• d

    Prošoupal jsem swixy, zhruba tyto, sháním odpovídající náhradu. S rukavicemi jsem byl spokojen, takže do nich asi půjdu zase.

    Nicméně pokud vaše zkušenosti odpovídají mým požadavkům, budu rád za radu.

    Požadavky:

    Sportovní běhání klasika, ovšem v nelidských podmínkách na Pradědu.

    • Musí udržet komfortně hůlku v dlani cca 3hod, i když jsou totálněpropocené.
    • I když budou totálně propocené, musí ochránit před omrznutím prstůalespoň po dobu čekání na autobus (min. 10min) a po dobu zdrhání domů povystoupení z autobusu (min. 15min).
    • Když klepu kosu na zastávce, tak si říkám, že budu vozit alespoňnějaké podvlíkačky, ale pak se na to vždy vykašlu. I to je možnost.

    Děkan.

    0 0
    • McBlacky  

      aktuálně s tím taky bojuju, starý swixy jsou už hotový a co by se mi líbilo se bud nevozí do čr, nebo mi nesedí nebo v kombinaci s poutkem dělá otlaky. Hodně mě limitují dlouhé prsty a uzká dlaň

      Mám dost malý výběr, protože nechci se sucháčem a zároveň chci něco solidního. A bez sucháče je většinou jen lowend.

      I bych se smířil s možností mít teplý a studený, protože snahu koupit one for all jsem vzdal, ale ani to se mi nedaří :/

      jsem zvědav co tady kdo poradí

      0 0
    • Jakobo  

      Pokud ti ty rukavice Swix sedely, tak je kup zase. Rukavice podobnych znacek Rex, Craft na tom budou ± stejne. Vyborne veci na bezky dela Bj?rn Dahlie, snad lepsi, jak Swix. Mam od nich lehkou cepici a zkousel jsem i dalsi obleceni, bundu, ale dostupnost v CR neznam.

      S tim, ze bez suchace jsou low ened moc nechapu, snad vsechny top rukavice na bezky presku nemaji, nezapl bys poradne poutko hulek a preska tlaci, ale ty to asi vis.

      0 0
      • McBlacky  

        no tak třeba BJ, Odlo, Swix co by se mi líbily ji mají.

        Teplejší bez sucháče dělá rozumné a dostupné jen swix, tenký skoro každý, ale jak jsem psal, je horší dostupnost – craft mi nesedí. A kde bych si v krámě zkusil třeba OW nebo Roeckli v širší nabídce nevím.

        0 0
        • zzabak  

          Roeckl maji celkem hodne velikosti ted v Happy Sportu (nebo v lete v Livignu), kdysi je tady celkem hodne prodaval Rockpoint, obcas je nekde maji na prodejnach.

          Teplejsi od Roecklu vozimm tyto

          http://shop.kerdasport.cz/…-racing.html

          Skvela prodysnost a na to jake to jsou slupky jsou teple, maji v sobe tusim primes ovci vlny.

          0 0
        • Jakobo  

          Tak Swix dela rukavice na bezky i bez presky, co se divam treba tady

          V CR asi nejsou potreba nejake extra teple rukavice, pouzival jsem nejake Swix, model uz nevim do –12 °C.

          0 0
    • oddie  

      Na tenhle rok nejsou potřeba :)

      0 0
    • zzabak  

      Sice jsou drahy (cca 900 – 1000 kč), ale za ty roky co je mam na nenedam dopustit

      Roeckl Tobi – http://www.roeckl.de/…/glove/tobi/

      Podle mne bezkonkurencni rukavice na intenzivnejsi jezdeni na bezkach, jine bych nechtel, vydrz skvela, skvele padnouci strih (velikosti maji po 1/2 od 6 do 10) a uzasna prodysnost. Vozim je na podzim na koleckovy lyze a v zime na bezky – vydrz tak 4–5 sezon intezivniho jezdeni. Znamy ma druhe a kupoval si hned dvoje, kdyby nahodou nebyly :).

      0 0
    • prvniodkonce  

      Mám obyčky Swix za 200,– ze slevy. Hodně trpím na mrznutí prstů ve všelijakých rukavicích, ale v těchdle mi nemrznou (do –15° C, pak si beru cyklo, čili sjezdařské). Takže Swix asi tu izolaci umí…

      0 0
    • manas.pete  

      Měl jsem stejný problém, se starými rukavicemi bych si mohl otevřít krám. Jakmile jsem je propotil, mrzly mi prsty. Teď vozím podvlíkací PRO TOUCH DRY PLUS (druhé s sebou) a už víceméně neřeším, co na ně. Na kolo většinou XK, Campagnolo nebo SH XTR, a na běžky vlastně taky. Jakmile propotím podvlíkací, vyměním je za suché a mám vystaráno.

      0 0
    • cvtracktor  

      Docela koukám, že se vám potí ruce :-o. Mě spíš na rukavicích vadí, když vezmu lyže na rameno a kousek s nima jdu v naší obvyklý zimě +/- 0°C, tak je mám hned mokrý. Měl jsem dříve nějaký hadrový rukavice i čepici od nějakých Číňanů a ty byly super. I když jsem zmoknul a rukavice i čepice byly nacucaný vodou, já měl pocit, že jsem v suchu. Jen se ty rukavice za sezónu prodřely :-(.

      0 0
      • Jakobo  

        Mne se treba pri bezkovani ruce nepoti, zato triko se da zdimat, to je pri tomto celkem intenzivnim sportu normal. Musi se proste vzit rukavice pro danou teplotu.

        Pokud ti neni kosa a vyhovuji ti jednoduche rukavice, staci zajit do pracovnich odevu a nakoupit tam treba fleecove rukavice od 3M za 70 Kc, jsou docela teple, me staci asi do –5 st. Bezkarske rukavice jsou ale hlavne delane na pevny uchop.

        0 0
        • McBlacky  

          to máš blbě zvolené vrstvy. Mě se osvědčilo první vrstvu mít velmi lehkou a čistě transportní (progress dynamic), na to silnější druhou (Odlo classic), vrchní vrstva komboška swix. Když je pod nulou, přidávám soft shell vestu. Když chci jet plnej šrot, beru vestu až velký kosy.

          Zkoušel jsem jezdit i se zimním tričkem jako 1, vrstvu a bylo to akorát jak píšeš, že se strašně nacucalo.

          Pokud máš vrchný vrstvu celou softshell nebo šusťák nebo nedejbože membránu, tak ti ale nepomůže nic a budeš mokrej i když to nebudeš hrotit na max

          0 0
          • Jakobo  

            Je to tak, na sobe mam softshellovou bundu a prvni, casto jedinou vrstvu bavlnene triko. Pres tyden jezdim vecer po praci celou sezonu prakticky to stejne, prvne kopec, sjezd a dojezd domu po rovine, celkem 12 km. Kazda trasa takhle zacina. Zas mne to az tak nevadi, protoze do hodiny prijedu domu a hned letim do sprchy. Mel bych strach, aby mi pri sjezdu nebyla zima, takhle je mi tak akorat. Vrchni vrstvu jsem jinou nezkousel, misto bavlneneho trika jsem zkousel funkcni pradlo, ale nakonec je to zase bunda, ktera pot nepropusti.

            Pokud se jede dlouha trasa pres vikend a jede se na pohodu, tak se az tak moc nepotim. Stejne letos neni zatim zadny snih a snezit nema!

            0 0
      • manas.pete  

        Jj, každý to máme prostě jinak. Kamarád do cca +5 jezdí úplně bez rukavic, pak bere bezprsťáky (!!) a až při mínusových teplotách bere lehké rukavice. Na běžky bere lehké rukavice až okolo –5.:-) Nechápu.

        0 0
    • marapara  

      Zatím budou stačit nějaké letní :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.