Scott Scale 940 - 2019 problém s Lockoutem přední vidlice

17 nepřečtených
  • Springi

    Dobrý den,

    mám kolo Scott Scale 940 model 2019.

    Po pádu jsem si všiml, že mi nějak blbne lockout přední vidlice a zjistil jsem za jízdy, že pružinka v ovládání je skoro vypadlá. Za jízdy jsem ji blbec vyndal a něco mi vypadlo z ruky.

    Po opětovné montáži lockout nefunguje tak, jak má a navíc ta pružinka je taková prohnutá jakoby měla vypadnout viz. foto přílohou.

    Kouknul jsem se na internet jak vlastně má to ovládání lockoutu vidlice vypadat a zjistil jsem, že jsem přitom zřejmě ztratil nějakou součást pružinky, která jakoby vedla tu pružinku, aby se zřejmě nekroutila ve své pozici.

    Mám jen tu vlastní pružinu a dle informací, které jsem doposud zjistil, mi chybí malý osazený čep, představuji si ho jako šroubek bez závitu, který se z jedné strany zasune do páčky a na druhou stranu se navlékne ta pružina.

    Nemáte prosím někdo starý rozbitý lockout, ze kterého by se dala ta část použít či případně bych alespoň potřeboval ten čep oměřit a ofotit, abych si ho mohl nechat vyrobit a nemusel kupovat nový lockout, který údajně od Scotta stojí 2700kč.

    Předem Vám děkuji za jakoukoliv informaci.

    0 0
    • Smazaný účet  
      0 0
    • Springi  

      Jasně myslím přesně to.

      0 0
    • Springi  

      Někde jsem ten „zmetek malej“ vytrousil a 2700kč se mi za celý lokout nechce dávat. Myslím si že by se to dalo dle něčeho vyrobit, snad, neviděl jsem jak to vypadá vyndaný.

      0 0
    • Smazaný účet  
      0 0
    • Smazaný účet  
      0 0
    • -Alan-  

      Zkus pružinku do nějaké propisky. Když bude sedět, tak tam bývají i vodící prvky :-) Když tu páčku vidím, tak mi to přijde udělané jako dobrá sranda.

      0 0
    • Springi  

      Jo dobrá sranda to je. Fakt až ted si uvedomuji jak je to nachýlné pokud to kolo někde spadne a tu pružinu o větev vyhodíš tak smůla.

      Pružinku mám ale potřebuji dovnitř to vodítko. Drátem to nevyřeším. mělo by to mít asi tvar šroubku jehož hlava se vloží do té pačky a na závit se navlékne ta pružinka aby se neprohýbala a fungovala tak. Když bych viděl jak to alespon vypadá vyndané tak ty rozměry bach snad nějak odhadl či zkusil oměřit z té páčky ale nevím nevím.

      0 0
    • Springi  

      Nevím jak přesně to myslíš, s délkou a průměrem té viditelné osičky asi není problém – délku odhaduji do 1cm max a průměr tak aby vlezl do pružinky. Ale aby ta osička, která vede tu pružinu, držela i nějaký ten směr, nevím jestli nemusí být v té páčce nějak přesněji uložena.

      Dnes zkusím vložit nějaký šroubek a uvidím co vlastně to bude dělat, nevím jestli ta pružinka držít tu osičku nebo ta osička má držet tu pružinku to by mohl být ten problém.

      0 0
    • Springi  

      A čirou náhodou když bych tě poprosil nemohl bys tu osičku zkusit vyndat ofotit a oměřit ji. Pokud máš obavy abys něco nepo… chápu to.

      Předem Díky

      0 0
    • Springi  

      Ta vlastní pružinka mě bez té osičky lze bez problém vyndat i zandat, ona je fakto docela měká tj. snad by to neměl být problém ale je tam to snad.

      0 0
    • Springi  

      Takže po cca desátém pokusu se mi podařilo najít u upravit hřebík tak, aby jeho hlava držela v páčce lockoutu. Musel to být hřebík s vyšší hlavou jinak ta hlava u obyčejného hřebíku po několikerém zamkuntí lockoutu vypadávala a hřebík ztratil funkci vést pružinku, tak jak je třeba.

      Rozměr hřebíku je nakonec: průměr cca 2,3mm tak aby se vešel akorát do pružinky a délka hřebíku cca 12mm. Pokus x omyl.

      Všem děkuji za rady a snad toto řešení vydrží v provozu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.