• funkatron

    co by ste zvolili z tychto dvoch vidlic

    mam moznost, ci dat na bike novu rebu sl 08 alebo jazdenu sid 06

    cena je ta ista

    0 0
    • funkatron  

      este dodavam, ze obe su s poplock

      0 0
    • Kedarr  

      jednoznačně bych volil REBU…:

      )

      0 0
    • dua  

      Jedině REBA, dyt SID je vykuchaná REBA a navíc docela starý model, a JETÝ !!!

      0 0
      • Evilcleaner  

        až nový sid 2.0 je vykuchaná reba. starý sid nemá s rebou nic společného (a 2006 je pořád ta plattforma sidu která se začala vyrábět o dekádu dříve)

        0 0
    • Rychlej turista  

      Vzhledem k otázce předpokládám, že o těchto vidlích víš ještě o něco míň, než jsem věděl já, když jsem SIDa kupoval. A sice, že SID je jen anorektická Reba. Že ale ani jedna nejde zavřít, jsem vůbec netušil. Jdou jen přivřít, ale 2 – 3 cm se hýbou furt. Snad ti tato informace trošku pomůže, než se sem vloží ladiči, kteří tento zcela základní nedostatek vůbec neregistrují a tedy ani neřeší.

      0 0
      • MlokCZ  

        Ale registrují a u žádné Reby co jsem měl to tak extrémní není.

        Motion control sice není opravdu zcela pevný lock, ale 2–3cm? To normální opravdu není (u Reby). Měl jsem doma už 3 Reby a žádná z nich v zamčeném stavu se při více přitaženém floodgate nepohybovala více než 1cm (a to jak v originálním stavu, tak po úpravě a myslím samozřejmě jízdu ze sedla v situaci, kdy se více zabere, v sedle se nehne vůbec).

        3cm se nemusí pohybovat ani odemčená (při jízdě ze sedla), záleží na stylu šlapání ze sedla, na nastavení vidlice, nastavení zdvihu (tím myslím, že třeba na 120mm se už na ty 3cm dostat lze poměrně snadno).

        SIDa jsem nejezdil, takže netuším, jak moc se to liší (tím myslím hlavně ten starý model, který rozhodně není jen anorektická Reba a o který mu jde).

        Rozdíl oproti pevné Pellsce je i při jízdě ze sedla poměrně malý i když samozřejmě ten nepatrný pohyb tam cítit je.

        Zato chováním je zamčená Reba pořád o třídu lepší než pevná karbonová Pellska (a to teď ani nepočítám, že se při opravdu velké ráně otevře a jde do zdvihu více, jen ten pohyb do toho 1cm).

        A právě chování Reby v zamčeném stavu já vidím jako velké plus a vracím se zpět od pevné Pellsky k Rebě (na kole, které není určeno do náročnějšího terénu a kde mi zajímá jak jede a Rebu na něm jezdím zamčenou dost velké procento času).

        Když někomu vadí pár mm pohybu vidlice, tak pro toho evidentně odpružená není a má jezdit pevnou a šetřit tím 3/4kg váhy. Tohle není věta na Tebe, ty pevnou jezdíš a dobře to víš.

        0 0
        • Rychlej turista  

          Jde o to, že tato informace se normálně nikde neuvádí a pro někoho při výběru vidle může být zcela zásadní. Vůbec jsem tehdy netušil, že něco takového existuje a proto kdybych o tom tehdy věděl, tak dneska nemám SIDa, ale R-7, která zcela zamknout jde.

          0 0
        • Rychlej turista  

          Mňo, taky mám pocit, že zpočátku se hýbala o něco míň, ale teď opravdu ty 2 – 3 cm dá. Tak nevím jesli je to tím, že jezdím o něco brutálněji nebo je to příznak nějaké choroby a potřebuje resuscitovat. Má za sebou jen dvě 24 hodinovky + něco okolo, celkem tak 1 500 – 2 000 km. Co myslíš?

          0 0
          • MlokCZ  

            Pokud se výrazně zvětšil rozsah pohybu při zamčení, tak bych hledal problém uvnitř.

            0 0
      • milan1  

        Protože se trefuješ do ladičů, tak ti odpovím, to jak Reba zamyká je známo od jejího příchodu na trh, že o tom ještě někdo dnes neví, to beru za jeho nedostatek podpořený, jeho nezájmem. Ono opakovat stále dokola jednou potvrzené mě nepřipadne jako vhodné a ještě méně vhodné, potom jako výčitka.

        Kdesi v návodu se informace o pohybu i v zamčeném stavu objevovala ale hledat ti to nebudu, co kdybys hledal odpovědnost tam, kdes nakouipil, tady si stěžuješ na nesprávných místech a ukazuješ na někoho zcela jiného.

        0 0
        • Rychlej turista  

          Jde o to, že pokud po této informaci člověk cíleně nejde (tedy o této vlastnosti už ví) tak ji nezjistí. Ne každý se zajímá o všechy vlastnosti do detailů a studuje prazvláštní slovník výrazů. Běžný člověk, co si chce koupit odpruženou vidli se zamykáním, ale jinak se o vidle nezajímá, má za to, že zamknutá vidle se nehýbe. Že tomu může být i jinak, bez hlubšího studování všeho možného nezjistí.

          Tím příspěvkem jsem neměl v úmyslu se strefovat do ladičů, ale pouze upozornit na jednu důležitou vlastnost, která se v základních údajích o vidli neuvádí.

          0 0
          • milan1  

            Vztáhl jsem to na sebe celkem odůvodněně.

            Sám jsem vždycky propagoval aby lidi mluvili o vlastnostech vidlic vlastními slovy a popisovali své pocity, né informace z katalogů. Technicky rozebrat to jde potom tady klidně společně ale právě tohle se zde nedařilo hodně dlouho. Spadá do toho i období kdy se hovořilo o Rebě na počátku. Možná to najdeš ale pod tunou balastu a napadání.

            Zkus proto vnímat příště debaty o vidlicích jiným způsobem a pak poznáš, jak je škodlivé, když se tam pletou ti, kteří si myslí, že tohle oni nepotřebují a tak to nepotřebuje nikdo. ( tohle nesměřuju na tebe) Rozebírat chování vidlic a další detaily poznáš ve chvilce, kdy zjistíš, že tyhle informace, ketré jsi považoval za zbytečné mají najednou pro tebe důležitost.

            Co zde stále převládá a je toho nadbytek jsou tykovéhle výkřiky, které ti těžko něco objasní.

            „Reba RULEZZZZ! Jdi do reby! Luxusní vidlice, nemám proti ní žádné výtky a jsem s ní maximálně spokojen!“

            Tohle je zrovna zde, jen trochu níže.

            Zamykání vidlic dnes je jednoduché, každá, která má takzvanou ochranu proti proražení se bude mírně propadat, jak moc jak je to zřejmé? Tohle by šlo objasňovat ale těžko na to najdeš společný slovník. Jaké vidlice jsou téměř napevno? Najdeš je a zase když budeš hledat najdeš plno poznámek právě ode mne, kde na to upozorňuju. Zcela napevno a úplně bez milimetru pohybu ani na počátku ale není vůbec žádná. Ve strmém výjezdu vždy minimální pohyb objevíš.

            0 0
            • McBlacky  

              vidle DT swiss je možno zamknout napevno a po větší ráně /lze nastavit jak velké/ se otevře a plně funguje, již bez opětovného zavření. V podstatě ta rána zároveň vytlačí „ovladač“ na pravé noze, jehož zatlačení lze vidli opětovně uzamknout.

              ale to je asi jediný systém o kterém vím, že takto funguje.

              0 0
              • milan1  

                Tenhle rozdíl je dost podstatný, vidlice DT odemknou ale už samy nezamknou. Ten průraz je trvalý.

                Ochrana proti proražení je prostě planžetka, která povolí pod jedním rázem a ihned je zase zamknutá.

                je to prostě tvrdě nastavená high speed komprese. DT je cosi jako jednorázově odemknutá pojistka.

                0 0
                • McBlacky  

                  určitě, já to jen píšu, kdyby někdo chtěl vidli, která zamyká natvrdo, ale zároveň dokáže odemknout.

                  pro srovnání R7, která také zamyká natvrdo, seřizovatelnou ochranu nemá. Otázka zdali vůbec něco má. Starší TPC Scareby se zničily proražením. Já vozil dvě R7 TPC i absolute a párkrát zamčené dostaly docela ránu, ale nic se nestalo.

                  0 0
                  • milan1  

                    Tvoje R 7 právě ochranu proti proražení má, to je to absolute, ty plynule seřizuješ právě high sped kompresi a sílu toho proražení.

                    Skareb a starší Manitou měli také ochranu ale velice tvrdě nastavenou.

                    0 0
            • Rychlej turista  

              jen jsem na tuto vlastnost chtěl upozornit, nic víc. Teď už o ní určitě ví a jak s ní naloží, je už na něm.

              0 0
    • MlokCZ  

      Když je to starý SID, tak určitě ber Rebu, zvlášť když je nová a SID ježděný.

      0 0
      • Rychlej turista  

        Viděl bych to taky tak, u jeté vidle člověk nikdy neví a za stejný peníz bych šel po jistotě a novém modelu.

        0 0
        • funkatron  

          ta reba je nova, ale model 2008, o ktorom som cital uz asi 1000×, ze sa pos*ala

          0 0
          • MlokCZ  

            To bych neřešil. Sice poruchovější opravdu byly, ale je to pouze o výměně těsnění. Můžeš je nechat klidně při pravidelném servisu preventivně vyměnit.

            0 0
          • ememem  

            toho tzv. posrania bych sa nebal. aj keby to nastalo jednak je to cele otazka jedneho tesnenia za par centov a jednak sa to da zvladnut aj doma hoci jak som to uz viac krat pisal u mna bolo to rozoberanie z nudze cnost, byvat niekde kde je po ruke autorizovany servis tak to sam nerobim.

            0 0
    • Frisbee  

      Reba RULEZZZZ! Jdi do reby! Luxusní vidlice, nemám proti ní žádné výtky a jsem s ní maximálně spokojen!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.