• PeZi

    Trochu tápu v radách pro výběr velikosti rámu na trekingové kolo. Různá radítka mi ukazují mezi 49 – 53 cm. Měřím 176.5, délka nohy 80cm. Pokud bych si kolo chtěl postavit a rám si koupit samostatně, podle čeho vybírat velikost? Díky.

    0 0
    • plzakj  

      Spis podle delky ramu a stacku. Sedlovky dneska sezenes hodne dlouhy. Moc kratkej/dlouhej nebo nizkej ram budes zachranovat blbe.

      0 0
      • PeZi  

        Mám teď nějaký rám 52cm, ale měnil jsem představec za nový, kratší, byl jsem v tom děsně natažený. Zkoušel jsem na Competitive Cyclist Fit Calculator zadat mé rozměry a… nyní mám Effective Top Tube Lenght 57 cm, ale kalkulátor radí 58–59. A na Bike-discount mi to podle rozkroku ukazuje pro trek rám 53 cm. Podle výšky pak 54. Do 175 cm radá rám 50 cm, pak je vel 54, kam bych se svými 176,5 spadal. Ale to mi přijde děsně velké. Přemýšlím o rámu Radon Scart Light Frame, ale dělají se 48–52–56. Tak nevím, do čeho jít :-(

        0 0
        • novas752  

          Compepetive se musi namerit fakt precizne a stejne to brat s ohledem.

          Kdyz uz kolo mas tak je to snadne, staci zjistit geo, upravit do idealu a mas hledane miry.

          0 0
          • PeZi  

            Jeden z důvodů pro nové kolo je, že si nejsem jist, zda mi toto vyhovuje. Mám pořád divný pocit nataženosti, když sedím správně. Sedlo nadoraz, už nejde posunout a asi by to ani nebylo dobře, vycházela by mi kolena přes špičky. Logicky to vede k tomu, že bych měl mít menší rám? Ale zase mám obavu, aby nebyl malý, všude mi těch 52 vychází jako minimum… V obchodech jsem kola na vyzkoušení na tomto rámu nenašel, bohužel jsem nenašel ani slušná trekigová kola. Mám dva tipy, ale na 100 % mi osazením nevyhovuje žádný.

            0 0
            • novas752  

              No vždyť právě. Aktuální kolo má ett 57, takže by ti asi lépe sedlo něco jako co já vim, 55–56.

              0 0
              • PeZi  

                A to je problém, protože těch cca 57 mají ty nejmenší velikosti. Asi mám něco špatně. Třeba rám Maxbike C600 začíná na 57.3, na moji postavu doporučují rámy s 59–60. A třeba i ten nejmenší Radon má při 48cm právě těch 57… No, přesným měřením a podle papírů má ten můj rám 580, ten Radon 48 má 57, tedy o 1cm méně, než mám nyní. Jaké další míry jsou tam ještě důležité?

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.