• Velomiwookie

    Ahoj, Uz jsem tu diky radam vybral MTB pro dvoumetrovyho (Trek X-caliber 9), Gravel pro dvoumetrovyho (Merida Silex 600) a ted prisla rada na silnici!

    Klasicky se mi libi Canyony, at uz cenove, designem, osazenim a hlavne velikostma, je mi jasny, ze by to znamenalo cekat na novou radu a kolo by bylo realne na jare, ale to je asi ok. Optimalne za me vychazi model

    Endurace CF 7.0 – cca 36tis

    pripadne pak

    Ultimate CF SL 7.0 – cca 41.5tis

    Gravel sel z domu, takze muj setup bude MTB HT + silnice, nejsem zadnej zavodnik takze ultimate by byl asi dost bolavej na delsi vyjizdky, tzn ten Endurace mi vychazi nejlepe. Letosni rada uz je vyprodana, tzn pockat na novou.

    Pro uplnost, mam cca 85kg a kolo chci na jizdu do prace a popracovni vyjizdky do 100km kolem Prahy, pripadne nejaky 100km vylety.

    Pripadne nejake jine tipy? Diky moc vsem

    0 0
    • Martin  

      proboha, co to je za dotaz? výška postavy souvisí s velikostí rámu a ne značkou/kvali­tou kola

      nebo to jako si podle tebe mrňousové kupují Colnago, středního vzrůstu Cervelo a čahouni Treka???

      0 0
      • Velomiwookie  

        Proboha, souvisi to pomerne dost. Kdyz zkusis najit mtb ht na dvoumetrovyho, zjistis ze to vyrabi pouze trek rb a canyon, vsichni ostatni vyrobci komci velkosti ramu na cca 195cm. U gravelu jsem nasel pouze meridu a canyon co by meli realne pouzitelnej stack a reach na dvoumetrovyho cloveka tak predpokladam, ze u silnicek to nebude jine. Takze uplne idiotskej dotaz podle me nemam a pokud me presvedcis o opaku, budu Ti vdecnej.

        0 0
        • Martin  

          XL vyrábí sna dkaždý a na to s 200 cm vlezeš, já mám 190 cm a používám to, co výrobci obvykle označují L (střed – střed 58)

          0 0
          • Velomiwookie  

            To sice jo, ale kdyz si vemu ze XL byva u vetsiny vyrobcu treba 60cm s udavanym maximem 200cm a pak je tady Canyon a dalsi kde to jde az do nejakych 64 (3XL) tak mi dava vetsi smysl jit do toho vetsiho rozmeru a nebej na hrane te velikosti

            0 0
            • Martin  

              to asi ano, ale tohle je silně individuální, třeba mě odjakživa vyhovovaly nižší stavby dohnané delším představcem a delší sedlovkou, takže já se na to dívám tímto pohledem

              0 0
              • ˘Ö˘ Krab  

                O tomhle, neklame-li mne paměť, zde běžela předlouhá debata bez výsledku. Příznivci spíš malých rámů a delších představců byli v menšině a příznivce rámů velkých se jim nepovedlo přesvědčit. :-)

                0 0
              •  

                Ano ono to pak vyjde o pár gramů lehčí.

                0 0
        • vyktom  

          Ahoj. Jsem podobně postižen (mám 200 cm a k tomu 100 kg) a řekl bych, že s výběrem to nebude zas taková hrůza. Jezdím rok co rok na jedno místo mimo ČR a už jsem tam měl půjčenýho Spešla Tarmaca 61 a nějakej hliníkovej Radon 63 a na obojí jsem se parádně vlezl. Ten Radon byl snad už i moc velkej. Letos budu mít BMC RoadMachine 61 a podle geo z netu s tím zase nebude problém. Doma jezdím starýho Looka 61cm a s lehce delším představcem (13 nebo 14cm, teď nevím) se na tom cítím fajn. Toť jen mých pár tipů na výrobce, co dělají kola i pro dlouhány..

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Když máš ten správný poměr končetiny/trup, tak si můžeš pískat. Což vypadá, že máš, tedy máš dlouhé končetiny. Ti, kteří mají spíš delší trup, tak opravdu potřebují dlouhé a ještě k tomu i celkem vysoké rámy. Tobě asi stačí poměrně kratší rám a na řídítka dosáhneš, přestože nejsou úplně vysoko. Není totiž 200 cm jako 200 cm.

            0 0
      • Cavendish  

        Hold každá značka nenabízí velikosti rámu pro lidi 195–205cm

        0 0
    • Libores  

      Ahoj, já 207cm. Sehnat silničku byl porod a nakonec už třetí sezónu jezdím Endurace CF 7.0. 3XL. Co si tak vzpomínám tak ještě u Spešlu jsem viděl velké velikosti, tuším až 64. Jinak není z čeho vybírat.

      0 0
      • Velomiwookie  

        A spokojenost? Myslis ze na 200cm je 3 xl nebo 2 xl? Je mi jasny ze je treba to nabouchat do kalkulatoru, ale subjektivni zkusenost me taky zajima

        0 0
        • Libores  

          Mě to kolo připadá boží, jezdí se mi na tom skvěle, i velký porce kolem 300km a loni celkem cca 8tis., trochu si to tuním a fakt mě baví. Je mi to trochu malý, ale s delší sedlovkou a 140mm představcem to jde. Kromě tunu važící starý hliníkový no name silnice, kterou jsem měl před tím, ale nemám s čím srovnávat, protože prostě nejsou podobně velký kola, který bych mohl vyzkoušet.

          Podle tabulky velikostí na stránkách Canyonu je 3XL pro výšku 197–204cm a 2XL pro 192–197cm.

          0 0
        • Libores  

          Beru zpět „nejsou podobně velký kola“,. Koukám teď na Treka Emondu co psal Espen a ta vychází podobně jako největší Canyon. Skoda jen většího slopingu, kvůli kterýmu bych já potřabovat 450mm cedlovku, zatímco u Canyonu mi stačí 400mm. No co už, ty jsi o kus menší, takže to buedš mít jednodušší.

          0 0
    • Espen  

      MTB si koupil Trek, tak se mrkni na silnice Trek. Dělají taky vel 64. Já mám 188cm a vel 60. Známej má přes 2m a má Emondu v 64.

      0 0
    • nzg  

      Já mám 198 a jezdím Rose ve velikosti 62 se 130 mm predstavcem. Některé modely dělají i 64.

      0 0
    • Pikaču  

      Viz SZ.

      0 0
    •  

      Silnice pro dvoumetrového by měla být široká alespoň něco přes dva metry aby když spadne nabok neměl hlavu v příkopě.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.