• bahamontes001

    Ahoj všem, uvažuju o koupi nové silnice, asi nějaký levnější karbon. Docela se mi líbí Focus cayo na 105, máte někdo zkušenost s těmito rámy na silnici? Oslovila mne např. tahle nabídka: https://www.cyklobazar.cz/…x-model-2017 . Nebo také uvažuji o tomhle Ghostu: http://www.mojekolo.cz/…-lc-m-54-cm/

    Co z těhle dvou by jste doporučili?

    Další dotaz mám, je podle vás OK si nechat poslat kolo z větší dálky (v rámci ČR), nebo z toho bývají problémy? Raději bych kolo před koupí viděl osobně, ale ta nabídka z Ostravy na Focuse vypadá nejlépe.

    0 0
    • Coural  

      Focus není tak úplně na 105. Má tam kouzelné slůvko mix a třeba kliky nejsou ze sady.

      0 0
    • šimlos  

      Já Focuse Cayo od tý firmy z Ostravy kupoval v roce 2012. Sice na Ultegre ale rám totožný. Kola předpokládám nějaký levnější Fulcrumy, u mě to byly CEX 6.5, těžší ale byly to držáky. Kolo přišlo v krabici, žádný problém nebyl. Za mě za ty peníze ok.

      0 0
      • bahamontes001  

        A jak jsi spokojený s tím rámem? Já bych si od karbonu sliboval větší tuhost než u hliníku (starého cca 12 let) a zároveň i lepší komfort – tlumení otřesů z děr. Geometrie se mi jeví, že by mohla být víc do komfortu, než pro závody, Jsou to reálná očekávání od tohoto rámu?

        0 0
        • šimlos  

          Já hliníkovou silnici nikdy neměl, moje první silnice byl právě ten Focus Cayo. Ano, geometrie je spíš do komfortu a žádné vlnění jsem při šlapání ve stoje nezaznamenal – podle mě je rám tuhý dost. Sedlovka a představec byla nějaká těžší hlína vyrobená speciálně pro Focus ale to kolo nedělá, to se dá vyměnit časem za lepší stejně jako ty kola. Focus Cayo je pohodlný kolo s kvalitním rámem a závodit na něm můžeš v klidu taky. U nás jsou Focusy trochu popelkou ale třeba v Alpách nebo Dolomitech jsem jich viděl mraky.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.