• Rocketmann1

    Zdravím, na základě stavu svého stávajícího kola jsem se rozhodl, že si pořídím nové. Jsem pevně rozhodnutý, že si chci pořídit 29" MTB, ale váhám si výběrem. Kolo by mělo být spíše k rekreačnímu užitku, mírně sportovnímu, a tomu odpovídá i rozpočet, ideálně by to mělo být méně než 20k Kč. Na e-shopu tsbohemia jsem narazil na Silverback Sola 3 2020, zdá se to jako dobrá koupě, na svojí cenu má vzduchovou vidlici a dvoupřevodník. https://www.tsbohemia.cz/…d300232.html#…

    O značce jsem ale zatím vůbec neslyšel, a v Česku jsem našel hodně málo e-shopů, které by kola této značky nabízely. Má někdo z vás se značkou nebo přímo s kolem zkušenosti? Případně pokud ne, tak co si o tom myslíte, je to v poměru cena/výkon dobré? Nebo by se našlo v podobné cenové relaci (+/- 2k) kolo lepší?

    Díky za odpověď.

    0 0
      • Rocketmann1  

        Thready jsem si již četl. Vě většině případech se lidé ptají na kokrétní model kola Silverback a dostávají odpověď na konkrétní model. Jsou to ale dotazy na kola s cenou 30k+. Z toho pak nemůžu tak moc vycházet při otázkách na kolo za 17k. Je to jako porovnávat oktávku s ferrari. Ptám se tedy na tento konkrétní model a obecnou pověst značky. Nerozumím tak kvalitě komponentů, ze kterých je kolo postaveno, a proto se ptám zkušenějších.

        0 0
        • Hrabex1  

          nevim, jak ta vidlice, manitou uz hodne dlouho nepatri mezi prilis rozsireny. Jinak slusny.

          0 0
          • novas752  

            Rozšířený moc nejsou ale minimálně ty vyšší řady fungujou moc hezky.

            Akorát je málokterej výrobce osazuje a tak poslední léta nejsou moc známý, buď tam jebnou pružinovej Suntour nebo, aby to vypadalo honosně, základní RockShox.

            0 0
            • Hrabex1  

              byvaly casy, kdy je vyrobci kol osazovali naopak hodne (skareb, r7), pak se s nima slehla zem. Ale je jasny, ze cetnost osazovani neodrazi kvalitu. To by pak recon musel byt vynikajici.

              0 0
              • novas752  

                Přesně tak. Teďka vyšla nová R7 tak se jim třeba blýská na lepší časy, samotnou vidlici kupuje proti sériovým kolům málokdo.

                Kámoš má pár let starýho Mattoca Pro, dobrá vidlice za dobrý prachy. Stejně jako lepší Suntoury, to jsou skvělý vidlice za stejnou cenu jako střední třída RockShoxu.

                0 0
        • novas752  

          Divné je že model 3 nějak nemohu na stránkách Silverbacku najít, přitom je to aktuální ročník.

          Značka neni u nás moc známá ale nebál bych se toho, stejně vyrábí akorát rám a to nejspíš stylem že zadá výrobu na Taiwan (jako to dělá spousta dalších značek, vyrábí se tam drtivá většina rámů). Rám je asi výběhový model, má na dnešní trendy starší geometrii (delší zadní stavba, vzpřímenější úhel hlavy…), to by ale na nenáročné použití nijak nemělo vadit, možná i naopak. Velmi příjemně překvapí vidlice i s pevnou osou. Brzdy starší základní model – nijak moc nebrzdí, ale jsou spolehlivé, za ty prachy těžko chtít víc. Řazení opět starší 10 rychlostní sada, na turistiku by to mělo být bez problému. Akorát popis nesedí s obrázkem, na obrázku je moderní kazeta 11–42 zubů, v popisu klasická kazeta 11–36 zubů. Kliky s dutou osou jsou při té ceně taky velmi fajn. Zadní náboj nic moc, celý zapletený kola asi taky nebudou žádná sláva. Za tu cenu celkově velmi zajímavý kolo, vzhledem k určení až na drobnosti v pohodě vystačí. Akorát bych si to po koupi asi někde nechal pořádně seřídit, nepředpokládám že by to z tohohle eshopu bylo seřízené důkladně a pro některé díly je to seřízení od začátku kritické (například pro ožiska v těch nábojích).

          Jo a musíš si k tomu přikoupit ještě pedály.

          0 0
          • Rocketmann1  

            Díky, tvůj komentář je pro mě užitečný a alespoň jsem teď více v obrazu. Na jejich weby jsem se díval taky a taky mě udivilo, že jsem tam model nenašel. Brzdy budou určitě i tak mnohem lepší než čelisťové na stávajícím kole, u kterých se bojím, že si rozbiju hubu za mokra. Jak si vylíčil zbytek, tak mám pocit, že mi kolo bude vyhovovat. Žádná sláva, ale na množství investovaných peněz a následné využívání to není špatné.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.