám Xperii mimi pro a je to shit. Koupil jsem si jí kvůli klávesnici a po půl roce se rozbil delete, takže nejde nic psát a všechno se do 0,1 sec smaže. A baterie, ta odešla v podstatě taky hned. Telefon se postupně samovolně vypínal, když měl ještě 30% baterie. Teď už to dělá asi při 47%. Což je úžasný, protože když se ráno vzbudím, vypnu budík a přečtu si pět minut Twitter, tak už má tak 92%. U reklamace tě pošlou do ******. Na baterii neni záruka žádná nebo ti řeknou, žes to měl dlouho na nabíječce a je to tvůj problém a tvoje chyba atd…

      Samozřejmě u Xperie Go to může být jiný, ale je to vlastně stejná značka, takže to bude zřejmě stejný. Podobně jako třeba všechny Oplrany jsou shity..

      0 0
    • standa.nera  

      Koupil jsem Xperii go a GPS mi prijde pomerne dost nepresna, v track logu to dela nepekny zuby, jaka je vase zkusenost? Mam ji od T-mobilu a aktualizaci na Android 4 nikde nevidim :(

      0 0
      • Frostty  

        Nj, smůla. Týdebajl je známý že na svoje telefony jen tak hned nepouští nejnovější aktualizace, čistá xperia go (bez operatorských sraček) má aktualizaci na android 4 hned.

        0 0
      • dua  

        Ta GPS asi bude slabší, záznam přes Sports-Tracker je na Active dost zubatý, na norách se někdy nechce ani chytit.

        Osobně jsem záznam trasy používal asi 14 dní co jsem měl nový mobil, pak to omrzí.

        0 0
      • jIrI___  

        Ray myslím celkem v pohodě http://www.sports-tracker.com/…

        0 0
        • MaPa  

          ray má jiný gps čip, mj se dokáže i daleko rychlejc chytit sám bez a-dat.

          akutalizace přímo do telefonu chodí se zpožděním, lepší je PC companion, tam by se to mělo ukázat hned.

          0 0
        • Smazaný účet  

          Jee..to je ten krasny vyletek na Travny..pojedes zase?:)

          0 0
      • standa.nera  

        Nainstaloval jsem si trekbuddy a zaznam je mnohem presnejsi nez se smartmaps a locus.Jak je tohle mozny?Puvodne jsem si myslel,ze to je HW zalezitost.Da se presnost jeste nejak vylepsit?

        0 0
      • prvniodkonce  

        Hm, mám pocit, že jsem někde slyšel, že Xperia Go by měla podporovat i GLONASS , nebo je to blbost?

        0 0
    • Matyban  

      Kámoška má Sony Active, slušná mašinka ,ale s Go zkušnosti nemám.

      0 0
    • Martin  

      dotaz na telefonní seznam u xperia ray…

      flašoval jsem znova firmware bo jsem něco posral s fotoaparátem. ale to je celkem jedno…

      nicméně, před flešem jsem si založil v telefonním seznamu novou skupinu, kam jsem si natahal lidi, na které sice mám kontakt, ale nepoužívám jejich čísla moc často. a v okamžiku, kdy jsem si ty lidi do skupiny přiřadil, mi zmizeli z telefonního seznamu, viděl jsem je jenom v té skupině a to mi vyhovovalo.

      po fleši a obnově seznamu se mi sice zmíněná skupina znova vytvořila, ale lidi v ní už jsou viditelní i v normálním seznamu. jak dosáhnu toho, abych měl ty nepoužívané kontakty znovu skryté? dá se nějak určit viditelnost skupiny?

      0 0
      • MaPa  

        Nativní dialer nepoužívám, ale co:

        záložka „kontakty“ → pravá senzorová klávesa → Filtrovat → dole rozbalit Google (účet) → a nechat zašktrnutý jen co chci vidět?

        0 0
        • Martin  

          johohoho, to je ončo, děkuju. já to hledal jako nastavení skupiny.

          0 0
    • dua  

      Zdravím, už jsem byl rozhodnutý pro GOučko, ale zaujala mě možnost pořídit Galaxy Nexus. Co myslíte je IP67 dostatečná trumf proti pure Android?

      0 0
    • artorie  

      Raděj tohle. Za ty peníze lepší http://mobilni-telefony.heureka.cz/…ascend-g300/

      0 0
      • dipous  

        Já jsem Ascenda G300 pořídil a určitě jsem neudělal špatně, je to pecka telefon :-) Gorila Glass mi jako ochrana bohatě stačí :-)

        0 0
    • Martin  

      jak si na xperii refrešnu hudební knihovnu? přesunul jsem si v total commanderu pár MP3, které jsem stáhl z netu a která postrádají ID3, z adr. hudba do ringtones, abych je měl v seznamu zvuků, jenže ve zvucích se mi neobjevily a z hudby už je nespustím…

      0 0
      • Martin  

        nikdo nic? :)

        0 0
      • StuntJ  

        knihovna se sama refršne, jen co odpojíš mobil od PC…

        0 0
        • Martin  

          to mi právě neudělalo…

          0 0
          • StuntJ  

            Divné, ja připojím PC nahraji co potřebuji, odpojím, spustím defaultní player a asi půl minuty se mi na tlačítku knihovny motá to kolečko a něco to hrabe… No android no ..

            0 0
            • Martin  

              mi se taky po odpojení USB kabelu motá na čudlíku v knihovně kolečko, ale knihovnu to aktualizovalo nějak dementně, ty přesunuté soubory to prostě nepřesunulo…

              prostě android, stále nová dobrodružství :D

              ale i přesto bych se k hloupému telefonu nevrátil :D

              0 0
              • StuntJ  

                mě na androidu nejvíce se*e, že neumí pořádně synchronizovat čas, po týdnu jsou hodiny o pět, deset minut vedle a pomůže jen reset … grrr ještě že mám hodinky

                0 0
                • Martin  

                  zvláštní, mi jdou hodiny furt přesně…

                  0 0
                  • Martin  

                    ted jsem se jenom ze srandy podíval, jak mi hodiny jdou a jdou přesně podle internetu

                    0 0
                • MlokCZ  

                  To ale není normální, synchronizace času má fungovat (mně a nejen mně funguje bezproblémů a mám čas pořád přesně – teď jsem se podíval pro zajímavost a jde o 1s špatně, od posledního restartu mám 93 dnů).

                  0 0
                  • StuntJ  

                    Setkal jsem se s tím asi u 4 telefonů, všechno tedy byli SE – RAY ARC a mini

                    0 0
                • nobody  

                  jestli máš automatické nastavení času a data, tak by si telefon měl natáhnout data z sítě.

                  0 0
                • Chiron  

                  Mě to dělá Neo od doby, co měl Vodafone výpadek sítě. Tehdy se mi stalo poprvé, že přes noc si telefon nastavil čas o 10 minut zpět, tak sem vypnul automatickou synchronizaci, asi po 14 dnech zkusil znova zapnout a asi druhou noc zas o cca 15 minut pozadu. Tak sem ji vypnul a teď po cca měsíci ji zas zapnul, týden byl klid a včera čumím na hodiny a čas posunutý o hodinu zpět. Tak nevím kde je problém, ale kua jak mám pak telefon používat jako budík… Bez synchronizace mám dojem byl po měsíci asi od 2 minuty mimo.

                  0 0
                • jIrI___  

                  Tohle mi dělal i hloupý LG při zaplé automatické synchronizaci.

                  0 0
                • MlokCZ  

                  Řešení pro ty co jim to nefunguje.

                  https://play.google.com/…apps/details?…

                  Jen škoda, že pro automatickou synchronizaci je potřeba root.

                  0 0
    • Martin  

      tak jsem se dokopal k otestování cyanogenu na ray… pár chybek to má, něco si musím překopat, ale tahle ROMka se tváří svižně a líbí se mi i vzhledově. tak jsem zvědav, co jellybean udělá časem

      0 0
    • tHomm  

      Zdarec, asi sem lopata, ale neumím na xperii go najít info o hovorech – délky příchozích, odchozích hovorů + celkové délky, je to tam někde?

      0 0
    • cabbage  

      UP

      Jak vám zatím drží?

      Už jste ho vykoupali?

      Jak funguje světlo?

      Jak je na relativně malém rozlišení čitelná turistická mapa (mapy.cz)?

      Co výdrž? Jak často nabíjíte/ jak dlouho vydrží, když se jen válí v kapse a používá se jen minimálně?

      Díky

      Hledám něco malého, odolného..

      0 0
      • Dejv94  

        Nedrží, 3× zmokl, 3× reklamace a následné vrácení peněz (všechno během cca 3 měsíců). Rozlišení celkem vpoho, ale zoufalá vydž baterky. Jsem rád že mi reklamace uznali a vrátili peníze.

        Nastalo nové hledání „odolného“ telefonu. Trošku jsem přihodil a koupil Lenovo S750, uplně jiná liga a je opravdu voděodolný. Kamarád si koupil menší, Lenovo A660 a bezproblému ho koupe každou chvílu.

        0 0
        • jIrI___  

          A660 má otřesný displej, jinak na mě působí dobrým dojmem.

          0 0
        • cabbage  

          Jo, já hledám ještě ke všemu nějaký malý šmatlátor – což už dnes skoro nikdo nedělá..

          0 0
        • op  

          Jeste jednou se zkusim zeptat, ptal jsem se uz ve vedlejsim vlaknu, ale zrejme nikdo nema zkusenost. Chci si koupit odolny mobil zejmena kvuli navigaci v prirode, ale i dalsi funkce jako Wifi hotspot, kvalita displaye, vydrz na baterku atd. jsou dulezite. Dva hlavni favoriti jsou

          1. Sony Xperia V
          2. Lenovo S750

          Muzete nekdo okomentovat idealne rozdil tech dvou nebo kdyby nekdo mel zkusenosti hlavne s tou Xperii V (to je muj hlavni favorit). Diky.

          0 0
          • Dejv94  

            O Xperii V nic nevím, ale Lenovo už nějákou dobu mám, tak mi můžeš napsat maila, pokud máš zájem.

            Lenovo: Výdrž na baterku 2 dny používání (wifi nonstop, gps, internet, hry; kdybych trochu šetřil tas si myslím že bez problému 5 dnů), kvalita displaye si myslím že výborná, i na slunci s tím nemám problém, gps signál bez problému na záznam trasy na kole i na gps v aute.

            http://dejv57.rajce.idnes.cz/…s_HTC_one_S/

            0 0
            • op  

              uz jsem se skoro nechal presvedcit na Lenovo, ale pak jsem videl vahu :( Xperia V ma 120g.

              Jaky jsou problemy u Lenova s tim, ze by to nemel byt oficialne podporvany HW na Google Play? Nebo uz se to zmenilo?

              Dik

              0 0
              • Dejv94  

                Ze začátku mi přišel těžší, ale ted už jsem si zvykl a vubec mi nevadí. S GP nemám žádnej problém, všechno funguje bez problému.

                0 0
    • vysmátej bajker  

      tak jsem si všimnul že se GO dá aktualizovat na Jelly Bean 4.1.Máte s tím někdo zkušenost.Předchozí aktualizace se moc nedoporučovaly.Nebo nechat puvodní 2.3.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.