RockShox Super Deluxe R Coil zkušenosti

14 nepřečtených
  • Naftalen

    Ahoj,

    předem děkuji za přečtení mého příspěvku.

    Už jsem skoro rozhodnutý o koupi kola GT Force Elite 2019 www.mojekolo.cz/gt-force-elite/ (kola GT se mi vždycky líbily a konečně mám peníze abych si mohl koupit nějaké celopéro na traily a nějaké menší skákání a tento model se mi vzhledově moc líbí, vlastně by to byl takový splněný sen)

    Ale váhám kvůli použitému tlumiči – RockShox Super Deluxe R, Coil, 185×55mm, metric trunnion. Měla by to být pouze základní verze bez lockoutu. Bojím se, jestli jízda do kopce s tímhle tlumičem nebude utrpení oproti vzduchovému a nebude to moc houpat. Chtěl bych poprosit, kdo s tímto tlumičem máte zkušenosti mohli by jste mi napsat Vaše dojmy z používání? Kdybych po koupi zjistil, že je naprd, tak jsem nenašel moc jiných lumičů 185×55 (a taky se mi u kola za 60tis nechce hned po koupi dávat dalších 10tis za jiný tlumič) Moc děkuju

    0 0
    • Breakpain  

      Ano, pruzina do kopce je horsi nez vzduch. Ale za ty penize tam lockout nebude asi ani u vzduchu…

      Ber to takhle, vyzkousis si to a kdyztak koupis jiny tlumic, treba s lockoutem.

      Pruzina je super, ma vyhodu v tom, jak je kolo prilepeny k zemi, ale vic houpe. Neni univerzalni rada. Jeden kamos to dela tak, ze podle toho, kam jede meni vzduch a pruzinu ;)… tzn ma dva tlumice.

      Podle me je dobry si to zkusi, zazit a do budoucna vys, co chces. Napoprvecse clovek stejne moc netrefi.

      Ja osobne vzadu preferuju pruzinu. Mam se zamkem, coz je znat, ale v 1/3 zapomenu odemknout ve sjezdu ;)… takze jsem to pomalu prestal pouzivat ;)… tzn vubec by mi nevadilo to tam nemit ;).

      A jsem zastancem teorie, co muzu, to si dlouhodobe vyzkousim, i jdyz je to spatna volba… pak mas zkusenosti, na zaklade kterych je dalsi kolo a vybaveni lepe prizpusobene Tobe ;)…

      0 0
    • novas752  

      Obávám se že enduro na pružině bez zamykání zrovna moc dobrý na výjezdy nebude. Na Jeffsy z výroby jsem měl vzduchovej tlumič bez zamykání (Deluxe R), jako dalo se s tim jet, ale nebyl to žádnej med, se zamknutym tlumičem to i po rovině jede líp, natož do kopce.

      Pružinu bych bez lockoutu na takové ježdění nechtěl už vůbec. Kolo dobrý tak na bikeparky s lanovkou.

      0 0
      • Breakpain  

        Nevidel bych to tak cerne, pokud nejezdis zavody / na cas… Jezdim na Mete s pruzinou a lockout uz nepouzivam, protoze jsem zapomnel odemykat ;). A jde to… doplazim se kam potrebuju v poklidnem duchu a pak si uziju sjezd. Je na nem, co preferuje, ale i blba zkusenost je zkusenost… Pokud ho to bude bavit… vystrida nespocet kol / komponentu ;)…

        0 0
        • Naftalen  

          Díky oběma za názor. A ještě asi hloupý dotaz. Když bych si tam časem dal vzduchový tlumič, nebude to rámu vadit? (Když bylo z výroby počítáno s pružinou)

          0 0
          • Breakpain  

            Tenhle problem vznika opacne. Kdyz mas ram na vzduch a chces tam dat pruzinu. Se vzduchem si vyhrajes a napasujes ho defakto vsude. Pruzinu ne, ta je linearni, takze jakmile je linearni i ram, mas smulu.

            Tzn tenhle problem Ti odpada.

            0 0
          • novas752  

            Nebude, akorát se to bude chovat progresivněji.

            0 0
    • Naftalen  

      Tak kolo už je doma. Obavy z houpání kvůli pružině byly zbytečné. Ale nedalo mi to a na tlumiči jsem chtěl vyzkoušet silnější pružinu, ale ve vysunutí původní mi brání toto (viz obrázek). Neporadili by jste mi jak to vyndám, abych to nepoškodil? Díky

      0 0
    • Naftalen  

      Jo a přijde mi jako by na spojení byla použita nějaká červená látka – viz další foto (možná píšu blbost, ale nemůže to být zajišťovač šroubů?).

      0 0
    • Naftalen  

      Už vyřešeno :) Bylo to potřeba zlehka vyťuknout ven kladívkem. Pomohl mi s tím ochotný personál z jedné cykloprodejny.

      0 0
    • Tommy_Lee  

      Využiju tohle vlákno k rychlému dotazu na někoho z technicky zkušenějších zdejších:

      Lze tlumič RS Super Deluxe Coil Select 230×65 nějak předělat na 230×62,5?

      Dík

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.