• crom

    Zdar,furt se nekde valim,uz delsi dobu premyslim ze bych sebou vozil nejakou desinfekci.zaujal me Septonex Plus ma desinfikovat zaroven misto lokalne umrtvit na 3hodiny.coz by mi naramne vyhovovalo na male trzne rany a odreniny,kdyz pak jeste clovek musi dojizdet.melo by byt i male 30ml plastove baleni?teda videl jsem to jen na netu,prijde mi ze je to vyprodany.mate s nim nekdo zkusenosti.do­opravdy to dokaze postizene misto alespon trochu znecitlivet.dik

    0 0
    • vladaza  

      Septonex Plus neznám, klasický mám na pracovišti v lékárničce, jinak nejčastěji používám Jodisol – ten se mi jeví nejlíp. každopádně není vůbec od věci vozit na delší akce nějakou dezinfekci.  malá lékárnička nám už mnohokrát prokázala službu i při turistice – doporučuji.

      0 0
    • jan 2  

      Na 3. hodiny ne, na chvíli to jen jakoby otupí – žádný zázrak. Používáme to v práci už nějakou chvilku. jinak jseš biker – musíš být tvrďák !

      0 0
      • Thomas  

        Tak jsem si hral na tvrdaka :-) Minulej v pondeli jsem si ustlal vse v pohode a nejednou loket zacal rudnou a tak od vcerejska jsem na neschopence. Zitra se uvidi zda mi to budou rezat a nebo ne. O tom  vozit desinfekci od predvcerejska take uvazuji. :-)

        0 0
        • jonti  

          Ono by to chcelo vozit aj dratenu kartac, aby si tiez kamienky z toho vybral. Podla mna ti bezna dezifekcia az tak nepomoze, staci to trochu umyt.

          Ja teda mavam vacsinou o dost vacsi problem so samotnym zranenim nez naslednou infekciou.

           
          0 0
          • vladaza  

            no jo, předchozí vymytí je jistě vhodné, ale ne vždy máš po ruce zdroj nezávadné vody, klasické rada zní – ránu počurat, ale když člověk jede sám a zraní se třeba na hlavě

            0 0
    • mosquito  

      nevim jak septonex, ale kamos mi doporucil nejakou desinfekci Smith & Wesson Pepper Spray .. pry to desne stipe ale pak to asi funguje :)

      0 0
    • L_i  

      Podle to ho co vím. Je septonex celkem šetrný dá se dát do jakékoli rány. Jsou ale asi i účinější dezinfekce. Já bych doporučil Betadine. Dobře dezinfikuje, nepálí, je v lehkém balení. Nevýhody – barví. Mimochodem kde jsi sehnal septonex plus? Nemůžu ho už delší dobu sehnat – má právě kromě toho mezocainu ještě výhodu, že nebarví. L

      0 0
      • Vsara  

        Pdoi betadine se ti podepíšu. Mám s ním nejlepš zkušenosti. Ano barví, alespoň víš kde jsi dezinfikován. A lze vozit s sebou i pro mlá¡data .. protože nepálí.

        0 0
      • RiveMan  

        Minuly tyden jsem byl Septonex Plus kupovat s sebou na tabor, puvodne ho tam nemeli, ale sympaticka slecna lekarnice objednala a dalsi den tam na me jiz cekal, bohuzel jsem ji zapomel rict o mensi plastovou verzi, snad to chudak prezije.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.