zimní rukavice na kolo + běžky

134 nepřečtených
  • krokus

    Ahoj, chtěl bych si pořídit nějaké dobré zimní rukavice na kolo i běžky. Zatím jsem vyzkoušel Polednik Aerotex Race a něco od Swixu, ale ani s jedním nejsem spokojen: je v tom zima, snadno to promoká. Co poradíte? Nechce se mi znova zbytečně investovat. Hodně tady byl chválený Polednik Windstopper, ale nevím, jestli ještě té značce můžu věřit. Také by možná nebyly od věci nějaké moirové vložky do rukavic… Je mi jasné, že mé požadavky jsou možná příliš obecné. Nespecifikoval jsem, do jakých teplot ty rukavice chci, jak moc intenzivně se budu pohybovat apod. Ale berte to tak, že potřebuju něco univerzálního. Předem díky za reakce.

    0 0
    • vili  

      www.tilak.cz/?… ja pujdu do tohodle,cena ca 800

      0 0
    • Jirik123  

      mam poledniky windstopper a do nich tenky rukavice z moiry a jsem spokojen. cena tusim 290 + 225. zatim otestovano 2,5 hodiny v –1 a v pohode (chladnejc zatim letosni zimu nebylo..)

      0 0
      • krokus  

        Hm, divné. Je možné, že je Polednik přestal vyrábět? Na svých stránkách už je nenabízí… (viz www.polednik.net) Nebo myslíš nějaký jiný model než Windstopper (např. s materiálem windstopper)?

        0 0
    • vlk  

      Já mám tyhle winstoperový od poledníku a nemaj chybu.Mnohem lepší než staré polendíky z no windu či staré rava z wintexu.Tyto jakoby nepromokaj a nevlhnou.Dle mého nejlepší rukavice od poledníku.

      Akorát, na stránkách výrobce jsem je již nenašel.Zkuste mu napsat na email.

      0 0
      • mosquito  

        na podzim sem si poridil pro stejne ucely Polednik WindTeX polednik.net/pgs_cz/­katalog_zima_zs1­.htm

        a jsou to rukavice uplne na nic :( drahy by byly i za 200kc

        • kdyz prsi, ihned vsakuji vodu? ze by tak fungovala membrana
        • kdyz je kolem nuly tak je v nich uz pekna kosa, a to nejsem zadnej zimomrivec
        • ikdyz je tepleji nesmis je sundat z ruky, jak prochldnou uz se nedaji zahrat
        • vnitrni material je molitan potazeny nejakou snadno roztrzitelnou sitovkou
        • nechapu jak to muze mit znacku CPL kdyz jsou to rukavice spis na ozdobu

        .. mozna lepsi jsou ty WindTex Sport kde primo pisou ze maji Thinsulate a Windstopper, nebo sem si zkousel Axony s thinsulatem a taky byly prijemny – aspon v obchode

        0 0
        • vlk  

          jj, proto bych si nikdy nekoupil již rukavice z jiného materiálu než z winstoperu a už vůbec už vůbec ne pokud by vevnitř měli molitan.

          Mohu referovat akorát o poledník nowind polednik.net/pgs_cz/­katalog_zima_zs2­.htm Když je člověk sundá z ruk, tak navlhou a je v nich pak zima. Navíc je kritická oblast dlaně-ta kůže-spíše koženka se trhá a odlupuje po kouskách.

          dále ty rava -wintex Když je člověk sundá z ruk, tak navlhou a je v nich pak zima. Jinak při teplotách –20 je v nich trochu zima

          dále poledník thinsulate polednik.net/pgs_cz/­katalog_zima_zs2­.htm Ty se hodí tak akorát na běžky, jsou sice teplé ale profoukávají, takže na ve větru je v nich zima.

          no a pak ty polendíky, co jsem již uvedl a ty jsou prostě bez chyby.-ale ty moje starší modely byly z winstoperu Gore. Ty nové modely Nowind Sport už nejsou z winsoperu, ale z nowindu.By mě docela zajímalo, jaký v tom bude rozdíl-zda budou stejně dobré.

          0 0
          • kolda  

            a v čem ti v teplotách kolem –20 není trochu zima???:)

            0 0
            • vlk  

              No ony tyhle typy rukavic fungují tak, že teplo v nich vytváří páry odpařující se z rukou.tedy na kolo není třeba brát lyžeřské teplé huňaté.Ale potřebuje člověk neprofoukavé a dobře odvádějící pot.Tyto mají zevnitř akorát trochu chlup, jinak zateplený nejsou. A je mi v nich dobře i při –20 ve vetru co bývá většinou na silnici z Jivové na do Vésky.Je to tak-že do těch rav se časem jakoby dostává při větru trochu zima.U nich je totiž ta vrstva s chlupem zvenku a membrána zevnitř-tedy že se mráz-větr dostane až k memráně, tedy mám přímo tu membránu, která je ochlazovaná větrem přímo na ruce.U poledníků je to naopak, tedy mezi samotnou látkou membrány a rukou mám ještě jednu tenoučkou vrstvu, tedy nedolýhá přímo studená membrána na ruku. popravdě nedokáži pochopit jak někdo při takovémto sportu, kde se tolik zapotíš může vozit ty lyžařské rukavice.

              0 0
              • vlk  

                PS: Jinak já okolo 0 a vyšší používám ty rava a na teploty pod 0 ty poledníky.

                0 0
              • kolda  

                ty mě dokážeš často pobavit:) a co vytváří teplo v lyžařských rukavicích, když ne tvoje vlastní? nebo fungují na jiném principu?

                nevím jestli jsi někdy zažil –20 a dokonce ve větru, ale byl se snad ochotný i vsadit, že bys v tomto počasí na kole moc dlouho nevydržel. a zima by ti byla ve všem!

                0 0
                • vlk  

                  Ježiš koldo, ty mě fakt překvapuješ.Můžeš se zeptat darjana když mi nevěříš, že jsme v –20 už jezdily a to i půldenní vyjížky-i když pak teplota k poledni samo o něco stoupla.Já se např na kole na rukou potím více jak na běžkách.Mimo to tyto poledníky rukavice používám i při sjezdovém lyžování.

                  0 0
                • vlk  

                  PS: k tomu větru v –20 přidám, že samo ne celou dobu ,ale jen části kdy se jelo mimo les.-tak 10 procent času

                  0 0
                • vlk  

                  Asi budu mít specifický oběhový systém, já totiž i na sjezdovkách nejezdím sjezdové teplé bundy, ale goretexové podzimní bundy, pod tím moiru a flanelku jako zateplení a na rukou mám také ty poledníky-a i tak se dost často potím.

                  0 0
                  • kolda  

                    je trošku rozdíl jezdit na sjezdovkách a na kole v teplotách, které uvádíš.

                    • 20 je mazec i na běžky, natož kolo.
                    0 0
      • kolombo  

        Mám prakticky totéž a na běžkách fungují úplně bez problémů. Silnější vozím jen v batohu. Ale Windstoper není nepromokavý, takže do deště to není :-( Co používáte jako nepromokavou variantu?

        0 0
        • vlk  

          No přímo v čistém dešti nejezdím,a le co jsem to vyzkoušel v mrholení tak asi 1,5 hodiny a nepromokly.Zkoušel jsem to i pod sprchou a chvíli také odolávali.-Ty winstoperovky

          0 0
          • kolombo  

            V dešti je to tak na 15 minut :-( Já taky v dešti nejezdím, ale někdy je potřeba dojet domů a to se nezmrzlé ruce docela hodí. Takže se zajímám, jak to řeší jiní …

            0 0
    • ivaneck  

      Lidl, s nějakou membránou, 199,– Zatím spokojenost…

      0 0
    • krokus  

      A co nějaké windstoppery od jiné firmy než Polednik? Já nevím, připadá mi, že nemálo jejich výrobků jsou šmejdy. Ale nechci je zatracovat… Jeden návrh už padl výše (firma Tilak). Po několika neúspěšných pokusech už bych rád sehnal něco, co opravdu funguje..

      0 0
      • Luke  

        ja jsem koupil takové lehčí Novary s nějakým nefukem. na kolo samotné se dají když je nad nulou (takže tak od nuly do 10 stupnu), do lehčího mrazíku jsem je bral ještě s tenkými pletenými. stály nějak kolem 30 dolarů. a odkaz: www.epinions.com/…d_Bike_Glove

        jinak do větších mrazů lyžařské rukavice alá aman za kilo…

        0 0
    • easyrider  

      Já vozím vindsterové rukavice od Etape – zatim vyzkoušeny jen na silničce-neprofouknou ale jak je to s vlastnostmi v horších podmínkách netuším… zdá se ale, že tak do –5 vydrží. Cena 549,–

      0 0
    • Luk02  

      Já mám na běžky Axony s windstrem a nic moc teda za ty prachy(680Kč). Ještě, že jsem je kupoval levněji, ale i tak. Při teplotách okolo nuly je v nich až moc teplo a docele se mi v nich potila ruka, ve větší zimě jsem je ještě nezkoušel. Uvidíme co na ně budu říkat za delší dobu. Kamarád si koupil někde v Makru tenký rukavice s Windstoperem asi za 160kč a je s níma moc spokojenej.

      0 0
      • mosquito  

        to mas i nejaky s tim thinsulatem ne? dej pls vedet co jsou zac .. jestli se jeste zima zveti tak bych si mel neco na mraz poridit

        0 0
    • Cryzyy  

      Bych rekl, ze neco univerzalniho asi existovat nebude, protoze v cem mi je na kole zima kolem 0 stupnu, v tom se na bezkach da fungovat tak do –10ti. A zivotnost rukavic na bezkach je tak jednu zimu, teda za lonskou jsem rzdrbal dvoje, letos zadne :) Jezdil jsem neco od polednika, nejake noname z nowindu a axonu, coz byla kombinace kuze a nowind.

      0 0
      • Vrci  

        jo na běžkách rukavice hoří. Nejvíc jim dává zabrat suchej zip z poutek a tah.

        0 0
    • Vrci  

      já mám dobrou zkušenost s nike winter glove v teplotách do –5 při větší zimě s moirou uvnitř. Bohužel na palcích odchází kvuli suchému zipu z hůlek.

      0 0
    • rimka  

      normální lyžařský a ještě z kauflu, takže za pár korun… a spokojenost

      0 0
    • Ricci  

      Zatial bezkonkurencna spokojnost,prve rukavice,kde mam suche ruky aj po 3 hodinach bikovania,vyborne hreju,s –10C nemaju problem… BTW su urcene na bezky

      http://www.rockpoint.cz/…oeckl-3660d/

      0 0
    • maajkee  

      Já si v září koupil tyhle rukavice

      jezdil jsme v nich na kole celej podzim, teĎ v zimě na běžkách, dokonce i na sjezdovce jsme je měl, a za tu cenu mě přijdou skvělý, jediná slabina, že nevydržej moc dlouho, když prší.

      0 0
      • Premik  

        ty mám taky a docela fungují, dneska na běžkách 2 hodiny při –8 a pohoda, na kole jsem je testoval při 5 pod nulou a taky to dobře dopadlo.-) Jen provedení nic moc – pokud se používají i jinak než na kole, jde vyloženě o jednorázovky na 1 zimu. Ale zase za ty boby, no nekup to. -) A vozit je jenom na kole, věřím tomu, že tak 2–3 sezóny vydrží.

        0 0
        • maajkee  

          to jo, já je nosím i normálně po městě, všude, zatím teda jediná vada co jsem si všim, že se z dalně odlepujou ty bílý nesmysly, ale ty tam stejně nemaj žádnou funkci. Za ty prachy prostě myslím že super. Mám od force ještě větrovku a neopreny a obojí mě příjde za ty prachy docela kvalitní.

          0 0
          • Premik  

            jo to bílé protiskluzné už mi dávno odpadalo -)Prostě na jaře je rozedrané vyhodím do popelnice a na podzim koupím ty samé zase. Až třetí zimu se dostanu na cenu nějakých značkovějších, které by třeba se štěstím vydržely celou tu dobu, ale zase bych se připravil o tu několikanásobnou radost z nových rukavic -)

            0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      Možná se mi vysměješ, ale já jsem teď našel doma klasické prstové rukavice. Celé z polyesteru a dlaň je potažená koženkou. Jsou bilé. Přejdu k věci. Když jsem je našel, tak na mě máma volá, že je onehdá koupila v Hypernově za 80korun. Sleva z 400,–

      Nedalo mi to a zkusil jsem, jak dlouho budou odolávat vodě. Rukavice na ruku a hurá do koupelny pod kouhoutek. Voda teče, voda teče a nic. Rukavice drží asi tak 8s absolutně v klidu. Pak citím malé mokro v oblasti malíčku. Ale nic hrozného.

      Tak krepat přitvrzuji. Napoštím umyvadlo vodou a ponořuji ruku. Vše ok, ale po 4s mám ruku prostě mokrou. Z rukavic se valí proud vody.

      Takže, co z toho plyne? Koukni i do hypernovy a kup klasický rukavice a zle neuděláš. Pokud budou na nic, tak jsi vyhodil třeba 100,– ale pokud budou ok, tak jsi ušetřil 400,–

      0 0
    • Kubajzs  

      Tyhle mám, a nejsou špatný. Daj se sehnat cécéá za pjéťo.

      http://www.etape.cz/…dster-thermo

      0 0
    • mr.antik  

      problém je, že na běžky stačí něco tenkého, co dejchá, rychle schne a netrhá se (swix)

      No a na kolo to chce asi něco teplejšího, taky dejchavýho ale zároveň neprofuk, s citem pro brzdy a gripy.

      Osobně nějak nemusim widnstoper, mám to zafixovaný jako materiál ve kterým se vždycky zpotim, ale možná jsem měl vždycky jen smůlu.

      0 0
      • McBlacky  

        taky tak winstoper i nowind mi na kolo nevyhovuje

        0 0
        • Ricci  

          Zatial jedine rukavice,v ktorych sa mi na biku nepotia ruky ani po 3 hod.,su bezkarske Roeckl s Gore Windstopper membranou,inak sa brutalne potim…

          0 0
          • funkatron  

            a ked ides napriklad zjazd v nizsich teplotach, tak nechladia?

            lebo mne by potenie nevadilo…skor mi vadi, ked ma chladia pri zjazdoch rukavice

            0 0
            • Ricci  

              Nie,vynikajuco hreju,neprefu­kuju,zatial som v nich jazdil do –12C, vytiahol som z nich ruky suche a teple,zatial to najlepsie,co som kedy mal a to som toho uz vyskusal…

              0 0
    • prochyz  

      zdar ej ja osobně užívám tyto rukavice:

      http://www.e-4sport.cz/…u-p-684.html

      jsou super za skvělou cenu,neprofou­knou,docela teplé a vhodné jak na kolo tak i na běžky.Vřele doporužuju,jsou i ve více variantách,tře­ba tyto:

      http://www.e-4sport.cz/…u-p-683.html

      0 0
    • Mirek1  

      Já mám softshellový od Gore bike wear. Na kolo v pohodě, nikdy v tom zima nebyla ani při větších mrazech. Že by to promoklo sem si nevšim, to se v tom spíš spotim. Ale na sjezdovky to není, jak sem teď o víkendu zjistil, když je 15 pod nulou, sedím na lanovce, držím v ruce hůlky, tak mám dojem, že by to možná neco trošku teplejšího chtělo :-)

      0 0
    • vla  

      Tyhle tu ještě nebyly: BBB BWG-05 WeatherProof . Ctěl jsem původně Tchibo s Goretexem, ale nebyly zrovna k mání. Po druhé sezóně mohu říct, že půlden v dešti na kole, 5–10st.C (Okolo Tater) relativně v pohodě. Zvenku nepromoknou, zevnitř při větším pocení ano. Při –10 na kole se to ještě dá i když už je cítit trochu chlad a po 2 hodinách se začínám do tepla těšit. Na běžky také fajn. Dost se válím při sjezdech a tak i zde oceňuju jejich nepromokavost. Pokud je vevnitř hodně potu, začínám litovat, že do nich nejdou narvat moirové vložky, které každou rukavici posunou o třídu výše. Ta vnitřní vystélka je trochu navolno a těsně obepíná prsty, není hladká a připadlo mi, že bych ji rozerval, kdybych víc zatlačil. Takže tohle bych za sebe bral jako mírný nedostatek. Manžeta je přichycená nějakým pavučinovým stehem, takže i při opatrném navlékání a svlékání, ze spocené ruky se jí moc nechce, se ten šev začíná pomalu trhat. Ta protiskluzová vrstva se na nových dost nepříjemně ke všemu „lepí“, používáním pomalu mizí. Po 2 sezónách je jí tam polovic a funguje uspokojivě. Mohly by být o 100 levnější. Mám li hodnotit jako ve škole, ale přísně, tak za 2.:-)

      0 0
      • funkatron  

        riadna recenzia :)

        ale skor by som ta poprosil o nejaky link na tie moirove vlozky,co spominas… nejak som take nieco nikde nevidel :)

        0 0
          • tonik666  

            Tyhle mám a spíš bych je nedoporučil. Nemají dlouhý náplet a jejich okraj nepřilne k ruce, což je docela otrava. Takže kryjí ruku jen těsně k začátku zápěstí a mezi rukávem a rukavicí vznikne velká mezera.

            Spíš bych si koupil vložky třeba od Outdoor Designs, ty prodával myslím Hudy nebo Rockpoint.

            0 0
        • Ricci  

          Ja pouzivam ako vlozky do rukavic tie pletene elasticke rukavicky,co sa predavaju za cenu okolo 50CZk a su v pohode :-)

          0 0
      • Ricci  

        Tak to ja mam s nimi maximalne negativne skusenosti,ne­normalne sa v nich potia ruky,ani s tym hriatim to tak slavne nie a material mi pripada dost nekvalitny,ne­dychaju,su neohrabane a nesikovne,nie je v nich cit :-

        ( A testoval som ich nepremokavost a vyborne som sa zasmial,pretoze nebol problem ich premocit a to som ich kupil hlavne kvoli jazdam v studenom pocasi v dazdi…

        Uz si kupujem rukavice iba od vyrobcov rukavic… Roeckl

        0 0
        • vla  

          Spocené ruce při intenzivnějším pohybu jsou daní za jejich nepromokavost, zvláště v této cenové skupině. Vodu uvniř jsem měl vždy teplou, takže předpokládám, že byla ze mě. Měl jsem je s příspěvkem, takže za mě a za ty prachy celkem slušné. Kdybych nebyl limitovaný termínem přispěvatele a jarem, ty nej rukavice byly vyprodány a financoval bych je na plno z vlastní prkenice, volil bych takové, kterým bych mohl dát za 1. A to jsou kolem 1kKč mnou zmiňované Tchibo s gore membránou, nebo zde uvedené Crafty, nebo třeba Roeckl. Limit jsem měl 1,5kKč, ale s gore byly v okolí sehnatelné jen za 2,5–4kKč v provedení spíše do velehor, než kolo/běžky. Za 2, 3 sezony budu muset koupit nové, co mi už vydrží do důchodu a zřejmě ty Roeckl nebo obdobné.

          0 0
    • Daf  

      Myslím si, že není dobré hledat univerzály. Do mrazů na kole se mi nejvíc odvědčily teplé palčáky. Na běžky stačí podstatně lehčí a prodyšnější rukavice. Taky je dobrý mít sebou v záloze i drtiče mrazu ;)

      0 0
      • tonik666  

        S tím souhlasím. Na běžky pokud není extra kosa (-20) nosím fleece s vystuženou dlaní. Na kolo do malé zimy opět prodyšné hřejivé (Polartec Wind pro) a do velké zimy přes to Windstopperové.

        Samotné membránové rukavice mi moc nesedí, zapotí se zevnitř a nehřejí, spíš studí. Ostatně to platí i o dalším oblečení (kalhoty, bunda), když je to celé z membrány, tak se to zapotí zevnitř. Oblíbil jsem si systém „přední část membrána/zadní část profukuje“. U rukavic jsem to ale ještě neviděl.

        0 0
    • Pytlik  

      Ja mam swixy. Na bezky dobry tak do –8, pak uz je zima. Na kolo potrebujes jiny rukavice, teplejsi. Na kole nehejbes moc rukama – neprokrvuji se a nehreji, musis je udrzovat v teple. U swixu jsem nakonec skocil kvuli vydrzi. Predtim vydrzely rukavice max dve sezony, tyto mam uz cca 5 a jsou dobry…

      0 0
      • obda  

        Kterej model? Classic?

        0 0
        • Pytlik  

          V nabidce swixu uz je nevidim, prece jen je mam uz par let. Ale nejbliz jsou jim asi dnesni performance…

          0 0
          • Pytlik  

            Nebo mozna spis Pro Fit Racing – kdyz jsem se trochu podival i na material…

            0 0
    • teepeex  

      velmi durazne:) doporucuju tyto Crafty

      v sobotu jsem malem obetoval prsty na oltar sportu a prave tento model mi byl zapujcen na jiz temer odumrele ruce,

      presto ze tyto rukavice byly vymrazene z baglu, behem 5 minut jsem byl bez problemu! zahraty a kolobeh obnoven, nemusel jsem na socku a jel v pohode dalsi hodinu na kole.

      Takze rezume: nechapu niceho, ale ja si je budto jedu zitra koupit, nebo je Stumpovi uz nevratim a budu se mu vyhybat:))

      0 0
    • czertd  

      Nevím jestli jdou ještě sehnat, ale používám výborný windstoperový rukavice z Tchiba za 200,–Kč.

      Nechal jsem ležet i třikrát dražší Axony.

      0 0
    • XC-biker1  

      Dneska jsem koupil zimní rukávky Chiba winshield, a zatím paráda. 3h jízda v –5°C a ruce byly v teple (a to už je co říct, protože se mi špatně prokrvují ruce) :)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Já beru na bike i běžky tyhle Pellsy Hodně muziky za málo peněz. Testováno i při –10°C a úchop je v nich jistej, nejsou moc tlustý a pohodlně se v nich řadí, brzdí, ovládá tachometr.

      0 0
      • funkatron  

        ale zahreju aj pri zjazdoch v mrazoch?

        vyzeraju dost tenke…

        ja mam aerotexove poledniky a tie teda moc nezahreju…

        0 0
        • Smazaný účet  

          No..sjezd. Na sjezdy v okolí bydliště (Brno) to stačí a zima mi v nich ještě nebyla. Delší sjezd někde v horách sem v tom ještě neabsolvoval.

          0 0
          • Ricci  

            to mas urcite vyborne prekrvene ruky,lebo tie rukavice na mrazy naozaj nevypadaju…

            0 0
            • Smazaný účet  

              je to taky otázka terénu. jezdit s tím hodně po silnici, tak mi ruce asi budou mrznout. ale v terénu jsou ty ruce pořád nějak v pohybu, tak to jde i hlouběji pod nulou. v teplotách do –5°C mívám ruce i zpocený.

              0 0
        • Ricci  

          Tie Poledniky mam,tepelne su tragicke,pouzivam ich uz len do auta :-)

          0 0
          • funkatron  

            mi hovor…minule som qoli nim skoro prisiel o prsty…musel som pocas jazdy cvicit s prstami a zatinat paste…

            asi po 10 min som ich dal dokopy, lebo uz to vyzeralo na prd, este 5km domov a prsty bez citu :D

            0 0
            • Ricci  

              Vcera som si tie prsty na polednikoch podrobne pozrel a je jasne,ze v nich je zima,z bokov na prstoch je len tenka elasticka latka,nadherne cez to fuka…

              0 0
              • funkatron  

                ano to je ich najvacsia chyba

                nechapem, naco zurobia take rukavice s windstop membranou, ked na bokoch prstov nechaju take fugy…

                0 0
        • DaSnail  

          zahrejú sa keď pofrčíš dosť rýchlo. niečo jak keď vstupuje raketoplán do atmosféry… ;o)

          ináč budú iba izolovať.

          0 0
    • šlapatko  

      Mám Poledníky aero tex + thinsulate už dva roky a jsem spokojený.V –5 pohoda.Je pravda že v –10 po 3,5 hodinách,mi doma tekly slzy jak ruce rozmrzaly.Mám špatný krevní oběh.Kde má kámoš letní tretry s bavlněnou ponožkou + návleky a není mu zima.Mrznu v zimních tretrách a pořádných ponožkách.Příště vezmu palčáky s goretexem.

      0 0
    • atx442  

      Ahoj,

      na beykz jsou asi jedny y nejlepsich rukavic Lill Sport, typ Coach z losi kuze – i v –10 stupnich je v nich teplo… viz odkaz

      http://www.svetoutdooru.cz/clanek/…

      Na kolo asi budou fungovat take, problem muze byt jen bila barva kuze (ale jen teoreticky).

      Mam je nekolik let a jsem s nimi velice spokojen 9take mi pratele, kterym jsem je doporucil).

      Cena je ovsem ponekud vyssi, okolo 1000,– Kc.

      0 0
    • cepicka  

      Také se řadím spíše mezi ty, kterým trochu hůře funguje prokrvování prstů.

      Koupil jsem si nedávno tyto: http://www.scott-sports.com/…5/41823/t32

      Zatím spokojenost…tedy až na tu cenu :-(

      0 0
      • J3Sl4n  

        Konečně mi přišli zimní rukavice CHIBA DRY STAR a zatím jsem z nich nadšený, akorát ta cena.www.cyklo­tech.cz/zbozi/4046/Ru­kavice-Chiba-DRY-STAR.htm

        0 0
    • MARIN  

      Poridil jsem KV+ Glacier http://www.kv2.ch/english.htm a konecne me na bezkach ani na kole nemrznou prsty na rukach

      0 0
    • RomanH  

      Na bezky mi vzdy stacili docela lehke rukavky z Thinsulatu a podobne (ted pouzivam ty z Penny za 99 Kc), stejne tak i na kole, pokud je kolem nuly. Pokud je vetsi kosa, tak na kolo pouzivam tyto

      Do –10 je to v pohode tak na 3 hodky, pri –5 v tom muzu jezdit celej den.

      0 0
      • Kenobi  

        Ahoj.

        Potřebuji nějaké rukavice na kolo do teplot pod nulou a rozhoduji se mezi dvěma typy.Jaké by jste doporučili?Nebo jaké máte zkušenosti s podobnými materiály?

        Ty první používají Softshelovou vrchní část s vložkou z neoprenu a podšívku Thinsulate 70% s lehkým flísem. Dlaň ze syntetické kůže.

        http://www.swixshop.cz/…e-swix-cross

        Ty druhé jsou z NoWindu…

        http://eshop.silvini.com/…p-11382.html

        Jak jsem pročítal toto vlákno, zřejmě dám přednost druhé NoWindové variantě, ale poptat se na praktické zkušenosti se mnohdy vyplatí.Díky za odpovědi…

        0 0
        • funkatron  

          ja mam nowind sliviny iny model a som velmi spokojny…kludne aj okolo nuly na beh, na cestaku uz je v nich trochu zima, ak na chvilu polavis tempo…na mtb tiez uplna pohoda…po roku su bez poskodenia

          0 0
        • RomanH  

          Do velkych mrazu bych doporucil nejake snowbordacke. Sice se v nich hure jede, ale zase tak nemrznes. Do tech –5 je to celkem jedno.

          0 0
    • znk  

      jaké máte zkušenosti se zimními rukavicemi progress

      http://www.tandem-bike.cz/…mni-rukavice

      0 0
      • covby  

        teď jsem na netu na ně taky narazil… Mám od stejné firmy powerstrechovou mikinu a vymakaností si jí nedokážu vynachváli, ale rukavice by mě také zajímaly…

        0 0
    • Smazaný účet  

      Oživím téma – koukal jsem do historie, aktuálních tipů tam moc není. Má někdo zkušenost třeba se Sensor Element? Podle výrobce ideální na kolo nebo běžky…

      0 0
      • Volf  

        Mě připadá, že rukavice na běžky a na kolo mají diametrálně odlišné požavky. Na běžky používám tyto:

        http://www.cyklosportkvapil.cz/…TAPE-SKIN-WS a na kole bych v nich zmrznul…

        0 0
        • MirosPikos  

          Jasný, na běžkách dělaj ruce úplně jinou práci a nejsou tak vystavený větru. Na kole na ně funí a o řidítka se taky moc neohřejou. Vždycky půjde o kompromis – pokud je chce někdo použít jak na kolo, tak na běžky. Bude mu bude na kole zima a nebo na běžkách moc teplo.

          0 0
          • Volf  

            Tak tak. Přesná definice…

            0 0
            • tonik666  

              Na běžky i kolo používám stejné rukavice, ale na každý sport při jiné teplotě. Na kolo vždy o stupeň teplejší.

              Teď jsem koukal po rukavicích a zimní na kolo mají super hodnocení Craft Siberian, ale na běžky by musel být hodně velký mráz, aby v nich nebylo horko. Na běžky bych se vyhnul rukavicím typu "jen membrána, žádné zateplení, zapotí se a nehřejí. Do zimy bych jen přidával zateplení.

              Nakonec jsem si koupil v Hudy rukavice Xcountry Ski, měli je v dobré slevě a měly by díky absenci membrány méně teplé než Siberiany, tj. použitelné i na běžky a vejdou se do poutek. Testovat budu tento víkend.

              0 0
              • McBlacky  

                mi přijde membrána na rukavicích na běžky skoro zbytečná. To by muselo foukat už strašně, aby to mělo smysl. Pocení rukou v takových rukavicích je navíc pěkný opruz

                0 0
        • Smazaný účet  

          Když se mi na běžkách budou trošku potit ruce tak to přežiju. Loni jsem vozil softshellky z tchiba a v těch mi semtam prsty mrzly, lehce profoukly. Takže na běžky bych snes něco teplejšího, ale ne moc robustního. Na kolo mám starý thinsulate který při delší jízdě po silnici na mraze taky profouknou, na běžky jsou docela ok. Ale jsou už rozdrbaný. Takže něco přiměřeně teplýho co moc neprofoukne, a nepromokne. Teplotně počítám +5 až –5°C.

          Asi budu muset projít pár outdoorovejch krámů, což mě zoufale nebaví… :o/

          0 0
          • Volf  

            To asi budeš muset a také strpět masírku že to co zrovna mají na skladě je pro tebe to nejlepší :-)

            0 0
            • treatt  

              Hm, tak přesně do téhle situace jsem se dostal včera :(

              Jel jsem si na kole do Radotína pro tyhle Crafty jenže jako na potvroru samozřejmě neměli moji velikost. Zkusil jsem jedny, co měli rezervované, ale byly dost těsné. Obecně se mi zdály celkem tenké, ono jsem tam taky dorazil zmrzlej jak sobolí bobek za polárním kruhem :)

              Takže neměli ty, pro které jsem si přišel a nechal jsem si pod tíhou situace (měl jsem jen svoje tenké membránové, ze kterých mě fakt brněly ruce) vnutit Pearl Izumi Nejsou to úplě přesně ty z odkazu, ty moje mají zapínací manžetu, jinak vypadají stejné. Jako takhle, jsou nádherně propracované, dokonale sedí na ruce a když jsem si je dla na ruku, doslova sálaly teplíčko. Tomu se těžko odolávalo, tak jsem nechal ležet o půlku levnější Chiby a šel do nich, abych nějak rozumně dojel domů. Tak rovnou přidám mini recenzi:

              Během chvilky mě zklamaly, protože mi zas byla na prsty kosa, nadával jsem si, že jsem je vzal, když to je softshell a ne ani pořádnej neprofuk (ani WS ani Goráč), promrznutí prstů při sjezdu do Radotína jsem přikládal právě tomuhle. S odstupem si ale říkám, jestli to možná víc nebylo tím, že prsty rozmrzly v krámě a prostě se jim nelíbilo, že jsou zas na mrazu :) Jinak celá ruka krom konečků prstů jak v bavlnce teplotně. Taky jsem se v nich vůbec nepotil, čekal mě cestou kopec na Točnou, ale doma nebyly po dojetí ani vlhký zevnitř. Na to, jak jsou teplý, nejsou moc objemný a nepřekáží, je to vychytaná rukavice, spousta reflexních ploch, příjemný otírátko na pot. V sedle se příjemně drží řidítka, asi i díky faktu, že dlaň je z kůže (Pittards). Co je ale opravdu slabina je klouzání vnitřku rukavice právě po té kůži – při úchopu za páky a jízdě ze sedla na silničce se prostě o kousek posouvá vnitřní část rukavice, takže se v nich pořád maličko plave. Na bajku by to bylo znát daleko míň, na silničce mě to netěšilo. Za Točnou mě čekala dlouhá pasáž, kdy to jde z kopce až k Thomayerově nemocnici a tam nezklamaly ani náhodou, podržely si teplo, v zásadě to byla jedna z mála zón na těle, kde mi nebyla nepříjemná kosa. Při mínus 16ti a čerstvým větříku myslím docela dobrá známka na vysvědčení. Naopak mě trochu zklamaly tretry NW Celsius, prsty na nohou mi teda totál odmrzly..

              Suma sumárum, jsou to nádherně vychytané rukavice, spousta reflexních ploch, příjemné na ruce, příjemné otírátko potu, nádherně hřejí. Na straně druhé, neprofuk není asi to nejlepší, co jde sehnat, proti vodě to taky bude asi jen do určité míry. Jak je příjemná kůže na dlani při držení řidítek, tak je nepřijemný jejich vnitřní prokluz. Jestli stojí za 1 650Kč? Mno, nevím, v danou chvíli mě hodně postrčily okolnosti..

              0 0
          • treatt  

            Thinsulate je fajn na zateplení, ale proti větru je jak kdybys nic neměl, takže mi třeba bylo i v macatejch rukavicích na sjezdovky zima..takže Thinsulate krásně hřeje, ale bez vnější ochrany proti větru pro mě na sport nepoužitelný..

            0 0
      • tonik666  

        Pokud mají jen membránu a nejsou zateplené, vyhnul bych se jim.

        0 0
        • kykyrys  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
          0 0
    • MirosPikos  

      Nevozíte někdo ETAPE GEAR ideálně ve velikosti L

      nechci dávat za rukavice zbytečně moc, když skousnu v těchto mrazech i Answer Team :) A ty se dají sehnat ve výprodejích za 400,– i méně.

      0 0
    • Amoondre  

      Shanim nejake opravdu nepromokave rukavice do teplot kolem 5 stupnu. Cena kolem 500–700. Hodte tipy, diky

      0 0
      • Yann  

        Mam uz druhou sezonu rukavice Endura Luminite Gloves.

        Jsou ale trochu drazsi 899,– Kc nez pises.

        Vyzkousel jsem je i v desti pri cca 6°C. Neumim presne posoudit jak moc jsou vodeodolne, protoze je mam uvnitr vlhke od potu na rukach ale rozhodne necitim chlad ani proudy vody pri desti.

        Pro me dulezite je i to ze jsou z high-viz barvy a maji na sobe reflexni prvky, takze kdyz ve tme ukazuju ze budu zatacet tak jsem videt.

        0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Dokonale vodotěsné rukavice si kup v domácích potřebách. Já jsem byl v předešlých mrholivých ránech maximálně spokojen s R2_model ATR21B. Mají klasické prsty a přes ně vlastní pláštěnku, navíc fluo žlutou, jsou sice asi určeny na běžky, ale na kole fungují také výborně.

        0 0
        • Amoondre  

          Dokonale vodotesne vzhledem k pouziti na kolo, neplanuju se v nich potapet. Ach to slovickareni.

          0 0
      • mr.antik  

        čím voděodolnější rukavice jsem měl, tím víc jsem se v nich potil a mrznul. Záleží jak se ti potěj ruce, já bych prostě do hnusnýho počasí vzal dvoje…

        0 0
      • jecnak  

        Nejake z gore-texu a pokud tedy opravdu opravdu nepromokave tak jedine neoprenove. Na kratsi vyjizdky a kdyz vydatne leje neni jina alternativa, protoze i ty gore-texove promoknout ze strany od dlane, protoze si tamtudy protlacujes vodu pri prehmatavani.

        0 0
    •  

      tak jsem zainvestoval pár dolarů na ali než začne opravdová zima https://www.aliexpress.com/…2092540.html?…

      0 0
      • nomecz  

        no na opravdovou zimu to sice není ale úplně špatně to nevypadá

        0 0
      • Doktorzet  

        Tyhle mám a na zimu určitě ne. Spíše tak kolem 5 stupňů, do mrazu určitě ne.

        0 0
      • nomecz  

        pokud chceš něco v čem se dá jezdit i delší dobu v teplotách pod nulou tak sem loni pořídil tohle (cca 2,5 hodiny v –10 celkem bez problémů)

        https://www.hupnakolo.cz/…-prste-cerne?…

        a fakt supr, i kvalita šití je na Force docela dobrá

        0 0
        • Doktorzet  

          Podobné jsem měl taky od force a v pohodě. Dalo se v nich vydržet i v mrholení, protože se nepromáchali. Jenomže se je někde ztratil :( Tak budu muset letos pořešit nový…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.