Seřízení brzd formule oro k18

10 nepřečtených
  • Jirka17

    Zdarec,

    dá se nějak na těchto brzdách nastavit gap (vzdálenost brzd. destiček při nestlačené brzd. páce). Jde mi o to, že když jsem dal nový destičky, tak brzda je uplně supr, má krátký chod, ale postupem času, jak se destičky sjíždí, tak se zvětšuje prostor mezi destičkami a kotoučem a tím se prodlužuje chod. Tak se chci zeptat zdali je na to nějaká vychytávka u těchto brzd…

    0 0
    • Nikovlas  

      Myslím, že to nejde – akorát páku si můžeš trošku oddálit (malej imbus, co vychází z pístku do páky), takže zabírat budou ve stejném místě… akorát prostě trochu trčej dopředu (jsou v základní poloze dál od řidítek). Nebo jsem nějakou možnost přehlédnul.

      0 0
    • Azmir  

      Upřímně bych si dovolil pochybovat o tom, že chod se zkracuje tím, že se sjíždějí destičky, to je úplně nepozorovatelné. Jestli se ti spíš postupně nezavdušňují.

      0 0
      • Jenda  

        bohuzel stary formule jsou pomerne blbe delany a maj malou divnou expanzku takze se tohle skutecne deje. Udelat s tim nejde prakticky nic :-(

        0 0
        • MlokCZ  

          Trošku to dělají, hodně to tedy záleží na množství kapaliny. Díky té malé expanzce jsou na to více citlivé a při lehce špatném množství do pak dělá hodně.

          0 0
      • Jirka17  

        Bohužel u mých to 100% dělají a ten rozdíl je celkem markantní. Například u nových destiček páka jde tak o nějakých 16°, u jetých až kolem 35°. Původně jsem si taky myslel, že je to zavzdušněním, ale vyměnil jsem destičky, promazal pístky a chod se zkratil snad až o 70%… jako moc vlekej problém s tím nemám, brzdí relativně slušne, bordelu moc nedělají a během necelýho roku a půl jsem na ně v podstatě nesáhl… Spíš mi jde o to, zdali nemají nějakou funkci o které nevim:o)

        Jinač díkec za rady

        0 0
    • Ráďa-BF  

      Nevím proč u hydraulik výrobci nedělají možnost seřízení této vzdálenosti, šlo by to řešit fakt jednoduše, ale holt náklady navíc no.. Takhle si leda tak můžeš dolít kapalinu ;)

      0 0
    • MlokCZ  

      Roztáhnul jsi pístky při výměně desek?

      0 0
      • Jirka17  

        Jo pístky jsem promazal, roztáhl, kdybych to neudělal, tak tam snad ani ten kotouč nenarvu. Je tam opravdu malá škvíra. Pravě tou výměnou se mi ta brzda „opravila“ a teď má uplně supr chod a nedělá žadný pazvuky… Ale v zadu mám destičky tak na 70% sjetý a už páku musím celkem dost zmáčknout,aby vůbec došlo ke kontaktu destičky/kotouč…

        0 0
        • Jenda  

          no otazka je taky jak jsou ty brzdy stary (tim nemyslim jenom jak dlouho jsou jezdeny), mozna by stalo za to vymenit brzdovku, me to na K18 dost pomohlo. Taky mi to delaly naprosto prisernym zpusobem The One (paka podobna jak na tech K18) ale tam pomohla az vymena pistku v pace coz bylo tak drahy ze se to u K18 nevyplati (teda ono se to skoro nevyplati ani u tech The One)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.