• Tomkac

    Zdravím… na anthemu mám fabrikovou sedlovku 30,9 a chtěl bych tam prásknout nějaký čínský karbon s nulovým offsetem.. ale všechny (99%) mají rozměr 30,8… Myslíte že to tam můžu dát a že to bude držet? A nevíte zrovna o nějakých supr 400mm kouscích okolo 20 dolarů??

    0 0
    • Martin  

      Dej si tam plíšky z plechovky od piva.

      0 0
    • wladeq  

      Nezapomen sem pak dat fotku jak ti ten cinan prasknul a vrazil sis ho doprdele. Neni to lehci, a neni to pevnejsi, nevim proc to kupovat

      0 0
      • Smazaný účet  

        Karbonový klistýr jea :DD

        0 0
      • novas752  

        Je to lehčí. Mám čínskou sedlovku 31,8×350 a má 190g. Původní hliníková ale 400mm dlouhá měla 380g, takže skoro 200g dole za 440Kč. A to bych jí mohl ještě o 5cm seříznout, což by ještě nějakých 15–20g ubralo.

        Zpracování dobrý, pevnostně se mi zdá naprosto v pohodě, na mých 70kg určitě.

        0 0
        • wladeq  

          A pevnostne je na tom stejne jako stara nebo ma 3× tenci stenu a 10 mensi pevnost? 400g sedlovka nejspis totiz odola atomovemu vybuchu. Na takhle malych komponentech usetris vahovne minimum, a pevnostne je to v prdeli nebo to stoji ranec

          0 0
          • novas752  

            Ano, ale 400g sedlovku na silničce vozit fakt nehodlám. :) Pevnostně to asi bude horší, protože Uno Kalloy je fakt pořádnej kus hliníku, ale minimálně na mojí váhu naprosto dostačující.

            Stěna má tloušťku jako jiné karbonové sedlovky, tj asi 3–4mm. Když na sedle hopsám zadkem co to jde, neozývá se žádné praskání, vrzání, sedlo drží v nastavené poloze… Po vizuální i funkční stránce těžko odlišitelné od „značkových“ karbonových sedlovek za mnohem vyšší cenu.

            0 0
          • Vilém  

            Tomu, ze odola atomovemu vybuch, tomu never. To ze je tezka, je casto zpusobeno tim, ze material stoji za prd a proto ho tam musi byt vic, aby to vubec vydrzelo.

            Tak jsem so kdysi myslel, ze Kalloy riditka, se stenou nejakyho 3,5mm nemuzou nikdy prasknout. A ejhle, any praskly pri blbem rozjezdu na krizovatce, trochu jsem se do toho oprel a pulka se jich ulomila.

            Se sedlovkama stejne kategorie zkusenost podobna.

            0 0
    • plzakj  

      Vyhozenejch $20. Kup si kvalitni origo, pokud chces karbon. Otazka je, jaky to ma na fullu smysl. 200g? Si dej misto velkyho piva maly.

      0 0
      • popokatepetl  

        Gram ke gramu a hned je dole půl kila :-). Loni jsem zlomil hlinikovou a nic jsem si do ****** nepichnul. To je taková povidacka. Zato zlomené hliníkové řídítka jsem už viděl a to už nebývá bez následků.

        0 0
        • Tomkac  

          Vozil jsem uz dvě karbonové sedlovky z číny a nic nikde neprasklo… a hlinikovou uz se mi taky podařilo polámat…

          0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce