• vojta18

    Zdravím, chtěl bych se zeptat, k čemu vlastně slouží Snímač rychlosti od Garminu. Budu si pořizovat Edge 510, a proto nevím, jestli a k čemu by mi byl ještě na dokoupení tenhle snímač. Dočetl jsem se, že může sloužit při jízdě na trenažéru a měření šikmé vzdálenosti, protože gps měří vodorovné vzdálenosti, ale právě tomuto nerozumím.

    A ještě bych se chtěl zeptat, jestli by

    Děkuji za vysvětlení

    0 0
    • Breakpain  

      Měření rychlosti z GPS má své mouchy – dostaneš se někam, kde je horší signál a bude Ti to kolísat – pokud to chceš mít přesnější – používej snímač. Pokud Tě to nepálí, jistě se objedeš bez něj ;) …

      0 0
    • MlokCZ  

      Dle gps aktuální rychlost dost kolísá, obzvlášť pro malé rychlosti (a to i když je slušný signál). A dále s čidlem rychlosti daleko lépe funguje autostop. U 520 tedy lze nastavit aspoň limit rychlosti, při které se stopne a to dost pomůže pokud nemáš čidlo, ale ani to není úplně 100% (tedy pokud nechceš nastavovat ten limit na nějakou vysokou hodnotu typu 4km/h+, pak ale zase může nastat situace, kdy jedeš a ono to neměří).

      0 0
    • jaja01  

      a v neposledni rade je (aspon u 500, ale predpokladam, ze u 510 je to stejne) snimac rychlosti soucasne snimacem kadence, rychlosti otaceni klik

      0 0
      • jenda95  

        GSC10 uz se neprodava, uz jsou jenom individualni snimace bez magnetu

        Ale separatni snimac vrele doporucuji – zejmena v lese je jinak rychlost obcas mimi

        0 0
        • jaja01  

          divny, na tehle fotce je ten, ktery znam, tzn. kadence + otacky (rychlost) http://www.nej-ceny.cz/…-premium.jpg

          0 0
          • jenda95  

            na fotkach toho je … :)

            nekde ho mozna jeste i najdou ve skladu, ale uz se par mesicu nevyrabi a garmin uz ho nedovazi, takze za chvili definitivne zmizi

            0 0
            • jaja01  

              ok, diky za vysvetleni ;-) jeste, ze mam ten puvodni, zivit dva najednou bych tedy nechtel, tolik baterii! :-D

              0 0
              • jenda95  

                Ja uz mam na silnicce ty nove, na ostatnich kolech porad GSC10 – a na MTB jsem ji uz jednou urazil. Takze mozna ty nove nejakou vyhodu mit budou. Plus aspon teoreticky muzou poskytovat i vice udaju, zejmena kadence (akcelerometr muze zmerit vice nez jen pocet otoceni). Ale jestli nejaka dalsi data uvolni a jestli to bude mit nejaky smysl to fakt nevim.

                Baterky jsou to posledni, vymena je trivialni a cena k ostatnim vydajum zanedbatelna

                0 0
    • vojta18  

      Ted jsem se díval na oficiální stránky Garminu na snímač kadence a rychlosti a ani u jednoho není napsáno, že by byl kompatibilní s Edge 510. Nevíte jestli je to proto, že se už akorát nevyrábí, nebo by to prostě nešlo?

      0 0
      • Lada,s  

        http://www.garmin.cz/…kadence.html

        510 tam není uvedena protože se už ji nemají v nabídce, ale samozřejme to funguje bez problémů

        https://buy.garmin.com/…d146897.html

        tady je 510 uvedena

        0 0
      • jenda95  

        funguje, pouzivam

        0 0
      • oo.viper.oo  

        No jsou na to různé ANT profily. Jeden je pro samostatné čidlo rychlosti. Druhý je pro kadenci. Třetí je pro kombinované čidlo. Takže čistě teoreticky nějaké zařízení může nemít některý z těch profilů naimplementovaný. V tomto je dobré spoléhat na dokumentaci, popř. na zkušenosti ostatních. Pokud tu někdo výše píše, že mu to jede, tak je to asi ok. Že by zařízení nemělo naimplementováno samostatné čidlo rychlosti je asi nepravděpodobné. Spíš si dovedu představit, že nové zařízení nebude mít naimplementovánu podporu kombinovaného čidla, když už ho Garmin nedělá a bude-li chtít přinutit uživatele kombinovaného čidla kupovat s novým zařízením i nová samostatná čidla.

        https://www.thisisant.com/…ice-profiles#…

        0 0
    • oo.viper.oo  

      Pokud jezdíš v lese, tak tam je často horší GPS příjem kvůli stromům a pokud jsi navíc mezi kopci, což dále omezí výhled na satelity, tak můžeš mít výpadky nebo velké kolísání aktuální rychlosti. Pokud k tomu navíc používáš auto-pauze (jako já), tak tě bude dost zlobit, když ti každou chvíli Garmin v lese pískne a zapauzuje a zase pískne a odpauzuje a tak stále dokola. Čidlo rychlosti tohle řeší, Garmin ví, že jedeš, i když nemá zrovna signál GPS. Pokud už s Garminem jezdíš, tak víš, jestli tento problem na svých obvyklých trasách někde máš nebo ne a jestli tě to zlobí natolik, abys koupil čidlo.

      Dál se čidlo rychlosti využívá pro záznam jízdy na trenažéru (na válcích).

      V neposlední řadě čidlo zpřesňuje ujetou vzdálenost, zejména pokud se pohybuješ po klikatých trailech v kopcovitém terénu, kde ty klikyháky vlevo vpravo nahoru dolu má GPS tendenci průměrovat a ukázat pak kratší vzdálenost, než byla opravdu ujeta.

      0 0
    • MI.KU  

      Zdravím jaký senzor rychlosti funguje se STRAVOU ?

      Našel jsem Wahoo ale prý ty nové senzory nejsou přesné.

      0 0
    • Doyle  

      Mám takový asi stupidní dotaz. Chci si koupit cyklotrenažér (bez ANT+) a zajímá mě, když si dám snímač rychlosti Garmin ANT+ na zadní náboj, musím nějak zadávat obvod kola, když budu mít samozřejmě vypnuté GPS? Jak vlastně na trenažéru snímač rychlosti funguje? Mám Garmin 820. Díky za každý příspěvek.

      0 0
      • koko0925  

        Na trenažéru tě bude zajímat frekvence šlapání a ne rychlost, která se nedá změřit.

        0 0
        • RomanKa  

          Ale může ten senzor použít např. na Zwift ;) Jinak některé senzory mají možnost nastavení obvodu kola, některé ne.

          0 0
      • tom.kh  

        Obvod kola se u snímače rychlosti nezadává. Snímač se po napárování při první jízdě na kvalitním signálu gps nakalibruje a hodnota je pak uložena v paměti Garmina. Kalibrace je většinou hotová do 1–2km od startu.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.