• Slepec

    Zdarec,

    omlouvam se jestli se to uz resilo,ale nenasel jsem to tu.

    Jak casto se ma seridit kolo? Sam si na to netroufam,pac si to vzdycky akorat rozsteluju :)

    Diky

    0 0
    • Internaut  

      Edit: beru zpět

      0 0
    • podvlada  

      Dokud všechno funguje jak má, nechat bejt. Když se lanka začnou třepit, vyměnit, když brzdy začnou škrtat, seřídit, když přestanou brzdit, tak vyčistit/vyměnit špalky/vyměnit destičky/…, když řazení přestane řadit přesně, seřídit, když vidlice začne drhnout, vyčistit, když kola ujdou, dofouknout, když řetěz začne přeskakovat zuby, tak vyměnit, když světýlka přestanou blikat a svítit tak vyměnit baterky, když se něco viklá tak utáhnout… co ještě zbylo?

      Snad jenom ten řetěz by to chtělo vyměnit o něco dřív než začne přeskakovat, to už bejvá vytahanej moc, a neutahovat všechno, ale jenom to, co má funkci „držící“ a ne „štelovací“, ale jinak neřešit a jezdit!

      0 0
      • Ruprt2  

        když to nejede, tak vyhodit :-)

        0 0
      • Slepec  

        Diky :)

        0 0
      • siafu  

        Za takový přístup ti odpružení moc nepoděkuje .(

        0 0
        • podvlada  

          Za jakej přístup? Možná jsem to nějak blbě napsal, co si konkrétně myslel?

          PS: moje pružení stejně jako dalších dvou kamarádů funguje po mym servisování výtečně a za diletanta se nepovažuju :)

          0 0
        • podvlada  

          Nebo jestli si to myslel tak, že vyčistit až po tom, co začne drhnout, tak to je samozřejmě přehnaný, ale beru to takhle:

          • uživatel se ptá co s kolem dělat, takže bych řek že je očividné,že i málo jezdí, protože kdyby jezdil hodně, bude o tom vědět víc. Tospolu tak nějak trochu souvisí. Kdyby jezdil hodně, tak to tom nejenom budevědět víc, ale i díky tomu bude vědět servisní intervaly minimálněvidlice. U kvalitní vidlice stejně stačí IMHO servis po sezóně.

          Takže víme, že jezdí málo.

          • jezdí málo, takže se kolo moc nenajezdí, takže ani vidlice, takženemá šanci se nějak moc zaneřádit. Takže podle mě po sezóně budevypadat asi tak podobně jako před sezónou a po roce, max dvou, už buď budemít něco novýho, nebo to do toho servisu strčí, nebo jeho zkušenosti seservisem kola pokročí a bude už sám vědět, že by měl tohle nebo tamtonechat oservisovat.

          Ono to, že začne dřít je taky trošku řečený s nadsázkou… ale jestli po střídmym užívání „nejezdcem“ začne vidlice drhnout do roka, je problém asi jinde, než v nepravidelnym servisu.

          To proto jsem to napsal takhle stručně a spíš než doslovně jsem to myslel tak, aby si Slepec uvědomil co kdy dělat. Když to něco přestane plnit svou funkci aspoň na 90%, je s tim třeba něco udělat :)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.