• 3000HP

    Dobrej, chtel jsem se zeptat, zda nekdo nepouziva tento tlumic, popripade na co ho pouziva… chtel bych ho pouzit na AM/EN … tak jestli byste mi dali nejaky rady ci doporuceni nebo nejaky jiny navrh na tlumic?

    0 0
    • Smazaný účet  

      Ja jsem ho jezdil na Meride AM 800D a musim rict ze to byla nejvetsi slabina toho kola…

      0 0
    • dancing dog  

      Ujel sem pár km na meridě AM 800-D, když sem jí zvažoval jako cenově dostupný full, zdálo se mi to jako dost houpačka…takže jako tlumič asi nic moc, protože na vyšších modelech sou foxy a slyšel sem na ně chválu…zrovna nedávno tu někdo psal o dobrý zkušenosti s meridou AM 300 D, konstrukce stejná, rozdíl v tlumiči, takže to má asi velkej vliv…

      Já moc fox nemusim, ale RP2,3,23 nic určitě nezkazíš…

      0 0
    • 3000HP  

      mno on je problem ze RP se delaji myslim jen ve vetsich roztecich… a jeden myslim ze i v 165 ale ten zase stoji kolem 9tisic… ja mam bohuzel na svojem dabombu roztec 165mm a pruzina olej co tam ted je je opravdu nic moc… dale sem jeste uvazoval o FOX float R… co tenhle? no a ze to byla houpacka, byl ten tlumic citlivy nebo to jen houpalo a nic vic… to ze to bude houpacka se da doresit, spis jestli je funkcni takto..

      0 0
      • 3000HP  

        btw: navic na meridach jsou tlumice jine konstrukce, ne?

        0 0
        • 3000HP  

          ej… to sem se sekl… spletl sem si to s Meridama Mission

          0 0
      • dancing dog  

        ten osobně neznám, ale asi bude lepší..ten ario prostě strašně houpal..i v sedě a při snaze o kruhové šlapání, nicméně možná nějak vyladit jde to sem neměl kdy vyzkoušet, to nechci kecat..co se týče funkce, myslíš-li tím pohlcování rázů, tak přes kořeny to žehlilo dobře..zadek v pohodě…

        0 0
        • 3000HP  

          jj presne… chtel bych vedet jak to zehli… jak se to chova v terenu… protoze drobny pouhupovani mi nevadi… jakozto privrzenec endura sem zvyklej.. protoze s mojim pruzina olej musim mit pruzinu uplne povolenou aby to chodilo a tak se i houpe…

          0 0
          • marapara  

            Spíš bych se podíval po nějkém Foxu. Buďto něco přes bazar nebo kolem 5000 se dá koupit nový Float R. Měl jsem jej na biku, ale už jsem jej prodal. Ten byl docela dobrý. Fox má poměrně velkou komoru, dobře žehlí a jeho chod je dost lineární, jde ochotně do zdvihu. Ten RS Airo by musel být hodně podhuštěný, aby žehlil.

            0 0
            • 3000HP  

              mno a nedela u toho foxa problem ten propedal? co sem slysel tak u hodne tlumicu tyhle technologie kazi chod… ja sem dneska zjistil ze i muj obycejnej tlumak ma platform plus – a tusim ze to dela cast meho problemu… a pohupovani na kole mi az zas tak moc zrovna nevadi… proto ani nehledam tlumak s lockoutem..

              0 0
              • Lišák  

                Co máš za problém s tím tlumičem, co tam máš?

                0 0
                • 3000HP  

                  problem je ten, ze se spatne serizuje.. a ma hroznej chod… dle meho nazoru zpusobeny technologii platform plus… navic v nem furt neco klepe… a mel sem moznost nahodit na bika obycejnej vzduchac od manitou a jizda byla jak nebe a dudy… navic se na tom mojem tlumaku skoro neda nastavit odskok takze docela kope… a dalsim problemem je ze je jen 165mm a to je proste na pruzinu a poradny serizeni problem…

                  0 0
                  • Lišák  

                    Pokud v něm něco klepe a nedá se seřídit útlum, tak si myslím, že je tam málo oleje v tlumicí části. Stejný problém jsem řešil u Swingera Air 3way. Po doplnění oleje chodí jak má. Problém u Tvého tlumiče ale bude, že bude mít natlakovanou tlumicí část a tak to v domácích podmínkách neopravíš. Zkus se domluvit s Milanem, možná by Ti pomohl. Rozdělával natlakovaný tlumiče.

                    0 0
            • MlokCZ  

              Stěžejní je jakou variantu toho Floatu R by sehnal. Pokud by sehnal s propedal/com­pression tune na minimu, tak by to ještě nebylo tak hrozné, ale stejně bych ho nechtěl kvůli nevypínatelnému propedalu. Pokud by to byla verze s propedal/com­pression tune na maximu, tak by to byla už hrůza.

              Kvůli té vysoké kompresi je to s žehlením u těch Foxů problematické. Třeba RP23 08 s compression tune na max žehlí znatelně hůře než Pearl. Mě už také RP23 s compression tune na max naštval a už mám na cestě nový RP23 (Push verze naladěná dle mojich požadavků). A ten RP23 s compression tune na max cca odpovídá Floatu R s compression/pro­pedal tune na minimu.

              0 0
              • slai  

                Mám Foat R nastavení compression na střed tedy medium a rebound tune taky a na Speedstru od RB pohoda žehlí když má nehoupe při šlapání sag nastaven zhruba na 1/3 zdvihu něco mezi 10 – 12 mm podotýkám model 08 165/38 oproti pružině tlumené olejem úplná spokojenost

                0 0
            • carat  

              Využiju tohodle příspěvku k mému dotazu. AM800 mám a s připomínkama ohledně RS Ario musím jen souhlasit. Psal jsem minulý rok i do Meridy, ale nic kloudnýho mě neodepsali. Napadlo mě právě vyměnit ten stávající tlumič za Fox Float R, ale je tam rozdílná rozteč -Ario 190/ Fox 200. Nezkoušel to už někdo přede mnou?

              0 0
              • MlokCZ  

                Fox tlumiče se samozřejmě dělají jak 190, tak 200. A pokud to neděláš cíleně a nevíš přesně co to udělá s geometrií kola, tak o tlumiči jiné délky vůbec ani neuvažuj.

                0 0
    • MirkoCarver  

      RockShox Ario 2.1 mám na Meridě AM800D, bohužel houpe a při běžné jízdě chodí tak na půl zdvihu. Chtěl bych ho nahradit tlumičem Manitou SWINGER AIR 3-WAY / X3 – 07 http://www.levnysport.cz/index.php?…
      Nemá s ním někdo zkušenost, jak chodí ta mechanická regulace SPV. Reguluje od otevřeného po skoro zavřený tlumič?

      0 0
      • mufir  

        Udělal jsem přesně to, co ty zamýšlíš. Do AM 800 D jsem dal Swingera X3 08. Nejprve jsem chtěl RS Monarch 4.2, ale ten zatím nejde sehnat. Swinger splnil v podstatě moje očekávání, pěkně žehlí i drobné nerovnosti. Když přepnu SPV na max., přestane se kolo při jízdě v sedě pohupovat, zároveň si ale zachová určitou pružnost. Rozhodně se ale nedá tato poloha přirovnat k lockoutu. Ve stoje totiž tlumič povolí. Tlumič má 4 úrovně nastavení SPV, ale rozdíly mezi jsou podle mně minimální. Používám hlavně max a min. Mám ho nafoukaný na 90 psi a při mých 75 kg je sag asi 12 mm. Tlumič mám namontovaný pro zdvih 130 mm. Pro montáž nemusíš dokupovat vůbec nic, veškerý hardware použiješ z aria. Snad mě nikdo neukamenuje, když řeknu, že poměr cena – výkon vychází pro tenhle tlumič lépe než např. u RP23.

        0 0
      • mufir  

        Ještě fotku :)

        0 0
    • Luma  

      Zdravím bajkeři,nevíte náhodou kde bych sehnal gumičku spodního pístku na Ario,je to ta co odděluje spodní vzduchovou komoru od komory na tlumení,už netěsní a dostavá se mi olej přes ten pístek.Zítra nafotím,ještě ho nemám rozdělaný.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.