Silniční brzdy Sram Force - POZOR NA VADU!!!

15 nepřečtených
  • zzigi

    NECHCI POŠKODIT VÝROBCE, jen upozorňuji na záležitost brzd Sram Force, asi výrobní rok 2010 jak jsem dohledal na internetu.

    Funkčnost brzd Sram Force v konečném stádiu závisí na 2mm rantlíku, který pokud se ulomí, způsobí jejich totální nefunkčnost.

    Tato nefunkčnost může vzniknout i samovolně, jako se stala mě osobně. Rantlík popraskal a brzdy se staly nefunkční.

    Tento rantlík se opírá o samotné tělo brzdy a po jeho odlomení tělem brzdy propadne, díl drží na druhé straně lanko.

    Opravit se to dá jen výměnou. V ČR tento díl není a podle dokumentace ho Sarm ani nevede jako náhradní díl. Velice podivné.

    Zaráží mě, že Sram Red to má kovové, Sram Force plastové!!!!!

    Nechal jsem si vyrobit díly soustružníkem.

    Setkal se s tím někdo?

    Na netu lze dohledat tento problém pod různými cyklo diskusemi.

    Více fotky.

    0 0
    • Dejv94  

      Neřekl bych výrobní vada, spíš bych asi napsal na**áno v rukách. Ten šroubek se podle mého názoru neutahuje na krev, zalepit a lehce dotáhnout, pak tam nemá co prasknout.

      0 0
    • tromboonen  

      Rek bych ze je to tak napul, urcite se to nema dotahovat na krev, protoze se pod tim hejbe ta packa… urcite je lepsi, aby to bylo z kovu (ani nevim, jestli je to na Shimano brzdach kov nebo plast, mrknu se), ale myslim, ze se to posere hlavne pretazenim (uzivatel, neznaly servisak, nebo delnik ve fabrice v Cine, co to dava dohromady..), vyrobce by ale mel pocitat s nejhorsim (kterymkoli z techto lidi a jeho neznalosti a necitem) a udelat to tak aby to nepraskalo..

      0 0
      • Martin  

        to by ovšem popíralo institut kurvítka

        0 0
        • tromboonen  

          Tak kurvitko/fuck-up device bejva elektronicke, neviditelne a navrzene tak, aby znemoznilo dalsi pouzivani vyrobku a jeho vymenu za novy (pricemz zkurveni je nastaveno po uplynuti zaruky)… tohle prece jen asi vetsina lidi sezene nebo necha vyrobit a jede dal, a kdyby ne, tak asi nekoupi brzdy od stejnyho vyrobce se stejnym problemem, leda ze by SRAM myslel na vse a pocital, ze vsichni pak koupi RED celisti… (ale v US of A by si to asi nelajsli, muze se jim snadno stat, ze se s nima nekdo bude soudit… zname Amiky, pretah jsem to, prasklo to, nic se mi nestalo, ale co se mohlo stat… psychicka ujma… pokud mozno hromadna zaloba spolu s temi, co jim to ani neprasklo, ale mohlo…a je to..)

          0 0
          • Martin  

            já narazil na mekanické kurvítko v motion control patroně u Reby SL – klapka, která zavírala průtok oleje, byla na tyčku od ovládacího kolečka připevněná plastovým bazmekem, který praskl. patrona je řešena jako nerozebíratelná a musela se shánět nová. a to je můj servisák hračička, který za normálních okolností věci vyhazuje nerad.

            0 0
            • tromboonen  

              No jo, inovaci nezastavis… elektronika tam neni, vyrobce musi udelat R&D a prijit s mechanickym kurvitkem… maj to tezky, kluci..

              0 0
            • kyl  

              Tak ono je RS jedno velký kurvítko,za hovno stojí od nich cokoliv

              0 0
              • mr.garisson  

                To je velké zobecnění a patří do sekce prázdného kafrání. :)

                0 0
                • tromboonen  

                  My tady mame sekci prazdneho kafrani? Spis to vypada, ze mame forum prazdneho kafrani, hodila by se nejaka sekce bez nej :)

                  0 0
                • kyl  

                  Zatím jsem neviděl nic od této skvělé firmy co by bylo funkční

                  0 0
            • Zdyn  

              Ta patrona rozebrat samozřejmě jde.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.