• MiXeR

    Zdar, už dlouho řeším problém co koupit za kolo jako náhradu za favorita (viz. foto :)

    vypadá to možná trochu divně, ale jsem na něj dost zvyklej – rám už má jen odemě přes 50tis Km a to je koupen bazarově :-) představoval bych si ideálně silnici, ale chtěl bych na ní návarky pro nosič, blatníky .. protože vetšinou jedu nějakou účelovou cestu, kdy musím něco táhnout (brašny), případně je mokro … dal by se použít trekingový rám samozrejmě s pevnou vidlicí, případně bych měl i 2 páry kol .. byl by v tom nějaký problém ? nebo úplně jiný řešení? Trek nějak nemusím … Investici odhaduju kolem 20–25k

    díky za rady/návrhy …

    0 0
    • t29  

      Napadá mě cyklokroska od Meridy, stojí myslím kolem 23 tisíc a má přípravu pro nosič a blatníky, navíc zdvojené brzdové páky jak na beranech, tak nahoře u představce… jako zimák nebo pracák je to myslím ideální kolo

      0 0
    • favorit.  

      v podstate tedy cyklokroska :-)

      Jak se uuz pise, tak bych mknul na Meridu (CX i fitneska) a pak me napada jeste Kona, kde na tu zakladni CX montujou i trojtac

      0 0
    • Singlespeed  

      Ano, jde to tak udělat. Je to velmi praktické, sám na takovém kole jezdím, viz obr. Kolo na obrázku s rámem Maxbike cross 68 TR a koly Aksium mě vyšlo na cca 15000, váha 11,15 kg i s blatníky.

      0 0
    • Martin  

      kamarád tak měl řešeného zimáka. crossový rám /nějaká garážovka/, cantíky, silniční kola, oblouky, dualy. zimáka jsem mu zkonfiskoval a předělal ho na kolo pro moju, která z něj ted má univerzální stroj na terén i silnici (se dvěma páry kol)

      0 0
    • michals1  

      Trekingovy ram ma odlisnou geometrii, potrebuje delsi vidlici misto obvyklych 37cm. Zadni naboj ma roztec 135mm jako MTB misto 130mm. Silnicni kolo z toho udelat nepujde.

       
      0 0
      • Singlespeed  

        Nemáš zkušenosti. Podívej se na můj příspěvek nad tebou. Silnička jde z toho udělat v pohodě. Vidlice Noxon má 42 cm. Rám se pružností bez problémů přizpůsobí o 5 mm užšímu zadnímu náboji. Jezdí se na tom krásně.

        0 0
        • michals1  

          Lepsi reseni bude koupit silnicni ci cyklokrosovy ram. Dost by se mi pricilo cokoliv investovat do stavby takoveho kola na trek ramu.

          0 0
          • Singlespeed  

            To už nechejme na MiXeR-ovi. Noxonka se dá koupit i s návarky na kotouč, tak není problém, při použití kotoučovek BB7 Road udělat na tom silničku s kotoučovkama (to by byla docela machrovina)

            0 0
            • michals1  

              Duralovou vidlici od Noxonu bych v zadnem pripade nebral. Nemel bych k ni zadnou duveru. Sel bych bud do ocelove nebo karbonove. Jednou mi takhle jedna duralova praskla pri 70km/h a nebyl to prijemny pad.

              0 0
              • Singlespeed  

                Sorry, ale zase nemáš zkušenosti. S Noxonkou jsem napálil v plné rychlosti do automobilu (řidič nedal přednost). Jedna noha se zlomila, jak by taky ne, a tak jsem se mohl podívat dovnitř (až jsem se vrátil z nemocnice…). Vidlice je mírně řečeno předimenzovaná, zejména v prostoru korunky.

                0 0
                • michals1  

                  Silnicni verzi Noxon vidlice jsem mel kdysi doma, ale vzhledem k nizke kvalite zpracovani jsem ji poslal zpet do eshopu a odstoupil od kupni smlouvy. Vim, jak vypada. Duralova vidlice se neoplati. Je tvrda, tezka a ma oproti karbonove ci ocelove kratsi zivotnost. Take spatne tlumi narazy a odrovnava predni rafek a vyplet. Asi 3 roky jsem vozil dural. vidlici od RB, a proto moc dobre vim, jak se to chova.

                    
                  0 0
                  • Singlespeed  

                    Vidím, že se vlákno zvrhlo v naši soukromou diskuzi :-) .

                    0 0
                    • michals1  

                      Jeste jsem na disku nasel jednu fotografii te me posledni duralove. Rikal jsem si, ze to je pouze praskly lak. A to jsem se zmylil.

                      0 0
    • MiXeR  

      no .. docela se mi líbí ty cyklokrosky to jsem netušil .. akorát musím asi oběhat nějaký kamenný shopy abych pročmuchal detaily :) třeba ty brzdy jestli půjdou na slabý ráfek a vzadu horní uchycení nosiče … chtěl bych to udělat nějak rychloodstrojo­vací …

      díky – zas jsem o něco méně blbější :)

       
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.