• jakub

    Ahojte mám jen drobný dotaz, dříve než zasunu do RBečka redukci, tak bych se Vás chtěl optat, zdali jste nenarazili někde na netu na carbonovou sedlovku v rozmeru 31,8, vyjma teda pellsu, děkuju za případné rady.

    0 0
    • Vrci  

      jaká délka, přímá nebo hokejka

      0 0
    • jonti  

      Nemozem si pomost a nanapisat to, ale vyrabat sedlove trubky takto nestandardne mi pride ako maximalna blbost, a dalsi z dovodov nekupit si RB.

      0 0
      • jakub  

        njn, to by jsi musel o materiálecha a dovezeným hliníku a pevnosti na kterým se staví RB něco vědět…

        0 0
        • maxtor  

          A ty zase o marketingu:-)

          Nic ve zlém, ale na jejich stránkách čtu, že rámy vaří ze slitiny AL 7020 T6. Tu používá spoustu výrobců. Neříkám v žádném případě, že jsou to špatné rámy (ani jsem je nikdy nejezdil) – jen reaguji na tu tvou hlášku o materiálecha a dovezeným hliníku.

          0 0
          • jakub  

            kdyz jsem se nad tímto taky zastavil jako ty, bylo mi vysvětleno, že truby které vaří RB jsou záměrně objednávány od jedné konkrétní společnosti z Američky vzhledem ke kvalitě a k pevnosti je objednáván záměrně tento průměr do kterého se vsazují resp. dají se vsadit redukce. Nejsem vůbec technický typ, na Rbiskovi to jede dobre a myslím si ze maníci z RB vedí co delají

            0 0
            • jakub  

              no abych to doplnil, rád bych spíš opravdu zjitil, jestli teda jsou ještě nějaké ty sedlovky…

              0 0
            • Pedro  

              Možná pro nedostatek kvalitních výrobců sedlovek průměru 31,8 prodloužili sedlovou trubku až k zadku! :-D

              Ne teď vážně, použij tu plechovku a bude to v pohodě. Ani na jednom rámu s tím nemám problém. RB mám jak silnici a bike. ;-)

              0 0
              • jakub  

                počkej,máš tam tea okolo plechovku a vloženej průměr 31,6??? docela bych se toho bál… jak to jezdíš dlouho???

                0 0
                • Pedro  

                  Jezdím to cca dva a půl roku na tom starším. Samozřejmě každý výrobce plechovek dělá různé tloušťky, ale pokud je hrubší tak ji to nemusí obalovat zcela. Nebo existuje možnost to obalit papírem (jezdil jsem jej do doby než jsem tam dal plech, ale nikdy nebyl problém ;-), ten je tenší a krásně ti obejme celou sedlovku. Za celou dobu (cca půl roku) se mi ten papír nerozmočil ani od vody, protože je tam na těsno a navíc ještě nahoře přiškrcený objímkou.

                  0 0
                  • jakub  

                    hmmm díky za zajimavou alternativu… budu o tom přemýšlet…

                    0 0
                  • jonti  

                    Tiez hlasujem za papier. Na starom bicykli som vozil o 0.4mm uzsiu sedlovku, najprv som vozil plechovku, ale poskrabalo to sedlovku a obcas klzalo, ak som tam dal papier, tak hned super drzalo. Je to na prvy pohlad divne, ale funguje to podla mna lepsie. Zrejme z tohoto dovodu funguju lepsie plastove redukcie nez kovove, lepsie sa prisposobia.

                    0 0
        • přišlapávač  

          :-)))))

          0 0
    • Hnoj  

      Doporučuju použít sedlovku 31,6mm a plechovku od piva, mám to vyzkoušený :-)

      0 0
      • Pedro  

        Udělal jsem to stejně tak, jen jsem použil plechovku od Redbulu. Ty plechovky od těch energetických nápojů jsou už z výroby celkem vhodně zahnuté. V žádném případě nepoužívej jakoukoliv lepící pásku, protože, byť se to zdá jako nejrychlejší a nejčistější řešení, tak páska se vymačká (je pružná ;-).

        0 0
        • KAPLIS  

          Pokud budeš kupovat novou sedlovku, tak bych doporučil průměr 30 + redukci. Je to rozumný kompromis. Není tam tak velký rozdíl průměrů jako u 27,2. Případná manipulace při vytahování a zasouvání je bez problémů. To plechovka nebude držet tvar a pokud občas sedlovku vytáhneš, tak si s tím „užiješ“

          0 0
          • Pedro  

            Hele Kaplis! Nedělej tu promo na ten ještě šílenější průměr 30 než je původní 31,8. Platí tě za frézu a ne za markteing! ;-) Ty si snad pamatuješ, že bych snad z nějého důvodu vytahoval sedlovku z rámu? PS: Ta plechovka se nemačká!

            0 0
            • CZechy  

              Nahodou Kaplis dělá výborné redukce mam odskoušno 31.9 na 30

              0 0
              • Pedro  

                Já to nemyslel zle! :-) Jde ale o to, že dotyčný „jakub“ žádnou redukci na sedlovku nechce. ;-) Jinak RB jsou nádherný rámy! Mám jak silnici tak bike a nedám na ně dopustit! PS: Fotky mých kol jsou neaktuální. ;-)

                0 0
                • KAPLIS  

                  Průměr 30 je u RB teď standart. Platí to pro všechny rámy. Není ale problém udělat redukci na jakýkoliv průměr. To doporučení průměru 30 (nebo podobného) je v případě, že sedlovku nesežene a bude to řešit přes redukci.

                  Pedro: podívej se na svou silničku a všimni si rozdílu mezi těmi průměry (vozí 27,2). Mně se to vůbec nelíbí, ale v momentě kdy už sedlovku máš, dokupuješ rám a nechceš novou sedlovku, tak se to dá tak řešit.

                  perlička: ja mám na silnici redukci z 31,8 na 31,5. Soustruženou…

                  0 0
                  • Pedro  

                    Sedlovka by byla již vyměněná kdybych mohl to kolo používat, což ze zdravotních důvodů chvíli nemohu. Ta sedlovka tam příjde carbon 31,6 nebo 31,8 jakmile budu mít kapitál! ;-) Pells tam cpát skutečně nechci! PS: Dá-li Bůh a zkoušková komise, tak již brzo chudý student nebudu :-D

                    0 0
    • Buf  

      Ptal jsi se na sedlovku do RB. Já mám sedlovku od Woodman a ti dělají 31,8 mm běžně.

      http://www.woodmancomponents.com/…ategorie.php?…

      V CZ je dovozce Prodoli , jinak Peels taky používáme a není problém.

      0 0
    • RomanH  

      Nevim, redukce ani vycpani papirem mi nesedi (nemel bych z toho dobrej pocit). Pokud fakt trvas na tom karbonu, tak bych vzal toho Woodmana.

      http://www.woodmancomponents.com/…ategorie.php?…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.