Schwalbe Rocket Ron a 09 Fat Albert

17 nepřečtených
  • MlokCZ

    Tak se na stránkách Schwalbe také objevily informace o nových pláštích.

    O Rocket Ronu se už lecos vědělo nějakou dobu, teď tam tedy přibylo i další info. Je to opět extrémně lehká varianta pláště. Hodnocení odolnosti se díky němu posunulo. RR a NN mají teď shodně 3 sloupečky odolnosti, Rocket Ron je na tom hůře a má jen dva (a k tomu opět i varování o mezené odolnosti a životnosti), což je jistě dané jeho extrémně nízkou vahou. A když i RR mizí dost rychle, tak nechci vidět jak bude rychle mizet Rocket Ron, který má horší hodnocení výdrže.

    Tedy nezařadil se ani tak mezi NN a RR jak jsem čekal, ale je to spíše terénější alternativa k Furious Fredu především na závody. Mě se tedy vůbec moc nelíbí a zkoušet kombinaci Rocket Ron/Ralph místo NN/RR a RR/RR nebudu. Pro někoho to možná bude zajímavé, když slibují, že by měl držet jako NN a jet jako RR (tady jsem zvědav na měření valivého odporu).

    Navíc vidím i sport verzi Rocket Ronu, která bude také kevlarová, ale jen jednosměsová.

    Fat Alberty jsou zajímavě přepracované a konečně zase pro zadní a přední kola jiná verze, ale bohužel váha v UST verzi pořád nic moc, i když na druhou stranu jako jediná UST verze Schwalbe plášťů má současně ještě snake skin, takže by to mohlo být hodně odolné (ty UST verze jsou na tom i bez snake skinu lépe než klasické verze bez výztuh).

    Kdyby měl někdo pak zkušenost z praxe, sem s tím.

    0 0
    • tom_777  

      co takhle zkusit jinou značku?? Třeba Hutchinson??

      Jinak k tý odlnosti na tři sloupečky – Už jsem sjel jeden pár  NN úplně na doraz a ani jednou jsem nepích ani necvak. Během dvou týdnů v Pyrenejích bylo příležitostí až až – ostrých kamenů a variací na téma trnitá suchomilná rostlina na cestě. Celkem od jara cca 3000 km s dušema maxxis flyweight 95g.

       
      0 0
      • MlokCZ  

        Ten thread má být hlavně o tom, jak se komu Rocket Ron a nový Fat Alberty líbí a jaké s nimi budou zkušenosti.

        Jiné pláště opravdu nehledám, jsem s RR a NN v UST 2,25 verzi maximálně spokojený, jiné pláště nehledám a experimentovat nehodlám (nemám k tomu žádný důvod a navíc ono v UST pláštích zas tak extra výběr jinde není a duše už mi na kolo nesmí, kromě vyjímky Marathonu Supreme a to pouze proto, že tam není UST alternativa k mání vůbec) a hlavně si nemyslím, že bych si s nějakými jinými pro moje požadavky mohl polepšit (maximálně pohoršit).

        Jinak jezdím Schwalbe už hodně dlouho a na klasických verzích RR a NN (ale RR ještě ty předchozí) jsem měl defektů hodně. Cca 15 defektů za 5000km, což je na můj vkus prostě strašně moc (většina trny). Většina těch defektů tedy byla na zadním RR, přední NN 3 defekty z toho počtu. A jeden RR jsem říznul.

        V partě jezdí SS, NN, RR i Alberty hodně lidí a defekty také bývají. Na alpencross verzích ale mnohem méně (a když už tak většinou proražení u těch těžších jezdců, což alpencross verze nemůže zachránit), na těch obyč to bylo o hodně horší (ty obyč verze už téměř žádné nikdo nejezdí, ještě myslím nějaký obyč NN by se našel, jinak nic).
        3000 km bez defektu na NN a ještě k tomu ke konci na sjetých je vyloženě štěstí.

        Cvaknutí je pak pouze o tom jak jezdíš sjezdy a kolik foukáš.

        Na Albert/SS alpencross verzích to bylo už v pohodě, 3500km s jediným defektem a to proražením, což byla moje chyba.

        Teď na UST 2,25 NN/RR a RR/RR už cca 2500km bez defektu a hlavně můžu foukat na hodně málo.

        Kdybych musel jezdit dušové verze, tak bych jezdil double defense verze NN i RR a byl také spokojený (v rámci dušových verzí, UST je UST).

        Pokud má ale Rocket Ron odolnost horší než obyč verze dušového RR, tak na něčem takovém bych nejezdil. A double defense verze není u Rocket Ronu k mání.

        0 0
        • Polka  

          Zacinas mi pripominat Jane alias Siafu z BF :-) Moc to resis. A byt s RR a NN maximalne spokojeny aniz by clovek vyzkousel konkurenci…no ne­vim.

          Jinak ja jeste novy Schwalbe nevyzkousel. Navic mam doma plastu jak v pneuservisu :) Snad pristi rok.

          0 0
          • MlokCZ  

            Kdo říká, že jsem nevyzkoušel žádnou konkurenci, jezdil jsem určitě více než 10 dalších různých plášťů dříve. Jen už jsem nezkoušel nic z plášťů, které jsou teď u konkurence nově v posledním roce, roce a půl, to už jsem jezdil jen Schwalbe. Tedy naopak jsem zkoušel právě hodně a už mě to nebaví pořád zkoušet, k tomu by mě donutilo leda to, že by mě něco na NN, RR UST výrazně vadilo. S RR dušovými dřívějším modelem jsem třeba tak spokojený nebyl.

            A plášťů tu mám momentálně tak 15 kusů mimo ty co mám na kolech, takže jsem tu také jak v pneuservisu.

            Ale je fakt, že všechny dříve byly dušové.

            Jinak jsem chtěl pouze probrat, jaký je/bude nový Rocket Ron, to byla jen reakce na ty jiné značky, která byla vlastně úplně mimo téma.

            0 0
        • qasko  

          Mne sa na oko Rocket Ron velmi pozdavali ! :) No dostupnost az koncom roka za predpokladanych 48€ – to ma cas.

          Mna zaujima ci dostane Schwalbe Marathon Supereme na rok 2009 farebny dizajn ako maju vsetky novsie Schwalbe plaste ?

          0 0
          • MlokCZ  

            Na stránkách už mají všechny pláště. Na fotce vizuálně vypadá Marathon Supreme pořád stejně. Jinak je docela přepracovaný, jiná směs, trochu přepracovaná ochrana proti defektům, váha o pár gramů dolu. Ale odhaduju, že tady veký rozdíl v reálu nebude.

            Já bych chtěl Marathon Supreme v UST verzi, ale to asi jen tak nehrozí.

            0 0
        • tomaschek  

          Musím se trochu zastat dušových kevlarových RR a NN – za cca 3500 km v terénu s dušemi flyweight 98 g celkem 3 defekty, z toho dva zadního kola během jedné vyjížďky (evidentně podhuštěné – moje chyba) a jednou pomalý defekt předního kola (trn – normálně jsem dojel, duše ušla až přes noc).  Jeto v Beskydech, Jeseníkách a Dolomitech.

          0 0
    • kafac  

      Zeby byl NN zrovna drzak bych teda nerekl. Driv jsem mel vepredu WTB Velociraptor a sedelo jak pribity. Ted mam NN a jsem z toho dost rozcarovanej, na sotolinen plave jak svina, v bahne taky nic moc :-(

      0 0
      • MlokCZ  

        O tom, že by NN byl superdržák lepší než všechny ostatní pláště tu také nepadlo ani slovo. Plášťů které budou držet lépe, ale současně budou výrazně pomalejší než NN se najde mraky.

        Co mě ale zajímá jsou názory na Rocket Ron a nové Fat Alberty, tak se tenhle thread také jmenuje, o srovnání NN s jinými plášti mi opravdu nejde.

        0 0
    • ememem  

      ja som sa uz na nej dokonca aj par desiatok metrov odviezol.(po asfalte :-) ). boli na nejakych reklamnych kellys bikoch. mas pravdu, uz na pohlad a omak je to cista chrtarina na sucho a lahsi teren, ziadny univerzal jak sa predpokladalo. tohtorocneho horalal bych na tom ist nechcel. je to presne jak pises, taky trocha drsnejsi FF, celkom nechapem komu a na co je to urcene kedze RR zostava. a rovnaky grip ako albert… leda jak prvych 100km. inac nevidim tak little albert, to by ma fakt nastvali keby ho prestali robit.

      0 0
      • MlokCZ  

        Ty si jezdil little Alberty? Ty mi přijdou na ten vzorek zbytečně hubený. Teď podle mě bude už jen Fat Albert, který je ve dvou šířkách (2,25 a 2,4) a nahradí celou rodinu Albertů. Ty dvě šířky mi přijdou dostatečné, kdyby se mi někdy zachtělo zase Fat Albertu, tak bych pod 2,25 stejně určitě nešel.

        0 0
        • ememem  

          ja ne ale moja draha, vpredu little albert 2.1 vzadu SS 2.1 oboje kevlar zo snake skinom. este v rade pre 2008 to bolo. ma 50kg, na nu je fat albert trocha zbytocny a toto bola skoro fakt idealna kombinacia na jej vahu a typ jazdenia. (skor kopce jak luky, sem tam nejaky maratonik, tak tyzden niekde v dolomitoch…). no neviem ci to zas nevylepsili…asi sa dievca bude musiet vratit k mythos II.

          0 0
          • Nainen  

            Přesně tuhle kombinaci jsem taky plánoval… takže teď asi buďto pořídit modle 2008, Alberta v Performance line (tam je i 2.1), nebo dát na předek NN.....

            0 0
            • MlokCZ  

              Pokud chceš aby to bylo trošku odolnější a chceš to ve 2,1 šířce, tak bych vzal NN double defense/SS alpencross.

              0 0
              • Nainen  

                Ještě jsem přemýšlel nad variantou hodit do předu taky SS, ale asi to je v terénu o ústa… Nicméně zase při stejných pláštích se nechá sjetý přední plášť dojet vzadu a dopředu pořídit funglovku. Zkoušeli jste někdo SS vpředu?

                0 0
                • MlokCZ  

                  Vepředu jsem SS ani nezkoušel, ono hlavně není moc proč. Jakou by vůbec mohl mít na předním výhodu (tedy kromě možnosti prohazovat přední na zadní a na přední dávat nový při stejných pláštích)? Valivý odpor má SS a NN téměř stejný (rozdíl ani ne 1W; pro srovnání RR x NN je rozdíl 5W), na předním NN vydrží poměrně dlouho, takže nevidím jediný důvod proč zkoušet SS na předním.

                  Jinak já loni přešel na SS na zadním hlavně proto, že jsem chtěl něco odolnějšího než obyčejnou verzi RR a něco, co déle vydrží než RR (a to ještě double defense RR nebyly). To oboje loni splnil. V některých situacích držel o malinko lépe než předchozí verze RR, v některých o malinko hůře.

                  Nový RR mi ale vyhovuje více, přijde mi, že je o malinko lepší než SS ve všech situacích. A když pak začali u RR současně také dělat double defense verzi, tak já jsem už teď zase spíš příznivec double defense RR než SS. Navíc už i ta velká výhoda výdrže u SS částečně zmizela od 08 dvousměsových modelů, které ubývají výrazně rychleji než předchozí jednosměsová verze SS. Jak to bude s výdrží SS 09 se uvidí.

                  A teď koukám, že sjednotili ty výztuhy (nebo jenom názvy, těžko říct, zda se alpencross a double defense verze nějak lišily v zesílení běhounu), takže SS 09 už je teď také double defense a současně rovnou zrušili snake skin verzi a nechali jen double defense (což tedy podle mě nevadí, když už odolnější, tak stejně bych bral vždy rovnou double defense). A současně pár gramů dolu. A ještě navíc koukám, že i SS je triple nano compounded směs stejně jako NN a RR.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.