Sedlo, posed a problemy kolem toho.

18 nepřečtených
  • revish

    Zdar bajkeri, poslyste, muzete mi poradit s problemem tykajicim se sedla a posedu? jde o toto: loni jsem si koupil nove kratasy, a ani ne po sezone se mi prodrely na prave strane, pouze tam. tenkrat jsem mel sedlo Ritchey Comp. zda se mi to divne, letos se to opakuje, dnes nove kratasy, ale jine sedlo, mam na testovani sedlo WTB Shadow V. opet pozoruji, ze se mi to zacne prodirat prakticky ve stejnych mistech. Tohle prodirani kratasu jsem prisuzoval zamku sedlovky, nebot ten je jaksi hur zpracovany a tak tam jsou mista, o ktere by se to teoreticky mohlo prodrit. navic mam sedlo nastaveno tak, ze ten zamek je sice zakryty sedlem, ale ne dostatecne. pomuzete mi prijit na pricinu tohoto problemu? prece nebudu kazdy mesic kupovat kratasy. diky vsem

    P.S. snad je z napsaneho pochopitelne oc mi jde :o).

    0 0
    • šlapatko  

      Vozíš podsedlovou brašnu?Zničil jsem kraťasy tím spůsobem že se mi chytaly o suchý zip co drží kapsu na sedlovce.Taky jsem pořád koumal v čem je zakopaný pes.Další věc je jestlipak máš rovně sedlo.To bude nejspíš blbost,kdo by vozil naschvál sedlo na křivo?

      0 0
    • pos3k  

      Ze bys soupal nohama asymetricky? :)

      Sel by na ten zamek navleknout kus duse?

      0 0
    • krokus  

      Je možné, že sedíš trochu křivě. S kalhotami se mi děje to samé, trochu křivě určitě sedím. Když málo dotáhnu sedlovku, tak po jízdě mám sedlo maličko stočené k jedné straně. Je to poznat i z toho, že když vezu těžší baťoh, tak nesedí na zádech úplně rovně. Dlouhá léta jsem hrával stolní tenis, holt jsem si vypěstoval určitou asymetrii.

      0 0
      • revish  

        jo to je mozne, mam jednu nohu malinko kratsi, citim to v zaberu, kdy jednu nohu vic citim nez druhou (rozumej citim svaly na noze pri namaze, ne smrad :oD), taky mam jednu nohu na stehne vic vyrysovanou nez druhou.

        0 0
        • šlapatko  

          I tohle jde vyřešit,jestli není noha delší o centimetry a je to jen pár mm,dá se to řešit ortopedickou vložkou.Podmínka by nejspíš byla výměna treter,pokud tam vložku nenarveš.Myslím že se to jmenuje skolioza páteře ne bo tak nějak.Má to kámoš,ale v kole ho to nijak neomezuje.Kdyby jsi problém neřešil vložkou,skus posed nadstavit na kratší nohu.Nebudeš jí tak přetahovat(tím pádem by ses neměl na sedle kolébat).Druhá noha bude naopak více skrčená.Musíš experimentovat,ča­sem si správný posed vyladí každý.

          0 0
    • MlokCZ  

      Velmi častá situace, jednu nohu máš většího průměru a tou škrtáš o sedlo více než druhou. Aspoň nějaký rozdíl mívá skoro každý, odrazová noha bývá o něco mohutnější.

      Rozdíl nebývá velký, že by byl na první pohled vidět, ale pokud je u sedla malá rezerva při šlapání, tak se to stává.

      A někdo s tímhle má problém u většiny sedel, pokud má široká stehna (a pak většinou mívá ten problém u obou nohou).

      Pozoruj přesně nohy při šlapání, jestli se něčeho na sedle nedotýká.

      Já moc široká stehna nemám, takže obecně s tím nemám problém, ale kdysi na jednom sedle, které mělo široké boky jsem také o něj při šlapání dřel a to hlavně levou, pravou téměř vůbec. A také jsem prošoupával hlavně levou nohavici.

      A pak bych zkontroloval, jestli máš stejně dalek od rámu obě kliky.

      0 0
      • šlapatko  

        S těmi klikami to bude problém,co když má holowtech(nebo jak se to píše) a má tam tři vymezovací kroužky?Já to tak vozím,rám je rám a kliky tam nějak nasadit musím.Dva kroužky mám u přesmykače,jeden na druhé straně.Ze sedlem jsem měl taky problémy.Škrtal jsem pravou nohou,už přes rok vozím sedlo jemně vyhnuté do leva.Max 2–3mm,více to nebude.Sedlo sele italia SLR,což ¨zrovna široké není.

        0 0
        • MlokCZ  

          S hollow. II bude problém pouze v případě, že by to dal blbě nebo měl křivý rám.

          Ty to máš správně, takže bys měl mít kliky ±stejně daleko od rámu (rozdíl dejme tomu do 1mm tam vždy může být, ale ten nehraje roli a jde případně pro puntíčkáře dořešit polohou kufrů nebo u Timů to řeší možnost pohybu 5mm do stran).

          Těch případů, že někdo měl třeba u hollow. II ty podložky opačně (jednu u převodníků, dvě na druhé straně) už tu bylo hodně. A pak je levá klika hned o 0,5cm od rámu dále.

          Ty kroužky jsou tam dva kvůli 68mm domečku (na každé straně jeden) a pak ten druhý u převodníků kvůli e-type přesmykači. A vše proto, aby Shimano mohlo vyrábět pouze jeden typ klik pasující na všechny kombinace. Já mám třeba tu kombinace zcela bez podložek (73mm domeček + e-type přesmykač).

          0 0
      • revish  

        Toz ja to teda budu pozorovat, prave kvuli tomuto jevu jsem si vzal sedlo uzsi tak uvidim, momentalne to je testovaci WTB Shadow V, uvidim jak se osoupani gati bude zvetsovat. ono to prodreni nani na stehne, ale vyse rekl bych, ze kdyz na kole sedim tak je to prosoupane na hrane sedla v mistech, kde je zamek sedlovky, je mozne, ze se mi to dre prave o ten zamek :o/, no uvidim, kazdopadne diky za prispevky a postrehy, pokud nekoho napadnou nejake dalsi priciny popripade ma radu jak je odstranit budu rad.

        0 0
    • DAWE25  

      Čau bikeři, uvažuji o změně sedla. Jaký je to WTB Shadow? Nebo co by jste mi doporučili? http://www.librakola.cz/shop/?…

      Díky

      0 0
    • Zerocool  

      možná sedíš nakřivo, více na jedné půlce než na druhé, abys to tam pohodlně poskládal:)

      0 0
      • DAWE25  

        Dotaz na který odpovídáš je trochu starý. Obnovil jsem toto vlákno kvůli jinému dotazu a to sedlu WTB Shadow V PRO…jaké je??? A který sedlo by jste mi doporučili?

        0 0
    •  

      666er for ever!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.