• Pijer

    Přišly mi nová bezdušová kola Fulcrum, tak jsem na ně hned vyzkoušel nasadit nový UST Rocket Ron koupený na inzerát. Nasadil jsem ten plášť na zadek, namydlil patky, začal foukat velkou pumpou. Když začaly zaskakovat patky a plášť se začal tvrdnout, tak najednou rána a byl z patek venku. Tak jsem to zkusil ještě jednou se stejným výsledkem akorát jsem byl pozornější a všiml si, že v jednom místě ten plášť dělá takovou „vlnku“ na boku u patky a trvá nejdéle než tam začne těsnit a také tam pak ta patka vystřelí. Vyzkoušel jsem to i na druhý bezdušový ráfek se stejným výsledkem. Nakonec jsem se rozhodl, že ho odjezdím normálně jako dušák, nasadil jsem ho na Alex ráfek s duší, dal do zadní stavby a když jsem pootočil kolem, tak si v jednom místě škrtal o zadní stavbu. Pokaždé to je na stejném místě, zhruba u značky směru otáčení front/rear.

    Plášť je nejetý, koupený původně v Německu, pouze skladovaný zabalený.

    Může se to stát při delším skladování, že se kevlarová patka zdeformuje v ohybu, na sundaném plášti není nic znát, asi spíš ne?

    Je to výrobní vada? Stalo se to také někomu?

    Tady a tady jsou videa

    0 0
    • kubad  

      vyhodit ho

      0 0
    • děd (ek)  

      Taky se mně to stalo na novém předním kole, kombinace FRM1 + NN UST 2,1n nafoukáno na 35 psů. Donesl jsem si k večeru nová kola a když jsem si ráno sedl ke kompu, tak to přední samo bouchlo (málem jsem se po…). Diagnóza – vadný plášť, bylo nutno přecentrovat – reklamace bez problémů. Od té doby cca 1000 km v pohodě…

      0 0
      • Pijer  

        Tak to tenhle vyskočil už při foukání, tam nemohlo být snad ani 20 psů

        0 0
        • kubad  

          kamošovy střelil NN 2× pokaždé reklamace, třetí zatím drží

          0 0
      • smallbrother  

        tak tohle se mi přesně taky stalo. Musel jsem koupit novej ráfek (crossmax SL).Ale to jsem použil klasický Ritchey Z-MIN jako NoTubes, totéž pak ještě jednou ale při jízdě, tentokrát bez následků.

        Podobně zdeformovaný jako RR mám doma dva UST Pytnony Airlight – podle mě to je blbým skladováním, protože jsem na nich předtím asi půl roku jezdil, teď jsou na vyhození.

        0 0
        • Daník  

          Nemohli byste napsat zdroje plášťů? Chystám se jít na No Tubes + Schwalbe RR a RoR na Fulcrumech a skoro mám teď strach. Jenalo-li se o nějakou nepovedenou sérii či co?

          0 0
    • Mr.Duck  

      Jo… RH by moh vyprávět, leč možná lepší když nebude :P

      0 0
    • duk  

      Kamarád má úplně stejný problém, koupil si 2 ust RocketRon a oba pláště mu dělají to samý co tady popisuješ. Myslím že to bude nějáká výrobní vada, snad by to mělo jít vyreklamovat, ještě když to dělá víc lidem na stejnejch pláštích. Kola má shimano XT pro USTčko.

      0 0
      • Matthew  

        Jedná se o moje pláště a bylo na nich najeto na jednom cca 100km na druhém cca 200km…jeden bouchnul v autě…což mělo za následek zasvinění celého auta a druhý bouchnul po závodě když kolo stálo :D. Byly výborné ale už znova asi nechci :( škoda

        0 0
    • Hádě  

      koupil sem SCHWALBE NOBBY NIC 2,1 UST a to byl neskutečnej šmejd, po přesném nasazení na kole to šíleně házelo… Proč dělá taková „špičková“ firam vadný pláště?

      0 0
    • StuntJ  

      kurňá néééééééééjá nechci aby šlo Schwalbe do čínskejch srček, na čem pak budu jezdit ? :o(

      0 0
    • Marccoo  

      Jaký jsi pořídil kola,3–1–0 ?

      http://www.bike-discount.de/…ess-225.html

      0 0
      • Pijer  

        3

        0 0
        • Marccoo  

          Hnoj je má levnější :) Ty už něco vydrží.

          0 0
          • Pijer  

            Měli je za slušný peníze a ještě se vytasili s nějakou akcí. Napsal jsem jim mejl, jestli ta akce opravdu platí a oni zřejmě omylem napsali, že ano. Hned na to je zdražili což mně docela zvedlo, tak jsem jim napsal co si o tom myslím a nakonec jsem se dostal pod 7 tisíc :-D

            0 0
    • Flegmatik  

      Schwalbe jsou šlupky. Nebrat snad vůbec nic ;-) A to buď rád, že si na tom (i ostatní) nejel – jsou životu nebezpečné a mohl si se zabít.. Dědkovi zase mohlo vystříknout mlíko do oka a slepit mu víčka! Pozor na to. Jo a zkus se vozit po prodejci, napiš obsáhlé eseje, jak prodejce prodává šmejdy.

      0 0
    • Pijer  

      Tak to jste mě tedy vůbec nepotěšili :-( Existuje vůbec někdo, kdo s UST Schwalbe nemá problém? Tedy kromě Mloka. Jízdní vlastnosti těch jejich vzorků mi vyhovují a nechce se mi laborovat s jinými výrobci :-(

      0 0
      • MlokCZ  

        Schwalbe prostě bohužel vypustilo zřejmě více vadných sérií pro 2,1 šířku. Já jsem nikdy 2,1čky nevozil, takže jsem na tohle nikdy nenarazil.

        Pak nezbývá než reklamovat. A je dobré vždy nový plášť nafouknout na max. tlak a nechat třeba přes noc (tohle myslím pro jakýkoliv plášť použitý bez duše). Tím se téměř vždy vadný kus hned odhalí včas.

        A u 2,25 jsem nikde žádné info o vadné sérii neviděl, tedy ani žádné hromadnější problémy (konkrétní vadný kus se může objevit u čehokoliv, to nepočítám).

        0 0
      • kesu  

        mě nobbynicy 2,25 hází oba, schvalbe nechci už ani vidět:(

        nicméně continental taky ne, ten mi zas bouchnul:(

        ted zkusím rubenu a nebo hutchinson, třeba to narozdíl od ostatních umí vyrobit

        0 0
        • jIrI___  

          Když si v hlavě přeberu zkušenosti s dušema od Rubeny, tak si touto značkou nejsem tak jistý… :). U mě byl zatím vždycky bezproblémový Maxxis.

          0 0
        • McBlacky  

          kevlarový schwalbe mi házely snad všechny co jsem za ty roky jezdil. Některý málo některý hodně. Beru to jako feature.

          při nasazování mydlím patky a usazuju na několikrát přesto perfektní nebyl ani jeden

          0 0
    • Break88  

      Přesně tohle se mi stalo na novém schwalbe nobby nic 2.25 UST, který jsem kupoval v kolokram.cz. Kupoval jsem 2 kousky, první je v pohodě, zatím drží, ale druhý jsem foukal, najednou rana jak sviňa a byl venku z patky. V místě rany bylo vidět, že je plášť zkroucený a patka taky pokroucená. Plášť jsem poslal na reklamaci, tak uvidím jak to dopadne, ale moc tomu nedávám. Prodejce se určitě vymluví, že si za to můžu sám;-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.