• Blahycz

    Ahoj,chtěl bych se zeptat někoho ,kdo tomu rozumí. Potřebuju poradit s výběrem snb bot. Dnes se určitě pouzivaj různý technologie. Cena by měla být do cca 3 tisíc nebo kolem 3. Vím že je nějaká tabulka tuhosti bot. Použití bude spíš něco typu all mountain.Aby to slusne tlumilo razy. Jde mi o všeobecné vlastnosti bot který se dneska vyrábějí. Na eshopu to určitě kupovat nebudu. A kde je nějaká větší prodejna ve středních čechách. Díky

    0 0
    • alinceb  

      Nedám dopustit na boty od Burtonu. Teď vozím IONy ročník 2007 a před tím Moto 2007. Hodně super je Speed Zone Lacing System, který nahrazuje tkaničky. Botu s ním perfektně utáhneš a bez sundávání rukavic. Zkusil bych zajet do 13ky do Prahy a vyzkoušet velikost a pak nějaký e-shop…

      0 0
    • KRAJIC  

      http://720.cz/… – v tom článku zrovna borec toto řeší – vypadá, že není ******* něco o tom ví a řeší to co ty.

      0 0
      • alinceb  

        Nepřijde mi, že by tam nějak výrazněji řešil boty…

        0 0
        • KRAJIC  

          No ono je k tomu potřeba znalost čtení, promiň to jsem ti tu nenapsal, nechtěl jsem tě ztrapnit.

          0 0
          • alinceb  

            Touto odpovědí jsi ztrapnil tak maximálně sám sebe. Autor tam píše o 2 typech bot od Vans, které navíc zcela mimo cenovou relaci. Vůbec neřeší jednotlivé systémy zavazování, typy vložek, tvrdost bot pro jednotlivé druhy použití…

            Pro člověka, který o botách houby ví, je to zcela nicneříkající článek…;)

            0 0
    • WEGO  

      Buřton

      0 0
      • Blahycz  

        Jo,vim o nějakejch systemech zavazování. Jen nevím zdali se jde na to spolehnout. Pak jsou všelijaký vyhřejvací jazyky nic takovýho nechci. Myslim si že Burton na tom bude nejlip. Důvod asi žeje nejdyl na trhu.

        Zajímala by mě hlavně ta tuhost.

        A jinak jak píše frajer na jednom odkazu tady, mám já osobně boty 12 let který jsou festově vyšláplý takže jsem docela zvědavej na změnu. ¨Ta kontrola prkna bude asi jinde nez doposud.

        0 0
        • alinceb  

          Ono boty samy o sobě kontrolu nad prknem nedělají Ideální je kombinace Burton botek s Burton vázkem. U těch bot záleží, co konkrétně preferuješ. U Burtonu si v daném cenovém limitu nemůžeš moc vyskakovat… už ty Mota jsou litr nad. Ale mně se osvědčilo, že na botách se nemá šetřit. Mota sem jezdil sezónu, ale kupoval sem na e-shopu a koupil sem malé, takže po sezóně šly pryč a koupil sem IONy. Speed Lacing System je perfektní věc. Kromě přetržení lanka se na tom nemá co porouchat.

          0 0
        • WEGO  

          Burton bude dobrá volba. Mám už od nich druhé boty (sice v jiné cenové relaci než ty, ale i za trojku se dá pořídit hodně solidní bota).

          Kontrola prkna v nové ,,nevygajdané'' obuvi bude ovladatelnost prkna určitě o něco málo lepší, tím tuplem v prašanu.

          Abych pravdu řekl, tak o tuhosti boty vím prd (ani nevím o tom zda nějaká stupnice na tuhost bot existuje, stejně jako u prkna, ale něco na tom asi bude). Pokud máš AllMountain prkno jak píšeš níže (což je tuhost v rozmezí 8–10, tak bych šel taktéž do něčeho tužšího – záleží co budeš jezdit více – zda prašan, mančestr a nebo chceš i zablbnout v parku – ale to už ti poradí prodejce, ale jak říkám nevím zda nějaká taková stupnice vůbec existuje.

          A že musí být vázko + boty od stejné firmy není pravda. Původně jsem měl k těm botám vázko burton za 7K a po asi 2 dnech v Alpách prasklo ve volném terénu (nechci tím říct, že Burton dělá špatné vázání, to v žádném případě ne, mám tu značku rád – ale zkrátka to vázání bylo víceméně plastové a moc jsem na to ,,dupal''). Od té doby vozím nějaké celokovové vázko od RIDE (nevím co to je za kov, ale vázko je relativně lehké a na FRko naprosto ideální) – navíc mi k němu dali doživotní záruku na přesky – už ho vozím 3 roky a neprosto bez známky únavy a to na to dupu o 106. A poslední rada – kupovat boty s vázáním v igelitce, at si vyzkoušíš zda tam vůbec leze.

          0 0
          • alinceb  

            Asi nevíš, že B má doživotní záruku na baseplate. Tvoje prasklé vázo by ti vyměnili…;) Kamarádi mají navíc vyzkoušené, že B. jim bezplatně měnil i třeba přetržené pásky nebo rozbité ráčny.

            Mám od nich 2 vázka – CO2 a Triad a obě drží jak židovská víra už 4 sezóny. Kvůli capstrapu a perfektně padnoucím botám do vázka bych neměnil.

            Přítelkyně vozí Emeraldy a vázo Stiletto a taky by neměnila. To vázání je na ty boty přesně udělané a spolu je to perfektně pohodlné a s maximální kontrolou.

            Samozřejmě, že není dogma mít boty a vázo jedné značky, ale z vlastní zkušenosti to můžu jen doporučit.

            0 0
            • c0d3r  

              dogma to urcite neni ale ma to neco do sebe…

              0 0
            • WEGO  

              To jsem nevěděl no. Co už… 7mička fuk vklidexu :D

              Jo burton umí dobré vázka, ale taky stojí ranec. Plastové bych už nechtěl nikdy, ani nevím zda buřton dělá kovové, ale asi jo ,ale budou stát majlant. Já koupil to Ride za 3500,– krom přesek vše kovové a naprosto nerozbitelné – pro mě nejlepší vázání na světě :-)

              0 0
              • alinceb  

                No u B asi vědí, proč to dělají. Plastové vázko je lehčí než kovové a navíc se na něj tolik nechytá sníh a nenamrzá. Třeba na CO2 mám pod patou dokonce jen takový gumový tlumič a jinak je patka spojená jen slabým proužkem plastu. A vázko perfektně drží.

                0 0
    • Dejv94  

      Hlavně neber Gravity (Gravity Team 2009, 2010, 2011), ty jsem za dva roky zrušil 7 párů (naštěstí vždy uznaná reklamace). Ted vozím Burton Moto (2012) a jsou super, i když je teprve zajíždím. Kamarád má Burton Mint už asi 4 roky a drží bez problémů, hrozně si je pochvaluje, proto jsem pak také koupil svoje Buřty.

      0 0
      • alinceb  

        A proč kamarád vozí dámské boty?

        0 0
        • Dejv94  

          Promin, myslel jsem na jiné věci, Mint si bude ted kupovat přítelkyně, on má Invader.

          0 0
    • Rudyshy  

      za 3k vela radosti neporobis s novymi modelami. Doporucim vybrat minulorocny model za nejaku vypredajovu cenu.

      Co sa tyka Burton tak ty mi nikdy nepadli a ani mi neprisli tak uchvatne. a modeli 2013 pod 5k nema ziaden zmysel.

      A motach mozes uvazovat ak mas sirsiu nohu jak v chodile tak v priehlavku/nartu. K noym modelom sa uz ani nedodavaju ich „vemedovacie“ polstarky.

      kludne by so msa pozrel po 32, u mna vzdy vrahaval nitro,rome,…

      konkretnu botu ti nikdo neporadi zalezi na to ako ti sadne.. kazdmeu ine a hlavne ti musi poraidne drzat patu aby ti nelietala.

      zapinanie Boa by som asi nebral. pride mi ze aj tkanicky su lepsie ako to akurat je s nimi na dlhsie.

      dle mojho nazoru je najlepsie zonove utahovanie.

      v tuhosti boty by som asi velke rozdieli nerobil. skor by som sa na ot kukal u vazka. a doska to uz je uplna ina veda :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.