• adam1

    Tak co bikeři ?Myslím že 20ročník se vydařil?Co říkáte na ty nové dva úseky letos:)trňák a maturita se singlem?Jinak pořadatelům 1*a všem co dojeli tak velká poklona .

    Silesia opět ukázala že je v top.

    0 0
    • tom xtr  

      Ale jo, „maturita“ + to navazující DH byly fajn zpestření (a ve stínu), mám to kousek od baráku, tak to tam znám, jen po 80km to bylo trochu náročnější než obvykle. Ta objížďka přes strniště na začátku byla jak kdyby tam vylili lepidlo.

      Jinak letos pro mně spíš boj s vlastní hlavou hlavně díky tomu vedru, jak šla teplota přes 30, nějak mi přestalo fungovat chlazení motoru a bylo to o tom „nějak dojet“ :(

      0 0
      • adam1  

        Jo vedro bylo ,já jel sice dětskou:)ale stačilo,před borcemi na 90 hodně letos smekám .To “lepidlo” to byl mazec :)hodně lidí šlo pešo,ale asi lepší než jet přes to rozorané mokré pole – jeli jsme v úterý a jedna velká koule bahna:)Co ten nový úsek u Vikštejnu ?slyšel jsem kritiku na něj?

        0 0
        • vitan  

          Ahoj,

          ano – kritika byla na Vikštejn i na nový trail na Kalvárce. Prý už to bylo moc technické atd.

          Zároveň jsem ale slyšel spousty nadšených reakcí, že to je správný směr a vyvážení závodu.

          Takže spíše každý podle svého měřítka, co je technika:)

          Na krátké se ti maturita se singlem líbila?

          0 0
          • adam1  

            Mi se to letos líbilo ,ikdyž díky teplotě jsem toho měl plné zuby :)zas něco jiného než v červnu.

            Tu maturitu jsme si byli 2× potrénovat tak jsme věděli Vo co go ,taky jsem ty dvě poslední otáčky nedal :)ale zas jsem pak nevnímal ty dva skoro 1m příkopky ,ani nevím jestli tam byli ?:)

            Jako je to prostě mtb závod ,zas jak bylo/bude míň lidí tak letos trať zcela průjezdná bez špuntů což beru jako výhodu .

            0 0
          • tom xtr  

            Za mě teda speciálně ten trail na Kalvárce je super varianta a zpestření – byla by škoda to příště nejet, je to takové připomenutí o čem je MTB. A fajn to bylo i za cenu, že jsem tam párkrát předjížděl a tím pádem musel zpomalit.

            Ten sjezd není nijak prudký a nebezpečný, jde jen o to přizpůsobit rychlost (když tak se ty dva tři kořenové hupy dají přenést).

            pozn.: I když jsem naprostý hobík, tak vyplatí se myslím trochu sem tam pilovat i techniku, nejen bušit kilometry :) to k bajku prostě patří.

            0 0
        • tom xtr  

          ten Vikštejn byla taková XC zajímavost namotaná kolem hradeb – byl jsem si to projet den před závodem, kdy to bylo už vymlíkovaný, tak mě to nějak nezaskočilo. Podle mě se to ale dalo jet i na oči – nebezpečný to nebylo, určitě to nebyl nějaký extrém, maximálně se muselo něco málo vytlačit nebo přenést. Předjíždět se tam tak jako tak moc nedalo.

          P.S. myslím, že tam byla původně plánovaná i varianta s cca 4m sešupem po skále – tam jsem měl srdce v gatích, když jsem si to zkusil – to už by extrém byl, v závodě se jelo ale jinudy.

          0 0
          • vitan  

            k PS: ano, ale nakonec jsme zvolili „chicken lajnu“ a mokrou variantu díky bouřkám, které byli před startem.

            Díky za zpětnou reakci – vzhledem k diskuzi na webu Silezky.

            0 0
    • tepovka  

      Myslím, že se 20. ročník vydařil. Pořadatelům velké DÍKY za uspořádání akce. S lepidlem při výjezdu po strništi v úvodu závodu plně souhlasím a na bikové maturitě jsem bohužel neodmaturoval. Vedro popravilo asi více závodníků včetně mě, ale pro mě osobně to je lepší než déšť.

      V diskuzi na stránkách závodu se rozjela komunikace, jestli už to není extrém pro hobby jezdce s ohledem na zařazení maturity v závěru závodu + trail u Vikštejnu na dlouhé trati. Možná by nebylo špatné přenést anketu zde.

      https://www.silesiaopava.cz/diskuze

      0 0
    • Rubi  

      ja jsem jel „detskou“ – pokosene pole bylo jednoznacne pro me nejtezsi usek na trati, celkem jsem se boril a ujela mi skupinka a extremne to nejelo. V udoli kolem moravice jakozto na domacim prostoru jsem se trochu utavil a pak jsem byl za maturitu rad, protoze to nebylo tak prudke a jen se musela vzdycky prezit ta tocka. Ten sjezd dolu jsem najety nemel, ale uz jsem byl tak prazdny ze sem to sjel jak hadrovy panak, ale bylo to super! Vklidu se to dalo jet na oci, vsude jinde byvaji daleko horsi mista. Posledni kopec byl pro uvareny motor uz hodne na moral, ale kdysi se mi to zdalo prudsi a delsi, takze jak jsem vyjel z lesa tak uz jsem vedel ze nejhorsi je za mnou.

      0 0
    • adam1  

      Ještě taková poznámka ,pro mě je vítěz ten Borec co jel 55 s tou jednou rukou ,vůbec si to nedovedu představit a dojel to a určitě nenaříkal:)tak jakápak těžká trasa ?opravdu Borec !

      0 0
      • Jednorukybandita  

        Díky Adame za pochvalu

        0 0
        • adam1  

          Patriku smekám Borče :)

          0 0
        • vitan  

          Ten trail v Kalvarce jsi jel fakt dobře :) snažil jsem se tě hecnout do toho druhého schodu, ale chápu, že to už možná bylo moc:)

          Díky za účast a snad za rok zase na startu :)

          0 0
          • Jednorukybandita  

            Ano ,už dochazeli síly a taky musím jet trochu s rozumem. Přijel jsem na závody autem tak abych taky odjel :) Ale díky za info o trati.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.