Schwalbe Rocket Ron vs. Racing Ralph

61 nepřečtených
  • Bouba

    Schwalbe Rocket Ron vs. Racing Ralph. Které z nich jezdíš? Jaké máš zkušenosti?

    Anketa: Jaké z plášťů jezdíš?

    12x
    14%
    0 0
    • kubad  

      Oba, dobré

      0 0
    • pepek  

      To neznám, nějaká novinka? Eště jsem tady o tom vůbec nikdy nic neslyšel. To bude nějaký shit z Tesca, ne?

      0 0
    • notobi  

      mam ro/ ro 2,1 protože sem s tim kolo koupil najel jsem zatim jen něco přes 500km což neni moc a většinou jen jízda po tur. značkách takže mě to stačí jen mi přijdou až moc měkký i když sem je foukal dost natvrdo už sem párkrát procvak i tak duši

      0 0
      • vsn  

        změn si v nicku druhý O na U a I na E a bude to dobrý a bez cvakání

        0 0
        • notobi  

          uvažuju o tom jen je otázka jestli to má smysl pár let jezdim míň než bych chtěl

          0 0
    • pepek  

      Jeden už nejezdím a druhý leží zatím v koutě, než ho nazuju. Stačí to tak? Nemáš tam na to totiž chlívek.

      0 0
    • marapara  

      Jezdil jsem oba a Ron vydrží o poznání méně, myslím než se sjede. V tomto ohledu Ralph vydrží víc. Ron má zase o něco méně problémů, když je vlhčeji. Oba jsou to ale slušné pláště. Oba jsem jezdil ve verzi EVO 2.25"

      0 0
    • Evilcleaner  

      no řekl bych že vozit je na předním kole je pouze pro lidi co s kolem trochu umí. ron trochu lépe vede stopu, ale ustřeluje bez varování narozdíl od ralpha který se sype pomalu. občas mi přijdou ty rachlosti kdy ujíždějí až směšně nízké, skoro to připomíná permanentí jízdu v driftu kdy už nějak kalkuluješ se smykem:-) takže dopředu určitě nobby nic, dozadu je to podle peněženky, záběrové vlastnosti dobré u obou, ron je možná o kousek rychlejší (nepoznám rozdíl) ale sjíždí se před očima. ron je taky o něco lehčí, ale šířka je fakt bídná, na 18mm ráfku mám 2,1 rona 48mm.

      0 0
      • ememem1  

        uplny suhlas.

        len bych dodal ze ron vzadu je aj na tvrdom povrchu nieto este na asfalte riadna brzda, uz bych ho nechcel. ale zas novy ma mat upravenu tvrdsiu zmes (a k tomu vyssie sunty) takze bohvie jak to s nim bude. osobne NN+RaR 2.25 a pri UST ma po problemoch aj s ododlnostou

        0 0
    • dobytek  

      Vpředu vozím Rona (verze Performance), vzadu Ralpha EVO, oboje v šíři 2,1. Ron PODSTATNĚ lépe vede stopu za mokra, ale na pevném povrchu je znatelně pomalejší. O ustřelování bez varování nic nevím.

      0 0
      • Kubiczech  

        Taky s Ronem vpředu tu zkušenost nemám. Takže buď umíme nebo jezdíme jako báby s nůší. (:

        0 0
      • marapara  

        jj, s tím by se dalo souhlasit. Dokud není Ron jetější, tak vepředu drží dobře. Jak se ale trochu sjede, tak je to horší.

        0 0
    • z0diaC  

      teď jsem obul RaR 2.25 EVO Performance zadek a čekám až mi přijde RoR 2.25 EVO Performance na předek … tak pak můžu poreferovat – zatím můžu jen říct,že jsem zatím jezdil Maxxis Ranchero 2.0 a VŮBEC to s tím nejde srovnávat ! – je to o několik levelů jinde – a to mám najeto do 50km na RaR vzadu !!! peněz nelituju !

      0 0
      • marapara  

        V jakém ohledu to nejde srovnávat?

        0 0
        • bikermx  

          asi v kladnym :-)já je teď taky budu kupovat,rocket ron

          evo apcestar 29×2,25 na předek a na zadek to samí,nebo racing ralph evo pacestar 29×2,25 na zadní ,ještě nevim jakej tam dát,možná na jarní bahno bude lepší vzadu ron

          0 0
          • JakeF  

            Ty? :D Neříkal jsi, jak jsou Schwalbe k ničemu a že jedině Rubena?

            Jinak Ron na zadek je super v záběru v terénu, ale na pevným to není úplně ono a při prudkým brždění má vzadu občas tendence ustřelovat do stran (nechápu moc proč, na předku ani náznak podobnýho chování, asi jak je vzorek obráceně). Navíc vzadu nepřežije moc dlouho a je míň odolnej proti defektům. Do bahna je vzadu určitě RoR výrazně lepší.

            0 0
      • madbiker  

        vozím to úplně stejně RoR 2.25 evo ve předu a RaR 2.25 evo v zadu. Co se týká držení v terénu je RoR na předku skvělý, na pevném podkladu mi přijde že hůř brzdí než RaR, zase má lepší samočištění. RaR pocitově líp jede, je rychlejší.

        Mám s touto setavou jedný problém a to je častý defekt na zadním RaR, evo je fakt papír…

        0 0
    • Luma  

      Jezdím RoR 2,4 ve předu a 2,25 vzadu,oba verze Evo.A ve předu neustřeluje(jak psal někdo výše)možná na mokrých kamenech a kořenech.Na to byl idealní Conti MK1 verze supersonic,ten držel snad na všem.Jinak jezdím drsnější XC :-o

      0 0
    • Radunak  

      Trošku se přifařim k tomuto tématu.Prosím nevíte co je to za spec. edici Racing Ralpha se zlatým proužkem? Nikdy jsem ho neviděl. To se takhle běžně vyrábí? Není to nějanej šunt ?

      http://www.mojekolo.cz/…5-zlaty-pruh

      0 0
    • Sidewinder  

      Minuly rok jsem jezdil RaR 2,25 Evo SS vpredu i vzadu. Nemuzu porovnat se slupkami 127TPI, ale s rychlosti jsem byl vice nez spokojeny. Horsi to ale je s vedenim stopy na predku – Ralph v tomto ohledu neni zadny zazrak.

      Proto chci dat dopredu noveho RoR 2,25 Evo. Podle fotek by mel mit novy Ron trochu hlubsi vzorek, takze asi vydrzi vic nez starsi verze a bude trebas i lip drzet.

      ALE otazka zni – mam dat RoR i na zadek, nebo vzadu radeji nechat Ralpha? Resp. – jede Ron na zadku o poznani hur nezli Ralph? Vyuzije se lepsi grip Rona vzadu? Bude se Ron vzadu sjizdet o hodne rychleji, nezli Ralph?

      Jezdim bez dusi, 80% lehci teren, lesni cesty atd .. asfaltu relativne malo.

      0 0
      • JakeF  

        Na lehčí terén bych vzadu nechal RaR.

        0 0
      • Lister  

        Jede to tak ± stejně, Ralph asi jede o něco lépe. Ale já jsem měl běžnou verzi Rona a teď mám SS verzi Ralpha, takže to do toho taky dost promlouvám. V každém případě s gripem Ralpha nemám větší problémy ani v náročnějším terénu, takže pokud to má být na rychlé XC, nebál bych se ho.

        0 0
        • vojtas*1  

          Chvíli jsem jezdil racing ralph 2,25 a zatím nejhořší pláště co jsem měl.Teď mám geax saguaro a úplně v pohodě vůbec se nesmekal a dobře držej

          0 0
      • bimjeam  

        z mojich skúseností starý Ron – nahovno

        Nový Ron (evo) – cajk

        0 0
        • ememem1  

          konkretne?

          stary som mal a tiez som si povedal ze nikdy viac (na tvrdom podklade nehovoriac o asfalte dokonala kotva, fakt som si myslel ze mi drhne lozisko) a navyse nepredvidatelne a bez varovania ustreloval. novy netusim ale je fakt ze zo starym ma spolocny len nazov. (tvrdsi, vyssie stuple, iny vzor…)

          0 0
          • bimjeam  

            starý bol papier, čo nevydržal vôbec nič, nahodenie na TLR tiež riadny porod, životnosť mizerná.

            Evo vozím vpredu už cca 8kkm, za ten čas som raz prerezal bočnicu, čo by asi nevydržal žiadny gramársky plášť(490g v 27,5").

            Vzadu mám na ňom cca 3300km a zatiaľ v pohode, oproti RaRa som nezaznamenal žiadny nedostatok.

            Jediné, čo mi vadí je, že v lepivom blate to je strašná „kotva“, ale to je daň za celkom slušný grip

            0 0
    • Osmanecek  

      Tak na podzim kupovaný Ralph po 1500 km vypověděl službu, díry jsou asi na pěti místech, stěny rovněž. Musím říct, že mě tento plášť hodně zklamal. Na podzim nepodržel a zranil mě na 3 měsíce, a nyní když jsem konečně začal jezdit tak šel do kopru rychleji, než jsem se stačil rozkoukat. Co teď? Vydrží Nobby Nic déle, nebo se mám raději vrátit ke Ground Control od Spešlu – ten jsem měl přes 2500 a pořád ho kamarád jezdí a je na tom lépe i teď než můj „novej“ Ralph. Rocket Rob naproti tomu drží na předním kole překvapivě dobře, pořád jak novej..

      0 0
      • jIrI___  

        Pokud to máš na zadní kolo, tak od NN, kromě toho, že to hůř pojede, nečekej žádné velké zlepšení výdrže. 1500 km na RaR je celkem úspěch, mi vydržel ještě o nějakou tu stovku km méně :)

        0 0
        • Osmanecek  

          No já jsem si předevčírem říkal, že bych tu sezónu na tom mohl dojet.. A den na to.. sssssss.. :D Tak jsem do toho nalil tu bílou vodičku a když jsem viděl, co se začlo odehrávat, tak jsem rezignoval. Ralph dostal neštovice, nevyléčitelnou formu.. :D

          0 0
          • Smazaný účet  

            U NN SS je prochcávání vlastnost pomalu z výroby…

            0 0
            • Osmanecek  

              No a co by jsi doporučil místo něj, nějaké změny? Dříve jsem doslova miloval Smart Sam. Parádní plášť na najíždění km. Ale nyní potřebuju něco více do terénu, protože jsem se pomalu ale jistě přestěhoval kompletně do okolních lesů. Vůbec si neumím představit, jezdit s tímto tubeless. Jednalo se o verze EVO

              0 0
              • Mr.Dan  

                Vozím teď vepředu Ikon (Maxxis), chová se skvěle, tlak drží líp než Ralph na zadku, ačkoliv nejde o TLR verzi, mlíko z něj nikde ani neukáplo. Hodně se mi líbí samotnej matroš toho pláště, těžko se to popisuje…

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Taky jsem letos přešel na Ikon. Musím říct, že velmi překvapil, positivně. Ve všech směrech lepší než RR.

                  Vozím verzi 60 TPI za 599 Kč, váha cca 600 g, materiálu dost i na bocích, zatím žádný defekt, bez duše a NT mlékem.

                  Za mně rozhodně lepší než Schwalbe RR i RoR(a to jsem se na nich něco najezdil)

                  0 0
            • Smazaný účet  

              Mě u RaR i NN prochcály obě odolnější vezre (SS i DD), ale na funkci to nemělo vliv, tlaky to drželo

              0 0
              • Osmanecek  

                No ještě tu je varianta, že do něj koupím novou duši a zkusím to s ním ještě. Ale mám takovej pocit, že by stačilo najet na citlivá místa a jsem tam, kde jsem byl.

                0 0
                • Osmanecek  

                  Tak já jsem se rozhodl.. Racing Ralph EVO prostě neuspokojil po více stránkách – nedržel v zatáčkách, a ta odolnost prostě slabota, valivost není nijak extra rovněž. Rocket Ron naopak předčil má očekávání a vysloužil si přední ráfek asi napořád.

                  Tak a dozadu dávám světe div se ozkoušený Ground Control od Specialu, který váží sice o 120 gramů více, ale jinak ve všem předčil Racing Ralph – nemusím si k němu brát pumpičku, lepení a modlit se zda mě udrží v zatáčce a neodejde hned při prvním kotaktu se skalnatým povrchem – I kdybych si vzal Ralpha se Snake skinem, tak je výdrž pořád horší, váha bude blíže ke Ground Control a cena prakticky dvojnásobná. Opravdu nemohu říct, že by byl Racing Ralph v něčem lepší, kromě váhy a to je strašně málo na to, abych ho kupoval 2× za rok.

                  0 0
    • bimjeam  

      Jazdil som oba v 27,5×2,25" ako TLR

      Odolnosť voči prerezaniu porovnateľná, ak nie rovnaká.

      RoN asi niečo málo lepšie odvaľuje.

      Ralph by myslím vydržal vzadu o niečo dlhšie.

      Ale v porovnaní so Scylou vydržia omnoho viac.

      Momentálne jazdím Ron/Ron , lepšia hmotnosť a podržia aj za mokra.

      Zatiaľ no problem.

      0 0
    • nick183  

      Zvažuji kombinaci Schwalbe Rocket Ron dopředu / Ralph dozadu na XC HT. Jak jsou na tom aktuálně prodávané verze s odolností v porovnání s těžším Fast Trakem či Ikonem?

      0 0
      • MadMaf  

        A která verze? Lite skin, Snake skin nebo performance?

        0 0
        • nick183  

          Jde mi o odolnost, taže asi SS

          0 0
          • MadMaf  

            Tak to spíš ten performance …

            0 0
            • Pajas04  

              Ten není dostupný s dobrou směsí…

              0 0
            • Slavik  

              Rocket Ron vpředu – není problém, není ani moc vidět sjetí, perfektně drží

              Ralph vzadu – letošní verze jsou ve výdrži mnohem lepší, mám sjeto cca. 40%

              U mě je sezóna tak. 2tis. km. 50% asfalt, 40% šotolina/polňačky, 10% terén

              Předešlé verze ubývaly před očima.

              0 0
              • nick183  

                A srovnání v odolnosti proti defektům třeba s Contíkama?

                0 0
                • ZdeNECK1  

                  Můj názor je ten, že conti protection má boky silnější než schwalbe (nejnovější s ochrannou), ale také méně pohodlné..prostě ta protecton bočnice tolik nepracuje jako u schwalbe, což na bezduších a nižších tlacích poznáš… nejnovější schwalbe (nejvyšší řadu) jsem zatím neříznul, ale RaRa je někdy fakt křivej (hází), conti jsem házet zatím neviděl…

                  Rocket Ron už podle mě marketingově nahradil Racing Ray…

                  0 0
      • XCO man  

        Od jara po letech (Mitas Scylla-kamarád je fasoval) jsem jezdil předek Ron zadek Ralph, oboje snakeskin.

        Proti Mitaskam, za sucha srovnatelné, Ron jistější. Čím víc mokro, tak Schvalbe lepší i líp jedou a daleko líp drží. Ale!!! U Mitasek jem roky nepoznal defekt. Ralph po 2 měsících průpich běhounu klackem (mlíko to dalo, ale tak na dojetí domů) , po dalším měsíci opět průpich běhounu kamenem , ale žádný šutry- Bikeranch cup Višňovka. Drobné defekty, který poznáš až podle toho,že je rám od mlíka nepočítám. Tak šel Ralph dolů a mám tam FastTrack a ten vypadá OK. Ještě k nasazování Ron OK i pumpou. Ralph -porod kompresorem. Za mě Ron na předek-spokojenost. Ralph na zadek -ne. Ale mám 85 kg a celopéro. Jezdím od polňaček po Trutnov Trails.

        0 0
        • plzakj  

          Ja mel na Ralphovy prupich (asi klacekm) v behounu po 20km noveho SS modreho addixu. Od te doby jsem na nem dal 1700km (Podlepenej flastrem) a jeste tak 500 da. 93kg / xc full.

          0 0
    • nick183  

      na celoroční závodění je vhodnější červená nebo modrá směs?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.