• Felt26

    Nemáte prosím někdo zkušenosti, případně postřehy k tomuto kolu, případně značce?

    https://www.tsbohemia.cz/…d300232.html

    sháním MTB do 20 000, prošel jsem si poctivě zdejší diskuze, kamenné obchody (kde v této cenové kategorii není momentálně moc výběr, u nás v okolí tak jedno dvě kola na obchod). Tohle mi připadá osazením slušné, zbytek ale nedokáži posoudit. Kdyby měl někdo přínosný postřeh, budu vděčný. Momentálně jezdím na 14 let starém Feltu 26 ", 3×9, V-brzdy, takže asi cokoliv bude lepší :)

    0 0
    • skejpa  

      Taky by me tohle kolo zajimalo. Chtel jsem neco zakladniho ale rikal jsem si, ze za ty prachy bych byl ochoten i neco pridat, kdyz vidim ty komponenty. Kamarad v cyklu mi tvrdi, ze s temito komponenty nema nic pod 25 tisic.

      0 0
    • Gwaihir  

      Kde chceš jezdit, kolik vážíš a měříš? Jinak za ty prachy asi slušný. Váha odpovídá.

      0 0
      • skejpa  

        Nevím jak pán nahoře ale já hlavně normální polní cesty a občas něco lehčím terénem v lese :-) Váha 91Kg 182cm

        0 0
        • Felt26  

          Ten pán si pro něj dnes jede :) Prohledal jsem kde co, všechny kamenné obchody v okolí a se stejným osazením, případně horším jsem se nikde nedostal pod nějakých 20 500. V každém obchodě na výběr většinou tak jeden kus, tedy v mém cenovém limitu. Kolo jsem si vyzkoušel a vypadá slušně, za ty peníze. Mám 182 cm, nějakých 72 kilo a velikost L mi seděla.

          0 0
          • adam1  

            Za ty love není co řešit ,ať slouží

            Doporučuji ať si zkontroluješ veškeré spoje ,ru ,osu vpředu jestli jsou dotáhlé .

            0 0
        • Gwaihir  

          Rychloupínák vzadu asi přežiješ. Lepší by při váze nad 90kg byly obě osy pevné, ale na polnacce a v lehkém terénu by nemusel být problém. Jezdil jsem na rychloupínáku 20 let a šlo to.

          0 0
          • danny77  

            Můžu se zeptat (kolo se mi taky líbí), jestli jde ten zadní rychloupínák vyměnit za pevnou osu, a pokud jo, tak jak? Jsem začátečník, tak se možná ptám jak lama.

            0 0
            • adam1  

              Nejde to ,vůbec to za ty peníze neřeš a jezdí:)

              Ano osa/y jsou fajn ,s ru se dá opravdu žít .

              Lepší investicí jsou pak lepší kola .

              0 0
              • Felt26  

                Tak kolo vyzkoušeno na rovině i v kopcích. Těžší převody mi nechybí, dá se z kopce šlapat tak do 45 km, pak už si připadám jako křeček na kolotoči :) Do kopců taky v pohodě, chvilku mi trvalo si zvyknout na přechod z 26" na 29" a mírně těžší převody (prostě musím víc zabrat). Jediné co asi brzy vyměním jsou pláště, na suchu a silnici dobré, ale hlavně v prudším stoupání mimo silnici, pokud je mokro a bláto (a to ho nemusí být moc) dost prokluzují, stejně tak na jemném písku, kterého je po těch deštích naplaveného všude dost. Ale za tu cenu dobré.

                0 0
                • adam1  

                  Co tam máš za maxxisy?A kolik to foukáš?

                  0 0
                  • Felt26  

                    Maxxis Crossmark 2,10", nafoukané jsou ještě z obchodu, ale je fakt, že asi dost. Zatím jsem jen jezdil a zjišťoval rozdíly oproti starému kolu :)

                    0 0
                    • adam1  

                      Ty 2,1 jsou takové užovky,které se mohou při nízkém tlaku žvéjkat ,zkontroluj ten tlak víc jak 3bary s duší a tvojí vahou bych nedával ,to podkluzování je i o technice ,vyježděnosti a s tím výkonnost no:)

                      Jestli budeš kupovat tak s kevlar patkou rozměr 2,2 klidně zůstaň u maxxisu i contiky jsou ok – každý preferuje svoje :)

                      0 0
                      • Felt26  

                        Tak práce na technice a vyježděnost budou nakonec nejlevnější variantou :) Na 26" jsem měl vzadu Maxxis Icon, potom vyměněný za Specialized Fast Trak a vepředu obyčejný Schwalbe Smart Sam, trošku traktor ale drželo to dobře.

                        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.