• puffbodie

    Na zkoušku jsem koupil mladému sadu světel z Lidlu Crivit („výrobce“ má na stránkách jen loňské = méně výkoné modely). Nedalo mi to a vzal jsem to do lesa do tmy a musím říct, že jsem příjemně překvapen.

    • USB nabíjení
    • neoslňuje
    • automatická regulace výkonu světla (proč tohle nemají všechny ty dražší světla a člověk se proklikává jak osel?)
    • lehké
    • slušně dlouhá výdrž
    • do zatáček v lese (nebo zástavbě na hranici lesa) v úplné tmě by se ale hodil širší záběr (nebo holt další světlo na helmě)

    To všechno mne nějak přivedlo na myšlenku vyhledat světlo mezi StVZO no a v ČR ouvej.............. Stačila chvíle a narazil jsem na Roxim.

    Tak tedy. Má někdo praktické zkušenosti se světly Roxim ? . V zahraničí nebo na Youtube velmi pozitivní a i ta šířka osvětlení je velmi zajímavá. Tip na obchod kde koupit případně v ČR ( Ebay, Aliexpres atd. se nebojím, ale pokud je možno za fér cenu a se zárukou koupit v ČR, tak to má přednost )

    0 0
    • puffbodie  

      Tak sada Roxim X4 plus Roxim R1 objednana. Dorazi pristi tyden a jsem zvedav.

      0 0
    • puffbodie  

      Zajimavy test techto svetel. Vcetne pekne galerie foto a porovnani z testu v posledni kapitole http://roxim.bajkyzbajku.cz/index.php

      0 0
      • milan.v  

        Pozor, mají tam rok 2011, třeba už se ledacos změnilo.

        0 0
        • puffbodie  

          Prave ze nezmenilo. Krome treba novejsiho X4 co jsem objednaval. A toho, ze evidentne StVZO svetla se snazi kopirovat jejich optiku.

          Roxim web

          0 0
      • plzakj  

        Zlatej eagle eye na 1 panasonic baterku za 500,– od cinana i s drzakem na riditka.

        0 0
        • puffbodie  

          No z Nemecka v sade to mam o cca 1000Kc levneji nez pri nakupu u nas, kdyby nebyla doprava, tak cca o 1400Kc. Klidne i to z Lidlu by bylo fajn diky te optice a funkcim co to ma, ale chci sirsi pokryti a limitovat nutnost svetla na helme fakt jen na extrem a zaroven nechci oslnovat nejakym „Sluncem“ na riditkach. Taky mam na pumpe svetlo s 5 LED ted na riditkach, ale to je vylozene baterka k nicemu na kolo, sice sviti jasne, ale kuzel, rozptyl atd. naprosto nevhodne a je to jen nouzovka co jsem vzal na zkousku pri rozmysleni co poridit.

          0 0
    • xtonda  

      Koukám na to a oni to mají krom modelu X3 všechno s externím aku nebo na tužkovky. A nato, že to sou taiwanci, tak na ebay minimum nabídek a na ali nic.

      0 0
      • puffbodie  

        Jo prodejni sit slabsi, maji evidentne primo firmy kam to dodaji nebo velkoobchodne. Na Ebay se daji najit jako se mi podarilo v Nemecku. No externimu akku jsem se chtel vyhnout, ale nic jineho nezbyvalo v pripade toho X4. Chvili jsem premyslel RX5, ale je dost velke a X4 je novejsi a sirsi zaber je, tak se vyzkousi no a uvidime.

        0 0
      • puffbodie  

        S integrovanym aku a USB dobijenim je jeste model X7 z lonska, ale ten neni ani vedeny na strankach v anglictine, jen na tech v cinstine/taj­wanstine.

        X4 co jsem objednaval je nejak z 2016.

        Hodne asi v tom bude mit prsty i cena kvuli tomu jejich patentu na reflektor. Proto jsem zvedavy az to vyzkousim.

        0 0
    • puffbodie  

      Tak svetlo dorazilo. Hermes to z Nemecka posila do Vidne, kde si to prebira InTime. Doporucuji kontaktovat, jinak nezjistite cislo zasilky v CR a Hermes tam na balik neda vase telefonni cislo, protoze GDPR :-D

      Set je krasne zabaleny v krabici a obsahuje Roxim X4 a Roxim R1, puvodni cena 110 EUR, cena z vyprodeje 40 EUR. Svetlo X4 je kovove, zadny plast, R1 je pochopitelne plast a guma, ale vypada to bytelne a krytka micro USB je dobre zakryta. Dale je v krabici akumulator Sanyo 2600mAh/7.4V s pouzdrem na ram na suchy zips a je na nem i vyvod s USB koncovkou na dobijeni napr. z pocitace. V baleni je i prodluzka mezi akumulator a predni svetlo pokud ho chcete mit nekde dale na ramu nebo v batohu asi i, drzak na cyklohelmu, 1× gumovy uchyt pro R1 s USB kabelem PC ↔ micro USB, 1× klip na R1 (na batoh atd.), 1× gumovy uchyt na riditka a kratsi kabel pro spojeni koncovy na X4 svetle a na druhem konci klasicke USB.

      Vyzkouseno zatim jen v koupelne po tme a je to mnohem jasnejsi a o hodne sirsi nez to svetlo co je ted v Lidlu (a i to je dobre jak jsem zkousel). Je jasne, ze to bude svitit vice, protoze to ma maximum 400lumenu/70lux a taky diky tomu jejich reflektoru.

      Az se s tim dostanu na kole ven vecer, tak dam update.

      0 0
      • atty  

        Škoda, že to není na integrovaný akku – batůžek se mi vozit zase nechce. Chápu, že to světlo díky délce a tvaru toho zrcadla by muselo být ještě o 2–3 cm delší, než ty všechny klasické na 18650 a 26650 články, ale to by se dalo přežít. Jinak ta technologie světla odrazem má určitě něco do sebe a podle videí i fotek to svítí na ten relativně nízkej absolutní výkon luxusně a jen tam, kde je to potřeba.

        0 0
        • puffbodie  

          Jo tomu jsem se chtel vyhnout, ale sviti dobre, tak to asi preziju. Horsi je, ze zadni R1 se nechce probrat. Kdovi jak dlouho to nekde lezelo a jestli neni baterka kaput. Pri nabijeni to jede porad stejne – pauza – cervena – cervena a nic ani po nekolika hodinach i s nabijeckou 1A nebo 2A a kdyz to je v zasuvce, tak pri pokusu o zapnuti to jen blikne. Takze dioda je oka bud je baterka v cudu nebo nabijeni. Nevim jestli se mi chce resit reklamaci pres Nemecko a to bych stejne jen to zadni, to predni si chci nechat. Jeste to zitra zkusim a pripadne bych se podival tady, ale byla by to skoda.

          0 0
          • xtonda  

            Tak jim napiš, jelikož je to reklamace, tak by ti museli proplatit poštu tam, čili možná radši pošlou nové světlo a nebudou to chtít zpátky.

            0 0
            • puffbodie  

              Blbe je, ze to je set predniho a zadniho. Nechci to predni vracet, je v pohode (a sviti paradne) vcetne baterky. Problem je jen se zadnim. Samozrejme jsem s nim v kontaktu a poslal jsem mu i video jak se to chova, to same se ptam primo u vyrobce na Taiwanu a uvidim co z nich vypadne. Na ceste mam stejne i nejake COB svetla.

              Rozebrat to nejde bez problemu, protoze je to v tom plastu zalite jako ze bych se dostal k baterce a zkusil jen ji. To uz je pak lepsi RMA a at poslou jine, uvidim jak to dopadne.

              0 0
              • xtonda  

                No vzhledem k tomu, že pošta zpět do Německa je za pětikilo a měl bys nárok na proplacení, tak i pro ně je prostě lepší poslat nové zadní světlo. Mě takhle poslali KUBikes špatnou délku klik v ceně 35 €, tak sem jim napsal mail a oni obratem poslali správné, zpátky nic nechtěli.

                0 0
          • puffbodie  

            Hmm, tak i po zapojenich kdy to bylo treba 12 hodin v nabijecce a jen to blikalo to vypada, ze se to najednou probralo :-D Celkove to bylo urcite nabijene vice nez 24 hodin kdy to jen blikalo dvakrat prerusovane cervene najednou sviti „zelene“ (prijde mi to jako oranzova, ale je cervene sklo) dioda. To by melo byt, ze uz je nabiti pres 95% a az bude uplne, tak zhasne. Jsem zvedavy jak to vydrzi.

            0 0
        • xtonda  

          Jak sem psal výš, integrovaný lipol aku má jen model X3

          http://www.roxim.net/product_x3.html

          Ne ebay je k mání za 1500, což tedy na 350 lm světlo není málo.

          Vše ostatní má aku externí nebo je na tužkáče.

          Na čínské mutaci webu mají ještě model X7

          https://www.roxim.net/…duct_x7.html

          Ale ten se nenašel kde by se dal koupit.

          Český prodejce www.bartonicek.cz co je uveden na webu Roxim má jen model X4, stejně tak ti Němci www.bike4family.de

          Jiná stvzo světla nemají tak propracovaný kužel, ale už to začali dělat Číňani, takže je docela na výběr i do 30 USD. Meilan X1 prodává i LED Expert a momentálně maj akci, že skoro ani nestojí za to to brát z Číny.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.