• Brožik1

    Ahoj .. mám Avidy Juicy 3 ..a nemůžu je ani za boha seřídit … dělal jsem to tímhle spůsobem : povolit třmen..zabrzdit a utáhnout třmen …ale prostě to nejde … tak prosím o nějaké tipy :))

    0 0
    • Smazaný účet  

      Predni/zadni brzda? Rychloupinaky? Jake kolo? Jake kotouce? Jak se neresizeni projevuje a cemu to vadi?

      0 0
      • JakeF  

        Vždyť tam má ty super půlkulatý podložky, se kterýma se to seřizuje úplně samo :D.

        0 0
        • Smazaný účet  

          pokud se ti krouti ram/vidle, tak je treba na to jit jinak…kulate ci nekupate podlozky… Taky casto dochazi ke kravalu pouhym rozvibrovanim korouce od drncani plastu a pod…proste je milion duvodu proc brzdy muzou vyvozovat pazvuky a nemusi to byt problem sestelovani brzd…

          Proto se ptam, kapistujes?

          0 0
          • Smazaný účet  

            Avidy fungují jen do doby, než se na ně poprvé šáhne :-)

            Výměna destiček = nulová mezera mezi destičkou a kotoučem, atd.

            0 0
    • xshreck  

      co, pohrat si s tim. jemne povolit a koukat a stelovat

      0 0
    • TREK6700  

      Po delší době zase základní dotaz. Jak to dělám Já:

      1 – pořádně usadit a utáhnout kola. 2 – základní seřízení zmáčknu a držím brzdu, povolím třmen, pootočím s tou hromadou podložek, promačkám a znovu držím brzdu. Potom velmi a velmi jemně na střídačku dotahuji šrouby až do 10NM. v cca. 30% je to i finále na zadku s RU. na předku s pevnou osou je to 90% ok.

      3 – zejména na zadku dochází k průhybu a tím k tomu, že ti brzda neškrtá když tlačíš, ale jak nasedneš, tak je to peklo. Když nemáš po ruce kámoše, tak stačí něco světlého na zem pod třmen a při maximálním nalehnutí na sedlo sledovat, kam se to ohýbá. Potom lehce povolit třmen a trochu ho posunout na patřičnou stranu. Je možné, že to bude při tlačení škrtat, musí se to projet ( popř. při opětovném nalehnutí na sedlo koukat na mezeru )

      4 – po nasazení nových desek a odvzdušnění je škrtání normál, je potřeba se nerozčilovat a dát brzdám trochu kouř, pak znova seřídit a je pokoj až do prvního defektu :-)))

      0 0
    • Luk02  

      občas taky pomůže když při seřizování to kolo zatížíš nějakým figurantem…

      0 0
    • Zeppelin  

      Udělej to tak, že povolíš klasicky šrouby třmenu, lehni si břichem před sedlo a natáhni se k utažení šroubů. To je postup pro zadní kolo. Dále potom kolo roztoč a pohledem zjisti, na jakou stranu ti to škrtá. Opět povol třmen a mezi desku a kotouč vlož vizitku nebo nějakou tenkou kartu a opět utáhni, viz výše. Pokud bude škrtat nově na druhé straně, vlož vizitku na obě strany mezi desky a kotouč. Pokud ani to nepomůže, sundat kolo a širokých plochým šroubovákem roztahnout pístky při vyndaných deskách.

      0 0
      • Zeppelin  

        Samozřejmě jsem zapomněl na stisknutou brzdo, ale tak to je samozřejmost.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.